POTLUCK NEW YEAR 2010

/
24 Comments
cerita basi kini kembali, setelah lama diperam, agak-agaknya dah cukup haul untuk dikongsi.
pernah dengar tak POTLUCK? bukan nama binatang, bukan jua sejenis kuih mahupun nama tempat.

POTLUCK means makan seadanya..nk tahu definisi lain, sila search kat dictionary atau tnya GOOGLE. Frankly to say, first time dengar perkataan nih before celebrate new year 2010.

Alkisah bermula bila plan utk celebrate NEW YEAR 2010 di kampus. Memandangkan malas nak keluar dan nak kumpul ramai-ramai, maka tercetuslah idea utk adakan POTLUCK ni.

Prinsipnya cukup mudah, seorang perlu ada at least satu menu untuk disaji kepada yg lain.kalau lebih 1 menu tuh, lg ok la kan. Maka, bermulalah persediaan dengan pembelian bahan-bahan mentah utk dimasak dan makanan2 yg diperlukan di TESCO PANGKALAN di sebelah petangnya. Sebelah malamnya plak, persediaan utk memasak dan menyediakan juadah.



tapi masa tuh ak sibuk dengan satu contest iaitu TOP COMMENTATOR CONTEST. Setelah sebulan berhempas pulas berkomen di blog penganjur, tiba2 malam kemuncak tak boleh nak bagi komitmen penuh. So, ni lah saat2 terakhir aku tinggalkan komen sebelum bertolak ke kafe bagi menjayakan POTLUCK dengan member2 malam tuh! Result utk contest tuh mmg pasrah seadanya,haha



Inilah antara babak memasak yg sempat dirakam. Deligasi tukang masak yg diketuai oleh saudara ACAB, sedang bertungkus lumus memasak SPAGETTI. Ak tolong gak sikit2, tolong tengok dan tangkap gambar. Sambil2 tuh, reply komen utk contest tuh,haha.



AKhirnya, tepat pukul 10 malam, berkumpul di kafe untuk menjamu selera. Masing2 datang dgn menu sendiri. Suprise pun ada. Dalam sekelip mata, pelbagai juadah tersedia di atas meja untuk dibaham.




Inilah menu utama pada malam tuh, SPAGETTI hasil masakan encik ACAB..Menu yang paling laris pada malam tuh, kejap je dah licin!



Apa yg berlaku kadang2 tidak dirancang. TIba-tiba junior datang dgn membawa juadah dari KFC dan PIZZA HUT. Rezeki datang bergolek. Jemput mereka join skali dan bertukar-tukar menu. Akhirnya, kenyanglah perut ini!

Sambutan sekitar 2010 ini agak simple mimple tetapi membri satu pengalaman baru. Kadang2 benda yg simple adalah bermakna!

Antara menu yg disantap dan dibaham semasa potluck 2010:
  • spagetti
  • burger
  • ayam KFC
  • cocktail
  • pizza
  • tembikai
  • fresh oren
  • cheese cake
  • apple
  • cheezy wedges

apepun, terima kasih kepada yg menjayakan POTLUCK NEW YEAR 2010
  • asif
  • alif
  • acab
  • hani
  • nowa
dan juga kepada semua yg join di saat akhir!


kisah 31 DISEMBER 2009-1 JANUARY 2010


You may also like

24 comments:

  1. adusss sedapnyo,.,

    tp xla raso tliur sgt sbb ni bru sudoh makan,.
    ihi,.,

    tp tym lapa tnsion jgk bc ntry nih.,.

    ReplyDelete
  2. kalu potluck tu ado lagi, mmg basi doh ar.. :P

    ReplyDelete
  3. superb menu mlm tu..mmg langkah kanan! haha

    ReplyDelete
  4. superb menu mlm tu..mmg langkah kanan! haha

    ReplyDelete
  5. cikTi:
    naseb baik kenye doh
    klu dop meleleh doh air liur tuh,haha

    ReplyDelete
  6. aeezoBators~:
    erm,mmg betul2 syok
    boleh la nk try buat ngan member2
    kn smua pandai masak

    ReplyDelete
  7. nifi a.k.a beliamuda:
    konpem basi doh,lamo doh ni
    tapi pengalaman ni tak pernah basi,haha

    ReplyDelete
  8. k e r e p e k t e m p e:
    aah,betul tuh,langkah kanan
    byk kejutan..kenyang makan,tiba2 pizza plak sampai
    bahagia sungguh hidup time tuh,hak3

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...