"contest spectacular specky"

/
14 Comments
it is all about spectacles

different type
different color
different function
definitely for different view



kita selalu mahu tampak bergaya,
namun hakikatnya kita tidak mampu melihat dengan nyata


Memandangkan tajuk entri adalah CONTEST SPECTACULAR SPECKY,
maka sudah tentu perlu pilih picture yang menarik


Sebab?
Contest tuh adalah pertandingan
Spectacular plak bermaksud yang mengajaibkan, yang sangat menarik perhatian
Specky?
Tak jumpa plak dalam dictionary apakah maksudnya


Apapun, inilah antara gambar eksklusif bersama kacamata
Walaupun ini kacamata biasa, tapi ia berfungsi secara luar biasa

Kerana apa?
Tanpanya mana mungkin aku dapat melihat apa yang ada di depan mata dengan jelas dan nyata



INFO
  • Mula dikenal pasti rabun sewaktu berusia 17 tahun
  • Faktor utama kerabunan kemungkinan besar disebabkan menghadap komputer terlalu lama untuk bermain game
  • Kacamata pertama pada tahun 2006 - patah akibat terpijak
  • Mula aktif pakai kacamata pada hari pertama peperiksaan SPM, kemudian susah untuk ditanggalkan kerana tidak selesa dan berasa pening-pening lalat
  • Kacamata ke-2 pada tahun 2009 - sekarang
  • Berkuasa 275 di sebelah kiri dan kanan
  • Pemeriksaan terkini : Kuasa kerabunan mata telah meningkat ke paras 300


Picture berikut merupakan hasil candid photographer bertauliah yang berbakat:
PIC 1: Di atas van sewaktu perjalanan pulang dari Pangkor Island
PIC 2: Hujung minggu di Chancellor Complex


kadang-kala, kita perlu menoleh ke belakang



walaupun hakikatnya kita perlu sentiasa maju ke hadapan



credit to photographer : acabond



entri sempena contest yang dianjurkan oleh cik paro
jom join!
___________________________

besar sungguh kuasa mata
melihat
merenung
memandang

lebih berkuasa bila ia melibatkan soal hati dan perasaan
dari mata turun ke hati

____________________________



You may also like

14 comments:

  1. wah..
    entry yang sangat best..
    terpulang la ye bagi pengadil untuk mengadilinye ye!!

    ReplyDelete
  2. miloicekaw1119:
    tenkiu cik paro
    camne syarat, sume ok ka?

    ReplyDelete
  3. 300? wow kamu sangat power :p

    ReplyDelete
  4. mata ke mata,ke hati.hati ke hati jadi mimpi........kamu yang bawa ku terbang,kamu la jua yg xxxxxx..

    x ingat lirik seyh...hahaha

    ReplyDelete
  5. amirah:
    haha, 300 tahap normal kot
    power tak power, tp pkai kacamata,nk bersukan agak terbatas

    ReplyDelete
  6. ELf:
    hak3, ni penangan ADNAN SEMPIT tak abis2 lagi ni
    aal izs well

    ReplyDelete
  7. nifi a.k.a beliamuda:
    besar molek spek beliamuda dalam picture tuh,haha

    ReplyDelete
  8. hu..tk aci.jgn kalahkan daku.
    ku amhu menang,.,.

    thnks sbb rajin singgah blog..:)
    slm knal2...

    ReplyDelete
  9. soffya cik bulan:
    haha, saja je join
    kebetulan ada byk gambor pkai spek
    menang kalah tak tau lg

    welkom
    salam kenal jugak

    ReplyDelete
  10. cool arr.. ko dah kearah nak ada trademark utk setiap pic kat blog ko...

    ReplyDelete
  11. gudluck ! moga2 menang ler...

    sis xde idea lak nk masuk contest ni..lgpun segan nk tayang ;ic bebanyak..hee:)

    ReplyDelete
  12. terry bogart:
    cool? haha
    tp, apa trademark utk pict kat sini?
    kureng paham

    ReplyDelete
  13. Ummi Hanie:
    tenkiu sis
    saje je tempek gambar, suka2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...