SENARAI SKUAD THE RED WORRIORS 2013

/
0 Comments
SENARAI SKUAD THE RED WORRIORS (TRW) 2013


Pengurus/Jurulatih
Bojan Hodak

Penolong Pengurus
Wan Badri

Penolong Jurulatih
Kamarudin Mohd
Zahasmi Ismail

Jurulatih penjaga gol
Ismail Chawalit

Jurulatih Kecergasan
Ruben 

Pemain
Piya (Capten)
Indra (Vice Capten)
Paan
Roypy
Daudsu
Matchah
Chanturu
Subra
Syazwan
Zamri 
Aris Zaidi
Nik Shahrul Azim
Apex 
Azizi Mat Rose
Rizal Fahmi
Obina Nweri
Anthwi
Keita Manjou
Farisham
Zairo Anuar Zailani
Shakir
Izuan Solahudin
Faiz Subri
Khairul Izuan Rosli
Norhadi Ubaidillah
Tn Mohd Faim
Mijo Dadic
Okinee


Berikut merupakan senarai 28 pemain sahaja buat ketika ini, lagi 2 kekosongan akan diisi dalam waktu yang terdekat.
  1. Subra diberi cuti untuk menjalani rawatan pemulihan ACL beliau
  2. 2 pemain akan diumumkan dalam masa 3 hari
  3. Pengganti Mat Yo dikhabarkan juga seorang pemain kebangsaan
  4. Satu kekosongan lagi mungkin diisi oleh Ghaddar ataupun tidak kerana masih dalam proses rundingan
Sumber info : Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan

Notakaki : Isu perpindahan Mat Yo dari Kelantan ke Johor agak kecoh di sana-sini. Apa pun, keputusan adalah hak masing-masing. Sama-sama kita saksikan debaran Liga Super 2013, Piala Malaysia mahupun Piala FA yang akan datang. Mana tahu, pasukan Johor akan bagi saingan hebat dalam musim 2013. Tunggu dan lihat. Dengar khabar, ramai player yang hebat-hebat dan ada nama di sana. Apapun, Gomo tetap Gomo, The Red Worriors all the best!


Update (5 Disember 2012)

Ketua Pasukan : Badhri Radzi
  Penolong Ketua Pasukan : Indra Putra Mahayuddin

PENJAGA GOL
Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)
Shahrizan Ismail (Kelantan)
Norhadi Ubaidillah (Kelantan)

PERTAHANAN
Azizi Matt Rose (Perlis)
Obinna Nwaneri (Nigeria)
Nik Shahrul Azim (Kelantan)
Farisham Ismail (Kelantan)
Abd Aziz Ismail (Kelantan)
Zamri Ramli (Kelantan)
Daudsu Jamaludin (Kelantan)
Rizal Fahmi (Kelantan)
Tuan Faim (Kelantan)
Zairul Fitree (Kelantan)
S.Subramaniam (K.Lumpur)
Lek Kcira (Croatia)

TENGAH
Zairo Anuar Zailani (Terengganu)
Shakir Shaari (Kelantan)
K.Nanthakumar (Perak)
Norfarhan Muhammad (Terengganu)
Izuan Salahudin (Kelantan)
Faiz Subri (Kedah)
Badhri Radzi (Kelantan)
Khairul Izuan Rosli (Kelantan)
Indra Putra Mahayuddin (Perak)

PENYERANG
Keita Mandjou (Guinea)
Aris Zaidi (Kelantan)
Haris Safwan Kamal (Terengganu)
Dimitrios Pertratos (Australia)


notasiku : Nampaknya, lengkaplah sudah skuad The Red Worriors 2013 (Kelantan FA). Walaupun tak lah sehebat pemain-pemain yang ada dalam skuad Johor, namun aku yakin TRW bakal bagi saingan sengit. Apapun, tak sabar nak tengok match Johor dalam saingan Liga Super 2013.


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...