WeChat : THE NEW WAY TO CONNECT

/
15 Comments


4 sosial media yang paling famous setakat ni dan memang tak boleh disangkal lagi adalah Facebook, Twitter, Blog dan Instagram. Kemudian, muncul pulak Whatsapp, Viber, Zello, Line,dan Keek. Macam-macam ada. Sekarang, hangat diperkatakan pasal WeChat.

Siapa dah install WeChat di mobile phone, pastinya dapat tahu apa keistimewaan yang ada pada WeChat. Selain berfungsi untuk chat (free sms), WeChat jugak boleh berfungsi sebaga walkie-talkie macam app Zello. Selain tu, WeChat jugak ada video call, boleh buat video macam Keek tanpa limit masa 36saat. Lagi satu, WeChat pun ada icon-icon yang menarik macam Line. Kalau nak share gambar-gambar macam di Instagram pun boleh, hanya kongsi detik-detik indah di moments WeChat. Paling penting, it's FREE!

Pendek kata, WeChat = WhatsApp + Zello + Keek + Line + Instagram




Sehingga detik ini, WeChat dah berada di tangga teratas TOP FREE di GooglePlay. Sudahkah anda install WeChat? Kalau belum, boleh lah cuba explore apa yang menarik. Bukan bayar pun,kan? Try je...  Bukan untuk pengguna Android je, pengguna iPhone pun boleh.

Dah guna,apa komen anda pasal WeChat? My personal comment? Syok guna WeChat sebab boleh cakap-cakap. "Hold to talk", then tak perlu taip-taip. Different people, different point of view and preference. Nak tahu lebih lanjut, kena cuba install dan guna.

Jom WeChat!


Di kaca tv dan youtube sekarang, iklan WeChat dah mula ditayangkan. Kat bawah ni, ada 3 video komersial yang dibintangi duta WeChat Malaysia iaitu Shaheizy Sam dan Lisa Surihani. Jom tonton.....


VIDEO CALL 

 


HOLD TO TALK
   


MOMENTS 



WeChat Launching 


Pada 2 April 2013, WeChat telahpun mengadakan pelancaran rasmi di Malaysia. Dalam pelancaran TV Commercial yang diadakan, ambasador WeChat Malaysia turut hadir untuk sidang media, tak lain tak bukan Shaheizy Sam dan Lisa Surihani.

WeChart Party 2013 

Pada 2 April jugak, WeChart Party 2013 turut diadakan untuk pengguna WeChat dan bloggers bagi meraikan kejayaan pelancaran WeChat di Malaysia. Macam-macam acara yang ada, buffet dinner, games, dan persembahan daripada Vivian Chua, Henley Hii dan Awi Rafael. Pada masa yang sama, TV commercial showcase yang sama di youtube di bahagian atas tuh turut ditayangkan.

 Game WeChat : Pop Quiz

Bloggers yang memenangi game WeChat

Awi Rafael

Features on WeChat 

Untuk pengguna baru WeChat, antara features yang ada dalam WeChat apps adalah Web Chat, Voice Chat, Video Call, Moments, Group Chat dan emoticons. Sebenarnya, aku pun baru saja menggunakan WeChat. Banyak lagi nak discover ni.. Kalau ramai yang guna WeChat kan best, boleh buat video call atau voice chat. Semuanya kan free, apa lagi...

Jom WeChat!

My ID : nuar

 For more info, just click : http://www.wechat.com/en/


Brought to you by


Sponsored by

Disclaimer: This is a sponsored post by Nuffnang



You may also like

15 comments:

  1. DT ada wechat, tapi tak aktif... hp asek hang je..
    kena cari smartphone yang baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wechat lbih mmudahkan dri aplikasi lain..
      Add ya..
      kroll_vodkabilly

      Delete
  2. Datin Tyka:
    best DT guna WeChat, klu malas nk taip blh guna voice chat, hehe

    ReplyDelete
  3. whoaaa.... UNTUNG dapat sponsored pulak nie.... sila add gua :- hazmanfadzil

    ReplyDelete
  4. hazman aka species1980:
    ALhamdulillah, rezeki bro
    Orang bagi, kita terima

    ok, dah add

    ReplyDelete
  5. zaman serba canggih, sikit lg berhubung pakai tapak tgn je,tanam chip.haha

    ReplyDelete
  6. fadh leyanie:
    betul tu, zaman dah maju
    mudah nak berhubung
    macam-macam dah free skang
    harap-harap sikit masa lagi, internet pun akan jadi free seluruh Malaysia,haha

    ReplyDelete
  7. Saya dah coba,aplikasi ini memang terbaik.

    ReplyDelete
  8. Oneblogsocial:
    sy pun baru je mencuba
    tapi, dah melekat dengan voice chat
    mudah untuk berkomunikasi

    ReplyDelete
  9. u tau mcm mana nak share lagu kat moments wechat?

    ReplyDelete
  10. Kenapa dah tk boleh berfungsi ye wechat ni..dah try delete n reinstall balik but cannot laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wechat lbih mmudahkan dri aplikasi lain..
      Add ya..
      kroll_vodkabilly

      Delete
  11. Dah 2 hari saya cari maklumat tentang nie... nasib baik
    jumpa blog awak... thanks.. info nie banyak bantu saya.


    My web site :: Thao

    ReplyDelete
  12. Wechat lbih mmudahkan dri aplikasi lain..
    Add ya..
    kroll_vodkabilly

    ReplyDelete
  13. Macam mne nk share mp3 dekat moment..ade spe2 tahu..tlg bg tahu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...