20

/
27 Comments
usia 20 tahun yang bermakna!


jom blaja matematik
RM1 X 20 tahun = ?
ada ke orang menabung RM1 setaun
bunyi macam tak logik jek
tapi itulah realiti
pabila RM20 dihabiskan untuk mendapatkan sesuatu pengalaman yg baru
walaupun bunyinya agak biasa
namun, itu semua aku tolak ke tepi
aku ibaratkan ini adalah pengalaman yg luar biasa
kerna kupercaya, setiap orang tidak mempunyai peluang yang sama
jika hari kelmarin, orang lain sudah dapat merasa, namun peluangku masih belum tiba
jika hari ini aku mendapat peluang ini, tidak mustahil esok lusa orang lain pula yang akan merasa
konklusinya, nasib manusia berbeza-beza
mungkin korang lebih bernasib baik daripada aku ataupun sebaliknya!


RM1 X 20 tahun = RM 20
boleh diibaratkan aku invest RM1 setiap tahun selama ini
sebelum berakhirnya tahun 2009, ketika usia menjangkau pengakhiran 20 tahun, sempat juga merasa berlumba di litar go-kart
setelah hidup 20 tahun,barulah dapat merasa pengalaman seumpama ini
mungkin ada yang lain di luar sana lebih advance!
apa yang penting, pengalaman tersebut cukup bermakna untuk dipahat di dalam lipatan memori ingatan
mungkin juga boleh dijadikan sebagai hobi yang baru!


bertolak jam 1000 malam, setibanya pukul 1100 malam di litar go-kart Manjung
umpama tiba di dunia yang berbeza
kelihatan pelbagai lapisan umur tidak mengira jantina di setiap sudut
menunggu tibanya giliran masing-masing
selang-seli deruman enjin generator kereta berdaung kuat dari litar
berlumba bersungguh-sungguh dengan penuh semangat dan emosi
umpama satu rekreasi keluarga di malam hari
satu aktiviti yang mampu merapatkan hubungan kekeluargaan
sempat kulihat satu family berlumba walau berbeza usia dan jantina
namun ia cukup bermakna dan mengembirakan


tetapi, kami lain
berlapan bergerak dalam dua kelompok kecil
tengok orang racing, aku mula cuak
terketar-ketar lutut, mula nak terkucil


apepun, experience ke go-kart memang best
mungkin ada peluang, sekali lagi akan berkunjung ke sana
klu ada umur yang panjang dan murah razeki, boleh berkunjung lagi di lain masa


anda sudah pernah merasainya?
cubalah untuk sesuatu yang baru,konpem barbaloi-baloi!


KEPUTUSAN
aku dapat no 4,hebat la tuh
pergi 8 orang,tp race dapat no 4
sekali terbabas, sekali meronta-ronta di tengah litar
hasilnya,
dapat no last sebab 1 race 4 orang je,hoho


TEAM A : ISTOR - RAFIQ - AZIZI - OZAIR


TEAM B: NUAR - ALIF - ASIF - ACAB


MENANG KALAH ADAT BERTANDING
PENGALAMAN LEBIH BERHARGA DARI SEGALANYA


25 Disember 2009


You may also like

27 comments:

  1. haha.. aku pun tak pernah merasa lg...

    nanti belanja aku bro. bila umr 4o nanti! hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat main go kart. kira ok la terbabas je.. :P

    ReplyDelete
  3. tahniah! no 4 tu kiranya no 1 dri belakang la kan? ok la tu.. haha.. :p

    ReplyDelete
  4. hehehe.
    cayalah!
    xD

    ReplyDelete
  5. haha..congratz wa..
    ak pnah smpi kt gokart ni..kt manjung..~
    mase ak lepak umah akak aku..mmg best r race kt cni..1st time ever..haha~

    ReplyDelete
  6. hohoh..pegi sana main go kart rm 20?
    meh aa kat UUM..rm5 je..ikin blanje... :)

    ReplyDelete
  7. saniza:
    try gi la go-kart,konpem best

    ReplyDelete
  8. k e r e p e k t e m p e:
    haha,41taun dah pencen lah acab
    apa kata kita simpan rm1 sehari,
    lain kali kita gi race lagi
    jom!

    ReplyDelete
  9. johan adam:
    tak pernah tu la kena try bro

    ReplyDelete
  10. cikTi:
    gi la maen cikTi
    klu tok saloh,gunung ado jugop go-kart

    ReplyDelete
  11. Cik Biol:
    jom join skali,kita race,hak3

    ReplyDelete
  12. Cik Biol:
    jom join skali,kita race,hak3

    ReplyDelete
  13. nifi a.k.a beliamuda:
    terbabas di selekoh tajam
    tapi syok first time men

    ReplyDelete
  14. sabariah:
    haha,tau takpe
    no 1 dari blakang pun kira ok la tuh
    next time cuba lagi

    ReplyDelete
  15. tirah watif:
    bila lagi nk ber go-kart
    jom la

    ReplyDelete
  16. hadihalim89:
    best kan ber go-kart..
    bila ko blk msia nnt, jom la dtg plak sini
    kita gi sama-sama

    ReplyDelete
  17. norashikin rahmat:
    tak aci ni UUM ada go-kart,dah ler murah
    boleh la cik ikin,len kali blanja ye?

    ReplyDelete
  18. wow..best2..
    experience tu..
    hahaha

    ReplyDelete
  19. whitedaisy:
    for sure,mmg best
    first time experience

    ReplyDelete
  20. pisey:
    sedak2..tok rugi nk try
    bilo pisey nk race?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...