MOTIF

/
3 Comments
Terkejut - hairan - pelik - kecewa - sedih - lucu - bengang - terkesima - sewaktu dengannya

alkisah berlaku pada tanggal 21 April 2009 bersamaan 25 rabiulakhir sekitar jam 130pm waktu tempatan..lps abis kelas, aku, amir, muzek, azizi pi makan kat A&W..Dh lama xmakan kat situ sbb xde duit, pokai byr duit hostel...rindu gak masakan kat A&W cafe ni (Ali and Wife cafe,hoho)..lantas, terus menerpa pinggan, dicedoknya nasik, ditaruk segala macam lauk-pauk yg memikat selera..

cam biasa, bayar dulu sebelum makan..

"brapa ringgit?

"RM3.80"

lps byr aku gi kat table yg dak2 ni duduk..kami mkn kat table blkg segerombolan org (1 lelaki + 2 perempuan) berbangsa.... (dirahsiakan ats sbb2 tertentu)...on da way tuh, ak tgk laki tuh amik sisa ayam 1 ketul, garpu n sudu dr pinggang sorang perempuan tuh and then letak atas meja..ape kejadah ni yop? ak tgk la kat diorang..herm, tgk2 ada kat visitor (kad jalur merah) kat baju die..

aku pon ambil tempat utk melantak,hoho..tp still konpius nape die buat camtu..pelik2..nk kata msh mentah, tgk dh berusia..peringkat 40an dh kot..tp prangai mengalahkan anak sdara aku yg darjah 2..ish3

ak bgtau dak2 yg mkn semeja..then, ak dgr cam bunyi sudu lg..ak pon toleh lah kat blkg...tgk2, laki tu buat hal lg...diambilnya pinggan yg perempuan sorang lg, dibuangnya segala macam sisa2 di atas meja...ish,dh melampau org tua nih..MOTIF????

smbl mkn smbl borak ngan bdk2 ni..ape motif yg cuba disampaikan nih..xpaham la aku...klu bdk2 hingusan blh la dtrima akal..tp tgk dh tua bangka,tp xtau la ada otak ke tak..nampak gaya, cam nak perlekehkan kerja cleaner kat kafe kot...lama gak geng2 die borak2 kat ctu..maybe tunggu cleaner gi cuci meja..tp smp diorang blah cleaner xgi cuci lg..erm,xtau nk ckp ape..xleh nk ckp n xleh nk jump to the conclusion!hanya die je tau kenapa die buat benda nih..tp smp skang ak duk pk pasal benda td...

PENGAJARAN
-jgn lakukan sesuatu yg dpt menimbulkan kemarahan org lain
-hormatilah pekerjaan org lain walaupun sbg cleaner
-jgn buat benda2 bodoh yg xdpt diterima akal a.k.a NO MOTIF punye keje


You may also like

3 comments:

  1. bodo nak mapuh la..

    bodo kepal...

    gpo lgi??

    ReplyDelete
  2. tu la pasal...
    klu xtgk sdr, mst igt small matter punye isu..

    ReplyDelete
  3. penaberkala starting to write

    "when voice become visible, muteness become readable"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...