NCIG PERANTI ALTERNATIF UNTUK BERHENTI MEROKOK

/
16 Comments
Betul ke orang kata, kalau dah start merokok susah nak berhenti? Sesetengah orang, merokok tu dah sebati dalam kehidupan seharian mereka. Pendek kata, kalau tak jumpa rokok dalam sehari, boleh meronta-ronta macam hilang arah tujuan. Sesiapa pernah jumpa orang macam ni? Kalau korang rasa nak bantu mereka untuk berhenti merokok, apa kata korang cuba kaedah ni. Korang cuba bagi peranti NCIG sebagai alternatif untuk mereka berhenti merokok. Dengar cerita, dah ramai orang start bertukar dari rokok biasa kepada NCIG dan sekaligus berhenti merokok.  


Kalau ada antara korang yang berhasrat untuk berhenti merokok, sekarang sudah ada altetnatif baru iaitu dengan menggunakan peranti dari NCIG. NCIG merupakan brand yang semakin mendapat perhatian dalam kalangan mereka yang berhasrat untuk berhenti merokok. Selain peranti NCIG, mereka juga menawarkan Nasty-POD (NPOD) iaitu cartridge NCIG yang ada pelbagai perisa seperti cool mint, fine tobacco, red vanilla, lush mango dan banyak lagi. 


Terkini, NCIG tampil dengan koleksi terbaru peranti NCIG iaitu Blue Edition. Sejak diperkenalkan pada 15 Jun 2019, produk NCIG Blue Edition ini telah berjaya dijual lebih 16,000 unit dalam tempoh kurang dua minggu. Nampaknya produk NCIG ini sekali lagi mencetuskan gelombang baru dalam industri.

Selain rekabentuk yang style dan trendy, pilihan warna yang ditawarkan seperti hitam, merah dan biru menarik minat para pengguna untuk memilih peranti NCIG mengikut citarasa mereka. Paling penting, ramai pengguna di luar sana telah berhenti merokok selepas bertukar kepada peranti NCIG. Bentuk NCIG yang kecil dan design yang minimalis membantu pengguna untuk tampil stylo di mana-mana.


“Kami amat berbesar hati apabila jenama NCIG semakin dikenali ramai terutama generasi muda yang kini berjaya mengubah gaya hidup mereka dengan NCIG. Malah ramai juga rakan selebriti yang menggunakan produk ini dan menyukai perisa yang kami perkenalkan. Kami percaya kejayaan NCIG Blue Edition ini adalah bukti semakin ramai rakyat Malaysia ingin mengubah gaya hidup mereka sekali gus menjadi pengikut setia kami. Kami berharap NCIG akan menjadi satu trend baru untuk lebih ramai rakyat Malaysia berhenti merokok dan menggunakan NCIG,” Shariffuddin Bujang


Tambah Shariffuddin Bujang atau lebih dikenali Pak Din, pengeluaran Blue Edition adalah salah satu cara untuk mengajak rakyat Malaysia berhenti merokok dengan pilihan warna yang mereka suka. 

“Jika sebelum ini NCIG tampil dengan warna Hitam dan Merah, namun kini bewarna Biru. Pengeluaran NCIG Blue Edition ini juga adalah salah satu cara kami untuk mengajak dan membantu 1 Juta perokok supaya berhenti merokok menjelang tahun 2020. Kami bawakan edisi istimewa ini supaya rakyat Malaysia memilih warna peranti yang mereka suka untuk dibawa kemana-mana. Kami sangat optimis untuk membantu masyarakat Malaysia dan seluruh dunia untuk berhenti merokok dan mencuba peranti yang sudah membantu ramai masyarakat hari ini,”



Bagi korang yang berminat untuk mendapatkan NCIG Blue Edition, anda boleh ke cawangan pertama NCIG yang terletak di Desa Sri Hartamas. Sempena Promosi Raya, korang boleh dapatkan Combo Deal of the Day pada harga diskaun. Dapatkan diskaun sehingga 10% untuk Blue Edition yang ditawarkan. Check it out!

Selain itu, korang juga boleh dapatkan NCIG menerusi agen yang berdaftar atau di kedai vape terpilih. Untuk korang yang tak ada masa nak pergi beli secara terus, korang boleh dibeli secara online menerusi laman web www.ncig.com.my/shop ataupun mengikuti di Instagram @ncigmy


You may also like

16 comments:

  1. Salah satu usaha nak membantu para perokok tegar untuk berhenti merokok. Kadang2 mereka ni dah cuba. Tapi tak boleh. Mungkin belum berjumpa kaedah. semoga dengan produk ncig dapat mengurangkan jumlah perokok di Malaysia. Bukan apa. Sayangilah jantung

    ReplyDelete
  2. Murah harga dia. Ni kalau bagi kat Wan ngan Luffy ni pun bagus juga daripada dorang merokok tu. Haa boleh la Qiss kenalkan kat dorang pasal NCIG ni. Warna pun dah cantik dah. Harap-harap dorang boleh berhenti merokok lepas ni.

    ReplyDelete
  3. Menarik juga ni. Nanti nak order satu untuk suami. Harganya pun not bad. Harap NCIG ni boleh bantu berhenti merokok.

    ReplyDelete
  4. bagusnya.. ha siapa nak berhenti merokok boleh cuba guna mana tahu berkesan kurangkan ketagihan merokok. mula-mula mesti rasa janggal bila dah selalu amal mesti boleh benti rokok. lagi pun merokok tak bagus untuk kesihatan diri & orang sekitar kan

    ReplyDelete
  5. Bentuk dia cute je haa, ingat pen hihi if tak memudaratkan macam rokok boleh la semua perokok tegar beralih arah dgn ncig ni

    ReplyDelete
  6. Nampak eksklusif design dia. Baguslah dah banyak altrnatif untuk perokok amalkan gaya hidup yang sihat sekarang ni. Semoga NCIG berjaya bantu ramai perokok yang berazam untuk brhenti

    ReplyDelete
  7. Hey awas awak sejak bila merokok ni hehehe tak silap kita tak lama lagi ada akta khas untuk vape ini mungkin adakah ia akan sama kena macam rokok biasa tak tahu tunggu jer hehehe kita tak merokok sorry...

    ReplyDelete
  8. menarik. untuk yang tak pernah merokok macam saya , nak try benda ni boleh ke? haha baguslah produk ni, bolehlah diberi kepada mereka yang nak berhenti merokok tapi dia pergi hisap vape pulak.. haha :) terima kasih share :)

    ReplyDelete
  9. Bagusnya ada benda ni. Biasa orang merokok ni susah nak berhenti kalau dia jenis hardcore kan. Harap harap ramai orang lebih terbuka untuk ambik benda ini untuk berhenti terus daripada merokok

    ReplyDelete
  10. Sejauh mana keberkesanan nya ya? Kalau betul betul terbukti, nak jugak bagi husband. Dah tak sanggup dah nak jadi 2nd smoker kat rumah ni

    ReplyDelete
  11. Orang kalau dah merokok memang susah nak stop. Walaupun dah cuba stop tapi nanti mesti akan merokok balik. Macam abang iza. Puas la semua orang bebel, berhenti la kejap pastu merokok balik. Maybe dia boleh try produk ni. Kalau dia mmg boleh berhenti mmg bagus la.

    ReplyDelete
  12. Bagus nie ! Satu alternatif yang bagus untuk berhenti merokok. Yelah, nak berhenti sekaligus mungkin sukar jadinya kena slow2 dengan cara vale nie. Nanti nak bg tahu pd rakan2 lain

    ReplyDelete
  13. Tapi kannnn this is supposed to be alternative tapi ada bebudak gatai pakai ni utk nampak cool meski tak pernah merokok. Babap karang pakai ncig baru tau. Harap depa dapat ketatkan penjualan kut bagi yg perokok sahaja.

    ReplyDelete
  14. Though it will be helpful but it all boils down to the mindset and determination of the smokers themselves. Period.

    ReplyDelete
  15. Bagus perkongsian ni bagi mereka yang berniat nak berhenti dari ketagih rokok tu, boleh cuba alternatif ni pulak. Good luck !

    ReplyDelete
  16. Bagus ada produk yang boleh membantu perokok berhenti merokok. Ramai juga sis tengok ada yang cuba berusaha berhenti tapi hanya sekerat jalan. Harap yang ini membantu mereka berhenti sepernuhnya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...