8 SOAL JAWAB TENTANG PROGRAM #ARIFLABUR

/
1 Comments
Program #ArifLabur tu apa? 
Program #ArifLabur adalah sebuah program persediaan masa depan kewangan yang lebih stabil. #ArifLabur membawa mesej, “Elak Sengsara Selepas Bersara”. Bak kata pepatah,"sediakan payung sebelum hujan".


Siapa yang bertanggungjawab untuk Program #ArifLabur ni? 
Program #ArifLabur adalah anjuran PMB Investment yang merupakan sebuah syarikat dibawah Pelaburan MARA Berhad yang merupakan salah satu syarikat pelopor pengurusan saham amanah di Malaysia dengan pengalaman hampir lima dekad dalam pengurusan saham amanah dan pengurusan portfolio. Sebagai sebuah Syarikat Pengurusan Dana Islamik (IFMC), PMB Investment sentiasa merangka pelbagai strategi transformasi agar dapat menarik lebih ramai pelabur.

Apa tujuan sebenar kewujudan Program #ArifLabur ?
  1. Menggalakkan pelaburan unit amanah sebagai salah satu persediaan sebelum bersara
  2. Mendidik masyarakat berkaitan unit amanah
  3. Mendidik masyarakat berkaitan dana unit amanah patuh Syariah
  4. Memberi kefahaman mengenai senario ekonomi dan pasaran saham semasa
  5. Menggabungkan unsur-unsur keusahawanan dengan menawarkan peluang menjadi Perunding Unit Amanah (PUA) PMB Investment

Kaedah Program #ArifLabur ni macam mana? 
Topik Program #ArifLabur untuk Fasa Kedua kali ini adalah “Membina Kekayaan Melalui Pelaburan”. Pelaburan bermaksud menangguh penggunaan wang pada masa sekarang untuk mendapatkan pulangan atau pendapatan yang bertambah nilai pada masa depan. Unit Amanah (Unit Trust) adalah suatu cara untuk menambah pendapatan di mana individu boleh melabur wang mereka secara kolektif atau terpilih. Dalam erti kata lain, ia bermaksud pengumpulan dana dari orang ramai dan institusi dan juga menggunakan wang terkumpul untuk melabur. Hasil keuntungan daripada pelaburan tersebut akan diagihkan kepada semua pemegang Unit Amanah (Unit Trust ) mengikut kadar tertentu.


Apa yang akan kita dapat dan tahu dari Program #ArifLabur?
  1. Segalanya tentang pelaburan unit amanah
  2. Kefahaman berkaitan propektus dan laporan tahunan
  3. Kelebihan melabur dalam dana ekuiti
  4.  Pemantauan pelaburan & risiko

Siapa? Bila? Di mana? Nak tahu lebih lanjut pasal Program #ArifLabur ?
Proram #ArifLabur Fasa Kedua ini akan menampilkan selebriti jemputan, Fizo Omar yang juga merupakan seorang usahawan muda yang semakin sukses dan berjaya dalam bidang keusahawanan. Program #ArifLabur akan ke lima lokasi berlainan:
        12 September 2015: Permata Ballroom, Puteri Pacific, Johor Bharu, Johor
        3 Oktober 2015 : Weil Hotel, Ipoh, Perak
        24 Oktober 2015: TH Hotel Kota Kinabalu, Sabah
        26 Oktober 2015: Hotel Imperial, Kuching, Sarawak
        29 Oktober 2015: Dewan MARA, Kota Bharu, Kelantan


Berapa bayaran yang dikenakan kalau nak join? 
Yuran penyertaan hanya RM 10 sahaja! Murah gila. Lebih murah daripada set KFC dinner plate ataupun set McD SPicy Mc Deluxe. Rugi kalau tak join. Bayar sikit, dapat ilmu banyak. Investment yang cukup bijak!

Ok, berminat sangat-sangat dah ni nak join. Kat mana nak daftar? 
Daftar sekarang di www.ariflabur.my atau hubungi 03-27859900.

Tempat adalah terhad!

Rasanya, cukup sampai kat sini saja sesi soal jawab tentang Program #ArifLabur buat masa ni. Kalau ada apa-apa persoalan, boleh la ajukan di ruangan komen. Akhir kata, selamat menyertai seminar Program #AlifLabur dan selamat menimba ilmu pelaburan. Semoga kita semua sukses, kaya dan berjaya!

“Elak Sengsara Selepas Bersara”


You may also like

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...