Showing posts with label Pizza Hut. Show all posts
Showing posts with label Pizza Hut. Show all posts
Last week, aku berpeluang untuk turut serta dalam Pizza Hut Blogger Party yang diadakan di Pizza Hut, Pavilion, Kuala Lumpur. Jujurnya, event kali ini amat berbeza daripada event-event sebelum ni. Nak tahu apa bezanya? Jom, baca selanjutnya kisah kemeriahan menikmati hidangan ala DiRaja di Pizza Hut. 



Setibanya kami di Pizza Hut Pavilion, terkejut tengok dekorasi yang disediakan oleh pihak Pizza Hut. Waaah! Konpius jap, ini Pizza Hut ke istana? Macam-macam props ada, seolah-olah berada di istana. Rupa-rupanya, Blogger Party kali ini bertemakan hidangan ala diraja. Dengan tagline "Umpama Mahkota Keemasan, Poket Berkeju Jadikan Pilihan!".




Dekorasi ala istana ini bertepatan dengan hidangan yang bakal diperkenalkan oleh pihak Pizza Hut iaitu Cheesy Crown. Setiap daripada kami diberikan crown masing-masing untuk ambil feel di istana, hahaha. Memang sempoi lah event kali ini.



Kalau nak tahu, bukan props biasa-biasa je ada di Pizza Hut Pavilion malam tu. Malah, siap dilengkapi dengan kerusi raja dan sepersalinan pakaian raja. Fulamak! Memang penuh bergaya. Ramai rakan-rakan bloggers yang siap pakai persalinan raja bak raja sehari malam tu. Boleh tengok perkongsian gambar-gambar mereka di laman Instagram dengan hashtag #MyCheesyCrown



Kemuncak pada malam itu semestinya majlis memperkenalkan menu baru Pizza Cheesy Crown sempena Chinese New Year. Staff Pizza Hut Pavilion siap berarak masuk lagi bawa Cheesey Crown. Dah macam upacara keputeraan anak raja pun ada, hahahaha.



Mesti ada yang tertanya-tanya, apa yang special sangat tentang Pizza Cheesy Crown ni? Kalau nak tahu, pizza ni special berbanding dengan pizza-pizza yang lain kerana kaya dengan cheese. Memang meleleh! Untuk pencinta cheese, Cheesy Crown ni highly recommended untuk korang semua.




Pizza Cheesy Crown dihidangkan dengan 12 poket keemasan yang diisi dengan keju dua perisa iaitu mozzarella dan chedar, dilitupi fondue Alfredo dan chedar. Ditambahkan lagi kelazatan dengan isi ketam, cebisan ayam, hirisan lada benggala, bawang, nenas dengan sos pedas dan masam. Pendek kata, memang sedap. Setiap gigitan ibarat menikmati hidangan ala diraja *Kunyah gaya prince charming, keh3*


So, kalau korang teringin nak try pizza Cheesy Crown ni, bolehlah pergi ke Pizza Hut berdekatan di seluruh Malaysia. Nak pizza saja boleh, nak order satu set pun boleh. Semuanya bergantung kepada keinginan dan citarasa masing-masing.

Hidangan Ala'Carte
Pizza Cheesy Crown saiz biasa berharga RM32.20*

Hidangan Kombo
Hidangan lengkap pada harga serendah RM39.90*


* Harga jualan dan kombo mungkin berbeza-beza mengikut lokasi



Dan, kalau pergi makan ramai-ramai, jangan order satu je. Order lah lebih sikit. Bukan apa, takut tak cukup jadi macam ni haa. Sampai berebut-rebut nak kan pizza Cheesy Crown. Biasa kita dengar orang berebut takhta, berebut kuasa, tapi hari ini orang berebut pizza pun ada, wakaka. Jangan tiru aksi ini di Pizza Hut ye. Hanya +Mawardi Yunus dan +Fatin Bella je suka berebut-rebut macam ni, hehehe.

Ciptaan terbaru dari Pizza Hut menawarkan kerak unik dikelilingi 12 poket keemasan yang kaya dengan keju dan inti yang padat untuk pengalaman makan umpama raja. Pizza Cheesy Crown pasti akan menawan serta memuaskan selera semua apabila dinikmati bersama rakan-rakan dan keluarga di musim cuti perayaan.  
-Felix D. Micheal-




Memandangkan aku ni seorang yang suka makan cheese, jadi pizza Cheesy Crown ni sah-sah lah jadi favorite yang ditunggu-tunggu. Kepingan pizza yang lembut, kaya dengan cheese dan paling best siap ada isi ketam, memang umphhhhh! Give it a try, konpem korang akan puas hati. Kami dah try, korang bila lagi? Kalau dah try, jangan lupa share feedback korang di Instagram dengan hashtag #MyCheesyCrown.


Untuk maklumat lanjut, boleh terjah laman media sosial Pizza Hut Malaysia

Facebook

Twitter

Instagram


Atau, kalau malas nak menapak ke Pizza Hut, boleh je call untuk delivery!

Pizza Hut hanya di hujung jari anda:

Delivery
1 300 88 2525

Bila dah lama tak makan pizza, salah satu perkara yang terlintas di fikiran pastinya Pizza Hut. Dari zaman sekolah, universiti, sampailah ke zaman berkerjaya ni, Pizza Hut antara restoran fast food yang berada dalam top list. Malas walk-in, just call 1-300-88-2525 untuk delivery. Then, bila bergelar blogger ni memang tak terkecuali untuk menjadi orang yang terawal mencuba sendiri pizza baru dari Pizza Hut. Yes, I feel so lucky. Thank you Pizza Hut Malaysia for the invitation to Blogger Party all this while. I'm really appreciate it. Kalau nak baca all about Pizza Hut on my blog, just click here. Sedikit-sebanyak kenangan dan perjalanan hidup bersama Pizza Hut. 


Ok, back to topic. This time, aku nak share satu lagi Blogger Party yang sempat aku join baru-baru ini. Bertempat di Pizza Hut Pavillion, Kuala Lumpur kami semua disajikan dengan 5 jenis Signature Series - BIG Pizza. Nak tahu pizza apa? Jom, cekidout!


Signature Series BIG Pizza Hut

Actually, inilah dia 5 jenis pizza yang telah kami makan pada malam kejadian. Antara 5 pizza yang dihidangkan, mana satu yang paling berjaya menarik perhatian dan memikat selera aku? Hah, nantikan jawapan di akhir cerita. Ceewah! Sebelum aku berceloteh panjang, better aku share dulu pasal harga. Ye lah, selalu post entri pasal tempat makan, ramai yang tanya, "berapa harga?". So, kali ini lebih baik aku share dulu harga Pizza Hut Signature Series - BIG sebelum korang tanya, hehehe.


SENARAI HARGA PIZZA HUT SIGNATURE SERIES - BIG
Veggie n' Salami RM19.90
Syok Sambal RM24.90
Fisherman's Catch RM19.90
Seriously Sriracha RM24.90
Barbecue Bang RM24.90



Macam mana? Murah ke tidak? Bagi aku, personally aku rasa harga ni memang murah kaw-kaw berbanding pizza di tempat-tempat lain. Dah la saiz besar, topping sedap, dapat pulak pada harga murah. Memang berbaloi-baloi. Terima kasih Pizza Hut sebab ambil berat dan menawarkan nilai hebat kepada pelanggan setia macam aku, muahahaha.

Kalau korang nak tahu, sebenarnya pihak Pizza Hut sedang melanjutkan promosi rangkaian Signature Series dengan promosi terbaru iaitu Signature Series - BIG. Bak kata mereka, kerana sambutan yang diterima amat menggalakkan, maka mereka teruskan lagi. Mana taknya kalau dah pizza berkualiti chef yang lazat dengan size yang lebih besar pada harga yang amat menjimatkan, sah sah lah dapat sambutan yang luar biasa. Sesuai dengan slogan yang diwar-warkan, "Saiz hebat, harga jimat". Cuma kali ini lebih special, sebabnya mereka memperkenalkan 2 inti baru iaitu Syok Sambal dan Veggie n' Salami



INFO
  • Pizza berkualiti pada harga yang berpatutan
  • Saiz 12 inci RM19.90 (Harga biasa RM36.90) JIMAT RM17 
  • Tambahan RM5 untuk add-ons iaitu segelas air berkarbonat dan semangkuk sup cendawan.
  • Keistimewaan Signature Series - BIG adalah menampilkan kerak nipis yang diuli dengan tangan, tampil dengan inti dari bahan-bahan berkualiti premium dan dibakar sehingga rangup dan lazat.

Seriously Sriracha


Fisherman's Catch


Syok Sambal


Veggie n' Salami


Barbecue Bang


Lepas main game tutup mata sambil teka nama pizza, game melukis dan teka jawapan serta makan kesemua pizza yang dihidangkan, aku rasa berkenan pulak kat pizza Syok Sambal. Memang kena dengan selera aku yang suka makan masakan pedas. Dengan sambal berapi dan inti kapsikum, tomato yang dipotong dadu berserta ikan bilis rangup, pizza ini pendek kata memang ummmphhhh!

Blogger Party: Signature Series -BIG

Kalau korang tak suka makan ikan bilis, don't worry. Especially untuk korang yang suka makan ayam, boleh try makan satu lagi pizza baru iaitu Veggie n' Salami. Ada kapsikum segar, bawang merah dan daging ayam salami dengan limpahan sambal dan sos BBQ. Not bad jugak yang ni.


So, apa tunggu lagi? Meh meh dapatkan segera pizza Signature Series - BIG di semua restoran Pizza Hut seluruh Malaysia yang berdekatan sekarang sehingga 2 November 2015.

SELAMAT MENCUBA!


"Eh, tak best la makan pizza. Topping kat tengah sikit je, roti kat tepi banyak"

"Membazir la makan pizza. Roti kat tepi tawar, tak best makan. Makan yang tengah je lah"


Ini antara monolog dalaman aku bila berdepan dengan mana-mana pizza. Tak kira jenama D, jenama T, jenama P, mahupun jenama Pizza Hut. Tapi, bila Pizza Hut memperkenalkan pizza baru mereka iaitu Pastry Crown dengan topping hebat #CrazyMashUp, aku rasa inilah pizza yang aku cari selama ni. Nak makan pizza, dalam masa yang sama nak makan pastri yang enak di bahagian tepi? Pastry Crown di Pizza Hut ada jawapannya. Aku suka style pizza macam ni lebih-lebih lagi bila pizza seumpama ini merupakan yang pertama dilancarkan di Malaysia.Tak payah pilih, "nak makan pizza ke nak makan pastri?" Order je Pastry Crown Pizza, dapat kedua-dua. Fair enough!



Sempena sambutan Tahun Baru Cina, Pizza Hut mengadakan satu majlis makan-makan bersama bloggers untuk memperkenalkan Pastry Crown yang baru dilancarkan. Menjadi antara orang yang terawal merasai dan menikmati kehebatan rasa Pastry Crown Pizza dengan topping yang hebat, memang satu pengalaman yang cukup bermakna. Mungkin ada yang tertanya-tanya, "apa beza Pastry Crown Pizza dengan pizza-pizza lain sebelum ni?" Jawapannya mudah, rasa lebih hebat dan enak. Kalau tak percaya, ce try pergi sendiri beli sebiji dan makan. Belum cuba belum tahu, ye dak?



Keunikan Pastry Crown adalah kombinasi lapisan inti manis dan lazat berserta kerak keju tiga rasa yang dilapisi dengan pastri mentega garing keemasan. Orang yang suka makan pastri dan keju macam aku, memang kena dengan selera dan citarasa. Mungkin ada yang berpendapat, "Eh, manislah pastri kat tepi tuh". Jangan bimbang, rasa manis pastri boleh diseimbangkan dengan rasa hebat gabungan limpahan ketulan meatloaf ayam, bawang, nanas, capsicum merah, keju mozzarella dan sos istimewa BBQ Tennesse. Kalau rasa tak padan juga dengan kombinasi yang ada, boleh request sos cili atau tabur blackpepper untuk rasa yang lebih umphhhh.



Pastry Crown Pizza ini hanya boleh didapati di outlet Pizza Hut seluruh Malaysia bermula 28 Januari 2015 sehingga 31 Mac 2015. Jadi, kalau tak nak  kempunana, boleh la pergi try di Pizza Hut berdekatan dengan anda. Kalau malas nak terjah outlet Pizza Hut, boleh je buat pesanan melalaui talian 1-300-88-2525 untuk khidmat delivery.



Tahu tak apa ni? Tak lain dan tak bukan Yee Sang iaitu sejenis salad mentah yang popular bagi masyarakat Cina sempena sambutan Tahun Baru Cina. First time try Yee Sang, hermmm not bad.



Actually, ni first time aku berpeluang untuk main lambung-lambung Yee Sang. Walaupun hakikatnya aku tak pandai pegang chopstick, slumber badak je buat-buat terror. So, azam tahun baru ni, sempena tahun Kambing nak belajar makan guna chopstick. Mudah sikit nak sepit hidung dan telinga orang yang degil, wakaka. Don't laugh! Aku menang pertandingan sepit guli guna chopstick ok malam tu, haha. Oh, sebelum terlupa jangan lupa cekidout liputan daripada Media Hiburan berkaitan Pizza Hut's Pastry Crown Pizza Bloggers Party di sini.


Bukan itu saja, malah majlis makan-makan kami dimeriahkan lagi dengan kehadiran artis terkenal tanah air iaitu Marsha Milan. Cantik bergaya dengan berbaju merah mak ngah, memang mengikut tema Tahun Baru Cina, hehe.



Tak meriah rasanya majlis makan-makan kalau takde member-member bloggers. Turut hadir bersama dan makan semeja adalah blogger Fauzi Aryaan yang menang best dress dan blogger Budak Pacak, Khai Artzfar.



Bukan tu je, ramai lagi rakan bloggers yang hebat-hebat datang bersama memeriahkan majlis makan-makan sempena CNY ni. Antaranya food blogger hebat Malaysia, Hazman Fadzil dan MahaMahu. Then, Cik Lily Putih, Kifly Mallly, Nani Isa, Nazlan, Ruby dan Yana Yassin pun ada. Memang havoc habis kalau ada dorang nih. Jadi, kalau korang nak buat event makan-makan sempena CNY ni, apa kata korang pilih Pizza Hut sebagai lokasi untuk makan besar. Nak yang tempat tak crowded, boleh try pergi ke outlet Pizza Hut terbaru iaitu di Pizza Hut Quill City Mall (tingkat 2) yang berdekatan dengan stesen monorail Medan Tuanku.


Muka happy kekenyangan


Mana tak kenyang kalau dah hirup mushroom soup yang creamy


Tambah lagi aneka juadah dalam Pizza Platter


Dan penutup dengan Oven Baked Cookie Sundae


Apapun, terima kasih Pizza Hut Malaysia untuk seguni buah oren melengkapkan lagi CNY tahun ini


Untuk sesiapa yang tak sabar-sabar nak try Pastry Crown Pizza yang baru di Pizza Hut, anda hanya perlu tambah RM6 untuk upgrade dari pizza biasa dan menikmati Pastry Crown Pizza. Selain tu, korang juga boleh dapatkan Pastry Crown Pizza ni dalam kombo Huts Delight Meal atau Big Double Box.




Promosi istimewa sempena CNY, korang boleh dapatkan Big New Year Box (hidangan untuk 3-4 orang) pada harga istimewa iaitu RM47.90 (dengan penjimatan sebanyak RM11.80). Apa yang korang akan dapat? Boleh rujuk gambar kat atas tu iaitu Piza Pastry Crown (saiz biasa), 6 ketul drummet New Orleans, garlic bread, 6 ketul spicy chicken fingers dan 2 sup cendawan. Volah!

Delivery
1 300 88 2525

Facebook
Twitter
Instagram
Perangai aku, kalau ada benda baru di pasaran mesti nak cuba. Contohnya, ayam KFC yang terbaru iaitu Tasty Travels Bombay Fiery Crunch. Korang dah cuba ke belum? Kalau mengikut lidah aku, boleh katakan ia sedap sebabnya pedas dan rangup.Pendek kata, kena dengan citarasa. Itu cerita KFC.




Meh nak cerita pasal Pizza Hut Malaysia pulak.Selepas memperkenalkan pizza Taste of Italy dan Pan Pizza, kini Pizza Hut Malaysia memperkenalkan produk terbaru mereka iaitu Jam-Packed Pizza. Macam mana tu? Aku pun tak sabar juga nak cuba bila dengar orang duk sebut-sebut namanya. Nak tahu juga apa keistimewaan dan keenakan pizza terbaru di Pizza Hut ni berbanding pizza-pizza yang lain. Dengar nama macam gah, agak-agak rasanya ok tak? Jom kita cuba.


BLOGGER PARTY


Jadi, sempena Pizza Hut Jam-Packed Pizza Blogger Party yang bertempat di Pizza Hut Maju Junction, aku tak lepaskan peluang untuk menjadi antara orang yang terawal merasai pizza terbaru di Pizza Hut. Mak aih, tengok gambar poster tu pun dah boleh buat aku meleleh air liur bhai, apatah lagi bila tengok yang real depan mata.



Nah, tengok macam mana Jam-Packed Pizza diperaga dan menggoda jiwa. Bila tengok pizza ni, first thing first, kita snap gambar dulu. Uish, nampak dah sedap, makan confirm double-triple sedapnya.



Blogger Party bersama Pizza Hut memang meriah. Lagi-lagi dengan kehadiran blogger-blogger havoc macam Nannie, Cik Lily, Hazman Fadzil, Deqnoor, Mahamahu, Eazy, Dikbee, Fauzi Aryaan, Kifly Mally dan Potia.

JAM-PACKED PIZZA


Tarikan utama di Pizza Hut Malaysia bermula 4 November 2014 adalah Jam-Packed Pizza. Apa yang jam? Apa yang packed? Hah, jom kita rungkaikan persoalan ini. Pizza 2 lapisan, keju 3 rasa dan inti berganda. Itu lah yang dapat diungkapkan kalau orang tanya pasal Jam-Packed Pizza. Pastinya, korang akan menikmati cetusan rasa yang hebat dalam satu pizza.



Sesuai dengan namanya Jam-Packed Pizza, ia padat dengan segala rasa yang korang inginkan. Antaranya, sos, inti dan juga keju 3 rasa yang pastinya menjanjikan dua kali kenikmatan dalam setiap kunyahan. Belum cuba, belum tahu!
Jam-Packed Pizza baru ini disusun dalam dua lapisan inti bertingkat dengan dua kelazatan dalam setiap sajian. Apa yang menjadikan pizza ini istimewa adalah kerana kerak limpahan keju yang dilapisi tortilla rangup bersama pepperoni ayam dan sensasi sos pesto. Digandingkan lagi dengan chicken pepperoni florets, lada benggala serta hirisan daging ayam yang cukup lazat dan umphhh! Pizza lapisan bawah pula lengkap dengan kepingan pepperoni ayam dan bahan-bahan segar yang lain. Pendek kata, pizza ini memang padat dengan pelbagai rasa.


MENU-MENU ISTIMEWA

Selain daripada menu utama iaitu pizza, Pizza Hut Malaysia juga menyediakan menu-menu beraneka rasa untuk appertizer, pasta mahupun dessert. Dalam banyak-banyak menu yang dicuba, rasa nak repeat order Molten Lava Cake. Memang favorite dari dulu sampai sekarang. Kalau datang Pizza Hut, memang kena order dessert. Superlicious! Kat bawah ni ada disenaraikan beberapa menu istimewa di Pizza Hut.

Pollo Arrabiata Spagetti

Creamy Fondue

Sharing Platter

Cinnamon Twist

Molten Lava Cake


INSTAGRAM CONTEST

Alang-alang pergi makan Jam-Packed Pizza di Pizza Hut tuh, apa kata korang bawa monopod sekali dan selfie ataupun groufie bersama pizza dan post di Instagram. Berita baik untuk korang yang ada akaun Instagram, pememang contest ini akan memenangi voucher Pizza Hut bernilai RM50. So, mesti cuba! Kalau bernasib baik, boleh menang voucher.



Syarat-syarat contest
  1. Selfie bersama Jam-Packed Pizza. Lagi ramai, lagi bagus.
  2. Letakkan hashtag #JamPackedPizza , #JamPackedSelfie dan #PizzaHutMalaysia
  3. Post di instagram dan pastikan akaun anda adalah PUBLIC!


Masa blogger party malam tuh, gambar ni terpilih dan berjaya memenangi hadiah daripada pihak Pizza Hut Malaysia. Selain contest selfie, ada juga contest tweet paling kreatif dan lucky draw. Alhamdulillah, murah rezeki malam tu. Contest selfie di instagram menang, contest tweet pun menang. Thank you Pizza Hut Malaysia!



Antara bloggers yang berjaya menang contest dan cabutan bertuah di Blogger Party Pizza Hut. Antaranya Cik Lily Putih, Eazy, Fauzi Aryaan, Potia, dan Dikbee. Masing-masing senyum lebar bila menang, hehe.


Jadi, apa tunggu lagi? Sama ada makan di restoran, dibawa pulang, ataupun dengan khidmat penghantaran dengan tambahan hanya RM6, anda boleh menikmati Jam-Packed Pizza melalui Kombo Huts Delight Meal, Big Double Box ataupun Big Variety Box. Jangan lupa untuk join contest #JamPackedSelfie untuk memenangi voucher dari Pizza Hut Malaysia. Untuk maklumat lanjut, boleh terjah laman media sosial Pizza Hut Malaysia. Pizza Hut Malaysia hanya di hujung jari anda!

Delivery
1 300 88 2525

Facebook
 
Twitter
 
Instagram
Pizza Hut Malaysia kata, "Kalau pelanggan tak puas hati dengan rasa serta kualiti pizza mereka, Pizza Hut berbesar hati akan menggantikannya dengan pizza baru secara percuma kepada pelanggan". Bukan aku yang kata, Pizza Hut Malaysia sendiri yang kata. Kenapa, tak percaya? Pecayalah *sambung nyanyi lagu Siti Norhaliza, keh3*




Nampak tak kat sini? Pihak Pizza Hut Malaysia begitu komited dalam memberi jaminan kepada semua pelanggan untuk menyajikan pizza yang baru dan dipertingkatkan dari segi penyediaan dan rasa untuk memuaskan hati semua pelanggan sekaligus untuk meletakkan Pizza Hut Malaysia selaku penaraju pizza utama di Malaysia.



 
Dari kacamata seorang pelanggan, tagline, "Satisfaction Guaranteed, Or We'll Replace Your Pizza" merupakan satu pendekatan bijak pihak Pizza Hut Malaysia untuk meyakinkan customer tentang kualiti pizza daripada Pizza Hut.


 Hazman Fadzil - MahaMahu - Nanie - Cik Lily - Penaberkala


Sebenarnya, pena rasa cukup betuah bila dijemput untuk turut serta dalam food testing event yang dianjurkan oleh pihak Pizza Hut Malaysia bertempat di Pizza Hut Pavilion, Kuala Lumpur pada 13 Ogos 2014 yang lepas bersama rakan-rakan bloggers dan media yang lain. Terima kasih Pizza Hut Malaysia. Paling tidak, boleh share pengalaman dengan pembaca kat sini. Kalau nak tahu, event ni dianjurkan untuk memperkenalkan 18 jenis menu baru dan Pan Pizza dengan 16 topping berbeza mengikut citarasa customer termasuk Super Supreme.

 

Semasa majlis pelancaran, sempat dengar kata-kata daripada Pengurus Besar Kanan Pizza Hut Malaysia, Low Kang Moon. Katanya, pihak Pizza Hut Malaysia selalu berusaha untuk memperkenalkan pizza baru yang sesuai dengan selera dan citarasa pelanggan. Sebab tu, Pizza Hut Malaysia tekad untuk memperbaharui komitmen kepada pelanggan dengan meningkatkan mutu Pan Pizza supaya lebih enak dengan penambahan topping yang lebih banyak dan segar.   


 

Ok, mulai sekarang kalau korang ke Pizza Hut, jangan pelik tengok menu booklet yang baru. Bukan hanya sekadar New & Improved Pan Pizza, tapi menu booklet pun baru dan ada improvement. Cayalah! Jom, kita belek-belek menu tengok apa yang baru di Pizza Hut. Mesti korang tak sabar kan? Jom lah kita terjah satu per satu.


Pan Pizza

First sekali, meh kita usha-usha 3 Pan Pizza yang baru dilancarkan iaitu Meat Lover's Pesto, Pesto Chicken dan BBQ Chicken. Ingat, ini #GuaranteeBest. Gaya macam beli mesin basuh, peti sejuk kan? Siap ada guarantee bagai. Di Pizza Hut, apapun boleh. Tak puas hati, boleh minta ganti Pizza baru secara PERCUMA! Ada bran?

Meat Lover's Pesto

Pesto Chicken

BBQ Chicken

Setiap orang ada favorite masing-masing kan? Bagi pena, antara tiga Pan Pizza ni, Pesto Chicken paling best dan kena dengan selera. Torbaik!


Pembuka Selera

Untuk pembuka selera pulak, macam-macam ada untuk dicuba. Ada Hut's Platter, BBQ Wings, Cinnamon Twist, Chicken & Cheese Roll dan Creamy Foundue

Hut's Platter

Kalau rasa nak makan udang rangup dan sedap, bolehlah order Hut's Platter. Untuk pembuka selera, memang umppph!


BBQ Wings - Cinnamon Twist - Chicken & Cheese Roll - Creamy Foundue

Tapi, dalam banyak-banyak appetizer yang ada, macam seronok pulak duk makan Chicken & Cheese Roll. Dengan chicken slice dan cheese yang meleleh, adeh. Memang meletup dalam mulut pop pop pop kesedapannya. 


Pasta

Kali ni, kami dihidangkan dengan 3 jenis pasta yang berbeza rupa dan rasa iaitu Pesto Chicken Spaggetti, Creamy Mushroom Chicken Fetuccinne, dan Polli Arrabiata Spaghetti.

Pesto Chicken Spaggetti
Creamy Mushroom Chicken Fetuccinne
Polli Arrabiata Spaghetti

Adeh,  lemah betul kalau orang tanya, "Mana satu yang sedap?". Sebabnya, tiga-tiga pun sedap. Untuk berlaku adil, meh lah nak share mana satu yang paling sedap mengikut tunas rasa penaberkala. Tak lain tak bukan Polli Arrabiata Spaghetti yang menjadi pilihan.


Hidangan Nasi

Kalau dah perut orang Melayu, tak lari dengan makan nasi kan? So, untuk tidak menghampakan korang yang memang tak boleh kalau tak makan nasi time makan, jangan bimbang. Kali ni,Pizza Hut Malaysia ada menu special  untuk korang.

 Mamma Mia Meatball - Chicken & Cheese Baked Rice
Seafood Lasagna - Flaming Prawns Rice

Kalau nak makan nasi, boleh pilih nak Chicken & Cheese Baked Rice atau Flaming Prawns Rice. Peminat western, boleh pilih nak makan Mamma Mia Meatball atau Seafood Lasagna. Antara 4 menu ni pulak,mesti ada paling best kan? Dan yang paling best pada pendapat peribadi adalah Chicken & Cheese Baked Rice.


Minuman

Chocolate Tiramisu Twist - Fizzy Berry - Tiramisu Treat

Antara 3 minuman baru yang diperkenalkan, hari tu sempat try Tiramisu Treat. Rasanya agak pelik sebab air soya campur dengan daun pudina. Tapi, sebab dia macam ais blended, boleh la jugak telan. Layan sebab rasa pudina tu best.


Pencuci Mulut

 Malten Lava Cake

Orang kata, "save the best for the last". Nin dia, dessert yang ditunggu-tunggu telahpun tiba. Tak lain tak bukan Malten Lava Cake. Aiyakkkk, memang alah la kalau dah tiba bab kek, coklat dan aiskrim. Tak cukup ni kalau makan sorang. Next time, kalau ke Pizza Hut, memang nak kena order benda ni. Sodap bak ang.



#GuaranteeBest Contest

Untuk bloggers dan media yang hadir, pihak Pizza Hut ada mengadakan contest iaitu selfie paling cepat bersama pizza dengan hashtag #GuaranteeBest #PizzaHutMalaysia dan tag @PizzaHutMalaysia. Kalau nak tengok macam-macam gaya selfi kingkong, hah boleh terjah hashtag #GuaranteeBest.



Bab-bab selfie ni lemah sikit. Terketar-ketar tangan macam orang parkinson nak snap gambar sendiri. Dah la nak cepat, haha. Lawak betul. Internet pulak buat hal. Sekali upload, tiga sekali gus masuk. Ceit. Dugaan!


Dan salah seorang pemenang adalah blogger Cik Lily Putih. Tahniah kak Lily. Apapun, tahniah kepada pemenang-pemenang yang lain. Tak menang contest, moh ler kita baham pizza puas-puas yok.


Jemput makan semua. Kalau terliur, boleh la ke Pizza Hut berdekatan sekarang.Kalau malas nak pergi, call je suruh delivery,hehe.


 
Ruby dari Ruby.My ditemubual

Ini pulak gerangan Ruby ditemuramah mengenai rasa pizza baru oleh cik Banaf. Apa yang Puan Ruby cakap? Tu kita tunggu video upload ke facebook Pizza Hut Malaysia. 

Contest

Sempena promosi ni, satu contest mudah untuk pelanggan Pizza Hut bermula 12 Ogos 2014 hingga 10 September 2014. Hadiah lumayan menanti korang yang bertuah iaitu wang tunai sebanyak RM1000 dan hadiah utama bernialai RM10,000.
Apa tunggu lagi? Hanya perlu buat pembelian minimum RM30 mesti termasuk Pan Pizza (satu penyertaan bagi satu resit)  dan hantar penyertaan melalui WhatsApp atau pos biasa. Jom,  cuba dan menang.  Semoga berjaya!

Untuk maklumat lanjut, boleh terjah laman media sosial Pizza Hut Malaysia
Pizza Hut hanya di hujung jari anda!

Delivery
1 300 88 2525

Facebook
Twitter
Instagram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...