KEMBALI DARI CUTI

/
10 Comments
aih,kejap je cuti..tak sempat pergi mana2, dah abis pun cuti..baru nk start bukak buku, dh nak abis cuti,hak3 (alasan). apepun, cuti seminggu agak best. lepas rindu kat keluarga terchenta. dapat lepas rindu masakan mak. dapat makan nasi dgn budu dan telur mata. dapat la jugak tidur overtime,huhu

but, everything is over. now, currently at campus. perjuangan mesti diteruskan. tiba2 bersemangat. tak taulah, ni semangat betul2 ke tak. takut2 la, hangat2 tahi ayam je, hangat hilang, tinggal tahi ayam saja..busuk2

seminggu cuti, bnyk benda buat. kenduri pun byk time cuti2 sekolah nih. cuti sekolah je, mesti ada kahwin, ada yg bertunang. makan gulai kawah hari2. makan gula2 free hari2. makan kat rmh sendiri pun best gak time cuti seminggu nih. mula2 sampai je, dh ada laksa terhidang kat atas meja. laksa penang, laksa kelantan dan laksa golok. huh, bahagia perutku. semalam, buat plak sup ekor. makan plak dgn mee, bihun dan kuewteow. huh, tercelup muncung dalam mangkuk. menu seharian yg tak dpt dilupakan time cuti, tak lain tak bukan, budu + lada + bawang + telur mata = merah jari2,hak3

sudah cukup, mlm ni perut meronta-ronta di perantauan. teringat menu2 istimewa time cuti. nasib baik bawa sikit bekal td. mee goreng, daging masak merah, daging goreng. tak kebulur la malam nih. ape pun, esok back to normal. jalani kehidupan seperti biasa.

holiday end!
selamat tinggal holiday

RANCANGAN MENARIK DI TV
rancangan realiti yg cukup menarik. bukan AF8 yg baru memasuki minggu pertama. tetapi rancangan adik-adikku, pidato daie kecil. program realiti seperti pidacil dari indonesia yg julung kali diadakan di malaysia. satu inisiatif dan usaha yg bagus utk melahirkan pemidato hebat di awal usia. peserta2 akhir yg cukup berbakat dan petah berkata-kata. program simple, tetapi memberi impak yg bermakna! semoga ada lagi utk musim ke-2 dan seterusnya


You may also like

10 comments:

  1. wahh..best2. kalau nak semangat tu berterusan, niat biar pasang betul2..

    ReplyDelete
  2. orite,kena psg niat betul2 nih
    tq for the advice

    ReplyDelete
  3. ~izzati amri~:
    Like this? cuti dh abis suka plak,ish3

    ReplyDelete
  4. entri kamu membuatku lapar..huhu

    rancangan realiti pidato?xtau lak tapi mmg satu inisiatif yg bgs dlm mengasah bakat generasi muda. Boleh lahirkan generasi yg lantang bersuara

    ReplyDelete
  5. amirah:
    haha,lapar? jom makan
    jgn bimbang, klu ada kesempatan sila tonton tv1 esok pagi, kul 10 sbb ada siaran ulangan

    ReplyDelete
  6. kul 10pagi?alamak terlepas laa
    pulak..hehe :)

    ReplyDelete
  7. "adik-adikku..insyaAllah boleh!"
    terexcited hari2 tgk adik2ku (ptg tgk, ulangan pg esoknya tgk lg..hehe)..nasib baik just nice je final die dlm minggu kite cuti tu kan.

    mmg inisiatif yg sgt2 bagus..kalau AF ada sampai AF8...idola kecil dh sampai IK2...adik2ku kena lebih lg! (hehe..smgt pulak kt sini)

    ReplyDelete
  8. cik zatil:
    xdapat den nk nolong,haha

    along rufaidah:
    haha,tu pasal.seb baik sempat tgk kat rmh...tak tau pun psl rancangan tuh,mlm tuh je tiba2 terbukak..layan je lah

    betul tuh, af smp 8 dh kot..program tuh mst lg gempak kot next year.first pun dh byk dpt sponsor

    ReplyDelete
  9. "adik-adikku..insyaAllah boleh!"

    go go qayyim..~~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...