EKSKLUSIF : KENAPA ARGENTINA KALAH KEPADA GERMAN?

/
16 Comments
Lama weh tak update blog, rasa kekok plak. Nak update pun malu-malu kucing dah. Macam asing je nak taip-taip kat sini. Apepun, semangat nak membela ARGENTINA yang kalah teruk semalam menggagahkan diri untuk mencoret sedikit kat sini.


Ramai yang suka ARGENTINA kalah semalam, sebab apa?
Mestilah sebab mereka penyokong GERMANY, adoi. Apa daaa


Semalam berhempas-pulas menonton perlawanan ARGENTINA dan GERMAN walaupun sorang-sorang. Macam orang gila pun ada duk bersorak GOOOOOOOL setiap kali percubaan ARGENTINA menguji gawang GERMANY. Tapi apakan daya, nasib tak menyebelahi ARGENTINA semalam, tak dapat nk sumbat gol. Tu la sebabnya sekali die serang, sekalilah aku sepak helmet kat hujung kaki. Mintak-mintak biar gol, tapi masih belum gol.


Apa taknya, minit ke-2 dh sebijik gol GERMANY bagi. Mana tak tertekan bai. Tapi okla, gol pertama tuh menbyebabkan ARGENTINA bangkit dari tidur ayamnya. At least, ada la serangan balas yg menarik dibuat. Walaupun ada pluang jaringkan gol, tapi batal plak. 3 orang sekali gus offside. Tapi aku excited gak, kira gol saguhati la walaupun tak dikira. Hilang sikit kempunan nk tengok gol dari ARGENTINA.


Lepas tu, perlwanan diteruskan menyaksikan ARGENTINA menjadi ayam lagi. Bila gol ke-2 dijaringkan, aku masih berharap agar ARGENTINA masih mampu bangkit. Lepas tuh, gol ke-3 plak menjeguk dan bertandang ke gawang ARGENTINA. Sedih betul. Harapan aku punah-ranah. Aku menyerah dan say good bye kat ARGENTINA walaupun masa masih berbaki beberapa minit untuk tamat. Skrang aku dah tau kenapa penyokong fanatik bola sepak contohnya Manchester United tidak bercakap bila team diorang kalah lepas match. Macam ni rasa rupanya,hak3.


Apapun, itu semua tak penting. Ada yang lagi penting. Sebab kenapa ARGENTINA kalah teruk kepada GERMANY semalam? Nak tau? Jom nak story siket


Semalam abis match, sedih gak ARGENTINA kalah. Lepas dengar penjelasan daripada MESSI pagi tadi menerusi panggilan telefon 3G, barulah tahu sebab-musababnya. Ikuti sedikit-sebanyak perbualan eksklusif yg sempat dirakam. Rakaman audio rosak,haha



Hey Messi, malu la weh korang kalah teruk di tangan GERMANY. 4-0 plak tuh. Ape cer?



Sebenarnya camni. Kitorang satu pasukan dah sepakat nak kalah. Sebab kami lebih rela malu kalah 4-0 daripada menanggung malu tengok coach kami, Maradona berlari bogel.


Lepas mendengar penjelasan tu, baru aku rationalize balik. Betul gak kan? hahahaha


kesian pak cik DONA
stress ke pak cik?
sabor-sabor, try lg 2014


lawak bodoh: penaberkala
cerdik jugak sikit-sikit


hakikat yang sebenarnya, walaupun ARGENTINA sudahpun berhempas-pulas, namun kehebatan GERMANY lebih terserlah. Terimalah seadanya. Jumpa lagi 2014!


You may also like

16 comments:

  1. haha.. tak puas hati la jugak sebab bajet Argentina menang. Tapi Jerman nya play style memang best terutama bila dia counter balik...

    ReplyDelete
  2. Argentina memang asyik menyerang, tapi pertahanan german kuat sangat.. Lagi pun Jerman bleh buat serangan balas sepantas kilat.. Pertahanan Argentina pun nampak goyah.. Emm..

    ReplyDelete
  3. haha. update pon. aku nk suruh mg update blog je bananyo.. hihi. :)


    xpo la kaloh, xdop rezeki nk tgk maradona bogel. wakaka~

    ReplyDelete
  4. nifi a.k.a beliamuda:
    tu pasal, igt argentina dh menang
    masuk berbutil-butil gol mmg dh tau xdop harapan dah
    tambah-tmbah tgk germany main mmg nice, fast and perfect

    ReplyDelete
  5. farysa:
    yup, stuju
    game sgt best smalam
    walaupun team yg sokong kalah, tp puas hati tgk gaya germany men
    they deserved it

    ReplyDelete
  6. Jamal Rafaie:
    menyerang dan byk pelaung, tp satu pun tak sangkut
    stuju, rmai gile pertahanan germany
    counter attact cepat
    gandingan hebat muller, klose dan plodoski

    ReplyDelete
  7. cik pingu:
    xleh la, kena update jrg2
    rmai dh tegur suruh update
    ni spesel sempena kekalahan argentina,haha

    ReplyDelete
  8. eh lau kalah coach kena lari bogel kah?
    apa2 pon argentina kalah, xyahla bagi alasan :p
    yey, germanyyy

    *lama tul xkomen di sini

    ReplyDelete
  9. nipi tengok bola?.. ha3.. xpercaya weii

    xd2.. aku xterima alasan argentina..

    aku just pcaya reason di sebalik kekalahn france..hu3

    ReplyDelete
  10. amirah:
    bkn klu kalah, klu diorang menang final nk lari bogel
    sbb niat dah tak betul, sbb tuh kalah,haha

    germany pun mampu tempat ke-3 je :)

    ReplyDelete
  11. terry bogart:
    nipi tengok kat mamak kot,haha
    reason ak reka je man,,jgn ko caye,haha

    ReplyDelete
  12. hans:
    yeah...world cup dah abesss
    congrat to all Spain punye fan
    ak sokong holand, tp kalah..nk wat camne,hoho

    ReplyDelete
  13. hans:
    moga 2014 bukan lagi milik SPAIN

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...