FEAR FACTOR SELEBRITI MALAYSIA : EPISOD 6

/
0 Comments
Alam Wakaka dan Arjaa Lee

Huh, nasib baik ada gambar kenang-kenangan bersama juara Episod 6 Fear Factor Selebriti Malaysia semasa event House Challenge Bloggers Edition, Sunway Pyramid. Apapun, tahniah diucapkan kepada Arjaa Lee dan Alam.


Episod 6 kali ni agak "panas" dek provokasi yang dilemparkan oleh Gambit kepada peserta-peserta lain dalam Cabaran 2 Fear Factor Selebriti Malaysia. Katanya, "saya pasti ada yang akan lemas" selepas berjaya melakukan aksi dalam masa yang ditetapkan. Padahal, takde lah pantas sangat pon. Kemonlah, aku yang dengar pun berdising telinga. Moral of the story, kot ye pun kita hebat, tak perlu nak merendahkan kebolehan dan kemampuan orang lain.


Episod 6
Cabaran 1 : Kereta tergantung dan bendera


Lokasi untuk Episod 6 bagi Cabaran 1 adalah di Waterfront. Untuk aksi ini, wakil untuk setiap pasukan perlu hantar wakil untuk berlawan dengan wakil kumpulan yang lain secara 1 vs 1. Cabarannya adalah mengutip bendera yang diletakkan di kereta yang tergantung.

Untuk cabaran 1, Alam dan Arja Lee mencatat masa terpatas iaitu 48 saat. Macam biasa, peserta yang mencatat masa terpantas akan diberi imuniti untuk tidak beraksi di cabaran 2. Namun, kali ini Arja Lee dan Alam sepakat menyerahkan imuniti mereka kepada Hafizul dan Hefny yang gagal menyempurnakan cabaran dalam cabaran 1 kerana terjatuh semasa beraksi menyelesaikan cabaran.

Selain Alam dan Arja Lee, peserta yang menang imuniti adalah Dazrin dan Hairul serta Ajak Shiro dan ELfira Loy. Nampaknya, mereka memilih untuk tidak beraksi dalam cabaran 2.


Cabaran 2 : Balang air dan penyelam

 

Lokasi untuk Episod 6 bagi Cabaran 2 adalah di Maiden's Cove.Untuk cabaran 2, 3 balang berisi air disediakan. Balang 1 berisi ketam, balang 2 berisi belut dan balang 3 berisi blok kayu bulat. Peserta yang tidak melakukan aksi cabaran 1 perlu melaksanakan tugasan kali ini dengan kaki diikat dan kepala ke bawah. Pasukan yang mencatat masa terpantas akan diumumkan sebagai pemenang mingguan, merebut RM10,000.

Cabaran kali ni agak mudah ditonton, tapi aku yakin susah untuk dibuat. Mana taknya, bila kepala ke bawah, kaki ke atas, kena selam dalam air macam tuh dan perlu ambil ketam, belut dan kayu calit kuning dengan cepat dan masukkan dalam kotak yang disediakan di sudut tepi peti. Kalau lambat, konpem lemas.

Juara Mingguan
  Alam
Arja Lee

 
Peserta yang tersingkir
  Azri AF
Atu Zero


Credit photo : Fear Factor Malaysia

Siaran ulangan Fear Factor Selebriti Malaysia pada hari Ahad, 100-200 petang di Astro Ria

  Fear Factor Selebriti Malaysia akan disiarkan setiap Sabtu, jam 9 malam di Astro Ria (104) dan Mustika HD (134) dihoskan oleh Aaron Aziz

|| Facebook || Fear Factor Malaysia ||
|| Twitter || @FearFactorMY ||
|| Website || Astro Gempak Fear Factor ||
|| Profile peserta || Selebriti Fear Factor ||
|| Koleksi video Mingguan || Episod Mingguan ||

Cabaran Mingguan
 


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...