Binatang pelik ditemui di Vietnam?

/
5 Comments
Terkejut jugak bila tengok video ni di facebook. Nampak gaya macam lintah, tapi takkan lintah besar gedabak macam ni kan? Nak kata ikan paus, tak nampak rupa ikan pun. Besar mengalahkan raksasa. Bila tengok video yang dirakam, tengok orang yang duk pakat tengok tuh, alahai... Kecik benor kalau nak dibandingkan dengan binatang tuh.


Ada google jugak pasal ni, katanya binatang pelik ni ditarik keluar dari tanah dan ditemui di Vietnam.Aku pun tak sure sahih ke tak pasal lokasi tu. Cuma tertarik nak share kat sini sebab pelik dan besar. Nak cakap besar tak besar benda ni, sampai kena angkat guna kren dan bawak naik trailer. Subhanallah.


Binatang apakah ini? 

Ce tengok macam apa....





You may also like

5 comments:

  1. Bukan binatang pelik sebenarnya.. Tapi paus yang terdampar di pantai dan nelayan Vietnam ni cuba untuk bury It.. Di Vietnam paus adalah sesuatu yang suci dan mereka menunjukkan hormat mereka terhadap binatang ini dengan menanam nya..
    In 2010, when a dead whale was spotted 26 miles off the coast, 10 fishing boats worked together to tow the corpse to land for burial. So, really, this video isn’t anything unusual–it’s just a display of the great love and respect the Vietnamese people have for the sea creatures. In fact, whales are referred to by the Vietnamese people with the same name used for royalty! And, though it may seem a bit strange to bury the creatures on land, apparently shrines are built for the animals, which attract both worshipers and tourists.
    Sumber:http://en.rocketnews24.com/2013/11/10/what-the-hell-is-this-monster-found-in-vietnam/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada terbaca jugak tadi, Ikan paus rupanya... besar sangat weh, tak nampak rupa macam ikan pun...
      thank you for the info
      pelik tapi benar
      culture orang vietnam rupanya..

      Delete
  2. betul la tu..aku tgok pun macam ikan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula-mula tengok tak tau jugak apa..
      last-last google, baru tau ikan katanya

      Delete
  3. hi..thanks datang comment kat blog....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...