JUADAH BASI UNTUK DINIKMATI

/
8 Comments
Dikesempatan ini,sedikit juadah basi disajikan utk kalian especially teman2 ex-mrsm jeli yg nk tau psl trip ke genting bln lps..tp jgn bimbang, walaupun basi tetap enak utk sama2 kita nikmati..jgn khuatir anda akn alami cirit-birit,haha

Akhirnya, apa yg dirancang telah terlaksana. semoga trip kali ni menjadi titik tolak utk next trip yg akan diadakan pada masa akan datang,insyaAllah..Terima kasih kepada semua yg terlibat dan hadir untuk menjayakan trip sulung ex-mrsm jeli batch spm 2006 terutama kepada organizer pok jak pres dan gjoe. semoga utk masa akn dtg ada lg trip ke tmpt2 lain dgn lbh rmai penyertaan..join jgn xjoin!

walaupun participant tak begitu ramai, namun kehadiran mereka betul2 memeriahkan suasana. berikut teman2 yg telah meluangkan masa bersama utk trip kali ini

5 AMANAH
pok jak, musab, juwe, gjoe, biena, tien

5 BESTARI
Amir Husaini, Faris Izat, Nuril

5 CEMERLANG
Osman,limi

5 DEDIKASI
Iqbal, Pecatt, Anam

5 EFISIEN
Zulkifli

UTP
Amin, Jahar, Puwet, Beliau


MOMENTS TO SHARE

2 JUNE 2009

KL SENTRAL

Breakfast at KL Sentral
Nasi Dagang RM 6.90
Milo RM 2.50
huh,mahal nk mampus..klu xlapar konpem ak xmkn dh,haha..klu kat kampus,3 kali mkn br abis rm10

Memandangkan tiket xbleh booking, so tiket kat KL Sentral ke Genting hanya tinggal 7. So, rombongan divided into 2 groups. Satu group naik bus di KL Sentral dan satu group lg naik bus di Gombak.
Lebih kurang kul 230ptg kami tiba di hentian Genting

HENTIAN GENTING

Genting Skyway Chartered Gondola
Advantage - xpening compared to ikut jalan raya yg jln bengkang-bengkok dan berbukit-bukau
Disadvantage - sedikit gayat dan gerun bagi org yg fobia terhadap ketinggian
So far, cable car agak menarik sbb blh relax dgn pemandangan flora dgn udara yg nyaman

FIRST WORLD HOTEL

Accommodation- FIRST WORLD HOTEL
Hotel yg colourful tp agak selesa dan berpatutan..Selesa utk buat tahi mata sementara tunggu keesokan hari utk bersuka-ria..Hotel ni agak strategik sbb dekat dgn outdoor theme park..indoor theme park pon dlm satu building yg sama

Captured before check in
problem ckit sbb nk check in pon kena amek no giliran..so, agak bazir masa kat sini..tq utk organizer dan accomodation manager (pok jak dan faris izzat) sbb beri peluang kpd ahli rombongan utk menikmati outdoor theme park tlbh dahulu

OUTDOOR THEME PARK

Spinning
Agak syok..layan la dipusing dgn speed yg agk laju kat udara diiringi angin sepoi-sepoi bahasa


Bus London
Hampeh,igt blh naik..rupa2 kena bli foods yg dijual br blh msk kat dlm bus..sekadar captured dari luar bus je dh cukup utk kenangan

Flying Dragon
klu ikut speed xlaju sgt..menariknya Flying Dragon sebab rail die yg agak bersimpang-siur..klu sape2 yg ada sakit pinggang blh la naik..InsyaAllah blh sembuh,haha

Bumper boat
agak frust sbb xsmpt naik sbb rmai org..amek pic ckp la kot..xrugi sbb standard die biasa2 je..naik boat dan langgar org lain..cam bumper car tp dlm air

space shot - ride plg mencabar kat outdoor theme park Genting
12 org je skali naik..agak tinggi,klu ikut fact 185 feet klu xclap..dibawa naik dan direhatkat di puncak sana kira2 15 saat..amek udara sgr dan dingin.tp smpt gak aku mengucap kat ats tuh..huh,kecut perut den..dilepaskan satu bunyi agk kuat,dlm kiraan 10 saat dilpskn penumpang ke bwh dgn speed yg agk laju..ms ni la rs cam jantung hilang dari dada..time ni bg yg tlh naik benda ni, rasala cam terapung sbb punggung xtersentuh dgn tmpt duduk..ngeri2
dibawa naik dan dilpskan blk 2 kali plak lps tuh..tp xmencabar spt yg first sbb speed krg dan ketinggian pon krg..so, jgn lpskan pluang utk naik space shot..extremly,syok abis


gjoe dan lanam
muka cuak,haha..pasti sape2 yg akan naik benda ni akn rs benda yg sama..kecuakan terasa..lbh2 lg masa bratur tunggu turn, tgk aksi dan reaksi org yg naik dgn mcm2 karenah..haha

tien dan nuril
muka pening lps naik flying coaster (ride yg baru kat Genting dgn byrn RM9/ride dan tdk tmsk dgn pakej theme park)

actually byk lg game yg ada..tp xde gmbr..ni list rides yg ada kat outdoor theme park:
  1. Pirate ship
  2. Spinner
  3. Super toboggan
  4. Flying dragon
  5. Rolling thunder mine train
  6. Cyclone
  7. Space shot
  8. Bumper boat
  9. Sungai rejang flume ride
  10. Corkscrew
  11. Grand prix fun kart
*8 dan 9 xsmpt nk naik
*10 tutup utk penyelenggaraan
*11 boring utk dinikmati

FIRST WORLD THEME PARK (INDOOR)

ni plak list utk indoor theme park..yg thrill rides ada 2 je
  1. Euro express - agak menarik sbb laju dan rail yg agak mencabar
  2. Bumper car - blh la utk lps tension
kat sini byk family rides yg agak romantik2 dan boring
  1. Venice gondola
  2. Rio float
  3. Reinder cruiser
  4. Ferris wheel
indoor ttp kul 1200am..so,abis je makan2, round2 main indoor game, makan lg, tgh midnight movie kul 130am

CINEMA

jam 130am..mata dh ngantuk..tgk cite TERMINATOR SALVATION rmai2..tp ak tgk sparuh jln je..terlena..tp ak konpem rmai lg yg trt tewas pg tuh..rmai yg tidur dlm panggung

3 JUNE 2009

BREAKFAST

special breakfast kat hotel..turun jam 900pg..oleh kerana byk juadah yg tersedia, breakfast amek masa lbh krg 1jam lbh..mmg mkn bsr la pagi tuh..mcm2 mknn yg ada disapu..pendek kata,tolak batu dan kayu..ni buktinya:

gjoe-musab-zul menikmati juadah

pusingan pertama

rest jap - bagi laluan waiter buat kerja

pusingan ke-2 : tien jd leader

pusingan ke-3

SNOW WORLD

snow world
msk slama 45 mnt..bayaran xigt..klu tak silap RM14/person..satu kekurangan kat sini,xleh bawa msk kamera..satu taktik perniagaan yg menarik kat situ..die amek gmbr,die jual dgn harga yg agak mahal..RM 30 weyh..satu idea bjak,gambar tlh disnap dgn menggunakan hp canggih mlk pribadi yg diseludup msk..hasilnya,satu tnagkapan dibuat di saat2 akhir..kantoi!!!xpe la,asal dpt amek gmbr kenang-kenangan..

FAREWELL

dari kiri
belakang :gjoe-nuar-pecatt-beliau-musab-pok jak-juwe-biena-limi-nuril
tengah :kebal-amir huasaini
depan :osman-zul-tien-faris izat-amin

amanat terakhir sblm balik

bergambar kenang-kenangan

majlis perpisahan

menuju ke cable car untuk berangkat pulang


HENTIAN GENTING

urusan pembelian tiket pulang dari HENTIAN GENTING ke GOMBAK


GOMBAK ke KL SENTRAL

msg2 bawa haluan msg2 utk pulang ke destinasi..moga2, trip yg lain bakal kunjung tiba.
"jauh perjalanan,luas pemandangan"

sekian saje utk post kali ni..walaupun juadah ni agak basi,harap2 still dpt dinikmati..hidu bau pon cukup da..




You may also like

8 comments:

  1. sedak molek.. abih berapa belanja mung sano?

    ReplyDelete
  2. sedap la jugop
    package = ticket bus + cable car + all theme parks RM42
    hotel RM34
    total skali ngan makan2 + buah tgn RM200 kot

    WARNING: foods & beverages sungguh mahal harganya dan yg plg ketara air kotak RM2.50,hoho

    ReplyDelete
  3. penaberkala starting to write

    "when voice become visible, muteness become readable"

    ReplyDelete
  4. ken:
    yup, i'm too
    lots of fun there, maybe next time will visit again :)

    ReplyDelete
  5. em lame tak g sane.. rindu lak suasane kat atas tu

    ReplyDelete
  6. Mizi a.k.a SKELERTOR:
    kerja kat sana ka? suasana yg sejuk dan berkabus tu yang best kat sana

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...