DIRGAHAYU

/
0 Comments

Cinta
Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada setiap diri manusia
Ia laksana setitis embun yang turun dari langit
Cinta tak semestinya memiliki
Cinta mengajar kita saling menghargai
Cinta yang sejati, cinta yang tak kan mati
Dirgahayu cinta!



Alamak, macam best pulak bila duk ulang dengar lagu Dirgahayu nyanyian Faizal Tahir dan Dato' Siti Nurhaliza ni. Merdu, syahdu dan padu! Actually, sekarang ni aku selalu pasang spotify untuk dengar lagu-lagu top terkini sebagai halwa telinga. Dan, selalu jugak lagu Dirgahayu diputarkan selain daripada lagu-lagu top terkini lain seperti Bayang oleh Khai Bahar dan Ku Rela Dibenci oleh Aiman Tino. Dulu dengar radio, sekarang lagi mudah sebab boleh pasang spotify.


Malam tadi, terbukak youtube dan tengok music video (MV) lagu Dirgahayu yang diupload oleh Faizal Tahir. One word, PADU! Lagu best, vocal mantap, dan paling penting konsep MV yang superb. Good job. Dengar cerita, official MV ni first time disiarkan untuk tontonan umum time persembahan di Malam Anugerah Industri Muzik (AIM) baru-baru ni. Dan sekarang, semua orang dah boleh tengok di youtube secara rasmi. Jom layan!!!



Lirik Lagu Dirgahayu
Faizal Tahir & Dato' Siti Nurhaliza

Adakah ini kali yang pertama
Adakah ini kali yang terakhir
Mungkin waktu tak mengizinkan kita
Mungkin jalan ceritanya berbeza
Ouhhh huwooo
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Andai takdir kita bertemu lagi
(Ku berdoa selalu)
Masihkah akan kau kenang kembali
(Takkan pernahku lepas)
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Tidak pernahku bersoalkan takdirNya
Dan ku percaya cintakan mengatasi
Semuanya

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku
Cinta dirgahayu
Dirgahayu
Cinta dirgahayu


Official Music Video Dirgahayu



You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...