090909

/
14 Comments
090909 maksudnya 9 haribulan 9 tahun 2009
seerti dengan 9 September 2009
cantik bangat tarikh hari ni,090909
tp awas, bkn 999..tekan2 pak cik polis yg angkat atau ambulans yg datang
ingat,999 adalah talian kecemasan
dan 090909 adalah tarikh yg menarik

ini terbukti bila ramai yg letak tarikh ni dekat status gtalk
ada yg letak gambar lg
ape yg menarik tentang tarikh ini selain daripada nombor yg berpola 0 dan 9
herm..apeye?

mungkin tarikh yg cantik dan menarik sebegini sesuai utk diingati
tarikh yg sesuai utk dijadikan sejarah hidup
tarikh sesuai utk sape2 yg nk declare,bertunang,kahwin,beranak dan ape2 je yg menarik
yg pastinya sejarah utk tarikh ini pasti mudah utk dikenang dan diingati

kenapa dengan tarikh lain?
tarikh lain pun ok.tapi yg ni susah nk jumpa sbb next year tarikh ni dh tak dapat nk jumpa lagi
next year kita jumpa 101010 (mcm binari no plak)

kenapa aku excited dengan 090909?
sebab yg 123456789 ari tuh ak dh terlepas,haha
090909 ni sgt aku nantikan
sebab? tak tau la kenapa
tp bila smp waktu dan ketikanya, tiada yg menarik pun berlaku
hanya sekadar rutin harian biasa
mimpi hnya tinggal mimpi
fantasi belum jadi realiti

tetapi, yg pastinya aku akan igt detik ini, 090909 sbg hari plg sibuk utk aku.
menariknya 090909 ni sebab terletak di dalam minggu yg plg sibuk setakat ini utk semester ini di UTP terutama budak2 cheme jan07.
bilamana kami diselubungi dengan assignment, lab report, kuiz dan 3 test dalam minggu yg sama
minggu ni baru rasa masa itu emas

apepun detik 090909 ni aku penuhi dgn rutin harian yg biasa
tetapi ada sedikit kesibukannya
terasa macam masa tak cukup sekadar 24jam
perlu ditambah kepada 48 jam utk hari ini

DIARI SEORANG LELAKI

430AM bangun awal pagi sebab semalam tidur awal.bangun utk sahur dan siapkan report FIRC

630AM solat subuh dan siapkan report FIRC

800AM tutorial probstat.huh, ada assigment kena buat dlm group dan submit terus

900AM free time.blk bilik sambung rehat dan melayari internet.jenguk visible voice

1000AM lecture prosafety cancel.yahoo..blh smbg rehat

1100AM lecture probstat

1200AM lecture reaction engineering

100PM free time.gunakan masa yg berbaki 2jam utk quick revision test reaction
engineering.solat zohor

300PM TEST REACTION ENGINEERING di D2

500PM habis test terus blk bilik utk sambung kerja yg kena submit today.KPI 1 FIRC.Solat asar

630PM selesai semua tugasan.Mission accomplished! pergi beli makanan utk berbuka kat A&W (cafe Ali and Wife)

815PM Ko-Q time - playing tennis..hari ni best bila 8 orang je dtg dari 25 students,haha..so,training lebih ckit.byk yg baru blaja.dari tak boleh blast kepada boleh..feel better..keep improving.."nadal pun kidal.org kidal mmg lbh kuat klu blast the ball",kata coach..naik semangat beb..

1030PM abis ko-Q.solat..buat lab report PI and PSLP

1200AM shutdown

ceh,cam tulis diari plak post kali ni...buang tabiat ke ape?ape2 pun, yg pastinnya perjalanan sehari pada 090909 amat cukup memenatkan.alangkah best klu abis smua test..waiting for next week..free from test NOT lab report, assignment and others,huh

" Barangsiapa yang hari ini lebih baik dari hari kelmarin maka dia termasuk orang yang beruntung, yang hari ini sama seperti kelmarin dia termasuk orang yang rugi dan yang hari ini lebih buruk dari kelmarin dia termasuk orang yang celaka "

SEMOGA HARI INI LEBIH BAIK DARI HARI KELMARIN,
HARI ESOK PASTIKAN LEBIH BAIK DARI HARI INI
insyaAllah

good luck utk smua kawan2 cheme jan07 yg msh berbaki 2 test:
10-09-2009 500-600pm BLOCK N PROCESS INSTRUMENTATION
11-09-2009 300-400PM D1 SEPARATION PROCESS II

BEST OF LUCK!


You may also like

14 comments:

  1. sibuk bangat eh.. ngantuk seyh.. letih lagi.. jejom studi..

    ReplyDelete
  2. tu la..pasni lab plak kul 1..jejom studi
    studi dulu,abis test baru studo

    ReplyDelete
  3. pe istimewanya tarikh ni???mayb pd kamo hari bse..pada sy??erm..its my bufday!!

    ReplyDelete
  4. allopz!:pd sy date yg agak istimewa..best tu birthday on 090909..nice date..btw,happy birthday! semoga panjang umur n murah rezeki hendaknya..

    ReplyDelete
  5. 090909 jth pd ari rabu...
    every wednesday is nightmare 4 me..
    ari plg cbuk,plg kabut,plg huru-hara..
    of course akn diingt smpai ble2..hehe...
    emmm..MIMPI HNYA TINGGAL MIMPI???
    FANTASI BELUM JADI REALITI???
    btw,all da best 4 test...=]

    ReplyDelete
  6. MIMPI HNYA TINGGAL MIMPI???
    FANTASI BELUM JADI REALITI???

    Hanya yang terdekat dengan beliau sahaja tahu mimpi dan fantasi tersebut..(ko sebut ke? haha)..

    btw, nice date especially for me wahahaha...

    ReplyDelete
  7. Hazwan Arif: bereh yau..good luck jugop..sepro so lg esk,hoho

    yana:hoho,ari rabu mmg padat dan memenatkan..sini pun..kls dr kul 8-1..nasib ptg je free..tmbh2 ada koQ sblh mlmnya..dulu smpt gak gi psr mlm..tp sem ni skali pun xgi lg..
    banyok tnda soal yana,haha
    tq for the wish

    elf:haha,hanya sahabat terdekat je tau..btul2..tutup mulut ye en elf,hak3

    demo lain la,haha "060606"

    ReplyDelete
  8. ciannye..kempunan psr mlm..hehe..
    bnyk tnda soal???
    it's mean dat there r some questions..
    xmau jwb ke???hehe...=]

    ReplyDelete
  9. yana: kempunan la jugop
    haha..xdop jwpn lg stakat ni
    skema jwpn dlm proses

    ReplyDelete
  10. hehei. harirabu saye hari yang macam hari-harilah pada 090909 itu. rase free skit sebab test baru habis dan tidur awal :)
    walau apa pun tarikhnya, semoga dalam setiap hari kita, pasti akan berlaku sesuatu yang luarbiasa bagus! [cheh]

    "Barangsiapa yang hari ini lebih baik dari hari kelmarin maka dia termasuk orang yang beruntung"---------->semoga anda tergolong dalam kalangan orang yang beruntung, encik penaberkala!

    ReplyDelete
  11. nrashikin rahmat: cheh,harap cam gitu la..apepun tarikhnya pun,semoga ada yg bermakna berlaku dlm hidup kita..hoho

    insyaAllah cik norashikin rahmat.semoga kita tergolong dlm golongan tersebut hendaknya..

    "Kita merancang,Allah pun merancang. tetapi perancangan Allah adalah yang terbaik"

    ReplyDelete
  12. apa2 pun gudluck ye penaberkala...

    cntik tarikh tu..tahun ni plak org berebut tarikh cun 10/10/10

    ReplyDelete
  13. Ummi Hanie:
    thanks ye sis
    yup, taun ni jom pakat buat entri plak apa yg berlaku 10-10-10
    harap-harap yang terbaik la, amin

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...