TOLONG JAWAB : SOALAN BOCOR FINAL EXAM

/
20 Comments

AMARAN : Entri paling pendek pernah ada di blog ini.

Ulang tayang! Ulang suara!

Bayangkan dalam FINAL EXAM
Kalau soalan EXAM, lecturer cakap soalan ni 100 markah,hahahaha

Soalan berbunyik begini

What is the similarity between COFFEE and LOVE?

Maksudnya

Apakah persamaan antara KOPI dan CINTA?

Apakah jawapan yang mungkin akan anda berikan atau huraikan demi mendapat gred A++

Calon-calon yang telah menduduki ujian ini setakat 945pm adalah seperti berikut:
FACEBOOKERS : 7
TWITTER : 2

Sekarang giliran BLOGGER untuk menunjukkan kreativiti and intelektual

SELAMAT MENCUBA!

cuba tenung lama-lama, mana tau dapat ILHAM

notakaki: Kenapa kalau sebut soal CINTA/LOVE, semua orang akan tafsirkan dan terarah pada satu aspek sahaja, iaitu pasangan hidup? : BOYFRIEND/ GIRLFRIEND/ FIANCE/ HUSBAND/ WIFE semata-mata. Sedangkan tafsiran CINTA/LOVE itu cukup luas jika hendak diungkapkan. Hakikatnya, CINTA/LOVE bukan hanya untuk mereka sahaja, malah untuk semua insan yang bergelar manusia terutama IBU BAPA/ ADIK-BERADIK mahupun TEMAN dan TAULAN. Paling utama kepada MAHA PENCIPTA. Tidak lupa juga kepada ALAM SEJAGAT : Flora, Fauna, Alam Sekitar dan BUMI yang makin tua dan uzur, kian merana!




to be continue : SKEMA JAWAPAN


psttt: Sorry utk calon yg tengah exam. Mesti cepat je serbu bila tengok SOALAN BOCOR FINAL EXAM,haha. NORMAL la tuh. Apapun GOOD LUCK and ALL THE BEST untuk next paper. Best woo tak payah ambil FINAL EXAM semester ni. Jangan stress-stress, senyum sikit. Ngantuk jangan lupa minum KOPI, takpun beli gula-gula KOPIKO.


You may also like

20 comments:

  1. alamak..alamak..nak rujuk buku m/s brp ni nk cari jwpn..hihi..
    xda talian hyt ka

    ReplyDelete
  2. pass..gua rela repeat kalau dapat soalan cenggini. haha..

    ReplyDelete
  3. its hard to throw this kind of good question. How, on earth, only you get this kind of question?

    because last time someone also asked you about what if your heart stolen, rite?

    kenape tadek jawapannye, incik PB?

    ReplyDelete
  4. pada aku.. persamaannya ialah kedua2 pahit.. [cewaaah, ayat mat bunga orkid]

    aku terbayang love ngan bakal wife [bukan in relationship macm fb..ha3] bila tbayang coffee coz aku tpngaruh ngan komic Kaoru's Cake House.. he3

    ReplyDelete
  5. literally,they have the letter 'o' n 'e'..
    metaphorically, they can be bitter but we still savor it..

    ReplyDelete
  6. kopi xtdo,
    cinta tdo lena.

    kehkehkeh.

    tapi byk lg jawapan.

    ReplyDelete
  7. damn pny soalan.. hak3

    dua2 kalo cukup 'gula'nya sodap r! haha

    ReplyDelete
  8. amirah:
    kat wikipedia pun ada kot,haha
    xmen la rujuk2 buku nih, jawapan spontan la..

    ReplyDelete
  9. avid gunner:
    tak thrill la bro ,main pas2 ni,haha

    ReplyDelete
  10. norashikin rahmat:
    answering a question as not easy as questioning it, right?
    still thinking and find time to answer this simple but complicated question,haha

    the previous question, I already answered it. then, ask friends here

    ada jawapan, takde masa lg nk jawab,hak3..susah dari soklan final exam kot

    ReplyDelete
  11. Cik Su:
    haha, padan muka..mesti igt soklan bocor ni :)

    ReplyDelete
  12. hans:
    benci soklan ke, mmg ko tak suka kopi?haha

    ReplyDelete
  13. terry bogart:
    pahit? cinta ada rasa ke? hahaha

    bakal wife? dh tak lama dh ko ni..cpt2 sikit, jgn lujpa jemput ak

    ReplyDelete
  14. Wan Pai:
    the best answer so far, nice one pai
    torbaikk

    ReplyDelete
  15. Faris:
    tu pasal, sweet is better
    tp terlebih manis bahaya gak, nnt kena diabetes/kencing manis

    ReplyDelete
  16. spntan ek??emmm..i try...persamaan kopi dan cinta ialah...ehem2...
    xsemua orang gemarkannya,ada sesetengah suka pada kopi ada sesetengah yg xsuka kopi, sama jgk dgn cinta, ada yg suka pd cinta dan ada yg benci pd cinta.knp suka dan knp xsuka?semua ada alasan yg tersendiri (^_^)

    ReplyDelete
  17. amirah:
    nice answer
    tp ,tidak semua bukan penggemar kopi tidak minum kopi
    yup, betul tuh
    masing-masing ada takrifan sendiri pasal kopi mahupun cinta

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...