FACEBOOK TETAP JUARA

/
35 Comments
Salam 1 Malaysia buat semua


Facebook
tetap juara!
Ye, banyak masa aku luangkan menghadap facebook.
Baru 1 tahun bergelumang ke kancah facebook.
Rasanya macam sudah 10 tahun, begitu besar impaknya kepada aku.
Facebook, segalanya ada.
Dari update status, tag photo sehinggalah kuiz-kuiz dan game yang menarik perhatian.
Walaupun facebook juara, tapi perkara yang lebih penting mesti tetap nombor 1 ok!


Melalui facebook,
Aku dapat jumpa rakan-rakan lama sekolah rendah yang hampir 10 tahun tidak berjumpa
Aku dapat berhubung dengan sanak-saudara terutama sekali kaum keluarga terdekat
Aku dapat rakamkan setiap detik-detik manis dengan tag photo-photo yang menarik
Aku dapat bertanya khabar dan sapa-menyapa dengan rakan-rakan dan semua kenalan


Dan semalam, tanggal 28 APRIL 2010, facebooklah tempat aku mendapat ucapan HAPPY BIRTHDAY, SELAMAT ULANGTAHUN, SELAMAT HARI LAHIR, SHENGRI KUAI LE dan seangkatan dengannya paling banyak dalam hidupku daripada semua insan yang aku kenali.
Walaupun ia satu benda yang agak kecil dan simple, ucapan-ucapan yang diterima mampu membuatkan aku senyum sampai ke telinga di sebalik kesibukan yang melanda dek kerna tugasan dan test.
Dengan berbesar hati, terima kasih diucapkan kepada semua. Sekurang-kurangnya, ucapan daripada kalian mampu buat diri ini rasa gembira, suka hati dan akhir sekali mengingati aku akan mati kerana setiap satu tahun bertambah, maka semakin dekat aku dengan mati. Semoga setiap langkahku diberkati dan diredhai olehNya,amin.


Hari ni, aku rajin sikit. Aku belek buku muka dari satu muka ke satu muka semak siapa yang buat ucapan sempena ulangtahun ke 12 aku, eh 21. Ceh, cek satu per satu kot, macam revision nak test plak dah. At last, terkeluarlah ranking seperti di bawah. Hah, apa lagi, cek la nama korang ada ke tak. Berikut merupakan senarai orang bertuah yang telah singgah ke facebook, twiter, gtalk, blog, sms mahupun direct call.



terima kasih daun keladi, taun depan wish lagi



FACEBOOK
  1. sabariah MRSM JELI 02-04
  2. nurdini MRSM JELI 02-04
  3. sharifah athirah MRSM JELI 02-04
  4. ieda MRSM JELI 02-06
  5. farhan SK MELOR 99-01
  6. cekodok basi aka zatie FIRC 09/10
  7. kameel hijjaz FOUNDATION UTP
  8. yana madrus MRSM JELI 02-06
  9. dalila ali IRCC 2010
  10. raja fitriani MRSM JELI 02-06
  11. hazwan arif CJ7
  12. ziela fadzil
  13. afiq hanafi FIRC 09/10
  14. ruby razali
  15. nurul najihah
  16. akmal syahirah MRSM JELI 02-06
  17. nurul farahin CJ7
  18. atin marzuki MRSM JELI 02-06
  19. farouk ibrahim FIRC 09/10
  20. abir abhar FIRC 09/10
  21. syahmi syazwan FIRC 09/10 -> MPP 09/10
  22. khazaidi FIRC 08/09/10
  23. rafiq hakim FIRC 09/10
  24. thiyagu FIRC 09/10
  25. half FIRC 08/09
  26. safwan anah MRSM JELI 02-06
  27. nini LEADERSHIP COURSE
  28. pipi MRSM JELI 02-06
  29. abu raihan CJ7
  30. istor FIRC 08/09/10
  31. siddiq FIRC 09/10
  32. nizamuddin MRSM JELI 02-06
  33. cikgu mey MRSM JELI 05-06
  34. fifi sophiya MRSM JELI 02-06
  35. acab CJ7
  36. musab MRSM JELI 02/06 -> UTP
  37. nowa FIRC 08/09/10
  38. filza SK MELOR 99-01
  39. hana SK MELOR 96-01
  40. firdaus SK MELOR 98-01
  41. nurliyana kamal
  42. syafika sayupi MRSM JELI 02-06
  43. kamarul arifin FIRC 09/10
  44. farsya IRCC 2010
  45. syafiq affendi MRSM JELI 02-04
  46. faris roslan CJ7
  47. aisyah ismail IRCC 2010
  48. muhamad harith CJ7
  49. wazeery LEADERSHIP COURCE
  50. hanadi MRSM JELI 02-06
  51. farah wahida MRSM JELI 04-06
  52. nik MRSM JELI 04-06
  53. ruzuraida MRSM JELI 02-06
  54. nash CJ7
  55. nurul anna
  56. syed sadiq FIRC 08/09
  57. azarudeen FIRC 08/09
  58. safwan diah CJ7
  59. fauzi khamis CJ7
  60. ikhwan ismail MRSM JELI
  61. aina mardyiah UTP
  62. norme haslida - my beloved sister
  63. asif FIRC 08/09/10
  64. alif FIRC 08/09/10
  65. haninnadia MRSM JELI 02-06
  66. dilla zamry FIRC 08/09/10
  67. haziq LEADERSHIP COURSE
  68. nur hanis FIRC 08/09
  69. fareez akmal
  70. asyeken MRSM JELI 02-06
  71. azzah zaki FIRC 09/10
  72. fatin mado CJ7
  73. dhanaraj CJ7
  74. nur laili nadia
  75. abu huzaifah CJ7
  76. nana sue - future sister-in-law
  77. atif CJ7
  78. roslaily MRSM JELI 02-06
  79. azlina MRSM JELI 02-06
  80. aizatt MRSM JELI 02-06
  81. hafiz talib FIRC 08/09
  82. nadirah SK MELOR 96-01
  83. saiful azli MRSM JELI 02-06 -> UTP
  84. faizal adam FOUNDATION UTP
  85. dharveen CJ7
  86. wafiuddin UTP
  87. tunku ozair FIRC 08/09/10
  88. zahira MRSM JELI 02-06
  89. khairulamin CJ7
  90. hafiza pija SK MELOR 98-01
  91. fazly CJ7
  92. salman FOUNDATION UTP
  93. salmiah MRSM JELI 02-06
  94. badlina MRSM JELI
  95. basharul FIRC 08/09/10
  96. akmal affendy IRCC 2010
  97. asma MRSM JELI 02-06
  98. fatihah SK MELOR 96-01
  99. jamilah MRSM JELI 02-06
  100. paan FIRC 08/09
  101. adnin FIRC 09/10
  102. mad FIRC 08/09
  103. rifdi FIRC 08/09
  104. azizul MRSM JELI 04-06
  105. saedah MRSM JELI 02-04
  106. husna SK MELOR 96-01
  107. aiza MRSM JELI 02-06
  108. shakirah MRSM JELI 02-04
  109. farhana MRSM JELI 02-04
  110. asra FIRC 08/09
  111. radhilan MRSM JELI 02-04
  112. munirah SK MELOR 97-01
  113. kak azniey
  114. kak finiey

TAG PHOTO FACEBOOK
  1. imran IRCC 2010
  2. liyana samin FIRC 09/10
  3. anis izzudin FIRC 09/10
  4. hani marzuki FIRC 08/09/10

CALL
panggilan telefon dari anak buah yang comel lotey
  1. Damia
  2. Salsha

SMS
  1. tengku hasbani - my beloved brother
  2. maryam MRSM JELI 02-06
  3. izzati CJ7
  4. atin marzuki MRSM JELI 02-06

GTALK
  1. zatie FIRC 09/10
  2. nini LEADERSHIP COURSE
  3. muzek CJ7
  4. azizi CJ7
  5. shafitra FIRC 08/09


TWITTER
  1. fazly CJ7
  2. anem MRSM JELI 02-06
  3. shahirah nabila MRSM JELI 02-06

CHEME JAN 2007 GOOGLE GROUP (CJ7)
  1. amir maliki
  2. nipi
  3. amin baek
  4. mus
  5. faris
  6. adi aizat
  7. shuhaidah
  8. bahar
  9. zaki
  10. poji
  11. faidhah
  12. aishah
  13. faiz
  14. shamsul
  15. hisham
  16. pain
  17. mayak
  18. micro
  19. sap atan
  20. acab
  21. aik
  22. muzek
  23. dayah
  24. wani
  25. harvin

BLOG
  1. tirah watif
  2. darkbatman
  3. miss havoc
  4. aus melankolik
  5. kerepektempe CJ7
  6. amirah
  7. nifi a.k.a beliamuda CJ7
  8. joegrimjow
  9. elf CJ7
  10. norashikin rahmat
  11. akuzle

Ranking tidak penting, cepat atau lambat itu tidak penting selagi ucapan yang dihulur dan disapa adalah tulus ikhlas dari hati. Terima kasih tidak terhingga kepada semua! Inilah sedikit-sebanyak kenalan yang ada selama 21 tahun aku hidup. Kalau dicampur dengan yang lain-lain kat luar sana tuh, dekat 1juta dah kot member aku,hak3. Apapun, berkawan biar 1000, bercinta biar 1. Apa yang penting, musuh jangan dicari.


Di kesempatan ini, ku pohon maaf kalau ada salah silap selama 21 tahun menjalani kehidupan ini. Tidak mustahil kalau ada yang terasa hati atau tersimpan dendam selama ini. Maka, maafkanlah kalau ada terkasar bahasa, terguris rasa, terpukul tak tentu hala ataupun terumpat/terkata. Halalkan segala makan minum selama ini. Doakan kejayaan aku di sini!



Adeh, letih dah taip nama sorang-sorang. Bukan apa, sekadar nak simpan dalam memori lipatan sejarah dan sekadar sekelumit penghargaan buat kalian.

pssst: thank you kat muzek belanja mcD semalam. thanx also to amir, fazly dan acab yg join skali. sedih, takde hadiah tahun ni,haha..at least dapat gak satu malam tadi. Thanks for the CUDBURY okey!


TERIMA KASIH

SALAM SAYANG BUAT SEMUA


Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum.
Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis



You may also like

35 comments:

  1. well, doa pun hadiah juga. long lasts punya.~

    may Allah bless~ ^__^V

    ReplyDelete
  2. hepi besday sekali lagi..

    seingat aku, kat twitter aku wish jugop kan??

    :)

    ReplyDelete
  3. dah terlambat ke nak wish? hehe..happy aging bro..kih3

    ReplyDelete
  4. norashikin rahmat:
    yup, doa tuh adiah istimewa dan suprise
    kita tak tau pun kan
    tq ikin

    ReplyDelete
  5. cik pingu:
    haha, kat twitter tak cek sgt
    apepun, ko org first
    tenkiu

    ReplyDelete
  6. BudakHitam:
    no prob..tenkiu bro
    salam kenal

    ReplyDelete
  7. study di kelate or mmg ore kelate?

    ReplyDelete
  8. taufiq:
    meme ore qlate..study di perak
    ore qlate gak ke?

    ReplyDelete
  9. wuhuu ramainya rakyat kamu..hehe

    ReplyDelete
  10. amirah:
    haha,rakyat jelata
    tp,yg tuh rmai kawan-kawan lama ler

    ReplyDelete
  11. Hazwan Arif:
    antara org terawal la
    tq2

    ReplyDelete
  12. eh, kita tak berfriends ek kt fb?lorr..tak aci...nak buat capan jgk..mskipun terlamabt..


    slmt hari lahir yg ke-21, semoga pnjg umo dn dimurahkan rezeki..semoga makin rancak berblog..smoga lps ni dpt header yg comel..hehehehe


    ok tk ucapan?


    thnks rajin2 singgah blog..:)

    ReplyDelete
  13. yes, number 21!
    same dgn umo kamu.haha
    tp yg penting, lg awal drpd eddy :P

    ReplyDelete
  14. kalau lah facebook ni slh 1 subjek pljrn.score dh ni..isk~

    ReplyDelete
  15. soffya cik bulan:
    blom friend lg kot
    btw, tq for the wish
    header tu tak tau nk wat bila,haha
    orite, ada masa akn singgah

    ReplyDelete
  16. ~kuyam~:
    tu pasal, klu ada konpem A dlm tgn doh,haha

    ReplyDelete
  17. i.M.h.A.y.S':
    ok la tuh top 30
    edi lewat sikit je
    btw, tq mpp,haha

    ReplyDelete
  18. Abu Huzaifah:
    sudah pasti, abu hensem tidak ketinggalan,hak3

    ReplyDelete
  19. sibuk bergelumang dengan buku2 sampai terlupa nak ucap selamat pada senior yang seorang ni. hehe...

    happy belated birthday!!

    p/s: nanti intern dekat mana? kalau dekat KL jemput2 lah ke rumah...:)

    ReplyDelete
  20. haha aku tau sape kasik cadbury tu...uuu~~

    ReplyDelete
  21. QistinaNafisahIman:
    owh,xpe2..pentingkan mana yg lbh penting
    good luck final exam

    tq for the wish ok!
    intern kat penang la Q

    ReplyDelete
  22. k e r e p e k t e m p e:
    haha, salah2

    ReplyDelete
  23. salam..cbox jammed..just dropped n follow..nice entri bout FB..hehe

    ReplyDelete
  24. owh kat penang...xpe2...

    btw, good luck final and intern k....:)

    ReplyDelete
  25. efyna.pinkladies:
    wsalam
    tenkiu for the comment
    salam kenal

    ReplyDelete
  26. QistinaNafisahIman:
    orite, tenkiu

    ReplyDelete
  27. wah! bagusnyer ramei org yg ingat n syg kt awk yea? syukur, alhamdulillah!!

    memoga di usia yg kununnyer awk dpt kunci neh dimanfaatkan dgn bijaknyer....eheheheh

    ReplyDelete
  28. akuzle:
    kdg2, org2 di sekeliling kita ni lah yg mampu buat kita senyum smp ke telinga

    insyaAllah akak
    akan cuba memanfaatkan kehidupan ni sebaik mungkin

    ReplyDelete
  29. hai! aku baru sedar post ko ni..hehehe..tak sangka ko ada mention nama aku kat blog ko eh..semoga berbahagia selalu~ jangan nakal2 k~

    ReplyDelete
  30. Kameel Hijjaz:
    adoi kameel, baru prasan ka?
    camne boleh jumpa plak ni?
    amin..btw, thanks a lot

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...