SYAWAL 2009

/
6 Comments
hari ini dah start lecture..kelas seawal pukul 8pg,tutorial probability and statistic..tp,lecturer xde la plak..so, CANCEL..alhamdulillah,hehe..so,lecture kul 10pg - 12tgh hari..kls kul 12 pun CANCEL gak..huh,bahagianya hidup..tp br2 blk kampus ni,still not in a good mood..jiwa kacau..maybe mood raya + holiday tak abis lagi...kamon2,moga ia cpt kembali normal! ish,dh melalut ni..lari topic..back to the topic!nnt jd esei terpesong

Pejam celik - pejam celik, hari ni dh 30 oktober 2009 bersamaan 11 syawal..tak sedar, dh 11 hari kita beraya..tp,puasa 6?emm,blum start lg..anda bagaimana,sudahkah?herm,lama blog ni menyepi..cuti beraya katakan..tak sempat nk menulis..smpt jenguk2 komen je..berjalan ke blog2 lain, dh ada cite sal raya dan sambutannya.

RAYA?
apa itu raya
raya bagiku adalah hari yg indah,pagi yg damai dan hari yg mengenyangkan!
  • sembahyang solat sunat hari raya seawal jam 830 pg dan mendengar khutbah
  • mohon ampun maaf pada ibu dan keluarga
  • menziarah pusara ayah utk baca tahlil dan yassin
  • menziarah nenek dan sedara-mara
  • menikmati juadah yg pelbagai rupa dan rasa sampai kembung perut2
  • terima duit raya (ada ke?), bagi duit raya kat ank2 buah (ade la skit2)
  • terima kad raya (taun ni satu je,hak3..tq to gjoe)
  • terima sms raya (ni penuh inbox..tq kat semua yg anta sms and sorry klu ada yg tak direply)

raya taun ni cam biasa..sambutan alakada je..tapi makan tu tetap lebih,haha..nasib baik balik 1o ari je,klu balik 20 ari, blh naik berat badan 10kg..ish3..mkn tak igt dunia..maklumlah,mcm2 juadah yg dihidangkan dan menggoda I untuk makan..so,xnk lepas pluang, baham je la yg mana yg ada..kenyang perut bodoh jadi la...erkkk,alhamdulillah..

kat sini nk share sedikit sebanyak sekitar sambutan syawal 2009..


sebelum 1 syawal - 19 september 2009
proses membuat ketupat palas

ni mak ak ngan mak sedara aku..start ak balik smp la sebelum ak dtg balik ke utp, byk masa mereka dihabiskan dgn kegiatan ini..sebelum dan selepas raya,byk terima tempahan..sape2 yg berminat nk buat tempahan,blh la buat tempahan di talian 012-******* atau 013-******* atau di http://penaberkala.blogspot.com utk raya taun2 dpn (promosi2,huhu)

sebelum masak

selepas masak

selamat datang ke rumah terbuka VISIBLE VOICE..jemput nikmati juadah yg disediakan ni..ketupat palas je ada..sila2..aah,dh telan air liur nampak!tgk je la yer..klu nk try,next raya datang rumah di alamat KG PONDOK JAMBU MERAH, MELOR, 16400 KOTA BHARU, KELANTAN (taktik nk tambah koleksi kad raya taun depan,hak3)

malam raya

klu time kecik2 dulu,smpt gak beli mercun dan bunga api..tp, time ak dulu beli and main pun sorok2..takut mak ak marah..ms darjah 2,smpt gak kena kejar kat mak ak sbb beli mercun,haha..keliling rumah gak..tu la,sembunyi dgn cara tak betul..mestila jumpa..tp skang, zaman dah maju,dunia dh berubah..anak2 buah ak main mercun dan bunga api relax je..siap buat show la dpn rumah..supplier plak,parents diorang..untung2..ak apa lg..ambil kesempatan..join skali..lps gian masa kecik2 xleh nk main..

nenek dan cucu-cucunya (dhia dan sasha)

ni picture hari raya pertama..aih,pandai btul anak2 buah ak..bodek nk duit raya la tuh agaknya..berkepit semacam je,haha..anda nk duit raya?next raya,ari raya pertama buat la cam dak2 ni buat..konfem dapat duit raya

1 syawal

cantik tak baju raya ak taun ni?aih,igt dh takde baju raya taun ni..nasib baik sempat gak gi beli ari sabtu sblm raya ari tuh..tak kempunan la..tidur pun lena mlm raya tuh..taun depan dh praktikal..so,takut tak sempat nk beli baju raya taun depan,bli taun ni terus.."sediakan payung sebeum hujan" katakan

KANAK-KANAK RIBENA DI AIDILFITRI

nur damia baqtisha

ahmad syafiq danish

nur anis batrishia

muhammad adam danial

nurdhia irdinna & nik nur salshadilla sabrina

muhammad najmi irfan - dhia - nurin amni qistina

tengku najwa nadzirah - damia

Sekian saja post untuk kali ini..semoga raya taun ni, aidilfitri 2009 dpt diabadikan dalam memori hidupku sampai bila2..semoga ak masih diberi kesempatan utk bertemu ramadhan dan syawal di masa akan datang,insyaAllah

juadah raya kat rumah dh puas dinikmati..skang, tiba giliran utk menikmati juadah2 di kampus plak

byk juadah yg menanti utk dijamah:
  • assignment reaction engineering
  • assignment separation process
  • lab report RO membrane
  • slides presentation
  • viva lab process safety - 8 october
  • presentation lab process instrumentation - 15 october

semoga semua juadah dapat disempurnakan dengan jayanya dan dihadam dengan baik!

SALAM AIDILFITRI!


You may also like

6 comments:

  1. ketupat palas pun dah mahal skg.. katanya RM1 untuk satu ketupat tu..

    iA, raya tahun depan ada peluang sampai ke rumah mung.. :P

    ReplyDelete
  2. hoho..best ooo rye ngn ank2 buah yg rmai..
    tggu 2 nsi mnyk mg la ak smpai umh mg..
    klu tym ryo nie ssh ckit..haha..=]

    ReplyDelete
  3. "byk juadah yg menanti utk dijamah"

    ayatnye psiko betullah. lepas raye haji plak final exam. selamat bersedia untuk bertempur!

    good luck

    ReplyDelete
  4. beliamuda:tak smp rm1 sbiji kot..60sen klu xclap..klu mahal nk bli,gi raya rmh ak next yer,haha

    yana:ank buah rmai,duit raya kene sedia byk ckit,hak3...nasi minyak?lmbt lg kot..takut yana dl tak tau la

    norashikin rahmat:ayat psiko?think positive k..hehe..btw,good luck!

    ReplyDelete
  5. umidanish_papadamia:
    aih,umi dio nk masuk jugop,haha
    bg can kat anak2 udah ler :)
    len kali giliran ibubapa anak buah plak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...