CRAZY MORNING #2 : HILAI TAWA

/
12 Comments
CRAZY MORNING #0 : PROMO CJ7 CM

CRAZY MORNING #1 : SESI TANGKAP MUAT


CRAZY MORNING #2 : HILAI TAWA


Selesai breakfast, sesudah sesi tangkap dan muat , aktiviti diteruskan

Dimulakan dengan persembahan 'artis jemputan' , Zack
Disaksikan Cipot, Kacang dan Azfar

ZACK : Lagu apa aku main ni? CIPOT : Ko petik sikit je pun, aku dah bagi "A"

CJ7 kini berpecah kepada 6 kumpulan
SEPAH, JOZAN, NABIL, R2, JAMBU dan AMIR
Maharajalawak punya penangan

LIPAN : Aku nak korang cari ahli group guna tagline masing-masing

Ni dia team "SEPAH"
Ahhhh, semputtttt
Manisnya kurma ini
Team dah jadi juara Maharajalawak
Boleh ke nak jadi juara Crazy Morning pulak?


Diana - Ida - Adi - Zaki - Xixi - Jak - Abu - Nuar - Mus

Acara kemuncak Crazy Morning bermula
Sukaneka kanak-kanak lebih umur

Pusingan pertama
Pusing 5 kali 
Lari atas garisan lurus
Ambil sebiji kacang hijau dalam tepung guna chopstick
Bawa bola ping-pong guna sudu
Jalan itik untuk patah balik



AIK : 2 kali baru, pening doh aku MAK MING : Cukup dah tu. Lari terus

Paling ketara
CJ7 fail dalam bab "jalan itik"
Ramai yang "jalan biawak" (baca : pelawok) haha


Pengadil duk kira biji kacang : Mayaq - Sap Diah - Nipi - Yuyue - Syida

Pemenang untuk pusingan pertama ditentukan
Jumlah biji kacang hijau paling banyak dialah pemenang

Pusingan ke-dua
Regu

Yang berdiri MENGGAYAKAN, yang duduk MENEKA

Cik Zura duk buat gaya ke duk mengajar zapin?




Untuk pusingan ke-dua
Satu persoalan timbul
Apa fungsi "kain pelikat" dan "kain batik" tu? haha


Pusingan ke-tiga
Jalan ikat kaki

Gandingan bersam Zaki

Siti Aburaihana dan Nur Aizatul

Pusingan ke-tiga sedikit mencabar
Jalan sambil ikat kaki
Laki-laki pakai tudung
Perempuan pakai pelikat


Pusingan ke-empat
Bola beracun
Final round : SEPAH juara!

Dalam suasana gegak-gempita
Orang lain berkejaran ke sana ke mari
Tapi ada yang hanya duduk
Sebagai penonton setia
Layan hilai dan tawa

Hazwan Arif aka Beliau (http://kalampatah.blogspot.com/)
 
Acara selesai, sesi tangkap muat tak henti-henti
Di mana ada CJ7, di situ ada kemera
Game over

Acara sebelum bersurai adalah acara menternak lemak
Bihun goreng, telur mata bersama teh o
Makan pagi berjemaah : CJ7 the best!

Overall
Crazy Morning is so fun!
Penuh dengan hilai dan tawa
Kembalikan kenangan lama
Lepaskan gian untuk 'jalan itik' , 'bawa bola ping-pong dengan sudu' dan 'jalan ikat kaki'

Ingat acara sukaneka kemuncak untuk Crazy Morning
Rupanya ada lagi yang lebih menarik
Kemuncak untuk Crazy Morning adalah "anouncement"
Siapakah Juara? Apakah announcement yang dikatakan menjadi kemuncak Crazy Morning?

Opps, dah lebih patah perkataan
Kena sambung lain kali

Sumber foto:
[4] Acab


Entri Crazy Morning adalah entri koleksi peribadi untuk CJ7. Memori pasal Crazy Morning makin lama akan makin pudar, tapi entri-entri ini akan tetap di sini sampai bila-bila. Next, Crazy Morning #3 : Apresiasi


You may also like

12 comments:

  1. blog adalah penyimpan memori..kdg2 kita akan lupa sesuatu peristiwa..sbb itu kita perlu blog sbgai perakam memori kedua selepas otak haha

    ReplyDelete
  2. ape announcement tu..ala suke sgt wat cite bersiri camni..benci la

    ReplyDelete
  3. Hazwan Arif:
    yezza, tepat sekali
    dan bukan semua peristiwa yg sempat utk dirakam di blog
    maka, peristiwa2 yg disimpan di blog, adalah yg ada makna
    agar dapat dikenang sampai bila-bila

    ReplyDelete
  4. housemate:
    bila housemate bersuara....
    announcement apa tunggu di hujung cerita,haha

    ReplyDelete
  5. bestnyer bersukaneka ...
    sis lama dah x merasa...hehe :p

    amacam..dah cube timbang2 blog balik? ;)

    ReplyDelete
  6. Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil:
    bila lama tak bersukaneka, sekali buat meriah la plak,haha

    baru timbang, setakat 2/7 berat dah turun ke 281.98 KB
    Amacam, masih obesiti kah?

    ReplyDelete
  7. alah it looks fun kann!

    ps: aahh arisha adik miss ffiey...

    ReplyDelete
  8. Rtp Farra Arisha:
    yup, absolutely
    it's so fun. Mau join?

    tengok RTP dah tau
    satu famili ada blog rupanya

    ReplyDelete
  9. cepat2 sambung
    mcm best pulak kisah2 ni
    teruja jgk nk tahu announcement ape la tu kan :P

    ReplyDelete
  10. best jugak 2... lg2 hangout ngn kwn2.

    ReplyDelete
  11. along rufaidah:
    aih, bukan ke dah tau ke announcement apa? haha
    orite, akan sambung part last
    boleh compile dh, buat buku CRAZY MORNING CJ7 :)

    ReplyDelete
  12. Darkbatman:
    sejak masuk final year, jarang jumpa
    ada event camni baru boleh kumpul ramai-ramai
    tu yg best

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...