Korang pernah shopping di PG Mall tak? Zaman sekarang, segalanya hanya di hujung jari termasuklah untuk membeli-belah (shopping). Selain daripada online shop lain yang ada di Malaysia seperti cendawan tumbuh selepas hujan, PG Mall adalah antara nama yang terkenal. PG Mall merupakan platform e-commerce Nombor 1 di Malaysia dan mula beroperasi sejak tahun 2017. Untuk korang yang tak pernah tahu apa itu PG Mall, boleh kunjungi www.pgmall.my


Untuk pengetahuan semua, PG Mall telah disenaraikan sebagai TOP 3 e-commerce Platform di website IPrice. Klik sini untuk TOP 3 e-commerce Platform. Apa yang lagi menarik tentang PG Mall, ia menerima segala bentuk pembayaran menggunakan e-wallet dan online payment. Memang memudahkan pengguna.

Okey, untuk perkongsian kali ini aku nak share 3 promosi menarik yang sedang berlangsung serentak di PG Mall buat masa sekarang. Kalau yang tak pernah daftar akaun di PG Mall, jangan risau. Aku akan share link macam mana untuk korang daftar nanti di akhir artikel. Check it out!

10.10 SALE


Sempena dengan 10.10 Sale, PG Mall juga ada menawarkan pelbagai diskaun hebat untuk semua pelanggan. Antara tawaran hebat yang ada di PG Mall untuk 10.10 Sale adalah potongan diskaun sehingga 80%, diskaun sehingga 10% untuk pembelian minimum sebanyak RM10 (capped RM20), FREE SHIPPING dengan pembelian minimum RM30 (capped RM4) dan KILLER DEALS bermula serendah RM10. Menarik kan? Jadi, jangan lepaskan peluang untuk sama-sama kunjung PG Mall pada 10 Oktober 2020 nanti. Mark your calendar!

PG MALL COFFEE WEEK


Selain daripada 10.10 Sale, sekarang juga sedang berlangsung Coffee Week di PG Mall. Bermula 28 September 2020 dan akan berakhir pada 5 Oktober 2020, Coffee Week menawarkan diskaun sehingga 20% dengan pembelian minima RM60 (capped RM25) untuk 5000 pelanggan pertama. Hah, siapa cepat dia dapat guys! Jangan lupa untuk guna Coupon Code: PGCOFFEE Oh, lagi satu, kalau korang nak FREE SHIPPING, jangan lupa guna Coupon Code: PGCFFREE Korang akan dapat FREE SHIPPING dengan pembelian minima RM40 (capped RM4) jika korang menjadi antara 1000 pelanggan yang pertama. Apa tunggu lagi, jom terjah PG Mall Coffee Week sekarang!

KEMPEN "PROUDLY LOCAL"


Bermula dari Julai 2020 sehingga Disember 2020, PG Mall juga telah melancarkan kempen "Proudly Local" yang mana memfokuskan barangan keperluan harian dan barangan rumah. Paling penting, kempen ini untuk menyokong barang buatan tempatan dengan hashtag #BarangBaik BarangKita. Dengan adanya kempen seumpama ini, sekaligus ia mengajak kita semua especially pengguna untuk support barang tempatan. Jom, support local! Untuk tengok tawaran menarik untuk Proudly Local, korang boleh kunjungi PG Mall Proudly Local.


Untuk Kempen Proudly Local, korang boleh guna Coupon Code KBBM15NEW untuk diskaun RM15 bagi pembelian minima RM50, KBBM8OFF untuk diskaun RM8 bagi pembelian minima RM50 dan KBBM20OFF untuk diskaun RM20 bagi pembelian minima RM100. Untuk FREE SHIPPING pula, korang boleh guna code KBBMSHIP6 untuk pembelian minima sebanyak RM25. 

So guys, sesiapa yang belum ada akaun PG Mall, cepat-cepat berdaftar. Korang boleh install applikasi PG Mall di Apple Store, Google Play ataupun Huawei Gallery. Korang boleh daftar sekarang di sini: PG Mall Registration.


Untuk maklumat lanjut berkaitan PG Mall dan promosi terkini, korang boleh kunjungi website rasmi dan laman sosial media mereka. Check it out!


Website:

Facebook:

Instagram:

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #BarangBaikBarangKita #PGMall4u #FreeShipping #1010sale #coffeeweek

Dah lama tak makan di The Chicken Rice Shop (TCRS) kan? Alang-alang TCRS ada memperkenalkan menu terbaru, jadi aku tak nak lepaskan peluang untuk jadi antara orang yang terawal try menu eksklusif sempena perayaan Deepavali  yang bakal kunjung tiba tak lama lagi. 


Deepavali atau sambutan hari perayaan cahaya tahun ini lebih bermakna di TCRS dengan penampilan hidangan istimewa yang pedas dan enak. Menu kali ini istimewa kerana diperkayakan dengan rempah-ratus asli yang menambahkan aroma dalam hidangan. Pendek kata, ia bakal menambat hati peminat setia The Chicken Rice Shop (TCRS). So guys, korang dah boleh terjah ke outlet TCRS berdekatan mulai 21 September 2020 sehingga 15 November 2020 untuk mencuba sendiri menu terbaru yang diberi nama Flaming Koli. 


Flaming Koli diinspirasikan daripada masakan India yang kaya dengan rempah-ratus yang membangkitkan aroma. TCRS dengan telitinya mencipta menu eksklusif ini khas sempena perayaan Deepavali. Hidangan Flaming Koli ini dihasilkan dengan menyatukan rempah asli masakan India yang meningkatkan lagi selera rakyat Malaysia. Aku dah try, memang sedap. Cuba sekali, pasti nak lagi!
 

Dari segi penampilan, hidangan ini tanpak seakan-akan seperti Ayam Masak Kicap tetapi dihidangkan dengan daun kari dan hirisan Cili Besar. Dari segi rasa, ia menawarkan kombinasi rasa pedas, masam, masin dan manis yang cukup lengkap. Ayam yang rangup, rasa rempah yang membangkitkan aroma dan rasa serta kombinasi rasa yang perfect menjadikan Flaming Koli ni berbaloi untuk dicuba. 


Jadi, kalau korang rasa nak gantung kuali atau tidak mempunyai masa untuk memasak di rumah. Tetapi, dalam masa yang sama korang menginginkan juadah lazat terutamanya di waktu musim perayaan, bolehlah cuba Flaming Koli di The Chicken Rice Shop (TCRS). Btw, kat bawah ni aku senaraikan harga untuk hidangan Flaming Koli yang ditawarkan di TCRS.

Ala-Carte
RM16.90

Meal A (1 pax)
RM20.90

Meal B (2 paxs)
RM48.90

Meal C (4 paxs)
RM87.90

Set Good Lunch
Upgrade Chicken Rice set to Flaming Koli dengan sedikit cas tambahan



So guys, kalau korang ke The Chicken Rice Shop nanti, boleh la order menu baru, Flaming Koli ni. Kalau korang order Meal B macam aku ni, selain dapat 2 ketul Ayam Flaming Koli, kita akan dihidangkan dengan single serve chicken (roast, steamed atau soy sauce), Nyonya Pai Tee (regular), Sai To Fish Ball Soup (regular), Pak Choy with oyster sauce atau Spicy Ladie's Fingers (regular), 2 set nasi dan 2 mangkuk soup of the day. Memang berbaloi-baloi! 


Bertepatan dengan slogan TCRS iaitu ‘Chicken Rice… and More’ atau dengan kata lain, "Bukan sekadar Nasi Ayam", jelas TCRS sentiasa berusaha untuk menarik minat para pelanggan dengan menghasilkan menu baharu yang menyediakan hidangan penuh aroma yang memenuhi citarasa orang ramai. Terbukti dengan adanya Flaming Koli, TCRS tampil berani mengetengahkan menu yang agak berbeza dari menu kebiasaan mereka sebelum ini iaitu Nasi Ayam bersama Hainanese Steamed Chicken, Crispy Roast Chicken dan Soy Sauce Chicken. 

Semoga pihak TCRS terus kreatif dan inovatif dalam memperkenalkan menu terbaru untuk masa yang akan datang. Selaku pelanggan setia TCRS, aku sentiasa menantikan menu terbaru untuk dicuba. 


Untuk maklumat lanjut mengenai Flaming Koli iaitu menu istimewa sempena Deepavali atau promosi lain yang terdapat di The Chicken Rice Shop, sila kunjungi www.thechickenriceshop.com atau laman Facebook The Chicken Rice Shop
Siapa sini suka makan blueberries? Biasa, aku suka makan macam tu je ataupun makan dengan yogurt atau makan bersama peanut butter dan roti. Memang sedap! Rupa-rupanya, banyak lagi resipi yang kita boleh buat berasaskan buah blueberries. Antara jenama blueberries yang terkenal dan ada di pasaran especially supermarket adalah Washington Blueberries. Untuk perkongsian kali ini, aku nak share 2 resipi menarik berasaskan Washington Blueberries yang dikongsikan oleh pakar nutrisi (Consultant Dietitian) iaitu Indra Balaratnam. Selain itu, aku nak ambil kesempatan ini untuk share serba-sedikit tentang fakta menarik tentang Washington Blueberries yang korang patut tahu. Semoga bermanfaat!


Nak tanya ni, biasa kalau korang makan blueberries, korang makan macam tu je ataupun makan dengan apa? Ada apa-apa resipi favorite korang berasaskan blueberries yang korang nak share? Silakan! Sebelum kita cerita panjang tentang khasiat dan kebaikan Washington Blueberries, jom kita tengok antara 2 resipi mudah yang dapat kita hasilkan dengan menggunakan Washington Blueberries.



WASHINGTON BLUEBERRY REHYDRATOR
Hidangan untuk 1 orang

Bahan-bahan:
  1. ½ cawan Washington blueberries frozen
  2. 250 ml Air Kelapa
  3. 1 biji pisang atau ½ biji pisang yang bersaiz besar yang frozen

Cara penyediaan:
  1. Masukkan semua bahan-bahan (1-3) ke dalam smoothie blender 
  2. Kisar sehingga halus
  3. Siap-sedia untuk dihidangkan

Nutrient Analysis (per serving):
  • Calories: 160
  • Protein: 3g
  • Total fat: 1 g
  • Saturated fat: 0g
  • Carbohydrates: 38g
  • Dietary fiber: 7g
  • Cholesterol: 0mg
  • Sodium: 254 mg
  • Vitamin C: 20mg
  • Vitamin A: 92 IU
  • Calcium: 66mg
  • Iron: 1.1mg

WASHINGTON BLUEBERRIES WHOLEWHEAT WAFFLES
Hidangan untuk 6 keping waffles

Bahan-bahan:
  1. I cawan frozen Washington Blueberries
  2. 1 ½ cawan tepung atta (whole wheat flour)
  3. 3 sudu teh tepung penaik
  4. ½ sudu teh garam
  5. 340 ml susu rendah lemak
  6. 2 biji telur – kacau sehingga sebati
  7. 3 sudu teh minyak sayuran
  8. 2 sudu teh kacang tanah

Cara penyediaan:
  1. Masukkan telur yang telah di pukul, susu rendah Lemak dan minyak sayuran ke dalam mangkuk besar dan kacau sehingga sebati
  2. Dalam mangkuk yang berasingan, campurkan tepung atta (whole wheat flour), Serbuk penaik dan garam
  3. Masukkan campuran tepung atta tadi (2) ke dalam campuran telur yang dipukul sebati (1) dan biarkan campuran menjadi halus
  4. Campurkan kacang tanah
  5. Kacau kacang tanah dengan perlahan ke dalam 1 cawan frozen blueberries. (Tips: Do not over stir the blueberries into the batter otherwise the blueberries will mash up)
  6. Ikuti langkah-langkah untuk memanaskan waffle maker
  7. Tuang tepung bancuhan waffle tadi ke dalam acuan dan biarkan seketika sehingga warna bertukar kepada warna keemasan

Nutrient Analysis (per rectangular waffle):
  • Calories: 238 
  • Protein: 8g
  • Total fat: 11g
  • Saturated fat: 2g
  • Carbohydrates: 29g
  • Dietary fiber: 4g
  • Cholesterol: 59mg
  • Sodium: 244mg
  • Vitamin C: 1mg
  • Vitamin A: 200 IU
  • Calcium: 201mg
  • Iron: 2mg

Perbezaan Fresh Blueberries vs Frozen Blueberries

Washington Blueberries ditanam di Amerika Syarikat. Dengan lebih tepat, ia didominasi di Washington sebagai pengeluar terbesar di dunia. Segar, manis dan berkhasiat. Itulah gambaran yang cukup sinonim dengan blueberries dan digelar "superfood"! 


Kalau di Washington, blueberries segar mudah didapati pada musim panas. Namun, bekalan blueberries cukup untuk sepanjang tahun dengan adanya frozen blueberries. Ia membolehkan blueberries boleh didapati di mana-mana atau pada bila-bila masa. Kita boleh simpan blueberries dalam peti sejuk dan boleh makan pada bila-bila masa untuk dhidangkan begitu sahaja ataupun untuk digunakan sebagai bahan asas dalam resipi istimewa dalam hidangan seharian.




Kajian ada menunjukkan bahawasanya bluberries frozen mempunyai kandungan anti-oksida yang lebih tinggi berbanding blueberries segar jika ia dimakan dalam tempoh 3 bulan selepas disejuk beku (frozen). Kajian di South Dakota State Universiti pula menunjukkan blueberries frozen menghasilkan anto-oksida yang lebih tinggi untuk keperluan badan. Ini kerana kompaun anti-oksida iaitu anthocyanins yang menjadikan blueberries berwarna biru di bahagian kulit diselaputi kristal menghancurkan struktur sel yang membolehkan ia lebih mudah diserap oleh sistem badan.


Maklumat Nutrisi & Kesihatan dari Pakar Nutrisi

Untuk perkongsian kali ini, aku nak share serba-sedikit tentang informasi berkaitan nutrisi dan kesihatan dari pakar nutrisi (dietitian) oleh Ms Indra Balaratnam berkaitan khasiat blueberries. Korang tahu tak, satu cawan Washington Blueberries memlunyai 80 kalori untuk setiap hidangan dengan kandungan lemak dan garam (sodium) yang rendah.
 

Washington Blueberries mempunyai kandungan phytonutriens yang juga dipanggil polyphenols. Kumpulan ini termasuk anthocyanins iaitu kompoun yang memberikan warna kebiruan untuk blueberries. Kementerian Kesihatan Malaysia mensyorkan untuk kita mencampurkan semua warna buah-buahan dan sayur-sayuran dalam hidangan seharian untuk mendapatkan phytonutriens secara optimum. Pilihan blueberries adalah pilihan yang tepat untuk mendapatkan warna biru dalam hidangan seharian.


Selain itu, Washington Blueberries adalah sumber terbaik untuk Vitamin C and tinggi kandungan unsur mangan. Vitamin C penting untuk pertumbuan dan pembentukan tisu dan membantu menyembuhkan luka. Mangan pula penting dalam membantu badan dalam memproses kolestrol dan nutrien seperti karbohidrat dan protein. 


Blueberries juga baik dalam membekalkan sumber fiber iaitu 1 cawan blueberries mampu memberikan 3.6gram fiber. Fiber penting dalam mengurangkan risiko untuk terkena serangan jantung dan membantu kita untuk rasa kenyang dengan lebih cepat.


Kementerian Kesihatan Malaysia juga ada mensyorkan untuk kita mengamalkan "Suku Suku Separuh" iaitu sebagai panduan dalam menentukan hidangan seharian kita. 1/2 hidangan dengan warna-warni sayur-sayuran dan buah-buahan, 1/4 hidangan dengan bijiran dan 1/4 hidangan lagi dengan protein.

Tips Pemakanan Washington Blueberries


Bila dah tahu nutrisi dan kepentingan Washington Blueberries, mesti korang tertanya-tanya kan? Macam mana nak variasikan penyediaan blueberries dalam hidangan seharian? Jom, kita tengok beberapa kaedah cepat dan mudah untuk hidangan berasaskan Washington Blueberries.
  1. Makan blueberries bersama bijirin, oat, smoothies ataupun salad
  2. Tambah blueberries ke dalam roti dan kek seperti muffins, pancakes atau puding roti
  3. Bahan rahsia dalam menghasilkan meatballs dan patty burger untuk mengurangkan penggunaan daging dalam resipi
  4. Kudapan ringkas untuk mengalas perut terutama dalam kesibukan waktu
  5. Menggunakan blueberries sebagai bahan asas untuk menghasilkan sos hidangan atau pencicah yang lebih berkhasiat (tanpa sodium dan tinggi nutrien) terutama untuk dipadankan bersama kentang lenyek
  6. Dihidangkan bersama yougurt untuk hidangan pencuci mulut

Walaupun di negara kita, Malaysia susah nak dapat blueberries yang fresh. Jangan risau! Kita boleh dapatkan Washington Blueberries yang segar, frozen atau kering di supermarket berdekatan. Korang kena tahu, walaupun blueberries frozen, namun kualiti dan khasiatnya masih terjamin.


Apa lagi? Nanti bolehlah korang cuba resipi-resipi ni semua untuk variasikan menu seharian korang ke arah pemakanan yang lebih sihat. Jangan lupa dapatkan Washington Blueberries di supermarket berdekatan seperti di Jaya Grocers ataupun Village Grocers. 

Selamat mencuba!

Danau Kota adalah syurga makanan buat warga kota Kuala Lumpur. Sebut sahaja nak makan apa, semua ada. Terdapat banyak pilihan restoran di sini. Untuk perkongsian kali ini, aku tertarik untuk bercerita serba-sedikit tentang satu lokasi yang mesti korang singgah dan cuba kalau bertandang ke kawasan Danau Kota atau mencari tempat lepak sekitar Kuala Lumpur. Untuk perkongsian kali ini, jom kita tengok apa yang menarik tentang Fatin's Kitchen iaitu salah satu restoran makan terbaik di Danau Kota. 

Bagi korang yang suka Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) atau suka bawa keluarga atau kawan-kawan keluar makan, korang boleh consider untuk singgah di Fatin's Kitchen. Menu yang ditawarkan di sini memang bertaraf 5 bintang, tapi harga cuma 2 bintang. Jadi, jangan risau. Confirm, dompet korang tak rabak kalau makan kat sini. Tetapi, gerenti puas hati!



Mesti korang tertanya-tanya, "Apa yang special sangat di Fatin's Kitchen?". Kalau korang nak tahu, Fatin's Kitchen mempunyai keunikan tersendiri. Antaranya menyediakan suasana tempat makan yang santai, bersih dan moden. 

Dari segi makanan pula, jangan risau. Fatin's Kitchen menawarkan menu yang wow dan memang rare. Antara menu yang mencuri perhatian aku sendiri adalah NASI LEMAK RENDANG RUSA, KAMBING BAKAR MONGOLIA STYLE, NASI LEMAK AYAM KALASAN dan banyak lagi.

Paling penting, juadah yang dihidangkan di Fatin's Kitchen ini disediakan oleh bekas chef hotel bertaraf 5 bintang. Jadi, korang tak perlu risau dari segi rasa dan kualiti juadah yang dihidangkan. Tetapi, dari segi harga memang berpatutan. Korang pasti terkejut dengan harga promosi yang ditawarkan di Fatin's Kitchen.


Dengan sentuhan dekorasi terkini bersama menu masakan yang pastinya cukup enak, Fatin’s Kitchen memang sesuai untuk dijadikan pilihan lokasi untuk gathering, lepak santai makan bersama keluarga dan kawan-kawan mahupun untuk dijadikan lokasi event atau surprise birthday party. 

Aku pun baru tahu, sekarang ni Fatin’s Kitchen juga ada menyediakan pakej khas untuk mereka yang berhajat atau merancang untuk mengadakan majlis ringkas di Hall Fatin’s Kitchen. 

Kalau korang merancang untuk adakan apa-apa majlis, tetapi masih belum ada tempat, aku cadangkan korang pilih Fatin's Kitchen sebagai lokasi. Antara majlis yang korang boleh buat di sini adalah:

  1. Annual Dinner
  2. Majlis Seminar
  3. Majlis sambutan hari jadi
  4. Gathering rakan sekolah/pejabat
  5. Makan-makan bersama family
  6. Candle Light Dinner

Pendek kata, Fatin’s Kitchen adalah salah satu restoran yang menyediakan pakej lengkap termasuk menu masakan bertaraf 5 bintang dan dekorasi menarik untuk para pelanggan. Selain itu, korang juga boleh dapatkan menu Fatin's Kitchen secara atas talian (online).

Apa tunggu lagi? Jangan lupa untuk terjah Fatin's Kitchen iaitu tempat makan best di Danau Kota yang menawarkan menu terbaik daripada bekas chef hotel 5 bintang. Kalau korang mengidam nak makan Kambing Bakar Mongolia sedap atau Nasi Lemak Rendang Rusa Danau Kota, hah di sini lah tempatnya. Untuk maklumat lanjut mengenai Fatin's Kitchen, korang boleh layari Facebook page ataupun Instagram mereka. Check it out! 

FATIN'S KITCHEN
Platinum Walk, Jalan Langkawi, Setapak

Waktu Operasi:
12 tengah hari - 12 malam

Facebook page:

Instagram: 
Tahukah anda? Beecomb tampil dengan idea hebat dengan mengadakan 3D Virtual F&B Expo yang pertama di Malaysia. Event yang pertama di Malaysia seumpama ini akan berlangsung bermula 27 Ogos 2020 sehingga 31 Ogos 2020. Bertepatan dengan norma baru, pendekatan seumpama ini amat bertepatan untuk kita semua patuh dengan SOP yang telah ditetapkan oleh kerajaan dalam mengawal jangkitan wabak COVID19 seiiring dengan usaha merancakkan ekonomi negara (restart economy). 


Mesti korang excited kan nak join Beecomb 3D Virtual F&B Expo ni dari rumah? Okey, jom aku share serba-sedikit informasi berkaitan Beecomb 3D Virtual F&B Expo yang tengah berlangsung sempena cuti Merdeka tahun ini. Mudah-mudahan, korang akan lebih faham tentang konsep 3D Virtual Expo ini dan ketahui manfaat yang kita akan dapat. 


Untuk pengetahuan semua, 3D Virtual F&B Expo ini dianjurkan oleh pihak Beecomb. Apa yang menarik tentang ekspo ini adalah ia diadakan 100% secara virtual (atas talian) dengan penggunaan grafik 3D yang sangat interaktif. Apa yang perlu kita buat hanyalah dengan install aplikasi Beecomb di Google Play, Apple Store ataupun Huawei App Gallery. Kemudian, kita dah boleh mula melayari ekspo melalui Mobile Phone. Seperti kita bermain game, kita akan dibawa melawati exhibition booths yang ada di F&B Expo ini dengan hanya menggunakan kawalan jari. Betullah orang kata, "dunia di hujung jari". Sekarang ini memang dah terbukti. Kita hanya perlu duduk rumah, explore mobile apps dan melawat booths jualan yang ada untuk shopping secara atas talian (online). Pilih jenama atau produk yang kita nak, settle. Tunggu je barang yang kita order sampai ke depan pintu rumah. Mudah dan senang kan? 




Selain itu, pengunjung Beecomb 3D Virtual F&B Expo juga boleh dapatkan maklumat lanjut berkaitan produk daripada exhibitors secara langsung. Ia sangat canggih dan interaktif. Personally, aku rasa aplikasi Beecomb ini sangat menarik sebab kita boleh explore keseluruhan tapak kawasan ekspo dengan cepat dan mudah. Selain daripada fungsi navigasi pergerakan manual dari satu booth ke satu booth yang lain, kita juga boleh terus ke booth yang kita inginkan dengan hanya klik pada paparan peta (map) yang disediakan. 




Macam mana nak shopping? Bila dah jumpa produk apa yang kita plan nak beli, kita boleh add item ke shopping cart. Kaedah ini sama seperti platform shopping online yang lain. Cuma, kat sini lagi menarik sebab kita boleh explore booth jualan seolah-olah kita berada di tapak ekspo yang sebenar. Boleh bersiar-siar dengan karakter 3D yang direka khas untuk setiap pengunjung. Untuk penghantaran pula, korang boleh pilih syarikat courier pilihan mengikut preference korang. Last sekali, korang boleh proceed dengan membuat bayaran (payment) dengan rangkaian platform pembayaran (integrated payment getaway) yang disediakan. Bagi aku, proses pembelian di platform Beecomb ini sangat mudah dan lancar especially dengan interface yang sangat mesra pengguna (user-friendly). 




Especially to all foodies lover out there, I think Beecomb 3D Virtual F&B Expo is a special event that gather all favorite brands under one roof! Tak percaya? Korang boleh explore aplikasi Beecomb sekarang. Macam-macam brands, macam-macam produk ada dijual. 



Apa lagi menarik tentang Beecomb 3D Virtual F&B Expo? Salah satu tarikan yang mencuri perhatian aku adalah promosi Premium Burnt Cheese Cake pada harga RM8.31 sempena hari Merdeka. Harga sebenar sebiji kek adalah RM188. Wow, banyak jimat tu. Kalau korang berminat nak beli, korang boleh terus ke booth Bake Touch Signature di Booth A2. Limited stocks only. Siapa cepat, dia dapat tau! 


Oh, lagi satu, korang kena get ready dengan Mystery RM1 DEAL. Menarik kan? Aku pun excited ni. Bayangkan barang dengan harga berpuluh ringgit, tapi dengan Mystery RM1 DEAL macam ni, kita boleh beli barang dengan harga serendah RM1. Siapa yang tak excited kan? Jarang-jarang sekali dapat offer macam ni. Mesti grab bila ada peluang macam ni.


Untuk kaki contest pula, korang boleh mencuba nasib dengan join contest mudah di Facebook Beecomb untuk menang RM300 Cash Voucher. Caranya mudah sahaja, korang hanya perlu LIKE, COMMENT & SHARE status di Facebook Beecomb. All the best! Mana tahu rezeki korang kan? 


Pendek kata, Beecomb 3D Virtual F&B Expo ini adalah Expo 3D Virtual Pertama di Malaysia! Paling penting, aplikasi Beecomp adalah app percuma untuk dimuat turun (download). Dari segi interface dan grafik, personally aku rasa is sangat mantap dan gempak. Hanya menggunakan mobile phone, kita boleh berkunjung ke tapak F&B Expo hanya dari rumah seiring dengan Norma baru. Jangan lepaskan peluang untuk menjadi antara orang yang terkawal untuk shoping tanpa batasan dan menikmati promosi hebat dengan tawaran barangan murah dan berkualiti yang dijual pada harga yang jauh lebih rendah berbanding harga pasaran. 


Apapun, jom sama-sama kita rebut peluang untuk menikmati jualan hebat di Beecomb 3D Virtual F&B Expo. Maklumat lanjut seperti di bawah untuk rujukan bersama. Chop, korang dah install ke belum aplikasi Beecomb? Hah, kalau belum, korang boleh pergi install sekarang dan  dapat RM5. Cepat sebelum terlambat!



Tarikh:
27th – 31st August 2020

Cara penyertaan:
1. Download Beecomb app
2. Daftar sebagai pengguna 
3. Mula explore tapak ekspo dan membuat pembelian


Untuk maklumat lanjut mengenai event ini dan Beecomb, korang boleh layari website dan follow laman media sosial mereka. Check it out! 


Website

Facebook

Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...