SEDAPNYA MACAROON DI DELIFRANCE MALAYSIA

/
8 Comments
Pernah makan macaroon? Actually, pb tak suka sangat macaroon sebab manis nau nau tahap boleh kena diabetes. Tapi, bila first time try makan macaroon di Delifrance Malaysia, iaitu di outlet Avenue K, fuuuuuh. Sedapnya tidak terkata. Manisnya, cun cun dengan tekak den. Memang balun empat lima biji sekali makan. Dah boleh jadi peminat nombor 1 macaroon dah sekarang. Kalau belum try, hah boleh pergi try sendiri di Delifrance Malaysia.


Selain di Avenue K (L2-17B & SAC-L2-1, Level 2), antara outlet Delifrance lain yang ada di Malaysia adalah seperti berikut:
  • Ampang Point (Lot F26, 1st Floor)
  • Great Eastern Mall (Lot 6, Lower Ground Floor)
  • Leiasure Mall (Lot L1-51, Level 1)
  • Encorp Strand Mall (G13 & G15, Ground Floor)
  • AEON Bukit Raja, Klang (G50 & 51, Ground Floor)
  • Tropicana City Mall (Lot GK 2A, Ground Floor)
  • KL Festival City (Lot GK 2A, Ground Floor)
  • Mid Valley (LT-052)
  • AEON BIG WANGSA MAJU (Lot No F2.77, Ground Floor)
  • Paradigm Mall (LG 40, Lower Ground)
  • Queensbay Mall, Penang (Unit 1F-106, 107 & K1)
  • Johor City Square (Lot No MF08 - MF09, Level3)
  • AEON Tebrau City
  • AEON Mall Taiping (Lot G09, Ground Floor)

Selain macaroon, Delifrance Malaysia juga terkenal dengan pelbagai jenis kek, pastri, roti dan macam-macam jenis dessert. Bila berada di Delifrance, dah macam menikmati makanan di France, ceewah. Cuma Eiffel Tower je takde, wakaka. Walaupun namanya DeliFrance, hidangan yang disediakan kebanyakannya diberi sentuhan ketimuran. Memang sedap!





Kali ini, pb bersama crew Projek Travel iaitu dua lagi rakan bloggers Poji dan Mawardi  bertandang ke Delifrance Malaysia di Avenue K atas jemputan kak Lily. Tapi malangnya, kak Lily tak dapat join atas sebab ada urusan kerja. Terkontang-kanting la kami kat situ sambil kenyangkan perut dengan menu-menu lazat dari Delifrance.




Sempena sambutan hari Krismas dan Tahun Baru, Delifrance Malaysia tampil dengan menu-menu baru yang pastinya memikat selera korang. Nak tahu apa menu-menu baru di Delifrance? Jom, cekidout!



Salted Caramel Tea Cake with Walnut
The salted caramel tea cake is topped with walnut
RM16.90

Double Chocolate Tea Cake
The double chocolate tea cake is topped with chocolate chips
RM16.90
Rocky Land Gift Cake
A Belgian Chocolate cake topped with ganache
RM35

Santa Play Land Gift Cake
Red velvet cake is topped with sour cream cheese
RM48.90


Cupcakes
Moist cupcakes topped with icing.
Vanilla, chocholate or strawberry
RM5/each

Dark Chocolate Almond Rocher
Perfectly roasted almond strips coated in delicious dark chocolate.
RM15.90


Selain daripada menu-menu baru yang diperkenalkan sempena sambutan Hari Krismas dan Tahun Baru, kami juga disajikan dengan pelbagai jenis kek dan pastri yang terkenal di Delifrance. Nak tahu apa? Jom tengok. Kalau tak tahan tengok, meleleh air liur, moh moh kita pi serang Delifrance.


Bread & egg


Bread & tuna


Red velvet cake


Puff


Cake & pastry


Paling special, kami disajikan dengan menu utama di Delifrance sempena Krismas dan Tahun Baru. Untuk kali ini, Delifrance Malaysia menyajikan 4 menu utama. Jom, cekidout!!!


Set Menu (Inclusive F&N Season's Iced Lemon Tea)




Provencal Lamb Stew
The lamb shoulder is grilled and drenched in brown sauce and served with a side salad
RM34.90



Poached Salmon with Creamy Dill Sauce
Poached salmon fillet garnished with dill sauce, placed over mashed potatoes and served with a side salad
RM34.90



Lasagne
Layers filled with tender beef/ chicken in a light tangy sauce topped with melted cheese
RM17.90



Cheesy Turkey Pasta
Spaghetti is tossed in cheese sauce and topped with strips of roasted turkey ham
RM15.90


Overall, makanan kat sini memang best. Kalau boleh, nak cuba je semua menu yang ada. Tapi, memandangkan saiz perut kecil, pb try yang berkenan di mata je lah, hehe. Seriously, tak menyesal kalau datang makan di Delifrance. Bukan setakat macaroon, kek, biskut, lasagna dan roti semua sedap. Memang nak kena gi lagi next time. Sape nak follow? Jejom


Dah kenyang semua, kami diberi tugasan untuk decorate gingerbread. Hah, amekaw! Ada bakat ke? haha. Jom kita tengok hasilnya macam mana nanti.


Santa Helper
Dikenali juga sebagai Gingerbread Man. Sesuai dijadikan kudapan ringan.
RM4.90

 

Hah, inilah hasilnya selepas tenyeh sana, tenyeh sini, haha. Ce teka, mana satu yang pb buat? Kalau teka betul, meh nak belanja makan di Delifrance, hehe. First time tahu pasal gingerbread ni. Rupanya, ini lah dia hidangan tradisi perayaan Krismas.



Masing-masing dah happy dapat siapkan gingerbread boy sendiri. Thank you to Delifrance Malaysia for having us. Saya suka macaroon kat situ, super sedap!




Till we meet again!


Untuk maklumat lanjut, boleh layari:

Website:
http://www.delifrance.com.my/

Facebook:
https://www.facebook.com/DelifranceMalaysia

Instagram:
@DelifranceMY
#DelifranceMY



You may also like

8 comments:

  1. I suka ginger bread man tu... sedap.... setiap tahun mesti ada beli...

    Blog walking....... have a great day..... if you have the time, drop by http://www.mieranadhirah.com also ok... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually tu la first time dapat buat decoration untuk gingerbread,haha.
      Best experience indeed

      Delete
  2. Tak pernah makan macaroon.. Teringin jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba try, kalau suka makan manis-manis, memang sedap
      tapi kat sini lagi best sebab manis dia ngam ngam

      Delete
  3. Sedap pulak nampak makanan di Delifrance. Dulu mcm tak lalu sangat..maybe dah diperbaharui

    Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, kena la pi try nanti... lagipun skang dah ada menu-menu baru

      Delete
  4. Sekarang delifrance ampang point dah xde

    ReplyDelete
  5. Delifrance ampang point dah xde

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...