TAHUKAH ANDA? : NASI LEMAK AJIHS

/
8 Comments

 Tahukah anda?

Piala Malaysia 2012 separuh akhir ke-2 antara Kelantan dan Selangor di Stadium Shah Alam telah membuat seluruh rakyat Malaysia tertanya-tanya apakah itu "Nasi Lemak Ajihs?"

Termasuklah aku sendiri, jenuh meng"google" nak tau kat mana "Nasi Lemak Ajihs" nih.

Asal-usul kemahsyuran "Nasi Lemak Ajihs" bermula bila Piya dapat menjaringkan gol ke 2 buat The Red Warriors menerusi sepakan percuma. Untuk meraikan kegembiraan, lalu beliau membuka baju dan terpampang perkataan  "Ajihs Nasi Lemak"!


Tahukah anda?

Nak buat advertisement bagi commercial break kat tv-tv untuk 1 minit pun, boleh menelan belanja sehingga ribuan ringgit. Tapi, Piya mendapat peluang yang sama dengan bayaran 1 layangan kad kuning sahaja,haha.

Brilliant Piya

Aku yakin, 1 Kelantan akan tahu kewujudan "Nasi Lemak Ajihs" mulai saat ini. Bahkan, satu Malaysia pun mula mencari-cari, apakah itu "Nasi Lemak Ajihs" dan di manakah ia "Nasi Lemak Ajihs"? lol

Credit photo : Cik Pjaz
 Tahukah anda?

Bak kata Cik Pjaz di blog beliau, kemungkinan besar "Nasi Lemak Ajihs" adalah perniagaan milik Piya.

Kat sini, tanda penghargaan aku kepada Piya atas sumbangan gol untuk kemenangan mutlak Kelantan ke pentas akhir Piala Malaysia, dengan gigihnya aku tolong promote "Nasi Lemak Ajihs".

Apa tunggu lagi rakyat Kelantan, dapatkan bekalan  "Nasi Lemak Ajihs" sementara stok masih ada untuk sarapan anda.

Dengar kata "Nasi Lemak Ajihs" terletak di jalan Guchil Bayam,Kota Bharu. Paling menarik, khabarnya hanya 80sen saja sebungkus. Tak tau lah, kalau lepas nih naik harga kan? kahkahkah

Tak paham lagi apa tu  "Nasi Lemak Ajihs"?
Ambek nih. Sila pergi tengok video ni : Nasi Lemak Ajihs di stadium Shah Alam


notakaki : Semoga berjaya kepada skuad The Red Warriors di pentas final Piala Malaysia 2012. Untuk Piya, semoga bisness "Nasi Lemak Ajihs" akan terus berkembang maju dan sukses di masa mendatang!


You may also like

8 comments:

  1. oohhh..selama ni kenal dgn nama nasi lemak 80sen. xtau pulak nama kedai yg sbnr nasi lemak ajihs. hehe. ayah sy suka sgt mkn kat kedai ni. nasi lemak 1 bungkus mmg 80sen. tp kalau tambah lauk cthnya ayam goreng, nasinya akan lbh byk utk 1 bungkus yg 80sen.

    ReplyDelete
  2. oohhh..selama ni kenal dgn nama nasi lemak 80sen. xtau pulak nama kedai yg sbnr nasi lemak ajihs. hehe. ayah sy suka sgt mkn kat kedai ni. nasi lemak 1 bungkus mmg 80sen. tp kalau tambah lauk cthnya ayam goreng, nasinya akan lbh byk utk 1 bungkus yg 80sen.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. malam tdi rasanya game paling best... mula2 risau gak sbb S'GOR kuat menyerang... akhirnya Alhamdulillah Kelate ke final..

    tahniah gak tuk "Nasi Lemak Ajihs", confirm lepas ni femes... yg pasti kat facebook semua duk tanya area "Nasi Lemak Ajihs"... :)

    ReplyDelete
  5. -atiQah-:
    cam menarik je, kena gi try skali ni nanti balik klate
    apepun, terima kasih untuk perkongsian cerita
    jom serbu nasi lemak ajihs next time,hehe

    ReplyDelete
  6. HiDa:
    tu lah, dua-dua team main cantik
    berdebar jugak nk tunggu gol sebijik
    bila dah ada gol, baru lega sikit
    dah 2 gol, apa lagi..seronok habis

    sahih la,dah famous nasi lemak ajihs lepas nih

    ReplyDelete
  7. wah da lama xsinggah sini..hilang url tu xleh nk singgah..lpas ni leh tak bloglist lg..ehehe..tq visit blog amy... =)

    ReplyDelete
  8. ~AmyLiana86~:
    patut la lama tak menyinggah ye
    takpe, next time datang2 la jenguk eh
    selamat berkursus :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...