Tahukah anda? 1 Ogos merupakan Hari Nasi Lemak MB. Tahun 2021 merupakan tahun ke-dua sambutan Hari Nasi Lemak MB yang telah diperkenalkan oleh Marrybrown. Dengan kempen seumpama ini, Marrybrown menyeru seluruh rakyat Malaysia untuk terus setia dengan hidangan kebanggaan negara kita iaitu Nasi Lemak MB. Percaya tak, kalau kita travel oversea, antara menu yang paling kita rindu adalah Nasi Lemak. Paling menarik, Nasi Lemak adalah antara hidangan ikonik yang sangat sinonim dengan Malaysia. Jadi, tidak hairanlah ramai orang dari luar negara sangat suka dengan Nasi Lemak dan sentiasa menjadikannya topik perbualan mereka bila berbicara soal makanan Malaysia.


Semenjak pandemik COVID-19 melanda, bukan setakat nak travel ke luar negara, malah kita juga tak dibenarkan untuk balik kampung. Aku yakin dan percaya, masing-masing rindu nak makan Nasi Lemak air tangan mak masing-masing kan? Betul tak? Pejam celik, pejam celik, kita sudah pun berada di setengah tahun pertama 2021 dan rakyat Malaysia masih lagi di dalam sesi memerangi pandemik sambil berusaha untuk membentuk imuniti berkelompok. Pelbagai situasi yang menyentuh hati dilihat di kalangan rakyat Malaysia yang bersatu hati serta saling membantu antara satu sama lain tidak kira agama, bangsa mahupun budaya dalam memastikan kesejahteraan semua terjaga.


Bukti jelas rakyat Malaysia bersatu padu dalam mengatasi kesukaran dikala pandemik ini dapat dilihat apabila mereka sering mengambil berat tentang keadaan sekeliling terutamanya petugas-petugas barisan hadapan. Analogi mudah seperti Nasi Lemak, hidangan kebanggaan ramai ini mempunyai keunikan rasa yang dihasilkan dari pelbagai bahan dan ramuan, menjadikannya sebagai hidangan pilihan ramai yang melambangkan perpaduan rakyat Malaysia.


Untuk pengetahuan semua, Marrybrown kini sudahpun 40 tahun beroperasi sebagai rangkaian restoran perkhidmatan pantas Halal pertama terbesar di Malaysia. Untuk tahun 2021, Marrybrown sekali lagi dengan bangganya meraikan ‘Hari Nasi Lemak MB’ sebagai hadiah untuk semua rakyat Malaysia yang menjadikan Nasi Lemak MB sebagai makanan kebanggan semua!


Sempena sambutan ke-40 tahun kewujudan Marrybrown, dengan berbesar hati pihak Marrybrown menjemput semua rakyat Malaysia untuk memeriahkan jualan atas talian melalui aplikasi Shopee. Untuk sambutan Hari Nasi Lemak 2021, Marrybrown menawarkan 10,000 bungkus Nasi Lemak MB yang disediakan menerusi tawaran Beli 1 Percuma 1! Jadi, kalau korang antara peminat fanatik Nasi Lemak MB, jangan lepaskan peluang ini. Kongsikan juadah istimewa ini dengan kawan-kawan, keluarga, dan rakyat Malaysia pada Hari Nasi Lemak MB.


Personally, aku rasa Nasi Lemak MB adalah nasi lemak paling sedap yang aku pernah makan di restoran fast food. Hidangan nasi lemak yang dihidangkan lengkap dengan Crispy Chicken MB, timun batang, kacang goreng, ikan bilis goreng dan sambal nasi lemak yang sangat sedap. Pendek kata, makan sebungkus memang tak cukup. Jadi, jangan lupa malam ini masing-masing standby dengan telefon bimbit masing-masing untuk merebut peluang untuk dapatkan tawaran voucer Buy 1, Free 1 di Shoppe. Mark your calendar!

Tarikh: 
Ahad, 1 Ogos 2021

Masa: 
Bermula jam 12 tengah malam dan seterusnya

Platform: 
Shopee Rasmi Kedai Marrybrown (Pautan web hanya berfungsi di telefon bimbit)


Setiap tahun, 1 Ogos adalah merupakan Simbolik “Hari Nasi Lemak MB” di Marrybrown. Bukan itu sahaja, kalau korang nak tahu, Marrybrown juga menawarkan tawaran menarik pada setiap 1 hari bulan untuk bulan-bulan berikutnya. Untuk maklumat lanjut tentang Hari Nasi Lemak MB atau tawaran dan servis penghantaran Marrybrown, korang boleh kunjungi:

Website: 

Facebook: 

Instagram: 

YouTube: 

Delivery: 

Antara destinasi terbaik kalau nak melancong ke luar negara adalah Jepun. Salah satu negara maju yang kaya dengan tradisi dan budaya selain menawarkan panorama yang indah. Rindu nak pergi Jepun? Sekarang ini sedang berlangsungnya Sukan Olimpik 2020 yang mana Jepun merupakan tuan rumah untuk temasya sukan dunia yang diadakan 4 tahun sekali. Untuk semarakkan lagi semangat Olimpik 2020, Coolblog menyantuni kelembutan rasa dan tradisi legasi Jepun dengan siri minuman terbaharu iaitu Geisha Garden.


Untuk siri minuman terbaru Geisha Garden, Coolblog menawarkan dua jenis minuman terbaru iaitu Yubari Melon dan Sakura Lemon hasil inspirasi dari nilai budaya negara matahari terbit. Coolblog sekali lagi menjadikan destinasi negara luar sebagai sumber inspirasi dalam menghasilkan minuman smoothies dan kempen terbaharu bagi bulan Julai sehingga Ogos 2021


Siri Geisha Garden yang diterjemahkan oleh Coolblog menerusi dua minuman smoothies iaitu Yubari Melon dan Sakura Lemon diinspirasikan daripada kehalusan budaya, kelembutan tradisi dan keunikkan rasa negara Jepun.



Jujurnya, aku sendiri sangat excited nak try kedua-dua minuman terbaru dari Coolblog ni iaitu Yubari Melon dan Sakura Lemon. Sambil duk tengok sukan Olimpik 2020, tambah pula dengan cuaca panas terik sekarang ni, memang kena minum smoothie Coolblog. Sejukkan tekak dan hilangkan haus orang kata. Perfecto!


Terdapat dua perisa smoothies yang diperkenalkan oleh Coolblog dalam siri baharu Geisha Garden ini, iaitu Yubari Melon yang merupakan rasa buah melon Jepun yang terkenal dan menjadi rebutan ramai. Rasa premium buah melon Jepun yang diadun krim keju yang lazat, dipadankan dengan jeli pearl gula perang menjadikan smoothies Yubari Melon Coolblog ini minuman yang seakan membawa anda ke negara Jepun dalam setiap sedutan.


Sakura Lemon pula diinspirasikan oleh bunga kebangsaan negara Jepun iaitu bunga Sakura ataupun cherry blossom yang melambangkan semangat baharu dan sifat optimistik. Mengambil kira Tokyo menjadi hos sukan Olimpik musim panas pada tahun ini serta penglibatan atlet kebangsaan kita disana, smoothies Sakura Lemon ini adalah simbol sokongan kita terhadap perjuangan atlet tempatan dalam usaha mengharumkan nama negara. Hasil padanan rasa segar bunga sakura dan jus buah lemon, Sakura Lemon adalah minuman yang sesuai dinikmati pada musim panas dan memberikan kesegaran para penggemar Coolblog.



Nikmati minuman baharu dari Coolblog ini mulai pada 22 Julai sehingga 26 Ogos 2021 dan boleh didapati di kesemua cawangan Coolblog seluruh negara. Untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web rasmi www.coolblog.com.my dan Instagram rasmi Coolblog, @CoolblogMalaysia


"Kempen siri Geisha Garden yang dilancarkan serentak di kesemua rangkaian Coolblog seluruh negara pada hari ini adalah satu lagi tanda kami memperkenalkan rasa unik negara luar kepada para penggemar minuman Coolblog. Bersempena dengan acara sukan terbesar didunia iaitu sukan Olimpik di Tokyo yang akan berlangsung mulai 23hb Julai 2021, tenaga kerja dibelakang siri baharu kami ini telah berjaya mencari idea kreatif dengan menjadikan negara Jepun sebagai inspirasi untuk menyajikan minuman ini kepada pelanggan. Setelah kami berjaya memperkenalkan beberapa siri minuman berdasarkan negara luar, kami percaya siri Geisha Garden ini bakal menambat tunas rasa para Cool Lovers. 
Apa yang menarik pada kempen Geisha Garden ini adalah pada strategi kami dalam mengangkat nilai tradisi dan memberi fokus kepada simbol utama negara Jepun iaitu buah melon dan bunga sakura. Tatkala kita membicarakan tentang buah melon dan bunga sakura, pasti kesegaran bau dan rasa kedua-duanya menarik perhatian kita dan kami berjaya menyajikan keunikan rasa itu didalam siri minuman baharu kami.

Kami berpegang teguh kepada bahan-bahan utama yang berkualiti dalam setiap minuman yang kami sajikan kepada pengguna. Dengam memberikan olahan dan sentuhan tersendiri Coolblog kami berharap siri Geisha Garden ini dapat menepati citarasa penggemar minuman smoothies di Malaysia.”
Lew Sue Li,Ketua Pegawai Eksekutif, Coolblog

Personally, aku suka dengan kedua-dua smoothie terbaru Coolblog ni. Kedua-dua minuman ini menawarkan dua rasa yang berbeza. Kalau suka smoothie yang manis dan berkrim, boleh try Yubari Melon. Kalau suka smoothie yang masam-masam manis, boleh try Sakura Lemon. Tapi, kalau korang nak try kedua-dua smoothing ni, jangan lupa untuk grab promo terkini iaitu 1 set dengan 2 minuman pada harga hanya RM15. Kalau beli setiap satu, Yubari Melon pada harga RM8.80 dan Sakura Lemon pada harga RM8.80. Nak jimat? Recommended beli kedua-duanya sekali pada harga RM15 sahaja! 


Jadi, kalau korang nak try sendiri, boleh berkunjung ke outlet Coolblog berdekata di seluruh Malaysia. Kalau malas nak keluar, korang juga boleh order secara online. Selain dari dua minuman terbaru yang ditawarkan tadi, Coolblog juga menawarkan pelbagai jenis minuman smoothie untuk dinikmati.


Kalau orang tanya antara Yubari Melon dan Sakura Lemon mana satu yang lagi best? Aku lebih prefer minum Yubari Melon dengan rasa lemak manis dan berkrim. Jadi, apa tunggu lagi? Jom, pakat try Geisha Garden dan bagi komen smoothie mana yang menjadi pilihan korang. Selamat mencuba!

Semenjak pindah masuk rumah baru, satu benda yang aku teringin sangat nak beli adalah cordless vacuum. Memandangkan kerja-kerja mengemas rumah dan mencuci lantai ni sangat memenatkan dan memakan masa yang lama, jadi aku amat memerlukan vacuum. Nak sapu sampah menggunakan penyapu memang menguji kesabaran. Bukan mudah nak sapu habuk-habuk yang ringan dan mudah berterbangan di sana sini. Sebab dah penat nak sapu sampah guna penyapu macam biasa, jadi aku survey beberapa jenis vacuum yang ada di pasaran. Antara vacuum yang ada wayar dengan vacuum tanpa wayar, aku lebih prefer cordless vacuum sebab mudah nak guna dengan lebih bebas. Jadi, setelah beberapa bulan buat survey, finally aku pilih A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner untuk memudahkan kerja-kerja seharian.

Nak pilih vacuum yang praktikal untuk kegunaan harian tidak semudah yang disangka. Memang kena banyak buat research dan survey. Paling penting, kena kenal pasti dan ambil tahu citarasa dan keperluan kita untuk membuat pilihan yang tepat. Macam aku sendiri, sebelum ni aku terpaksa sapu lantai rumah dua atau tiga kali seminggu. Bukan hanya habuk-habuk dan debu, malah rambut-rambut yang gugur juga banyak. Memandangkan aku mengalami masalah keguguran rambut yang teruk, lantai rumah cepat kotor dan kena lebih kerap sapu. Aku pilih cordless vacuum kerana penggunaan vacuum tanpa wayar ni bagi aku lebih fleksibel, mudah dan bebas dalam kerja membersihkan segala habuk dan kotoran. Paling penting, ia mampu menyedut habuk di ruangan yang sempit yang tak mampu untuk dicapai menggunakan penyapu biasa. Lagi mudah dan lagi cepat. Jimat masa dan jimat tenaga!

Aku sendiri dah lama duk survey nak beli vacuum. Finally, aku pilih A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner kerana ia mempunyai 10,000 Pa suction power dengan 150W output power. Selain itu, vacuum model ini juga dilengkapi dengan 0.8L dust cup dan HEPA filter yang mampu menyimpan segala habuk dan debu-debu. A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner adalah vacuum tanpa wayar yang membolehkan kita melakukan kerja tanpa had pergerakan dan boleh bertahan sehingga 30 minit. Dengan 2,200mAh built-in battery dan 2 speed control menjadikan vacuum ini adalah pilihan terbaik sebagai gajet keperluan untuk kegunaan harian di rumah.

Personally, aku rasa A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner mempunyai design yang simple dan elegan. Memandangkan rumah aku sekarang ni banyak barang bertemakan black & gold, vacuum ini memang kena dengan tema. Perfect! Selain itu, ia direka khas dengan teknologi canggih yang menjadikan vacuum ini mudah digunakan (user friendly). Paling penting, material yang digunakan juga ringan. Jadi, tak perlu risau takut lenguh bahu nak angkut vacuum ni ke sana ke sini. Sambil duk santai-santai pun, kerja untuk membersihkan rumah menggunakan vacuum akan jadi jauh lebih mudah dan cepat. Tak perlu nak stress-stress! 



Vacuum Specifications
10,000 Pa suction power
150W Output Power
0.8L Dust cup
HEPA Filter
30 minutes working time
2,200mAh built-in battery
2 speed control


Cara nak handle dan menggunakan A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner sangat mudah. Hanya perlu tekan 1 button yang mempunyai 2-speed control. Cara nak simpan selepas digunakan pun mudah kerana ia dilengkapi dengan wall hanger untuk kita gantung pada dinding. Jadi, proses penyimpanan lebih mudah dan proses untuk mengecas vacuum pun lebih selamat. 



Untuk pengecasan, kita hanya perlu letakkan A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner pada charger. Biarkan untuk beberapa jam sehingga bateri dicaj penuh sebelum digunakan. Untuk lebih selamat, boleh letak wall hanger di dinding rumah sebagai tempat pengecasan vacuum dan juga penyimpanan vacuum. Lebih kemas dan selamat terutama daripada capaian anak-anak kecil.

A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner comes with:       
Dust mist removal brush
2-in-1 crevice nozzle & brush changing
Wall hanger & accessories storage


A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner dilengkapi dengan 3 jenis kepala vacuum yang dapat digunakan untuk 4 jenis situasi pembersihan sama ada menggunakan (1) mite removal brush, (2) flat attachment, (3) high suction (low noise & strong sucstion) atau (4) dual cleaning mode. Dengan menawarkan 3 jenis kepala vacuum (attachment) untuk fungsi dan surface tertentu, ia menjadikan A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner lebih versatile untuk kegunaan seharian di kediaman.



High suction power dengan bunyi yang perlahan

Mite removal brush untuk membersihkan permukaan tilam atau sofa

Dual cleaning mode untuk membersihkan habik di lantai atau carpet dan flat attachment untuk membersihkan kawasan yang kecil dan susah untuk dicapai

Berdasarkan pengalaman peribadi aku sendiri menggunakan A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner di rumah, aku sangat berpuas hati dengan performance vacuum ni. Aku happy sebab aku tak buat pilihan yang salah. Selain design yang simple dan trendy, aku paling suka sebab dia ringan. Memang memudahkan kerja-kerja untuk vacuum. Suction power dia pun kuat, satu round vacuum terus licin semua habuk-habuk dan rambut di lantai. Jimat masa aku nak bersihkan lantai berbanding sapu guna penyapu macam dulu. Oh lagi satu, bunyi vacuum tak bising. Tak ada masalah kalau nak vacuum rumah pada waktu malam. Jadi, kalau ada yang masih tercari-cari vacuum apa yang sesuai untuk cuci lantai kat rumah, aku cadangkan korang untuk dapatkan A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner. Produk berkualiti dan paling penting harga sangat berpatutan
 


Untuk korang yang berminat nak dapatkan A&S A90 Plus Cordless Vacuum Cleaner atau produk dari A&S, korang boleh ke Pusat Servis dan Concept Store pertama mereka yang terletak di Lot A1-1-05 Sunway Geo Avenue. Terdapat 3 jenis vakum tanpa wayar di bawah jenama A&S dengan menawarkan  2 tahun warranti dan mempunyai certified SIRIM. Bimbang takut dapat produk tiruan atau tak original? Jangan risau, korang hanya perlu scan QR Code sticker di kotak untuk pengesahan. Nanti, akan keluar maklumat yang produk kita terima adalah authentic! Paling penting, sekarang ada 5% diskaun. Korang juga boleh dapatkan secara atas talian (Online) iaitu di Shopee ataupun Lazada.


Facebook

Instagram

Website

A&S Consept Store (Service Centre)
A1.01.05, Sunway Geo Avenue

Authorized Dealers

Shopee

Lazada

Klik link untuk dapatkan voucher discount

Infinix Mobility Limited menampilkan inovasi terkini di Malaysia dengan melancarkan siri Hot 10S. Telefon pintar Hot 10S yang didedikasikan untuk permainan video dan hiburan akan dilancarkan dengan casing telefon eksklusif dan penutup belakang hasil kolaborasi bersama Mobile Legends: Bang Bang (MLBB)


Dengan penampilan siri Hot 10S, ia akan memberi kepuasa yang maksima kepada semua peminat permainan video dan teknologi. Jenama teknologi global Infinix dengan bangganya mengumumkan pelancaran inovasi terbaru mereka, siri Hot 10S di Malaysia pada 13 Julai 2021. Siri Hot 10S akan dilancarkan secara eksklusif di Shopee dan pengguna boleh mula ‘add to cart’ pada 7 Julai 2021!


Hot 10S tampil dengan design yang sleek, warna yang mencuit perhatian dan paling penting ditawarkan pada harga yang berpatutan. Hot 10S ini trendy dengan penambahan baru kepada portfolio Hot 10. Telefon pintar permainan video dan hiburan yang dinanti-nantikan ini membolehkan pengguna bermain permainan video dengan lancar dan ikuti trend terkini dengan lebih mudah. Pendek kata, siri Hot 10S ini akan memenuhi kehendak penggemar permainan video, pelajar, dan generasi muda yang akan datang.


Untuk memeriahkan lagi pelancaran di kalangan peminat, Infinix dengan kolaborasi permainan video Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) telah tampil mencipta penutup belakang telefon bimbit edisi terhad yang diukir dengan reka bentuk MLBB serta casing telefon MLBB estetik yang didedikasikan untuk siri Hot 10S. Infinix akan mendedahkan lebih banyak lagi maklumat tentang spesifikasi telefon dan ciri-ciri pada hari pelancaran tersebut. Mesti korang tak sabar kan nak tahu spesifikasi penuh siri Hot 10S? Jom, sama-sama kita nantikan!


Untuk maklumat lanjut dan terkini mengenai siri Hot 10S, boleh layari website dan laman sosial media Infinix Mobility Limited. Check it out!

Website

Facebook

Instagram

Shopee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...