HARIMAU MATI MENINGGALKAN BELANG, SINGA PERGI MENINGGALKAN KEMENANGAN

/
8 Comments

 
Untuk mukaddimah, elok benar rasanya ucap tahniah kepada pasukan bola sepak Singapura atas kemenangan penuh bergaya lagi stylo dalam perlawanan kelayakan Piala Dunia 2014 menentang Malaysia, #harimaumalaya.


Malaysia : Malay-sia-sia
Walaupun berjuang habis-habisan dan bermain dengan bersungguh-sungguh di depan ribuan penyokong sendiri di laman sendiri, namun itu hanyalah sia-sia bila kemenangan dinafikan dengan mudah sekali oleh pasukan lawan, Singapura


Singapura : Singa-pura-pura
Kehandalan pasukan Singapura memperlahankan rentak permainan, megubah tempo, merobohkan benteng pasukan Malaysia, paling utama melengah-lengahkan masa dengan aksi-aksi kecederaan yang tidak sepatutnya dan mungkin sedikit kepuraan di situ, berjaya menjulang Singapura ke arah kemenangan mutlak.


 Apa komen anda selaku peminat bola sepak tanah air, yang baru saja nak naik? Tapi kini, sedikit tersungkur. Sudah pasti ramai yang bengang, kecewa dan perit untuk terima kekalahan kan? Tambah-tambah dengan perang saraf yang dilancarkan oleh pasukan Singapura di atas padang. Bukan sorang, tapi berjuta rakyat Malaysia yang pasti merasai benda yang sama. 


Jelas terpampang di twitter, aku pun turut berkicau sama. Tak puas hati punya pasal,haha. Kicauan semasa perlawanan berlangsung dan juga selepas perlawanan berakhir. Macam-macam ada.

 #harimaumalaya
Twitter : penaberkala

Kalau menang malam ni, konpem seluruh rakyat Malaysia akan sepakat puasa Isnin nanti

Cari stadium kosong nak tengok  

Stadium sithick

laser la pulok. Kamon la

perang psikologi

0-0 . Kamon , 5 minit lagi

15 minit tu, masa utk pemain singapore landing atas padang je. Lol

ayuh , kuatkan jentera serangan dan pertahanan. Apek dah perform gila-gila dah tu

minit 57. Akhirnya, safi salee memecahkan kebuntuan

not playing ball, they playing time

tu la asyik main atas karpet, main atas padang mula la jatuh. Haktuih

2 gol lagi . Sumbat jangan tak sumbat. 1-1 untuk 20 minit permainan sebelum tamat

5 minit untuk 2 gol? Mampukah  

terbaik direktor singapore. Boleh menang festival filem bola sepak antarabangsa. Player singapore semua kasik best actor award.
 
goalkeeper singapore kena bawa pergi hospital dengan kadar segera. Bimbang kalau-kalau kena barah otak

skrip kita kurang menjadi hari ni. Jalan cerita bukan happy ending. Jalan cerita dan lakon layar singapore lebih mantap

tiba masa untuk skuad tambah satu lagi coach, jurulatih teater atas padang

still the best. Main bersungguh-sungguh, bukan berlakon bersungguh-sungguh. It's a fact. Thousand eyes looked at that

tanda sokongan padu untuk , kami rakyat Malaysia akan berpuasa selama sebulan mulai isnin ni. Tak kira la kalah pun :)

 
Tapi, bila fikir-fikir balik, buat apa nak salahkan kemenangan pihak lawan.
Sewajarnya, cuba perbaiki diri dan perkukuhkan jentera serangan dan pertahanan.
Mungkin perlu belajar dari kesilapan.
Mencuba di masa akan datang untuk memburu kemenangan.




You may also like

8 comments:

  1. isk isk harimau kalah =_= ... lain kali cuba lagi

    ReplyDelete
  2. sokong skuad olimpik plak
    janji apek jadi goal keeper mesti malaysia leh pergi jauh

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

    ReplyDelete
  3. hhahahaha, lana suka tang Malaysia Sia Sia. Singapura Pura Pura.. memang padan sungguh,heh3

    ~apapun, masing2 dah buat yg terbaik :)

    ReplyDelete
  4. Freaky:
    takpe, skuad olimpik ada lagi
    jom, support bulan 9-11 nanti

    ReplyDelete
  5. Hans:
    konpem apek perform dah lepas ni
    kontroversi dah settle

    ReplyDelete
  6. tieykah:
    cuma mungkin belum rezeki lagi
    tak sabar tunggu kelayakan olimpik weh

    ReplyDelete
  7. TYNTHA LANA:
    haha, kebetulan cam menarik pulak
    malay-sia-sia, singa-pura-pura

    yeah, akan datang mesti boleh menang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...