CRAZY MORNING #1 : SESI TANGKAP MUAT

/
24 Comments

Safwan - Sami - Chan - Zaki - Harvin
Bila berkumpul, kami ibarat satu dunia
"1 WORLD"
Melayu ada, Cina ada, India pun ada
Tidak ketinggalan rakan dari negara luar pun turut serta
Dua-beradik dari Yaman : Sami Saeed dan Zaki Saed
Menikmati sandwich
Sarapan bersama Safwan Diah, Chan Yeng Ping dan Harvin Kaur


hanifi a.k.a beliamuda bersama peminat setia
Ada acara tanpa juruacara tiada berguna
Ada acara tanpa jurukamera kenangan tiada
Ada acara, ada beliamuda
Hah, jadi kerja jawabnya
Ada gambar, ada video, ada liputan di tweeter
Dan mungkin bakal menyusul

*****

Berkumpul sudah, bersarapan pun sudah
Tiba masa untuk sesi tangkap dan muat
Dimulakan dengan tangkapan pertama
Ikut "majoring final year"


ENVIRONMENT
Belakang dari kiri : Shamsul Amri , Irsyaduddin , Luqman Haqim , Afif , Syafiq , Akmal , Baharudin , Adi Aizat
Depan dari kiri : Izzati Boher , Syahidah Ramli , Nurazura Yusop , Rufaidah Mokhtar

Dimulakan dengan "orang-orang hijau"
Bukan "the Hulk", bukan juga "the Green Hornet"
Inilah mereka student "Environment"
Ingat bumi, ingatlah mereka!
Mereka pencinta alam
Seribu satu undang-undang "health, safety and environment" dalam kepala


PETROLEUM
Dari kiri : Hafzanizam , Ahmad Hisham Zakariah , Harvin Kaur , Ida Ameera , Syafyka , Farhan Faiz , Hafiz Amadzun , Aizudin Aizat

Seterusnya disusuli dengan "orang-orang hitam"
Mereka bukan "orang minyak"
Tetapi arif dalam selok-belok cari-gali minyak
Merekalah student "Petroleum"


PETROCHEMICAL
Belakang dari kiri : Izati Yusoff, Alwani , Amirah Hanim , Hidayah , Syuhaidah Rahmam , Aishah Rosli , Embut Pangestu , Nur Amira Jumat
Depan dari kiri :Zaquan Fauzan , Mustaqim Razak , Azfar Jaafar , Zaki Saeed , Safwan Atan , Kamil Mustafa

Oren menyala bagaikan "harimau"
Tidak mengaum, tidak menerkam
Muka bengis, tapi hati cute
"The Roar Of The Petchemists"
Itu slogan mereka
Student "Petrochemical" punya gerangan


PROCESS ANALYSIS AND CONTROL
Belakang dari kiri : Muzakkir Aziz , Khairul Redzwan , Faris Roslan , Sami Saeed , Abu Huzaifah , Irda Zahari , Faiz Fudzaili , Norhasifah , Fahmi Zulkefli , Azmie Johnson , Khairul Anuar , Syakilla , Hazwan Arif , Hanifi
Depan dari kiri : Fauzi Khamis , Zaheera , Liyana Kamarudin , Syafiq , Diyana

"control"
bukan, "control ayu" , bukan "control macho"
apatah lagi "queen control"
"control awesome" itu pasti
student "Process Analysis and Control"
sememangnya kami, fiwittttt!
*tak bias kan?*


PROCESS PLANT
Belakang dari kiri : Khairul Azhar , Khairulamin , Abu Raihan , Wan Amierul Azrif , Zakwan Sahak , Shariffudin , Amir Maliki
Depan dari kiri : Safwan Diah , Nasrullah , Nazliah , Chan Yen Pinng , Asyraf Maskan , Azizi

Merah membara semangat waja
Segak bergaya bukan sembarangan
PV = nRT dalam kepala
Belon pun jadi bahan kajian?
Inilah mereka student "Process Plant"

*****

Selesai berkumpulan, kami bergabung
Family CJ7 kini bertembung
Untuk tangkap muat di bawah satu bumbung
Untuk yang tak hadir, namamu tetap kami junjung!
* Aminuddin , Dharween , Khairuddin dan lain-lain*

One big family : CJ7 the best!

Kata "crazy morning"
Mana gila-gilanya?
Gila-gila pertama mengambili tempat
Tetapi masih dalam mode tangkap muat

Ini dia, lab coat menjadi alat
Bukan di lab tetapi di tepi tasik di atas padang bulat

Jejaka-jejaka CJ7


Jejaki-jejaki CJ7

Tidak cukup menggila
Kami teruskan agenda
Kini melompat di udara
Untuk tangkap muat lengkapkan cerita


Melompat cuma seinci

Melompat lebih tinggi

Selesai agenda tangkap muat
"Crazy morning" belum tamat
Ada acara lebih hebat
Bikin suasana jadi gamat!

to be continue...................


Sumber foto:
[4] Acab




You may also like

24 comments:

  1. cite bersiri upenye!

    ReplyDelete
  2. memori di dalam foto.akan jadi kenang kenagan abadi...

    ReplyDelete
  3. best!
    mcm boleh taruk je 'karangan' ni dalam yearbook nnt XD

    ReplyDelete
  4. fuh..tharu ada nama aku..mekasih2..keh3

    ReplyDelete
  5. HAHAHA

    Nipi banyok peminat loni:)

    ReplyDelete
  6. Hazwan Arif:
    episod menggila di padang dan vip tak masuk lagi nih

    ReplyDelete
  7. amierulazrif:
    ingat juvana jah ko ada bersiri, crazy morning pun ado jugok,lol

    ReplyDelete
  8. Hans:
    ni baru part ambil gambar bro
    banyak lagi part yang "gila-gila"

    ReplyDelete
  9. pisau belati:
    yup,m setuju
    dalam gamabr, kenangan tidak ditelan arus zaman
    sebab tu adanya sesi bergambar, nak muatkan dalam album untuk tahun akhir pengajian

    ReplyDelete
  10. along rufaidah:
    haha, boleh je
    tapi, international students tak faham la
    kalau in english lagi mantop

    ReplyDelete
  11. Zaki:
    You are the best bro!!!!!
    without you, no CPL, no CRAZY MORNING
    congratz

    ReplyDelete
  12. Nasrullah Jaafar:
    thanks photographer
    nice one!

    ReplyDelete
  13. Amin Baek:
    terkilan min ko takde, tak cukup dak2 control

    ReplyDelete
  14. padin:
    yup, kat UTP la ni bro
    alang-alang balik kampung tu, singgah la sini melawat aku,haha
    belanja sate Bota ke

    ReplyDelete
  15. blog-tips-kurus:
    tampan? haha
    tak lena tidur lelaki-lelaki yg berpayung kat atas tu

    ReplyDelete
  16. tieykah:
    nifi tok sohor, beliamuda hok sohor,kah3

    ReplyDelete
  17. Hans:
    haha, nanti upload sikit-sikit
    sambil-sambil simpan kenangan kat sini
    mudah nak kenang balik time kerja nanti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...