SUN LIFE MALAYSIA MEMPERKENALKAN SUN INFINITY-i DAN APLIKASI SUNACCESS

/
0 Comments
Ada lagi ke orang yang masih belum ada mana-mana insurans atau takaful untuk perlindungan peribadi? Jujur aku tanya, especially untuk korang yang dah berkerjaya tetapi masih belum ada mana-mana insurans atau takaful. Apa faktor utama yang membuatkan korang rasa malas atau tak nak ambil insurans atau takaful untuk perlindungan peribadi? Untuk persoalan ini, hanya korang yang ada jawapan. Cuma korang perlu ingat, semakin korang meningkat usia, semakin mahal kos yang korang perlu bayar untuk setiap bulan bagi pakej insurans ataupun takaful yang diambil. Jadi, nasihat aku, bila korang dah start kerja, carilah insurans atau takaful yang bagus untuk perlindungan peribadi. Ambil tahu dan ambil peduli tentang manfaat dan kepentingan insurans dan takaful. Okay?


Untuk perkongsian kali ini, aku nak share salah satu institusi yang menawarkan insurans dan takaful kepada rakyat Malaysia iaitu Sun LIfe Malaysia. Kalau korang masih belum ada mana-mana insurans atau takaful, mungkin korang boleh baca ni dan consider untuk subscribe pelan insurans atau takaful yang ditawarkan. Mungkin korang tertanya-tanya, apakah beza insurans dan takaful? Untuk pengetahuan korang, insurans adalah kaedah conventional, manakala takaful pula kaedah Islamic yang menitikberatkan shariah compliance. Jadi, untuk kita yang beragama Islam, lebih baik kita pilih pelan Takaful.


Untuk pengetahun korang, baru-baru ini Sun Life Malaysia telah melancarkan sesuatu yang baru untuk memperkasakan rakyat Malaysia dengan jaminan kewangan lebih baik dan pengalaman pelanggan lebih lancar dan mudah. Nak tahu apa? Jom, check it out!



Antara tawaran terbaru dari Sun Life Malaysia adalah Pelan Takaful Sun Infinity-i terkini yang memberi manfaat fleksibel kepada rakyat Malaysia. Selain itu, Sun Life Malaysia juga melancarkan Aplikasi SunAccess yang menyediakan akses segera kepada pelan Insurans dan Takaful untuk pelanggan. 


Sun Life Malaysia Assurance Berhad dan Sun Life Malaysia Takaful Berhad (Sun Life Malaysia), masing-masing sebagai pembekal insurans hayat dan Takaful Keluarga, bergabung dengan pelakon yang juga Duta Jenama baharu, Hairul Azreen untuk pelancaran dua tawaran baharu yang akan memberikan rakyat Malaysia jaminan dan kemudahan kewangan yang lebih baik.


Dilancarkan hari ini, pelan Sun Infinity-i adalah produk terbaharu Sun Life Malaysia, pelan takaful sejagat yang dirancang untuk memberikan rakyat Malaysia fleksibiliti kewangan berdasarkan kemampuan dan keperluan mereka. Turut dilancarkan ialah aplikasi mudah alih SunAccess baharu yang membolehkan pengguna untuk mengakses e-penyata bagi pelan insurans /takaful mereka bila-bila masa, di mana sahaja, dan juga mengemukakan tuntutan mereka melalui aplikasi mudah alih.


Semasa pelancaran itu, Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden / Ketua Negara Sun Life Malaysia, Raymond Lew berkata, "Sejak memasuki pasaran enam tahun lalu, kami teguh dengan komitmen kami untuk memperkasakan rakyat Malaysia mencapai jaminan kewangan seumur hidup dan mempunyai kehidupan yang lebih sihat. Pelancaran pelan Sun Infinity-i hari ini dan aplikasi mudah alih SunAccess adalah langkah seterusnya ke arah matlamat untuk membolehkan Pelanggan kami mencapai fleksibiliti lebih baik serta mengawal masa depan kewangan mereka."


Turut hadir pada majlis pelancaran itu ialah Presiden ASEAN Sun Life Financial Asia, Leo Grepin yang berkata, "Sun Life telah beroperasi di Asia selama lebih daripada 125 tahun dan ia adalah segmen yang paling pesat berkembang dalam perniagaan kami hari ini. Kami menjaga dan mengutamakan Pelanggan kami dalam setiap langkah diambil. Sun Infinity-i akan memperkasakan lebih banyak rakyat Malaysia untuk bermula dari awal dalam melindungi masa depan kewangan mereka, dengan kemudahan aplikasi SunAccess.”


Sun Infinity-i adalah pelan simpanan jangka pendek yang menyediakan:

  1. Sumbangan fleksibel dan jangka perlindungan untuk memenuhi keperluan individu dan memenuhi kustomisasi seperti jumlah simpanan, tempoh simpanan, dan tempoh liputan;
  2. Meningkatkan pembayaran tunai tahunan, bermula dari akhir tahun kontrak pertama hingga matang;
  3. Sun Infinity-i menyediakan perlindungan ke atas kematian dan hilang upaya menyeluruh sepanjang tempoh perlindungan.
  4. Sun Inifinity-i juga akan membayar wakaf/derma daripada jumlah sumbangan takaful yang dibayar apabila berlakunya kematian orang yang dilindungi.
  5. Manfaat ihsan ini akan dibayar kepada Yayasan Waqaf Malaysia, dan/ atau organisasi wakaf atau organisasi kebajikan lain
  6. Manfaat matang dengan bayaran sekaligus.

"Sun Infinity-i telah direka menurut keperluan Pelanggan kami. Walaupun kita semua berusaha keras untuk menjamin masa depan yang lebih cerah untuk diri kita, cabaran kewangan tidak boleh dijangka kepada sesiapa pun. Sun Infinity-i adalah penyelesaian Sun Life Malaysia untuk merancang jaminan masa hadapan yang lebih selamat dari segi kewangan dengan mudah.”

"Sun Infinity-i menawarkan pilihan pembayaran dan terma kontrak yang berbeza bagi Pelanggan kami supaya mereka dapat memilih kombinasi yang sesuai berdasarkan keperluan mereka; manakala faedah pembayaran tunai yang semakin meningkat memberikan mereka aliran pendapatan yang mantap untuk perancangan kewangan mereka dalam jangka masa panjang. Pelan ini memberikan pelanggan kami penyelesaian yang sempurna untuk membantu mereka menguruskan wang dengan cekap serta bersedia dalam keadaan yang tidak disenangi."

Raymond



Turut dilancarkan pada majlis tersebut adalah aplikasi mudah alih bagi pengguna iaitu SunAccess. Perkhidmatan yang sebelum ini boleh didapati melalui portal web Sun Life Malaysia, kini boleh didapati di Google Play Store dan Apple App Store. Pelanggan Sun Life Malaysia dapat menikmati pengalaman yang lebih baik dengan lebih banyak ciri dalam aplikasi mudah alih yang dipertingkat ini seperti log masuk biometrik, push notifications dan penyenaraian harga unit.


Memandangkan kita telah mencapai zaman Digital, pelancaran aplikasi seperti SunAccess adalah satu langkah bijak untuk memudahkan para pengguna menyemak dan menguruskan akaun mereka. Aku sendiri pun lebih suka kalau berurusan secara atas talian (online) especially menggunakan aplikasi berbanding kena walk-in pergi ke branch/kiosk yang berdekatan. Lebih cepat dan menjimatkan masa. Betul tak?

"Kini, Pelanggan dapat menikmati kemudahan berganda sambil mengawal jaminan keselamatan kewangan mereka melalui aplikasi mudah alih SunAccess yang baru dilancarkan. Pelanggan dapat melihat e-penyata mereka melalui telefon pintar mereka - mewujudkan pengalaman yang cepat, selamat, dan mesra alam."

Raymond



Selain pelancaran Sun Infinity-i dan juga Aplikasi SunAcces, Sun Life Malaysia juga telah memperkenalkan Duta Jenama yang baru dilantik untuk Sun Life Malaysia yang akan menjadi wajah Sun Infinity-i iaitu Hairul Azreen. 

"Saya percaya Sun Infinity-i adalah pelan yang ideal untuk semua tanpa mengira umur dan status - dengan fleksibiliti dan ciri disesuaikan yang pasti akan memberi manfaat kepada orang ramai dengan peningkatan pembayaran tunai tahunan yang menjadi tumpuan yang jelas. Saya dengan bangganya berkerjasama dengan Sun Life Malaysia untuk memperkenalkan rancangan ini kepada pengguna."

Hairul Azreen 


Jadi, kalau korang tengan mencari pelan insurans atau pelan takaful terbaik, mungkin korang boleh usha-usha Sun Life Malaysia. Aku sendiri pun merupakan salah seorang pelanggan kepada Pelan dari Sun Life Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai Sun Infinity-i, SunAccess, atau lain-lain tawaran istimewa dari Sun Life Malaysia, korang boleh layari: www.sunlifemalaysia.com

Sun Life Malaysia


#SunLifeMalaysia
#LifeIsBrighterUnderTheSun

Sun Life Malaysia

Sun Life Malaysia (Sun Life Malaysia Assurance Berhad dan Sun Life Malaysia Takaful Berhad) adalah usaha sama oleh Sun Life Financial Inc. dan Avicennia Capital Sdn. Bhd., sebuah syarikat pemegangan pelaburan Khazanah Nasional Berhad, yang berkepakaran dalam Insurans dan Takaful Keluarga.

Sun Life Malaysia menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan insurans serta produk Takaful Keluarga kepada rakyat Malaysia di seluruh negara dan turut memberi tumpuan untuk membantu pelanggan mencapai jaminan kewangan sepanjang hayat dan kehidupan yang lebih sihat. Sun Life Malaysia mempromosikan produknya melalui pelbagai saluran termasuk pemasaran langsung, telemarketing, agensi, jaminan telco dan perniagaan korporat.

Sun Life adalah organisasi perkhidmatan kewangan antarabangsa terkemuka yang menyediakan penyelesaian insurans dan pengurusan aset kepada Pelanggan individu dan korporat. Sun Life mempunyai operasi di beberapa pasaran di seluruh dunia, termasuk Kanada, Amerika Syarikat, United Kingdom, Ireland, Hong Kong, Filipina, Jepun, Indonesia, India, China, Australia, Singapura, Vietnam, Malaysia dan Bermuda. Sehingga 31 Mac 2019, Sun Life mempunyai jumlah aset di bawah pengurusan (AUM) sebanyak CAD $ 1,011 bilion.

Sun Life Financial Inc. berdagang di bursa saham Toronto (TSX), New York (NYSE) dan Filipina (PSE) di bawah simbol ticker SLF.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.sunlifemalaysia.com



You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...