SHOPPING DI HUJUNG JARI DI EZBUY

/
0 Comments
Zaman sekarang memang cukup mudah untuk shopping, lagi-lagi online shopping. Buka website, klik klik untuk pilih barang, buat payment, tadda dah sampai depan pintu rumah. Jimat masa, jimat tenaga. Sambil goyang kaki, sambil tengok tv, sambil baring-baring atas katil pun boleh shopping. And to be honest, aku pun sudah terjebak dengan wabak shopping online. Bukan apa, sebab mudah dan banyak barang yang kita nak ada depan mata. Apa lagi, klik dan beli je lah. One more thing, shopping online ni best sebab selalu ada promosi best dan harga jauh lebih murah daripada yang ada di kedai-kedai. Jimat beb!








Jadi, hari ni aku nak share salah satu website online shopping yang korang patut cuba iaitu ezbuy. Nak tahu apa yang menarik tentang ezbuy? Meh nak cerita sedikit-sebanyak pasal ezbuy. 


1) First thing first, korang pergi ke https://ezbuy.my/ iaitu one-stop shopping online

2) Register atau log in ke akaun ezbuy

3) Semak bahagian "Cetegory" dan select mana yang korang berkenan. Antara produk yang ada:
  • Women's clothing 
  • Men's clothing 
  • Toys, Mother & Kids 
  • Shoes, Bags & Accessories 
  • Home & Garden 
  • Beauty & Health 
  • Sports & Outdoors 
  • Office & Stationery 
  • Automotive 
  • Mobiles & tablets
4) Dah select "category", kemudian boleh proceed untuk pilih produk yang dicari

5) Then, select item yang nak dibeli dengan kuantiti dan pilihan warna, etc untuk klik "Add to cart"

6) Boleh pilih barang-barang lain lagi dengan steps yang sama dan "Add to cart"

7) Dah puas hati semua shopping, klik "Check Out"

8) Kemudian, pilih "Shipping Fee" ikut bajet masing-masing
NOTA: Fee yang murah biasanya akan mengambil sedikit masa untuk sampai ke Malaysia. Kalau nak cepat, pilih DHL Express

9) Untuk proses penghantaran, masukkan alamat yang betul dan lengkap

10) Finally, buat pembayaran. Boleh bayar guna online banking. Mudah dan senang :)


Actually, steps by steps untuk shopping di ezbuy ni sama je dengan website online shopping yang lain. Cuma yang bezanya adalah barang-barang yang ada di ezbuy adalah dari luar negara seperti dari China, USA, Taiwan dan lain-lain. Apa lagi kelebihan shopping di ezbuy? Cekidout!!!!! 


1) Products variety


Macam-macam produk ada. Bukan hanya tertumpu kepada pakaian/fesyen semata-mata, malah gajet, peralatan sukan, perkakas dapur dan macam-macam lagi ada. Semuanya hanya di hujung jari korang! Boleh cek kat sini! 





Pendek kata, ezbuy ni dah macam one stop centre untuk online shopping. Macam-macam ada. Korang sebut je nak apa, search and find! Apa yang lagi menarik, ada macam-macam jenis brand dan dijual pada harga yang berbeza-beza mengikut bajet korang. Kat bawah ni aku ada share beberapa kategori barang yang aku selalu tengok di ezbuy. Duk usha-usha tengok yang berkenan dan kalau jumpa barang yang tengah cari pada harga yang berpatutuan. memang akan rembat. Antaranya pakaian, barang portable elektronik seperti power bank, charger, etc. Tak ketinggalan juga kategori bagpack untuk travel.



Portable electronic

Backpack

Menswear

Banyak lagi actually barang-barang best yang ada di ezbuy ni. Kalau nak senarai semua, jenuh pulak korang nak scroll down nanti. Untuk ladies, ada pelbagai jenis dress dan aksesori yang dijual. Untuk family pula, macam-macam perkakas dapur, kabinet, perkakas rumah dan macam-macam lagi. Overal, segala jenis barang ada untuk semua lapisan umur. Everything at one place!

 2) Lowest shipping rate @ RM4.50/500g & No Agent Fee


Biasanya, kalau beli barang dari luar negara, perkara yang paling memeningkan kepala kita sebagai pembeli dalah kos penghantaran. Tapi, dengan ezbuy, mereka menawarkan harga terendah untuk kos penghantaran iaitu serendah RM4.50 untuk 500 gram tanpa dikenakan sebarang caj tambahan untuk agent fee. Contohnya, kalau korang beli barang-barang di bawah RM30 dari ketegoriu tertentu, korang tak akan dikenakan agent fee (tertakluk kepada terma dan syarat).



3) Prime Service


Part paling best bila shopping dengan ezbuy adalah Prime Service. Nak tahu apa itu Prime Service? First & foremost, korang kena register as Ezbuy Prime Membership kat sini : Prime Service Benefits

Kalau beli barang kurang RM30 untuk barang-barang tertentu, don't worry lah kan sebab dah ada the lowest shipping rate tadi. But, cuba korang bayangkan korang beli barang more than that. And then, barang yang korang beli tu melebihi berat 500g, I mean berkilo-kilo beratnya. Can you imagine how much you need to pay if use nornal courier either air freight or sea freight? But, no worries! Dengan Prime Service, kos penghantaran barang korang ke depan pintu rumah hanyalah RM8.80. Terkejut? Tak percaya? Korang boleh baca sendiri di pautan yang aku bagi tadi ye. Kalau untuk korang yang tegar shopping online, better register untuk setahun terus dengan hanya RM188.





Hah, macam mana? Menarik tak ezbuy ni? Rasanya setakat ni je lah perkongsian aku untuk kali ni pasal online shopping di ezbuy. Choppppp!!! Sebelum aku terlupa. Nak bagitahu yang korang boleh menikmati diskaun sehingga 15% untuk shipping fee dengan code ezship15. Untuk first timer yang baru nak register akaun dengan ezbuy, korang akan mendapat RM15 percuma yang akan dikreditkan ke dalam akaun Ezbuy korang. Macam mana nak register? Boleh register kat sini: ezbuy


Pssssst!Code Diskaun 15% untuk Shipping Fee - EZSHIP15




Apa tunggu lagi? Jom shopping di ezbuy sementara stok masih ada. Dengar kata banyak promosi-promosi dan diskaun-diskaun hebat yang ditawarkan. Jom kita usha-usha kejap. Lets!


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...