AFTER 8 MONTHS, TODAY IS THE DAY : LAST DAY AT AMD PENANG

/
24 Comments
GOODBYE, FAREWELL
By : Kolabomi Adeko

Farewell is beautiful
A glimpse into the future
Farewell is wonderful
It sets for Adventure

Goodbye is sad
A dive into the past
Goodbye is hard
It memories cast

For old faces must go
Yet new places to go

A chapter opened
And a chapter closed

O Farewell O farewell
How nice if I could tomorrow tell

O Goodbye O goodbye
In thou sweet memories lie

For us you take backward
And make to the past hold
Farewell a' forward
To face the future bold

And today
Yes verily day
With feelings set at bay
These very words I say

Farewell and goodbye
Goodbye and farewell

I say with pleasure and pain
Yes with tears
With grief and joy
Tears of grief and joy 



p/s : Berpisah hanya jarak, hati tetap dekat. Keep in touch! Terima kasih kepada semua kakak-kakak dan abang-abang yang dikenali sepanjang menetap di Penang selama 8 bulan. Afiq, Akmal, Kak Idayu, Kak Jannah, Kak Ummu, Kak Ain dan Syakirah dan semua yang terbabit.

Tidak dilupakan kepada semua trainee UTP-AMD : Muzek, Alip, Din, Hazwan, Faiz, Faris, Abang Khalis, Cha, Miji, Jakir, Afifi dan kawan-kawan UTP-PENANG tak kira di INTEL : Deli, Lalapo, Dilla, Ayu, Zue, Ujie, Farah, Fiza, Zatie ataupun BOSCH : Moh. Nice experience in Penang right? See you in UTP next week.


THANK YOU and SORRY FOR EVERYTHING! 
 

Sometimes I wonder Why does it take a minute to say hello and forever to say goodbye?

I got the answer
Because once I knew people, I'll keep remember them
Regardless how long the time we are not meet one each other
As long as my memory is OK, and your memory is not break down
Believe me, I'll still remember all of you and hope you so!



Kawan-kawan dari darjah 1 pun masih ingat, jangan kecik hati. Anis Balqis pun dah ada blog,haha. So, agak mustahil orang-orang yang baru kenal nih boleh dilupakan begitu saja. Kalau terserempak kat tepi-tepi jalan, kalau tak tegur tuh, cepat-cepat bagi LLL. LLL = lempang laju-laju. InsyaAllah, I'll remember back,haha. Kalau ada yang nak kahwin tu, jangan lupa jemput. Kalau yang nak bertandang ke Kelantan, don't forget to contact me. Mana tau dapat budu free ke sebetol :)


Jom dinner!
2 more farewell dinner to go. Makan dulu, balik kampus baru start jogging, LOL



You may also like

24 comments:

  1. saling mengingati dan tidak melupakan antara satu sama lain itu HARUS, supaya ikatan silaturahmi terjalin mkin erat. haha..

    lepas ni, balik kelantan ke? lusa fifiey dh nk balik jakarta. insyaallah. kalau balik lagi, bolehlah buat kelantan blogger gathering kn?

    ReplyDelete
  2. sedihhhhhhhh...hehe
    tapi akan jumpa balik.so seronokkkkk

    mmg tgok perjalanan penaberkala dan kawan2 kat penang, mcm2 experiance.

    ReplyDelete
  3. mkn dulu, tidur, agak dh berat naik sikit baru jogging =P

    ReplyDelete
  4. bleh join team kuruskan badan aku

    ReplyDelete
  5. huuuuuuuu last day...sob2!!

    ooyooyoo je haku..

    ReplyDelete
  6. kenangan yang terindah mmg susah nak dilupa, tapi itu la yang terbaik..:)

    ReplyDelete
  7. Mknace:
    Ak sedih pun ko masih komen benda yg sama
    terbaik!!!
    sah SPAM,haha

    ReplyDelete
  8. FIFIEY LYCHEE MARATION:
    yup stuju, klu ingat insyaAllah kalau ada rezeki, panjang umur akan bertemu kembali dan silaturrahim akan menjadi semakin erat

    yup, 16 jan balik kelantan
    boleh2, kalau nk buat blogger gathering jangan lupa jemput :)

    ReplyDelete
  9. amirah:
    haha, jumpa balik kat blog?
    takkan jumpa dh kat gerai nasi lemak

    macam2 makanan dh try, mcm2 tempat dah lawat.
    what i can say, penang is the ideal place to stay
    nice experience

    ReplyDelete
  10. Wan Gerrard:
    masalahnya, berat dh naik banyak pun still nak makan dan tidur,haha

    ReplyDelete
  11. Hazwan Arif:
    bereh, nanti invite ak join team kuruskan badan tuh

    ReplyDelete
  12. *cimOt*:
    seb baik bukan last day kat blog

    ReplyDelete
  13. LiFe KaMi:
    kalau boleh, biarkannya kekal dalam ingatan
    hadir mereka penuh makna

    ReplyDelete
  14. fb kan ader.dunt wori k.kalau fb tade dunt wori jugak sebab drbook ader..hehehe

    ReplyDelete
  15. shameel Iskandar:
    tapi adat la kan, bertemu dan berpisah tuh
    yg penting, tak lupa mereka yg dah berbudi

    ReplyDelete
  16. Miss Shizu:
    tu pasal, nasib baik ada fb, buleh la keep in touch
    drbook? boleh access ke? kah3

    ReplyDelete
  17. kenangan yang takkan dilupakan. ade juga kenangan di AMD nih dulu.

    Latest Entri :
    Iklan Nuffnang Mencantikkan Blog

    ReplyDelete
  18. hans:
    tu la, tp apakan daya hidup mesti diteruskan
    yg jauh biarkan dalam ingatan

    ReplyDelete
  19. eiela:
    itu yang pasti, tak akan dilupakan
    owh, ada kenangan gak ye kat AMD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...