BURGER KING : WHOPPER RM1 ESOK?

/
14 Comments
Agak-agak, kalau ada iklan BURGER KING : WHOPPER RM1 ESOK! Apa perasaan anda?
Kalau tanya aku, sudah tentu rasa excited sebab ada promosi. Bukan mudah nak dapatkan burger dengan harga rendah, lebih-lebih lagi dengan harga RM1 sebiji yang nilainya pada hari kebiasaan adalah RM10++

Agak-agak ramai tak orang yang akan serbu Restoran BURGER KING?

Dengan penuh keyakinan aku menjawab : Ya, sudah tentu. Barang murah sape tak mahu. Kalau aku pun aku nak. Mestilah ramai yang akan serbu

Agak-agak,di Penang, ada ke Restoran BURGER KING?
Ya, ada. Baru je dibuka baru-baru ni, tak sampai sebulan pun lagi. Kini BURGER KING dibuka di Lebuh Sungai Pinang 5, Jelutong.

Agak-agak, kau akan pergi tak ke outlet BURGER KING untuk dapatkan burger semasa promosi itu berlangsung?
Kalau ikut perancangan, memang aku nak pergi. Peluang hanya datang sekali, kalau terlepas tak tahu bila pula peluang dan promosi seperti ini akan datang kembali.

Agak-agak, promosi BURGER KING ada penipuan tak? Mana tahu, pergi-pergi bukan RM1, tetapi harga seperti sedia kala.
Tak mungkin kot. Sebab promosi besar-besaran tengah menjajah twitter dan facebook aku. Jom la try pi, belum cuba belum tahu. Kalau menipu, pasti ramai yang boikot lepas ni.

Agak-agak, berjayakah aku dapatkan WHOPPER dengan harga serendah RM1 esok?
Memang tidak teragak-agak untuk aku jawab TIDAK MUNGKIN SAMA SEKALI. Kerana peluang hanya datang sekali, dan peluang itu sudahpun berlalu pergi pada 6 Oktober 2010 yang lalu.




On 6 October 2010
Burger King Whopper for RM1 with any carbonated drink purchased

* Ala-cart burger only
* Limited to maximum of 3 Whopper burgers per person

* Dine in and take away only

* Price subject to 5% government tax



6 OKTOBER 2010 - Pertama kali menjejakkan kaki ke outlet BURGER KING pertama di Pulau Pinang. Kebetulan, pada hari yang sama promosi WHOPPER RM1 diadakan di outlet-outlet BURGER KING di seluruh MALAYSIA. Pengalaman pertama bersesak-sesak dengan orang ramai semata-mata untuk mendapatkan WHOPPER dengan harga terendah.


Sambutan luar biasa, barisan panjang sehingga ke luar bangunan menggoyahkan hajat untuk meneruskan tekad. Alang-alang menyelup perkasam, biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang menggenggam bara api, biar sampai menjadi abu. Tekad diteruskan tanpa rasa ragu-ragu.


Gelagat mereka dan monolog dalaman
Uish, macam familiar je muka cik kak yang berbaju pink tuh


Macam-macam lagat pembeli ada. Masing-masing tidak mahu lepaskan peluang termasuklah kami berlima. Bila ada promosi, jualan murah, jangan sesekali kita selaku pengguna atau pembeli jual mahal. Orang sudah jual murah, apa lagi? Sambar je la peluang yang ada.


berkorban apa saja,
masa ataupun tenaga,
inilah kasih mesra,
WHOPPER murah kami rela


Nak mendapatkan barang murah, perlu ada pengorbanan. Korban masa! Selama 30 minit waktu rehat/lunch dihabiskan untuk beratur menunggu giliran. Tidak mengapa, yang penting MURAH dan JIMAT. Sambil menyelam minum air, sambil beratur borak-borak kosong untuk hilangkan bosan dan tekanan. TIME IS MONEY you know. You can choose, you want save your time or you want save your money. You cannot get both of them. If you choose TIME, you will end up go home and choose another restaurant. If you choose MONEY, you need to waste your time waiting for your turn and get your WHOPPER with the lowest price.


muka-muka kegembiraan mendekati garisan penamat


We decided to choose SAVE MONEY for this time. So, we wasted 30 minutes to arrive at the counter. Bila nampak adik manis kat kaunter, sudah boleh senyum riang. Inilah giliran aku. Apa aku nak order. Alang-alang beratur panjang, order satu mana cukup. Tak berbaloi.

When you knew, each person can order 3 burgers in one receipt, what should you do? For me, I choosed to buy 2. Not much, not less. It's enough. One for lunch, one for dinner. Ok apa? Satu set Air berkarbonat dan WHOPPER hanya serendah RM4.20 termasuk government tax. 2 for RM8.40. If you go to Mc Donald on that day, for sure satu set Mc Lunch pun tak lepas. So? Berbaloi-baloi dengan masa yang dibazirkan.


Ini dia rupa WHOPPER yang masih selamat waktu lunch. Dibawa pulang untuk santapan dinner. Tapi, wa salute sama housemate wa yang sorang tuh, dia mampu abiskan 2 WHOPPER and 2 drinks at the same time. FUYOHHHH! Wa caya sama lu derr. Next time, kalau nak pi makan-makan, I suggest, kita tak boleh tinggalkan dia. Nanti, membazir.


BURGER KING pertama di Penang kini dibuka
Terletak di Sungai Pinang

After lunch, go back to office. After finished office hour, perut penuh kini kosong kembali. Housemate aku memang pandai berjenaka. Diajaknya sekali lagi pergi ke BURGER KING. Murah punya pasal, aku turutkan saja. Tak rugi apa-apa pun, promosi hanya sekali. Hasilnya, tengoklah orang yang beratur panjang. Kebetulan hujan renyai-renyai, air bergelora. Lantas, mematahkan semangat 3 anak muda untuk meneruskan tekad buat kali ke-2. Never mind, tidak kempunan kerana sudah merasa. Nice try walaupun sedikit ERROR untuk kali ke-2. End up to SUBWAY at QUEENSBAY for dinner. Aku masih bersama si WHOPPER. Erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, alhamdulillah. Kenyang perut suka hati :)


Agak-agak, bila plak BURGER KING nak buat PROMOTION
Tak boleh buat RM1 macam arituh, buat RM2 pun jadilah,haha


THANK YOU BURGER KING
Next time buat lagi
Kalau tak cuba hari tuh tak tahu
Rupanya best jugak WHOPPER nih
Biasa lah, budak JAKUN

Esok akan bertandang ke BURGER KING lagi
Dengar kata ada FAREWELL PARTY
Esok genap seminggu berlalu PROMOSI WHOPPER RM1
WHOPPER minggu lepas dah jadi .......
Kena try lah esok sekali lagi,kah3


artis di lokasi : mr faris, mr faiz, mr afiq dan miss jannah

p/s : orang duk kecoh pasal UNIVERSITI OF TORONTO VS UTUSAN MALAYSIA, aku duk kalut promote BURGER KING. LOL


You may also like

14 comments:

  1. sape la mamat yg mkn 2 set tu? hero sungguh =P

    ReplyDelete
  2. wuhuu...xdan p lagi beger king c2

    ReplyDelete
  3. eh..biar betul..rm 1 ke nie.....cakap betul2

    ReplyDelete
  4. Faris Al-Muhandisu:
    biarlah identitinya dirahsiakan,kah3

    ReplyDelete
  5. Hazwan Arif:
    agak kelaparan la time ni

    ReplyDelete
  6. amirah:
    nak pi ajak skali, blanja ye,haha

    ReplyDelete
  7. Cik Su:
    betul la ciksu, tiada penipuan
    ini kisah benar, tp dah lepas la
    6hb 10 arituh

    ReplyDelete
  8. darkbatman:
    orang busy lain bro,haha
    xpe, cuba next time

    ReplyDelete
  9. haha. patutla koho gemuk loni. jago makan tu sikit, bahagio bena napok tubuh badan loni tuh ekeke

    ReplyDelete
  10. farhanimradziah:
    terima kasih
    anda mmg seorang yg iklas,kah3
    org ke-99 dh ni oyak gemuk
    start esok malas makan doh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...