PICNIC

/
24 Comments
di saat tangan menjajah wilayah keyboard,
bibir mengukir sekuntum senyuman,

awas! tetapi aku bukan gila,

senyuman terukir dek terimbau kenangan manis,

tika bercanda di tepian pantai,

ini bukan kisah cinta,
ini kisah kami sekeluarga

"CJ7"

Tiba-tiba, byk je event yg telah berjaya dilaksanakan oleh budak2 CHEMEJAN07 (CJ7). Tahun ini, dan semester ini khususnya mmg lain dari biasa. Byk memori dan kenangan indah telah berputik dan berseri dengan mekarnya (ceewah,ayat jiwang xleh blah)..Apepun, frankly to say, i'm proud to be CJ7..syukur dikurniakan sahabat handai yg happy go lucky..

Tapi sayang, tahun ke-3 ak berada di sini baru ak tahu nikmat kebahagian berada dlm kelompok manusia bergelar CJ7. Klu dulu, classmates sendiri susah nk kenal, tp hari ini satu persatu aku mampu kenal. Semoga ak msh berpeluang utk mengenali mereka dlm tempoh yg berbaki 2 tahun ini. Semoga pertemuan ini merupakan pertemuan plg bermakna dalam hidup! (out of topic..nnt smbg lg di entri lain khas utk dak2 CJ7)

Byk sudah entry (baru 2 kot) pasal kejayaan event kami CJ7.Antaranya:
Kali ini, satu lg kenangan terindah telah tercipta. Boleh dikatakan elemen2 dlm event terdahulu digabung dan diadun secukup rasa menjadi satu di lokasi yg agak berbeza. Ada makan2, ada main2, tapi kali ini lebih kepada santai2 ditemani desiran ombak dan hembusan angin sepoi2 bahasa.


logo designed by acab


Tanggal 20 November 2009, CJ7 PICNIC ke Teluk Senangin telah berjaya diadakan dengan meriahnya. Bertolak seawal 730 pagi menuju ke destinasi. Tiba di lokasi kira2 pukul 900 pagi. Kedamaian laut yg cukup menenangkan kadang-kala dipecahkan dengan gelak ketawa dan jeritan "woi, syp sikit", "hey, dengar sini" oleh pihak urus setia. Banyak aktiviti dijalankan. Aktiviti simple mimple tapi cukup menyeronokkan. CJ7 PICNIC berakhir tepat jam 1200 tgh hari kerna memberi laluan kepada solat Jumaat.


CJ7 book of record : first time sarapan ramai2 di tepi pantai



mendengar taklimat untuk memulakan permainan


hero-hero kacak CJ7


heroin-heroin chantek CJ7


bersedia untuk game pertama - mencari gula2 di dalam pasir


game ke-2 diteruskan dengan game mengisi air ke dalam botol tanpa menggunakan sebarang alatan bantuan selain anggota badan. Hasilnya? dua kaedah telah dijumpai:

1) kaedah 1 - teknik menggunakan tangan
teknik selamat tetapi tidak berkesan
air berciciran di tengah jalan, sampai kat botol tinggal beberapa titik je

2) kaedah 2 - teknik menggunakan mulut
kaedah kamikaze - menuntut pengorbanan dan jati diri
klu tertelan air laut tu, redha je lah,hak3


seterusnya: sambung tali kasi panjang

permainan diteruskan dengan permainan ke-3 iaitu sambung tali kasi panjang. Habis sampah-sarap dan tumbuhan menjalar menjadi mangsa. Tapi, objektif tercapai bila smua CJ7 telah merelakan diri gotong-royong membersihkan kwsn tepi pantai slps tamat permainan. khidmat bakti siswa - kawasan teluk senangin menjadi bersih!

sebanyak 7 kumpulan bertanding utk game2 yg nakal tersebut. smua jadi kanak2 girang dan bergelak ketawa sesuka hati. ak pun byk gelak dek kerna aksi2 mereka yg melucukan..ish, konfem hati jadi keras +kua abis segala ilmu, hak3. permainan diteruskan dengan game2 lasak seperti galah panajang, bola tampar, bola sepak, polo air.


GROUP 5
faiz - sami - syaz - nuar - bella


inilah sebahagian besar keluarga CJ7


kami memang suka melompat


CJ7 PICNIC 2009 - TELUK SENANGIN - 20 NOVEMBER 2009

konklusi di sini, CJ7 memang happening. tp satu je penyakit kami semua, SINDROM KAMERA. klu ada kamera je, konpem kena serbu,hak3. byk lg picture2 menarik di facebook utk ditatap di hari tua. semoga aktiviti yg lbh menarik bakal kunjung tiba. jom gi genting plak ramai2!

sekian saja coretan untuk kali ini



NOTAKAKIKU
PI -> picnic interesting vs PI -> process instrumentation
picnic2 gak, paper final exam ada satu lg..adoi, mood exam dah down sbb gap lama sgt
jom study PI plak.one more to go on 25 Nov. pastu, baru MERDEKA
GOOD LUCK and ALL THE BEST buat semua!


You may also like

24 comments:

  1. sedaknya ayik minum air laut..gluppp...=D

    ReplyDelete
  2. ngahahaha CJ7 eh?? nama baru ak dengar..pape pn sume dah ada sawan kamera..so yg ada kamera tu, harap kosong kan memory, penuh kan bateri dan biar kn kamera fully functionable..haha :P

    CJ7 ROCK!!!!!

    ReplyDelete
  3. ada satu game tidak dilaporkan.. galah panjang.. huhu~

    ReplyDelete
  4. wow..best!!!
    agaknya mne 1 kaedah yg pB gne untuk ec air dlm botol??hehe

    ReplyDelete
  5. nik:
    haha,tu la pasal..
    buat relax je kemam air laut

    ReplyDelete
  6. ~izzati amri~:
    memang nice! org tak pergi mmg rugi

    ReplyDelete
  7. sabariah:
    njoy sbb gap exm utk last paper lama sgt..lgpun dh nk start bercuti!

    ReplyDelete
  8. ELf:
    brand baru -> CJ7 (credit to acab)
    sawan kamera mmg takleh dinafikan
    kamera2 sentiasa berkhidmat utk CJ7
    CJ7 the best!

    ReplyDelete
  9. nifi a.k.a beliamuda:
    game galah panjang tak dilaporkan
    buat statement kasar je,haha
    byk sgt nk laporkan, tertinggal kot

    ReplyDelete
  10. yana:
    mmg best abis..
    dua2 kaedah guna,hak3..
    tambah 1 lg, perah baju

    ReplyDelete
  11. hari tu pB mmg x ingat dunia lah..mcm kat laut je hak3...main main main n main lagi haha..

    ak je yg sopan jek..ngahahahaha :P

    ReplyDelete
  12. ELf:
    ish,ak buat2 girang je tuh..tp dlm hati, sape yg tau,haha

    sopan? buwekk..msk bakul angkat sendirik,haha

    ReplyDelete
  13. group kitorang gune kaedah perah kerol sampai kering...haha

    ReplyDelete
  14. k e r e p e k t e m p e:
    LOL,patut la kerol jadi kering-kontang..
    penangan group korang rupenya,hak3

    ReplyDelete
  15. huh..happeningnye.. eh terkomen disini..hehehehe

    mintak ijin tompang lalu PENA berkala..haa dah pandai sebot dah ur name bro!

    ReplyDelete
  16. YobSumo:
    mmg best,tambah2 lepas exam
    thanx bro singgah sini

    ReplyDelete
  17. cik zatil:
    terkomen eh? haha
    thanx cik zatil sbb TERlalu n TERkomen kat sini..

    bgs2 dh pandai sebut my name!

    ReplyDelete
  18. bestnyo picnic huhu T-T
    dohla tgh prktikal ore laen cuti, piknik apatah lg huhu....isk3

    ReplyDelete
  19. wanufara89:
    mmg best abis..
    jgn jeles2 ye cik wanufara!
    keje baik2

    ReplyDelete
  20. he3..sowi2 aku xpi.. next yr, imsyallah aku pi.pi karok pun aku on,(tapi nasyid arr..ha3..)

    ReplyDelete
  21. terry bogart:
    no hal la..tp klu ada ko lg meriah kot,haha
    cis,ko nk karok? hak3..alamat banjir la negeri perak nnt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...