PERANG POSTER

/
22 Comments
Perang poster bermula? Ya, tapi bukan perang poster untuk Pilihan Raya Umum (PRU). Ini perang poster sempena KAIZEN WEEK 2010 untuk kategori POSTER PRESENTATION COMPETITION. Selaku budak-budak intern (praktikal), inilah salah satu aktiviti untuk kami join demi memenuhi logbook, report dan paling penting sekali untuk menimba pengalaman.


Jumaat lepas, bersamaan 19 November 2011 merupakan tarikh akhir untuk submit poster bagi semua peserta kategori internship/trainee. Jadi, aku tak lepaskan peluang untuk turut terlibat dan join sekali. Alang-alang nak masuk, bersengkang mata jugak lah nak siapkan satu poster tuh. Lebih kurang 9 jam untuk siapkan poster yang tak seberapa ni. Just for fun! Lama tak stay up beb. Ambik kau, kul 400 pagi jugak baru siap. Diselangi petir dan guruh di langit dan blackout dengan tiba-tiba. Dugaan!

.
KAIZEN WEEK 2010: POSTER COMPETITION






Inilah hasil titik peluh di saat akhir. Alhamdulillah, siap juga akhirnya walaupun hasilnya tidak seberapa. Nak guna teknologi tak reti, handmade la jawabnya. Kecik kan? Sebenarnya poster ni agak besar, lepas guna magik tangan biru tuh jadik kecik macam tuh. Nak tau saiz sebenar, tunggu den story next time. Malam ni busy sikit nak practise untuk presentation esok.


Introduction part

Esok adalah hari penilaian/evaluation poster dan presentation. Setiap peserta diberi masa 10 minit untuk membentangkan kertas kerja masing-masing. 6 peserta akan berentap dengan poster dan tajuk projek masing-masing. Topik aku macam yang ada kat bulleyes tu je. Btw, hopefully dapatlah present dengan elok walaupun dah mula rasa cuak dan gemuruh, grrrrr.


WISH ME LUCK FOR PRESENTATION TOMORROW!

24 NOVEMBER 2010


Good luck and all the best to all my fellow friends : Faiz, Hazwan, Muzakkir, Din and John/Jinfen


footnote : lama dah tak speaking london nih, berbelit-belit la lidah esok. Almaklumlah, saya orang kampung, english tak pro sangat. Takpe2, bila lagi nak belajar kan kalau bukan time ni? Oklah, nk start praktis untuk esok. Kalau ngingau-ngigau speaking london malam ni, sory la ye,hak3. Chow lu, bye!


You may also like

22 comments:

  1. simple and cool (ttibe nak jugak komen london... haha)

    ReplyDelete
  2. gudluck ! best of luck ! perang jgn x perang ! ;)

    ReplyDelete
  3. good luck!!

    jom meriahkan giveway pertama yaya. hadiah 2 voucher tiket wayang th chronicles of narnia..http://princessyayah89.blogspot.com/2010/11/1-st-giveaway-chronicles-of-yaya.html

    ReplyDelete
  4. Doing presentation before people is full of excitements, tough though..but keep believing yourself, give him a trust that if someone else could do, why don't you..?

    Best wishes..Good luck!

    ReplyDelete
  5. Salam.

    You do not need luck for the presentation because you already have Allah as your guidance. May Allah help you! ^_^

    Miss Dill

    ReplyDelete
  6. congratz wei menang nombor 2! hoho.. banjer2

    ReplyDelete
  7. k e r e p e k t e m p e:
    cool? haha..simple itu ye
    speak london become important nowadays
    need to speak walaupun berbau budu

    ReplyDelete
  8. hans:
    thanks my fren
    everything ok, setle already

    ReplyDelete
  9. Ummi Hanie:
    tq sis
    memang perang la td, smp pening kepala dh ni,aiyak

    ReplyDelete
  10. .cik yaya.:
    tq yaya

    pergh, tiket wayang free?
    klu ada kelapangan nnt, blh la join
    tq for the invitation

    ReplyDelete
  11. S.U.F.E.E.N.A.N:
    tq for the motivation sis
    really appreciate it
    alhamdulillah, I did it quite well
    although not the best, but i just tried my best

    ReplyDelete
  12. dill:
    wasalam
    tq singgah sini miss dill
    yup, absolutely correct
    thanks for the reminder
    will keep it in my mind :)

    ReplyDelete
  13. Faris:
    thanks my housemate merangkap penyokong setia,hak3
    alhamdulillah, rezeki dariNya

    ReplyDelete
  14. darkbatman:
    thanks bro
    semua sudah selesai, oklah at least menang,hehe

    ReplyDelete
  15. We will never know how high can we jump up unless and until we have it a try! Well done, bro!

    Btw, brapa byk botol budu yang berkocak semalam..?hahahaha..

    endnote:winduuu nak make budu cicoh poyok dian kenyek lado api peroh air ase limaa kasturi..ohhh heaven!

    ReplyDelete
  16. S.U.F.E.E.N.A.N:
    nice analogy, thanks kak for ur support

    agak-agak, sedozen kot pecoh,haha
    Tu dia, kat oversea xdop budu jadi mengidam gini mo nah,haha
    sabar2, balik kampong nnt buleh la try biar celup muncung2

    ReplyDelete
  17. gudluck!!x terlmbt ke wish ni?haha

    ReplyDelete
  18. WAHIDA ALIAS:
    thanks, btw smuanya sudah selesai
    haha, xpe lambat asal selamat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...