मैं दीपावली बधाई देना चाहता हूँ

/
25 Comments

أريد أن أتمنى ديوالي : ARABIC KATA

CHINESE KATA : 我要祝福排灯节

HINDI KATA : मैं दीपावली बधाई देना चाहता हूँ

JAPANESE KATA : 私はディワリ祭を希望する

FILIPINO KATA : gusto ko na nais Diwali

THAI KATA : ฉันต้องการต้องการ Diwali

FRENCH KATA : Je souhaite à Diwali

ITALIAN KATA : Voglio augurare Diwali

ENGLISH KATA : I want to wish Diwali

MALAY KATA : Saya ingin mengucapkan Diwali


Ok, enough! Rasanya sudah cukup 10 bahasa untuk ucapan kali ini sempena 2010.


Tiba-tiba hari ni aku mahir berbahasa. Mujurlah ada GOOGLE TRANSLATE, tak sia-sia kan? Paling kurang boleh la belajar sikit-sikit bahasa lain, bukan setakat bahasa-bahasa di Malaysia, bahkan bahasa dari seluruh pelosok dunia. Menarik dan menghiburkan time boring-boring waktu cuti macam hari ini,haha


Masih belum terlambat lagi kan? Biasa lah, sekarang duk kat kampung, susah sikit nak dapat talian internet. Nasib baik ni pun ada berukband (baca: broadband). Walaupun merangkak-rangkak, tapi masih boleh menghasilkan satu ucapan ringkas untuk kawan-kawan yang menyambut Deepavali hari ini. Special dedication to my coursemate Dhanaraj and Dharween. Not forgotten to all my Indians friends and all Indians all over the world. Happy Diwali! Kita semua pun sambut secara tak langsung kan? Cuti hari ni ye la tuh kot. Kalau takde cuti Deepavali, tak merasa la aku untuk balik kampung.


Aiyak, lupa plak. Hari ni hari jadi anak buah, Salsha. Apapun Ayah Su ucap HAPPY BIRTHDAY to you. Untuk ucapan special, rujuk entri tahun lepas,hak3. Esok kita pi makan kek.


Alhamdulillah selamat sampai ke kampung halaman lebih kurang pukul 530 pagi tadi. Cuti masih lagi berbaki 2 hari 1 malam di Tanah Serendah Sekebun Bunga, Kelantan Darul Naim. Best gak cuti, mulut asyik mengunyah tanpa henti. Menu special hari ini, SUP GEAR BOX, pergh nikmat hingga menjilat mangkuk. Esok apa plak agak-agaknya? Nampak gayanya, bergerak la 2 sengatan ke kiri jarum penimbang nanti sepanjang cuti ni,haha.

HAPPY HOLIDAY and HAPPY WEEKEND buat semua!


dari meja penulis: adoi, berpeluh jari-jemari untuk siapkan satu entri. Bukan sebab panjang, sebab line berukband tak bagi kerjasama, sigh. Nak masukkan gambor lilin-lilin pun tak dapet, adoi


You may also like

25 comments:

  1. hepi deepavali . nak laddu..hehe

    ReplyDelete
  2. मैं दीपावली बधाई देना चाहता हूँ too..hehe
    syok le dapat cuti blk kampung yg kami ni kena kerja ..huhu ni yg jeles..:)

    ReplyDelete
  3. happy deewalliiiiiiiii :)) enjoy..

    ReplyDelete
  4. khabi khushi khabi gham.

    hahahah

    ReplyDelete
  5. amboih..sakan encik anuar menyambut deepavali..hehe..:p

    ReplyDelete
  6. salam kawanku
    sihat?
    amacam?
    dah start cuti belum?

    P/S:Apa Itu Exam? Hahahahaahaha

    ReplyDelete
  7. salam n err..takyah le sis wish hepi diwali yer

    rajin awk bergugel translate :)

    thanx 4 sharing :P)

    n hepi besday to anak sedara

    ReplyDelete
  8. selamat bercuti gu. cuti sampai bila gu.

    ReplyDelete
  9. amirah:
    diwali hey
    tak sempat nk pi beli ladu sbb hujan, hak3

    ReplyDelete
  10. LiFe KaMi:
    oo, takde cuti ke?
    xpe2, ambil cuti pnjg sikit time raya korban nanti

    ReplyDelete
  11. kiterkitikitu:
    seb baik ada diwali, dpt gak merasa cuti kat kapung, hehe

    ReplyDelete
  12. Miss:
    nak buat 20 tp brodboad plak slow,haha
    tunggu next year la plak

    ReplyDelete
  13. Bintun Sazali:
    deepavali tak sambut, tp cuti je yg diraikan
    lama dh tak balik kampung, best gak bila dpt cuti
    skang duk kat pulau balik dh :)

    ReplyDelete
  14. hans:
    wsalam kawanku
    alhamdulillah sihat
    abis dh cuti, tunggu raya plak
    slamat bercuti bro

    ReplyDelete
  15. Ummi Hanie:
    wsalam
    saje je bergoogle, try guna aplikasi yg ada,haha

    ReplyDelete
  16. shameel Iskandar:
    habis dah cuti boh
    cuti deepavali smbg dgn weekend, 3 ari jah

    ReplyDelete
  17. Shahazrin Saharudin:
    awal ucap bro,hak3
    lek lu, lambat lg hari raya

    ReplyDelete
  18. haha. patutla..google trenslet :D
    nnti cube trenslet hanim dlm bhasa turki skali :D

    ReplyDelete
  19. farhanimradziah:
    Uish, tak kan nk taip sendiri kot
    bm ngan bi pun merangkak-rangkak,haha

    hanim dlm bahasa turki = Hanım
    beza dia takde titik je utk huruf i,hak3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...