JANGAN PISAHKAN KAMI

/
23 Comments


SEPARATION :: PENCERAIAN


tengok tittle post ni,mst ada dh yg blh agak tentang apa yg nk disampaikan..betul,mmg betul apa yg anda fikirkan (ikut la pikir apa pun)..klu beliamuda (nipi) tuh,dia mst tau pasal apa post ni..tp kalau mata berkaca,konfem dia baca ni,macam pening2 sikit,hak3

in english, SEPARATION is state of being separated : berpisah/bercerai
in malay, SEPARATION = PENCERAIAN bermaksud tidak bersatu lagi, berpisah, berpecah

sekian sesi pendefinisian..seterusnya, kita masuk ke arena penghujahan (tiba-tiba teringat zaman debat)

in real life, memang tak dapat dinafikan memang banyak sungguh kes-kes SEPARATION/DIVORCE/PENCERAIAN/PERPISAHAN dan sekutu dengannya berlaku di sekeliling pening kita..tapi, pabila ditanya, KENAPA dan MENGAPA, mereka memberi seribu satu alasan.macam2 FAKTOR dan SEBAB serta ALASAN diberikan..dari SEKECIL-KECIL KUMAN kepada SEBESAR-BESAR GAJAH isu/benda yg diungkit dan dipertikaikan..memang lumrah hidup kan,setiap pertemuan ada perpisahan..di mana ada permulaan, di situ ada pengakhirannya..tetapi, adakah satu pertemuan atau hubungan yg baik harus ditamatkan dengan benda2 gini..herm,itu yg perlu kita tanya dan jawab..tapi,penaberkala tidak mahu mengulas panjang tentang ini,sebab gerangan ini masih tidak ada perhubungan istimewa setakat ini..so, tak bimbang sangat soal2 macam ini..huhu..kalian di luar sana pun,jgn la ye amalkan benda2 gini..tak baik..ish3

back to the real topic, hari tu dah pergi date ngan X..sikit2 description pasal X ni..nk tau baca kat sini..herm,alhamdulillah,sungguh happy dgn date pada hari tuh..hari ni dh dapat feedback dari empunya badan,haha..syukur sangat2..X suka saya rupanya..tapi skang ada masalah plak, penaberkala di ambang penceraian plak dah..tp bukan dgn X..tp dengan si Y..so, hari rabu ni,kena naik mahkamah utk failkan proses penceraian kami..harap2 semuanya akan selamat..

Y,kenapa ko susah sgt hah..bila tgk ko je,aku rasa semacam je..tak sama cam tgk yg lain..ko ni btul2 susah sikit kot..sbb tu la ak kena struggle utk menyelamatkan kita daripada betul2 bercarai..ak takut sgt dgn kau..aku takut kehilangan kau..tolonglah beri aku kekuatan utk menyalamatkan kau Y..apela yg perlu aku buat utk tackle balik kau ni..ish3..pusing2

RABU
28 OCTOBER 2009
400PM - 500PM
D4

apepun,nnt kita jumpa kat court..harap2,kau sudi terima aku balik..proses penceraian pertama yg lps selamat dgn jayanya..tp proses penceraian talak 2 ni agak membimbangkan

***************
abaikan segala carutan di atas..actually, this is one of my way for me to express my self..to release my tension..but, i don't have any intention to make you tension read about this post,hak3
actually,pada waktu dan ketika seperti yg tercatat di atas, ak akan menghadapi satu lagi test..test ni merupakan test terakhir sebelum final exam (tiba2 lutut menggeletar)..Y is SEPARATION PROCESS II..subjek core CHEMICAL ENGINEERING..sem lepas dh ambil SEPARATION PROCESS I.. sem ni ambil yg II plak..COURT yg dimaksudkan adalah test..berdebar jugak hati ini..tmbh2, SEPRO (nama glamornya) mmg sbjk agak critical bg ak compare other 4 subjects for this sem..hopefully, test 2 dpt backup test 1 yg tak seberapa..wish me luck!


GOOD LUCK
ALL THE BEST

BEST OF LUCK


"luck is about being prepared for those opportunities that come knocking"

this post

it is not about this


but about this


klau ikut hati,nk je karang lagi..tp masa plak jeolous..nak kena pergi meeting jap..ketemu lagi di lain waktu dan ketika..sebelum itu,sedikit preview utk next post at VISIBLE VOICE by PENABERKALA


DINNER CHEME JAN'07 telah berjaya dengan jayanya
kenangan malam minggu yg bakal daku ukir dalam memori ingatanku sampai bila-bila
semoga kita bakal bergembira lagi di lain waktu dan ketika
sungguh indah bila kita dapat bersama
makan semeja, gelak dan tawa memecahkan suasana
kisah manis aku, kamu dan mereka

to be continued.....


You may also like

23 comments:

  1. haha... saya paham apa yang anda nak sampaikan.. yg link tu, letak je link biasa.. time mung nak masuk je kena guna link tuh..

    saya seorang yang setia la.. haha.. mane de hubungan istimewa lagi.. sama la macam kamu.. :P

    hmm.. X mmg suka sama kita la.. dia telah menjadikan saya orang yang bahagia pada hari ini, walaupun masih belum mencapai tahap lengkap macam kawan2 lain.. hehe..

    semoga Y tidak mengecewakan..

    ~masuk la dalam blog cheme jan 07 sal entri dinner tuh~

    ReplyDelete
  2. hu2..
    sori penaberkala..
    jujur nya kamu tidak berjaya memeningkan mB..
    b4 bc dis post..
    mB da buat 2prediction..
    kalau xpasal subjek mesti pasal new xtvt yg penaberkala akan handle..
    situasi menjadi faktor dlm pemilihan my prediction..
    kita sebenarnya punyai persamaan..
    masing2x suka beranalogi...
    kalau kita nak bicara pasal kekasih..
    ofkos analogi lain yg akan diguna pakai..
    btw...
    gud luck n thanx masukkan nama mB..
    he2..

    p/s:tp ingin tahu maksud sebenar situasi "X suka saya"...s

    ReplyDelete
  3. nuar, join la team debat utp. ;p rase berkobar2 plak nk study sepro bile bace post ni. haha

    ReplyDelete
  4. beliamuda:
    haha,tp sblm tu,persoalkan gak status gtalk yg berbunyi:
    "process pencarian bermula!proses penceraian menunggu"
    suspucious je die tnya td

    oo,sama la kita..walau ada yg berkenan,tp still disimpan di dalam peti,hak3

    X suka kite eh? ye kot..mayb sebab kita pun suka die..Y pun klu kita suka die,konfem dia cair abis ngan kita :) so,jom kita sukakn Y

    insyaAllah,semoga urusan kita dipermudahkan..best of luck!

    tak layak lagi nk nulis kat blog cheme jan 07..penulisan picisan yg layak utk blog sdr sje

    ReplyDelete
  5. mata berkaca:
    oit,mb dh pandai membaca taktik penulisan penaberkala..kena ubah strategi ni,hak3

    betul2,kita byk persamaan..
    suka beranalogi dan bermonolog..
    klu ak dan beliamuda still tiada hbgn istimewa,mB kita camne?

    prediction btl tp tak fhm situasi X suka saya eh? cuba teka.

    ReplyDelete
  6. tediously:
    hak3,berkarat dh nk debat..tp mnt still ada

    berkobar2 nk study? dpt suntikan nampaknya..bagus2..

    ted,GOOD LUCK and ALL THE BEST

    ReplyDelete
  7. its hard to understand when benda xidup mendekati benda yg idup..
    very hiperbola kalau nk diikutkan..
    tp entah la..
    he3..

    ReplyDelete
  8. lupo nak jawab so soalan..
    mB pom xdop hubungan istimewa jugak..
    he3..

    ReplyDelete
  9. what is X, what is Y?

    what everr lah, guyyssss..
    nasib sayalah sem ni cuma exam paper teras (sumanya subjek reading!): TITAS, BM pengurusan, Kenegaraan Malaysia, Principle of Management Sain sosial dan Managerial Maths(cuma ini paper kira-kiralah).

    semoga berjayalah!
    semoga yang terbaik, semuanya untuk andaaaa,encik penaberkala.

    ReplyDelete
  10. sometimes,better left something unsaid
    so,elok rasanya certain part buat tersirat
    so kita bebas dari SEPARATION/PENCERAIAN haha

    ReplyDelete
  11. norashikin rahmat:
    haha,hiperbola sikit cik ikin dh tak faham
    kesian die
    actually X is PSLP and Y is SEPARATION PROCESS
    subject for this sem..
    i got another test this wednesday

    insyaAllah..tq for the wish
    cik ikin pun sama la,good luck!

    ReplyDelete
  12. hah.. tu dia.. simpan dalam peti dulu.. kasi peram lama2 sikit eh.. :P

    ReplyDelete
  13. apa yang menarik hati yana nk baca entry penaberkala......
    of course la intro dier...
    hahahahaha...
    inro dier ciap berhiberbola bola ag...
    hahhahahaha

    ReplyDelete
  14. beliamuda:
    simpan dlm peti,biar sejuk..hak3
    tp jgn smp expired sudah la..

    yana:
    betul ke menarik minat?
    cam skip2 je tgk yana baca td..
    btw,tq sbb slalu jenguk vb!

    ReplyDelete
  15. xpo nuar...

    samo2 kto doa kan all da besh tuk sume..
    aamin~~

    chaiyok2 sepro sok!!

    huhu........ :D

    ReplyDelete
  16. gud lak :)
    slaen x n y, yg ke3 ni dr pelita kecil, b4 pelita ni padam terus

    chayok2~

    ReplyDelete
  17. hoho...
    penaberkala dh jd nujum nmpknye...
    ari 2 xskip pn..cme bce intro..hehe..
    xsmpt,kelam-kabut nk p kitchen..
    ari nie dh bce full dh..haha..

    ReplyDelete
  18. lyana:
    semoga smuanya sukses2 blakow
    aminn...

    anem:
    tenkiu..pelita kecil jgn padam dulu..terangilah org disekelingmu..cahaya mu perlu utk menyuluh kegelapan..especially time2 blackout ke (sila tafsir sendiri)

    yana:
    erm,nujum penaberkala menjadi kebelakangan ini
    haha,btul nmpknya andaian yg dibuat
    kantoi tak baca abis..nice try! :)
    btw,tq coz sudah baca abis

    ReplyDelete
  19. yang menjadikan post ini mendapat banyak perhatian adalah disebabkan oleh:

    1. bile intro mempunyai pendefinisian penceraain..
    2.gambar hati terbelah dua
    3.sebab ramai pembaca blog sedang menanti dan cuba mengorek siapakah yg bertakhta di hati penaberkala..

    hak4..

    ReplyDelete
  20. mata berkaca:
    adakah betul probability yg dikeluarkan mr statistician kita?
    honestly, no 3 mmg menarik,hak3
    tp tak dop kot org nk tau..
    milik siapakah hati ini?
    erm,nnt jwb di lain post..klu ada la

    ReplyDelete
  21. ada la org nak..
    mB pom nak taw..
    sedara yana maderus pom nak taw..
    anak sedara penaberkala yg sedozan pom nak taw jugak sape bakal mak sedara..
    ha3..

    ReplyDelete
  22. owh nua....sape kah yg malang itu?? haha..

    ReplyDelete
  23. mata berkaca: insyaAllah klu ada.kawe pun nk tau jugok,hak3

    elf: cis,malang mu bui..ish3...bertuah apa..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...