AWESOME BLOG BUDDY

/
12 Comments

thanks to norashikin rahmat,beliamuda and his roommate,penampalposter atas permberian tagged ini..nasib baik sudah free skang, so blh la nk jwb 3 soalan cepumas di bawah walaupun dh dlm mood raya,haha.jwb tag jamak dari 3 org secara serentak!

1 - 5 fakta menarik tentang pemberi award


norashikin rahmat a.k.a ikin
  • Merupakan pelajar jurusan Pentadbiran Perniagaan Logistik dan Pengangkutan di UUM
  • Anak ke-3 dari 6 orang adik-beradik (3 lelaki dan3 perempuan)
  • Pernah menuntut di SK Tun Abdul Aziz Majid Hulu Langat(1997-1999), SK Bukit Tunggal Jementah, (1999-2001), SK Bukit Raya Cheras, (2002), MRSM Kuala Klawang, N.sembilan(2003-2005), MRSM Muar(2006), MRSM Serting (2007) dan pernah melanjutkan pelajaran ke matrikulasi dalam bidang perakaunan pada Mei 2008-April 2009.
  • on blogger since December 2008 dan merupakan blogger yg setia sebab sentiasa drop komen kat visible voice ni,hehe
  • mula menjadi kawan maya pada 1 September 2009 atas kesudian beliau drop komen kat 1 post dlm blog ni.thanx cz sudi singgah kat sini!

p/s: actually xkenal sgt pun dgn ikin ni..baru je jd rakan blogger..setiap maklumat yg ada kat atas tu celup dari profile kat blog die,haha..nasib baik ada tag ni,blh kenal ckit2

beliamuda aka hanifi or nipi

  • Kawan satu jurusan dlm Kejuruteraan Kimia di UTP dan mula berkenalan sejak dari foundation lg, tahun 2007 masa buat project Islamic Studies
  • Blogger yg aktif dan penjual topup yg tersohor dalam kalangan budak2 UTP
  • Seorang yg baik dan bijak dalam pelajaran
  • Hobinya blogging dan bermain bola keranjang
  • FAKTA YG PALING MENARIK -> still single pringles,haha..sape2 yg nk boleh cop awal..tp skang kuat jiwang ckit,hak3

penampalposter aka luqman
  • kawan satu jurusan dan satu group lecture..so, hari2 jumpa die nih,haha
  • jiran kat hostel, rumah bertentangan satu floor..
  • budak yg suka duk depan time lecture dan byk tnya soklan - good student in class
  • budak yg tidak berdisiplin sbb gi kelas pakai selipar dan pkai baju roudnet,ish3..dari ko derma kat pak guard rm30 kena saman,baik ko blnja ak makan,haha
  • seorang yg berfikiran jauh dan berterus-trang..try baca dlm blog dia..(promote2)

2- 10 fakta/hobi diri sendiri:
  • anak kampung dari kelantan dan merupakan anak ke 10 dari 10 orang adik-beradik.ada 5 org kakak, 4 org abang, 5 org abang ipar, 3 orang kakak ipar, 1 org bakal kakak ipar, sedozen anak buah yg disayangi (12 org - 9 girls dan 3 boys) dan bakal terima 3 org lagi anak buah next year,insyaAllah
  • dilahirkan pada bulan april 1989 yg jatuh pada bulan ramadhan pada tahun tersebut
  • pelajar tahun 2 dlm jurusan KEJURUTERAAN KIMIA di UTP..tak sabar nk internship next year dan bekerja.insyaAllah abis belajar tahun 2011 dan mulakan kerjaya hidup pada tahun 2012. doakan kejayaan patik!
  • suka subjek kira-mengira dan plg fobia dgn subjek yg byk membaca (byk kena hafal) sbb tu tak ambil medic
  • seorang yg pendiam dan agak perahsia , suka buat kerja last minute -> so yg ni perlukan perubahan
  • tak pandai nak senyum atau mesra dgn kawan yg kurang rapat..sebab tu ada ORANG kata SOMBONG dan GARANG..tapi seriuosly, bukan macam tu cuma PEMALU je ckit2,hak3
  • perkara plg suka waktu takde keje dan free ialah TIDUR..tak ada istilah LEBIH tidur dlm hidup,hnya ada KURANG tidur atau CUKUP tidur,haha..pemalas betul budak ni..
  • suka makan budu + telur mata + lada klu balik kelantan..kat UTP pon makan gak,hoho
  • suka mendengar radio dan baru menceburkan diri dlm dunia blogging
  • still single dan available

3- 10 penerima awards seterusnya with their description
  • bukan sekadar cakar ayam hazwan arif aka beliau..kawan satu jurusan..asal terengganu..slalu gak study skali time nk exam..salah satu blog yg menarik ak utk start blogging!
  • kerepektempe asyraf aka acab..kawan satu jurusan dan lab partner utk sem ini..asal johor..orangnya aktif dalam teater dan miming..vice president TTS..seorang yg cool!
  • coretanku aminudin aka amin baik..kawan satu kos..asal melaka..smgat kenegerian dia ni sungguh kuat..asyik promote melaka je..budak sbp..smpt gak perang logo sbp vs mrsm kat gtalk,haha..blog die agak menarik dan byk input..seorang berdedikasi..pintar dan soleh!
  • celoteh seorang pengembara masa kamil..asal pahang..lab partner last sem..seorang yg periang dan happy go lucky!dlm kelas pun smpt lg usik2 org,ish3..blog die menarik dgn kisah2 hidup..byk berceloteh..kdg2 baca smp tergelak gak sorang2..tp skang kurang ckit..maybe die busy kot
  • pelita.kecil nama die ni panjang,nk taip pun mls,haha..tp kali ni bg can..wan nur farhanim aka hanim or anem..asal ayer lanas, kelantan..pelajar nursing kat uitm shah alam..sahabat dari mrsm jeli sjk form 1 hingga form 5..classmate masa form 4 and form 5..seorang yg pendiam dan pemberontak (ponteng kelas kimia then gi library,haha)
  • side of me ++ yana from tanah merah, kelantan..satu homeroom time kat mrsm jeli..new blogger..satu jurusan tapi lain group lecture..baik dan sempoi..lucu gak die ni kdg2
  • eelleeyana yana gak nama die..tapi panggil yana madrus tkt2 tertukar dgn yana lg satu..satu sekolah sjk dari form 1..pelajar jurusan food science from UMT..asal ketereh,kelantan
  • too fast to live, too young to die hanninadia nama diberi tp panggil nida?xtau la dari mn nama ni dpt,ish3..tukar2 huruf kat nama die kot..pelajar UMT jurusan sains marin..kat blog ayik citer duk bilang microb je..plankton n ke laut,haha..sahabat dr form 1..awas,die ni garang ckit!
  • i..me..n only myself memperkenalkan my new fren, xkonfem nama apa..zyza kot..from UMT..kenal mlalui blogging gak..so,kwn maya la..salam perkenalan ye! sila jawab tag ni,haha


You may also like

12 comments:

  1. aiyyark...

    daku di tagged oleh penaberkala..

    huhu~~ =)

    ReplyDelete
  2. pentopup tersohor? hoho.. agak lebih la tu.. dalam ChemE Jan07 leh la.. haha..

    ~aku memang single-pringle.. haha.. anda betulkah? :P

    ReplyDelete
  3. garang ker aku?? hahaha...aku biologi marin la...bukan sains marin....adoooooyaa kawan... ;D

    ReplyDelete
  4. penab-erk-ala wes..ish camne la org berblogging ea..x pndai aku nk mengarang dush2..nway, gmba kat 'about' me tuh aku yg amek haha..gamba yg penuh tragis haha...OPS..!!

    p/s: saje komen..borim haha..

    ReplyDelete
  5. lyana:haha,dedikasi utk new blogger..

    beliamuda: sohor la jugop..jupo ore jah,dpt duit sokmo,laris2..aih,btullah single..haha..pengakuan secara jujur tuh..

    haninnadia:garang kot,haha..ops silap plop..correction la, BIOLOGI MARIN..sory

    elf:wes,salah eja tuh nama samaran ak..main2 plop dio nih,haha..owh,kredit tu MR ELF diatas sumbangan tenaga mahir mengambil gambar aku itu..tq2..opppsss,tp yg tragis tuh syp2 sudah..kang ado ore kene trajang msk longkang,hak3

    ReplyDelete
  6. penampalposter: "budak yg suka duk depan time lecture dan byk tnya soklan - good student in class

    budak yg tidak berdisiplin sbb gi kelas pakai selipar dan pkai baju roudnet,ish3..dari ko derma kat pak guard rm30 kena saman,baik ko blnja ak makan,haha"

    encik belia:"Blogger yg aktif dan penjual topup yg tersohor dalam kalangan budak2 UTP"

    encik penaberkala: "still single dan available"

    ikin: saye rase sume diatas adalah fakta menarik!:D

    tenkiu, encik penaberkala. selamat beribadah dan meraikanya nanti :)

    ReplyDelete
  7. oit...
    awat ak di tag???
    aiseh...mne mau jwb..bZy+xreT!..hehe
    ak bkn org ketereh la...
    org kg.kor...haha..
    btw...bangga r ngn penaberkala..
    cz still remember how to spell my dad's name..=]

    ReplyDelete
  8. norashikin rahmat: fakta menarik?haha..nsb baik ada tag ni,blh describe en beliamuda dan penampalposter..sory ye kwn2..gurauan smata2..jgn amek hati

    yana:sbb you r my owesome blog buddy la,hak3..jwb la dh org bg ni..bkn susah cam soklan final exam pun..jwb apa yg ditanya je..
    betul eh eja?nasib baik..takut salah je..

    ReplyDelete
  9. ohoo..name pnjang ye wiki2 ;p radziah mane???

    ReplyDelete
  10. sory2 cik anem..xprasan plop namo xcukup lg
    t'tinggal lg sekerat,haha..
    raso pnjg dh taip ari tuh
    sory ye cik WAN NUR FARHANIM RADZIAH!

    ReplyDelete
  11. hahaha ;p
    pergh~ patutla kate blog s dah bersawang, dah benyak entry bru a nih ;)

    yah maju2 ke hadapan ;D

    ReplyDelete
  12. anem:
    haha,tak maju lg..
    sekadar mengisi masa lapang
    tu byk entry baru

    cik anem pun,buat la post sal praktikal ke..kongsi camne nurse buat kerje..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...