MERVE COSMETIC TEMBUSI PASARAN DENGAN KONSEP FAIRYTALES

/
1 Comments
MERVE Cosmetic tembusi pasaran dengan konsep FairyTales | Selepas berpeluang berjumpa sendiri dengan pengasas dan pemilik MERVE Cosmetic Malaysia (Klik sini), apa yang dapat aku simpulkan tentang jenama MERVE ini adalah unik dan tersendiri.  




Kenapa aku kata unik dan tersendiri? Sebabnya, MERVE Cosmetic Malaysia berani tampil dengan produk dengan konsep FairyTales yang mana lain dari yang lain dan ia mampu menembusi pasaran sedia ada. Percubaan yang berani dan hasilnya cukup mengagumkan! Bravo untuk team Merve Cosmetic Malaysia.




Orang kata, kalau nak menang dala persaingan perniagaan, kita kena tampil lain dari yang lain. Apa yang MERVE Cosmetic Malaysia buat adalah menitikberatkan penampilan dan packaging berkonsepkan FairyTales. Unik kan? 




Kalau korang perhati betul-betul, kotak paling besar tu adalah kotak untuk produk minuman kesihatan iaitu Gorgeous Juice. Apa yang menarik, kotak itu direka menyerupai buku. First impression tengok, WOW! Betul ke ni produk buatan anak watan, produk Malaysia? Macam tak percaya. Seriously, memang cantik dan menarik.



So, alang-alang duk bercerita tentang produk MERVE Cosmetic ni, meh aku perkenalkan produk yang telah berada di pasaran sekarang. So far ada 3 produk utama iaitu Gorgeous Juice, Fairy Tears Potion dan Full Coverage foundation. Nak tahu info lebih lanjut tentang setiap produk, aku ada kongsikan beberapa info menarik untuk rujukan dan pengetahuan korang semua. Semoga bermanfaat!


Gorgeous Juice


Terokai dunia baru bersama The Beauty Spells iaitu produk kecantikan dan kesihatan dari MERVE iaitu Gorgeous Juice. Merupakan Supplement Instant Drink untuk kesihatan dan kecantikan untuk wanita mahupun lelaki. Minuman kesihatan berperisa buah delima dan mengandungi sejuta khasiat buah delima yang terkenal dengan kebaikan tubuh badan dan mencantikkan kuulit. Lagi penting, perubahan menakjubkan hanya dapat dirasai dalam masa 2 minggu saja.



Mesti korang tertanya-tanya kan, apa kelebihan produk Gorgeous Juice dari MERVE berbanding produk-produk lain di pasaran? Meh, kat sini aku ringkaskan 30 kelebihan Gorgerous Juice untuk pengetahuan korang semua. 

1. Membuatkan kulit menjadi berseri & putih gebu dari wajah hingga seluruh badan.

2. Menghasilkan pembentukkan kolegen secara semulajadi untuk kulit yg cantik, mulus & awet muda

3. Menegangkan & Membesarkan payudara ketahap ideal secara semulajadi

4. Membantu pola tidur yg teratur setiap hari

5. Menyeragamkan tona kulit dan mengetatkan pori kulit wajah

6. Bertindak sebagai anti penuaan, anti oksidan & anti bakteria yang membersihkan kulit hingga ke lapisan dermis terakhir

7. Mengaktifkan sel kulit baru

8. Menguat, menyuburkan dan mencantikkan rambut & kuku

9. Mengandungi nutrien yg tinggi sesuai bagi ibu mengandung dan yang lagi penting meningkatkan penghasilan susu ibu dan kesannya dapat memberi kulit bayi cantik & sihat

10. Menggalakkan pemulihan pantas apabila berlakunya kecerderaan, terutamanya luka yang bakal meninggalkan parut.

11. Memudarkan jeragat & lingkaran gelap bawah mata. Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik-bintik hitam & menbasmi bateri jerawat.

12. Mengurangkan selera makan, kolestrol berlebihan, selulit & menurunkan berat badan ke tahap ideal

13. Membantu memulihkan masalah seksual wanita mahupun lelaki

14. Mengatasi masalah keputihan, missV berbau & masalah sengugut

15. Mampu mengetatkan & merapatkan Faraj

16. Bibir tidak kering & sentiasa lembap

17. Memberi tenaga supaya anda tidak cepat letih, lebih cergas & bersemangat setiap hari.

18. Mencerahkan bahagian-bahagian intim wanita/lelaki

19. Memberi kelembapan (hydration) kepada kulit secara terus menerus. Kulit lelaki yang kasar pun boleh kembali lembap

20. Berkhasiat tinggi dlm rawatan sembelit & merangsang pergerakan usus yang perlahan

21. Mengatasi masalah kekeringan vagina wanita secara semulajadi

22. Mempertahankan dan memelihara sistem reproduksi baik lelaki maupun wanita

23. Membantu bertindak sebagai anti penuaan dan antioksidan untuk menjaga kesihatan dan jantung

24. Melapangkan saraf, membuang kahak, berhenti cirit-birit, demam dan keruh spermatorrhea, dan membuang bahan-bahan toksik dari badan

25. Memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur. Mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.

26. Kulit wajah terasa glowing, licin & lembut apabila dicium

27. Mampu mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, menyihatkan kulit, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya

28. Dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis

29. Tangan semakin terasa tegang, lembut & cerah. Tidak kasar seperti selalunya

30. Merangsang dan memudahkan kehamila


Fairy Tears Potion


Tadi kita dah tengok 30 kelebihan Gorgeous Juice, sekarang mari kita tengok pula 30 kehebatan Fairy Tears Potion (Multivitamin Primer Serum) yang kini menjadi sebutan orang ramai. And the fact is, aku sendiri guna produk ni. Memang best especially untuk dijadikan sunblock. Ye, sekarang kan musim panas. Bila pakai ni, takde lah kulit jadi sunburnt ke apa. Jom tengok 30 kehebatan lain Fairy Tears Potion.

1. Bau yang harum dengan ekstrak dewberry yang wangi & tidak terlalu kuat

2. Disifatkan sebagai serum pencerah yang berkesan yang membuat kulit kelihatan lebih putih merah jambu dan mulus

3. Mampu mengatasi masalah kulit berparut yang tegar secara efektif dan cepat

4. Diperkaya dengan formula & ekstrak Istimewa seperti : 
  • Peptide ( Anti Penuaan )
  • Rosehip Seed Oil ( Memudarkan Parut )
  • Green Tea ( Anti Oksida )
  • Vitamin C ( Pore Tightening )
  • Lico Rice ( Mengurangkan Kulit Radang )
  • Arbutin ( Mencerahkan )
  • Aloe Vera ( Melembutkan )
  • Pumpkin ( Memperbaharui Kulit )
  • Dewberry Extract ( Kulit lebih sihat )
  • Chamomile Extract ( Pemulihan Kulit )

5. Menegangkan kulit yang kendur serta merta juga merawat supaya kulit lebih anjal, memudarkan garis halus & muda berseri

6. Mampu meresap ke dalam lapisan terdalam kulit dan molekul dari formula zat umpama "lapisan Vitamin" yang hebat

7. Memudarkan bekas parut jerawat dengan cepat & berkesan

8. Serum yang cepat meresap ke kulit serta merta & tidak melekit

9. Sangat terbaik untuk kulit berminyak/kulit kombinasi kerana ianya dapat menyerap minyak berlebihan terutama di kawasan T-zone

10. Ianya 5 dalam satu kerana boleh dijadikan sebagai :
  • Moisturizer ( Pelembab )
  • Makeup Primer ( Alas Makeup )
  • Skin Repair Serum ( Pemulihan Kulit )
  • Scars Treatment ( Rawatan Parut )
  • Sunblock ( Perlindungan Matahari )
11. Boleh disapukan juga pd kulit melecur, panau, strechmark, kudis, bekas chicken pop atau kawasan kulit gelap

12. Memudarkan bekas parut jerawat di wajah dalam masa yang singkat 

13. Diperkaya dengan pelbagai ektrak semulajadi bersama formula antioksidan yang hebat khas yang mampu menghasilkan sel kulit baru & sihat

14. Kulit kering juga sesuai kerana ianya mampu melembapkan & melembutkan

15. Boleh mencerahkan dikawasan tubuh yang kehitaman seperti leher, ketiak, punggung & dicelah peha

16. Memberi perlindungan untuk makeup bertahan lebih lama, berseri-seri & kekal cantik sepanjang hari

17. Ianya umpama 'perisai' dari bahan-bahan tidak sepatutnya di dalam makeup yang merosakkan kulit anda

18. Cairan yang mengandungi formula zat & ekstrak buah-buahan yang berkhasiat untuk memperbaiki struktur kulit yang lebih tinggi khasiat dan memberi nutrisi pada kulit berbeza dari Krim Wajah yang biasa

19. Mengandungi khasiat Vitamin A, C & E yang mampu mengurangkan sel kulit mati pada wajah, menutrisikan & melembutkan 

20. Ianya juga mewujudkan permukaan kulit yang sempurna untuk makeup 

21. Juga bertindak sebagai pelembap yang melembapkan kulit dan kekal hidrat sepanjang hari

22. Melindungi kulit dari sinar UV dan mengandungi SPF 50 yang mampu menyamaratakan & sempurnakan warna kulit

23. Mengecilkan liang roma terbuka & besar yang menyebabkan jerawat,jeragat & bintik hitam

24. Mengurangkan keradangan kulit & menyihatkan kulit dari dalam

25. Membantu mencantikkan lagi tekstur kulit wajah & terlihat sempurna

26. Boleh dipakai diwajah, tangan dan seluruh badan yang terdapat kesan luka, parut, rekahan dan kulit kasar

27. Wajah terasa segar dan lebih bermaya terutama pakai di waktu pagi selepas bersihkan wajah

28. Mampu membentuk kolagen yang bermanfaat bagi kulit yang membuat kulit menjadi lebih kenyal, lembut & tegang

29. Membantu membersihkan dan menyuburkan kulit serta membuang minyak dan kotoran daripada liang-liang yang tersumbat

30. Ujian klinikal makmal memperakui bahawa serum Fairy Tears Potion ini SELAMAT digunakan dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)




KEISTIMEWAAN FAIRY TEARS POTION

1. Bertindak sebagai moisturizer
2. Bertindak sebagai make-up primer
3. Bertindak sebagai skin repair serum (Pemulihan kulit)
4. Bertindak sebagai scars treatment (Rawatan parut)
5. Bertindak sebagai sunblock


KENAPA PERLU GUNA PRODUK FAIRY TEARS POTION?

1. KEADAAN CUACA
Ramai yang mempunyai kulit minyak berlebihan sehingga kulit nampak kusam & tidak sempurna akibat iklim Malaysia yang berjenis panas & lembap
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari krn ianya mampu mengawal minyak berlebihan di wajah terutama di kawasan T-zone
.
2. KESIBUKAN MASA
Padatnya aktiviti setiap hari secara tak langsung membuatkan wajah lebih tua dari usia sebenar sehingga membuatkan wajah tak bermaya, kulit tak sihat dan tidak bercahaya
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari krn ianya diperkaya dengan pelbagai ektrak semulajadi bersama formula antioksidan yang hebat khas yang mampu menghasilkan sel kulit baru & sihat. Kulit akan terasa lebih tegang, muda & lembut
.
3. WAJAH BERMAKEUP
Bagi wanita yang mengenakan mekap di wajah setiap hari amat bahaya sekiranya anda tidak pakai "perlindungan" dahulu pd kulit kerana biasanya dlm makeup banyak bahan-bahan yg terlarang yg menyebabkan kulit berjerawat, pori2 bertambah besar & semakin berjeragat
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari sebelum memakai makeup kerana ianya umpama 'perisai' yang memberi perlindungan penuh dari bahan-bahan tidak sepatutnya di dalam makeup yang merosakkan kulit anda
.
4. KULIT KUSAM GELAP
Tidak semestinya kulit gelap itu tidak cantik, yg penting kulit sihat, warna sekata & bermaya. Pemakaian produk yg tidak terlarang atau tidak sepatutnya juga, boleh mengakibatkan kulit semakin gelap,kasar & kusam
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari kerana ia disifatkan sebagai serum pencerah yang berkesan yang membuat kulit kelihatan lebih putih merah jambu dan mulus. Ianya mengandungi khasiat yg mampu mencerahkan kembali kulit anda secara semulajadi
.
5. CEPAT BERPELUH
Al maklum cuaca panas.. cepat je berpeluh. Beli makeup mahal2 tapi Makeup pun cepat hilang. Muka pun bercampuk-campuk membuatkan makeup pd kulit jadi tak sekata
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari sebelum makeup kerana ianya membantu makeup anda terlihat sekata, glowing, sempurna & kekal lebih lama sepanjang hari. Ianya juga mewujudkan permukaan kulit yang sempurna untuk makeup
.
6. PENGARUH SINAR MATAHARI
Sinar Matahari bukan saja membuat kulit berubah menjadi lebih gelap tapi juga boleh menyebabkan masalah kepada kulit. Komponen yang berbahaya dari sinar matahari adalah sinar ultraviolet A & B yang dapat menyebabkan kulit terbakar (sunburn), kulit menjadi gelap (tanning), penuaan, kulit menjadi keriput & kerosakkan kulit.
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari sebelum melakukan aktiviti beriadah atau sebelum keluar rumah. Boleh di pakai diseluruh wajah, leher, tangan & tempat kulit yg terdedah kerana ianya melindungi kulit dari sinar UV dan mengandungi SPF 50 yang mampu menyamaratakan & sempurnakan warna kulit
.
7. MALU KULIT BERPARUT
Parut adalah penyebab kurang keyakinan setiap hari. Parut akibat jerawat, chicken pop, parut lama atau akibat menggaru antara masalah wanita yang berusaha untuk hilangkan supaya kulit nmpk lebih sempurna. Ramai yg tidak menitikberatkan ttg kecantikan kulit & membiarkan saja kulit berparut hodoh di badan & wajah
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari kerana ianya mampu mengatasi masalah kulit berparut yang tegar di wajah & badan secara efektif dan cepat
.
8. KULIT KASAR
Ini adalah hal remeh yang selalu diabaikan wanita. Kenapa tidak luangkan masa untuk melembutkan kembali kulit anda yg kasar itu.
Kulit tangan yang sangat kering, kasar, serta pecah-pecah bukan saja mengganggu penampilan, tapi juga menimbulkan rasa kurang berkeyakinan. Hal ini terjadi karena kulit kehilangan kelembapannya
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari pada kawasan yang kasar kerana ianya mengandungi khasiat Vitamin A, C & E yang mampu mengurangkan sel kulit mati pada wajah, menutrisikan & melembutkan
.
9. KAWASAN INTIM HITAM
Ramai juga mengalami masalah ketiak hitam. Pencukuran yang salah dan kasar dapat menyebabkan kerusakan pada kulit ketiak dan menjadi penyebab ketiak hitam. Hindari terlalu seringnya mencukur bulu ketiak. Kehitaman di belakang leher & di celah peha, biasanya terjadi pada yang bertubuh besar. Geseran kulit antara kulit menyebabkan kawasan tersebut menjadi hitam gelap. Geseran seluar dalam yg ketat juga boleh mengakibatkan masalah yang sama.
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari pada ketiak sebelum tidur, pada lipatan leher & di celah peha kerana ianya mampu sekatakan warna kulit, mencerahkan & membuang sel sel mati
.
10. KULIT BERLUBANG
Biasanya kulit yg berlubang/berkawah adalah akibat dari jerawat yang dicungkil atau memecahkannya dgn cara yang salah. Cara perawatan wajah (facial) yang salah & pori2 kulit yang tersumbat juga membuat kulit menjadi semakin hodoh & berkawah teruk
Solusinya adalah : Sapu Fairy Tears Potion setiap hari pada seluruh wajah kerana ianya dapat mengecilkan liang roma terbuka & besar yang menyebabkan jerawat,jeragat & bintik hitam


Merve Full Coverage Foundation


Untuk gadis-gadis di luar sana especially yang suka make-up, MERVE full coverage foundation ni semestinya antara produk terbaik yang mesti korang miliki untuk tampil cantik, bergaya dan jelita. Nak tahu apa keistimewaan produk ni, jom cekidout!




MERVE Full Coverage Foundation yang mengandungi Super Fruits & Modern Formula ini penuh dengan khasiat untuk kulit setiap hari! Produk ini mengandungi super fruits dan modern formula seperti berikut. 

SUPER FRUITS : 
✔️Mangosteen 
✔️Grapefruit 
✔️Goji Berry 
✔️Peach 
✔️Acai Berry 
✔️Pomegranate

MODERN FORMULA
✔️ L-Glutathione
✔️ Collagen
✔️ Stem Cell
✔️ Green Tea
✔️ Vitamin C
✔️ Vitamin E 
✔️ Aloe Vera 



MERVE Full Coverage Foundation with Super Fruits mempunyai 5 warna istimewa yang boleh diaplikasikan sebagai Primer (Krim Perlindung), Foundation (Alas Bedak), Concealer (Penyamar Noda) & Shading (Pembayang) yang mampu memberi khasiat pada kulit & mencerahkan. 


Kalau korang berminat nak try guna produk ini, korang diberi beberapa pilihan warna yang sesuai untuk kulit anda:

Code : #001
LIGHT Skin Tone 
Sesuai untuk : Kulit Putih Pink / Chinese 
Bertindak sebagai :
Primer / Concealer / Foundation
Keistimewaan : 
Menutup bekas jerawat, kedutan, parut, noda hitam, lingkaran gelap bwh mata juga merawat dari dalam & mencerahkan kulit secara semulajadi .


Code : #002
MEDIUM Skin Tone
Sesuai untuk : Kulit Kuning Langsat / Malay
Bertindak sebagai :
Primer / Concealer / Foundation
Keistimewaan :
Menutup bekas jerawat, kedutan, parut, noda hitam, lingkaran gelap bwh mata juga merawat dari dalam & mencerahkan kulit secara semulajadi .


Code : #003
DARK Skin Tone
Sesuai untuk : Kulit Sawo Matang / Indian
Bertindak sebagai :
Primer / Concealer / Foundation
Keistimewaan : 
Menutup bekas jerawat, kedutan, parut, noda hitam, lingkaran gelap bwh mata juga merawat dari dalam & mencerahkan kulit secara semulajadi .


Code : #004
HIGHLIGHTER 
Sesuai untuk : Semua Warna Kulit
Bertindak sebagai : Shading
Keistimewaan : 
Menciptakan wajah yang bercahaya serta memberi efek volume agar dimensi wajah lebih menyerlah .


Code : #005
CONTOUR 
Sesuai untuk : Semua Warna Kulit
Bertindak sebagai : Shading
Keistimewaan :
Menyamarkan kekurangan wajah serta mampu mengecilkan dan membentuk wajah supaya lebih sempurna & tajam





Kelulusan KKM


Produk Gorgeous Juice, Full Coverage Foundation & Fairy Tears Potion yang dikeluarkan oleh MERVE Group Holdings Berhad / MERVE Skin Health Sdn Bhd telah berdaftar, disahkan & diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan diperakui amat selamat digunakan setiap hari, halal & tiada bahan terlarang. Seperti yang sedia maklum, piawaian untuk mendapatkan Sijil Kementerian Kesihatan Malaysia amatlah ketat kerana pihak KKM mengambil berat dalam setiap aspek isi kandungan yang terkandung di dalam bahan cosmetic / supplement. Namun, MERVE Cosmetic dengan rangkaian produk MERVE yang ada di pasaran sekarang berjaya mendapatkan kelulusan daripada KKM dan paling penting diperakui selamat, suci & hebat!

­čĆ╝Full Coverage Foundation 
with Superfruits
No code KKM : NOT160203462K

­čĆ╝Fairy Tears Potion
(Multivitamin Primer Serum)
No code KKM : NOT160300638K

­čĆ╝Gorgeous Juice 
with Sunnah Foods
No code KKM & didaftarkan dibawah Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) : 060614/06/083


Limited Edition: FairyTales Pashmina



Selain produk kosmetik, MERVE juga tampil dengan produk special khas untuk peminat setia mereka iaitu pashmina scarf.

Pashmina scarf lebar & panjang berkonsepkan FairyTales yang direka khas sendiri oleh Pengasas MERVE Cik @joyrevfa dengan warna pastel dunia khayalan yang ceria. Yang istimewanya adalah produk-produk keluaran MERVE juga dicetak di atas pashmina ini dengan corak yang sungguh menarik.  Shawl ini sangat lembut, sejuk & selesa dipakai. Bukan saja boleh dipakai sebagai hijab, tetapi juga boleh digayakan sebagai Cardigan, Scarf, Turban, Selendang, Headband, Skirt, Backless Top, Bandana, Cape, Belt, dan boleh digaya dengan ikatan lebih dari 40 gaya.

Wow! Pashmina yang sangat serbaguna & berbaloi-baloi untuk dimiliki. Bagi yang suka ala-ala Sweet Babydoll, korang boleh pilih Pashmina yang ada lace comel atau tak ada lace. Keluaran design ini sangat terhad dan pastikan anda mengumpul setiap edisi pashmina keluaran MERVE sebagai koleksi kesayangan.

Untuk pertama kalinya MERVE mengeluarkan Pashmina, MERVE menawarkan harga promosi istimewa, hanya RM 129 (termasuk postage, paperbag & kotak shawl istimewa). Stock yang terhad, HANYA 500 helai sahaja, mesti cepat-cepat beli & ianya adalah ready stock. Siapa cepat dia yang dapat!


Untuk mengikuti perkembangan selanjutnya berkaitan MERVE Cosmetics dan promosi-promosi hebat yang sedang berlangsung, korang boleh follow dan layari laman media sosial mereka seperti berikut:



NOTAKAKI: Ada apa-apa pertanyaan atau komen tentang produk MERVE Cosmetic Malaysia, bolehlah tinggalkan komen anda. Untuk pengguna produk MERVE, kalaau nak share experience dan testimoni sendiri kat sini pun boleh. Sila-sila, kecil tapak tangan, ruang komen saya tadahkan :)


You may also like

1 comment:

  1. Bagus juga produk Merve ni, dapat membantu pembentukan kolagen.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...