SEMBANG BOLA : MALAYSIA VS SINGAPURA

/
10 Comments

Sejak akhir-akhir ni, macam banyak la plak match bola sepak yang sempat tengok. 
Bukan apa, cuma bangga dengan mutu permainan team Malaysia buat masa sekarang.
Mutu permainan dalam Liga Supper dan Piala FA pun boleh tahan.
Kalau dulu, 90 minit main, dalam 30 minit tuh boleh kata bola asyik "out" je.
Sekarang, tepi line pun slumber dek je pemain bawak bola nak tembusi gawang pihak lawan.
Kini, boleh rasa sedikit puas bila tengok setiap match.


Lagi satu, skuad Malaysia makin garang di pentas dunia
Team #harimaumuda dengan kejayaan melepasi kelayakan untuk ke perlawanan peringkat kumpulan Sukan Olimpik September dan November ini.
Team #harimaumalaya pula dengan kejayaan menewaskan Taiwan dalam pra-kelayakan Piala Dunia dan kini berentap menentang  Singapura untuk melepasi ke perlawanan seterusnya .
Mungkin ini penanda aras yang baik untuk pasukan bola sepak tanah air.
Mungkin ini juga rentitan dari kejayaan selaku juara dalam Piala AFF yang lalu.


Asia Tour 2011



MALAYSIA 0 - ARSENAL 4


MALAYSIA 3 - LIVERPOOL 6


MALAYSIA 1 - CHELSEA 1


Agak-agak, Malaysia lawan Singapura, mana lagi berbisa?

Kalau imbas balik perlawanan pertama di Singapura, Singa mengganas dengan membaham Harimau 5-3.

Adakah Harimau kini bersedia untuk menuntut bela?

Ayuh #harimaumalaya, terkam itu punya singa habis-habisan.

Semoga kemenangan mutlak milik Malaysia


MALAYSIA 3 - SINGAPURA 5


Apapun jua keputusan malam ini, kita terima.

Cuma segunung harapan selaku peminat bola sepak, dan rakyat Malaysia khususnya mengharapkan kemenangan Malaysia mengalahkan Singapura dengan perbezaan 2 gol.

Menang 2-0, 3-1, 4-2, Malaysia akan layak

Jangan kasik menang 5-3 sudah, kasik kalah lagilah jangan,lol

2-0 mungkin tugas berat buat team Malaysia, mungkin juga takde masalah.

Apapun boleh jadi dalam bola sepak.

Bola tu kan bulat!!!!


Agak-agak, berapa gol boleh makan malam ni?

2-0 sudah cukup, lagi banyak lagi bagus.

All the best #harimaumalaya


notakaki:
[1] Kesian kan rakyat Malaysia yang duk oversea, mesti susah nak tengok match. Konpem tengah godek-godek link untuk streaming malam ni
[2] Keputusan penuh perlawanan timbal balik Singapura VS Malaysia? Konfirm ramai yang berdebar-debar kan? Perlawanan yang ditunggu-tunggu bakal berlangsung malam ini
[3] Jom tengok siaran langsung di  Astro Arena/ RTM ramai-ramai. Jangan lepaskan peluang keemasaan. Jom jadi sebahagian daripada sejarah




You may also like

10 comments:

  1. berdebar2 aku menanti perlawanan malam nih

    ReplyDelete
  2. agregat semasa bkn alasan kt kalah sblum berjuang.

    moga ngauman harimau malaya akn berterusan. :)

    ReplyDelete
  3. doakan yang terbaik untuk team Harimau Malaya...

    ReplyDelete
  4. sama sprti berjuta rkyt Mlysia ~rasa debar dan teruja!hehehe

    ReplyDelete
  5. "bola tu kan bulat"

    hehehe.. i laaaiiikkkkeeee ;)

    ReplyDelete
  6. Hans:
    yup, aku pun tak sabar nak tengok match tadi
    mungkin bukan rezeki malaysia lagi untuk kali ni
    apapun, tunggu skuad harimaumuda plak bertarung untuk skuad olimpik

    ReplyDelete
  7. Amna.Qadeeja:
    sekarang semuanya sudah terjawab
    mungkin perlu belajar dari kesilapan untuk next match :)

    apapun, harimau malaya tetap unggul
    kita tunggu harimau muda pula yang bakal muncul

    ReplyDelete
  8. TYNTHA LANA:
    match yang exciting untuk tonton
    tapi sedikit tension dengan perang psikologi dari team singapura

    ReplyDelete
  9. Nami yg Baiq:
    yeah, bola yang bulat malam ni tak bergolek ke gawang lawan

    ReplyDelete
  10. Green Apple:
    sedikit frust sebab kalah :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...