SAMSUNG ECO BUBBLE

/
4 Comments
Ce korang tengok video kat bawah ni, dengar kata semasa pihak Samsung menjalankan projek penggambaran untuk iklan produk terbaru mereka, ada tetamu istimewa yang datang. Nak tahu sape? Jom usha dulu video nih.





Hah, dah tahu kan siapa tetamu istimewa yang dimaksudkan? Aku ingat, Samsung ni pandai keluarkan produk televisyen, telefon pintar (smartphone) dan tab je, rupanya mesin basuh pun dia balun sekali. Cayalah. Inilah iklan terbaru untuk produk Samsung Eco Bubble.


Rupanya, tetamu yang dimaksudkan dalam video adalah beruang. Beruang yang muncul secara tiba-tiba, datang ke lokasi penggambaran untuk basuh bulu, LOL. Bagi aku, video ni cukup kreatif, short and simple, but meaningful. Kalaulah beruang betul-betul boleh basuh bulu macam dalam video tadi, aku konpem kedai-kedai dobi makin maju. Slumber dek je buka bulu macam buka baju untuk dicuci. Guna washing machine pulak tuh, kah3. Nak tunjuk mesra alam punya pasal.



Apa yang dimaksudkan dengan Eco Bubble? 

Ecobubble merupakan teknologi baru yang digunakan dalam menghasilkan mesin basuh yang berteknologi tinggi tetapi mesra alam. Fungsi adanya Ecobubble teknologi adalah untuk melarutkan detergen dalam larutan air serta membekalkan udara untuk menghasilkan buih-buih yang dapat menghasilkan cucian yang berkesan. Ecobubble juga merupakan teknologi yang mesra alam kerana hanya mencuci pakaian pada suhu 15°C dan dapat menjimatan tenaga dengan hasil yang berkesan. 

Setakat ini, terdapat 17 produk Eco Bubble yang ditawarkan daripada pihak Samsung untuk pengguna di luar sana. Untuk mengetahu ciri-ciri lebih lanjut untuk setiap produk, boleh rujuk di sini : Samsung Eco Bubble List


Secara ringkasnya, ciri-ciri revolusi yang ada pada Samsung Eco Bubble adalah seperti berikut:


Teknologi mengurangkan bunyi
Sensor yang berteknologi tinggi untuk mengurangkan bunyi dan getaran

Motor yang efisien dan tahan lasak
Digital Inverter Motor yang dapat mengurangkan pembaziran tenaga dan tahan lasak.

Diamond drum
Direka khas untuk menghasilkan cucian yang berkualiti. Rekaan khas ini dapat menjamin kualiti pakaian dan fabric semasa proses mencuci

Anti-limescale Heater
Mengurangkan mendapan Kalsium/detergen semasa cucian dan membolehkan heater tahan lebih lama

15-minute Quick Wash

Program mencuci pakaian yang cepat dan singkat, hanya 15 minit dapat membantu pengguna yang kesuntukan masa dalam urusan sehari-hari untuk mencuci pakaian. Untuk yang berkelapangan, tempoh cucian 20, 30 atau 40 minit boleh dipilih mengikut keselesaan dan kepuasan.

A+++ energy efficiency
Teknologi Ecobubble dianugerahkan Top-Class Energy rating A+++ membuktikan teknologi yang digunapakai oleh Samsung dalam penghasilan mesin basuh Ecobubble diiktiraf di peringkat dunia


Wide door for easy access
Dengan keluasan pintu mesin basuh, 20% lebih besar untuk model-model tertentu, semestinya dapat memudahkan urusan mencuci pakaian


My Cycle
Touch button yang disediakan untuk memilih tetapan cucian. Data yang disimpan seperti tempoh cucian semuanya disimpan dalam memori untuk memudahkan pengguna memilih kembali tetapan dengan lebih cepat dan sistematik untuk cucian seterusnya


Samsung Home Appliances 5-Year Warranty
Waranti selama 5 tahun? Rasanya, inilah tawaran hebat yang ditawarkan oleh Samsung kepada para pengguna yang berhajat untuk memiliki Eco Bubble


Cukuplah sedikit-sebanyak maklumat penting mengenai produk baru Samsung, Eco Bubble Laundry. Semoga, dengan maklumat yang ada kat sini, dapat membantu akak-akak, abang-abang, tauke-tauke dobi dan sesiapa saja yang merancang nak beli mesin basuh untuk membuat pilihan.

Buatlah pilihan yang bijak! 


Maklumat lanjut, boleh layari website rasmi Samsung

Brought to you by


Sponsored by


Disclaimer: This is a sponsored post by Nuffnang



You may also like

4 comments:

  1. Mira Cikcit:
    Alahamdulillah mira, rezeki
    Baru berpeluang dapat :)

    ReplyDelete
  2. dia buwi mesin basuh free dop? Haha

    ReplyDelete
  3. Faris:
    setakat ni x dapat lagi,haha
    kena hulur duit sdiri dulu baru dapat, LOL

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...