HARI-HARI TERAKHIR

/
20 Comments

F I N A L E X A M sudahpun bermula dengan rasminya pagi tadi untuk paper pertama.

Bagaimana pula dengan paper seterusnya?

Doakan yang terbaik untuk peperiksaan kali terakhir untuk tahun ini. Lepas ni, 8 bulan tidak bertemu dengan segala kertas ujian, peperiksaan mahupun assignment. Yezzzza!

Berikut, tentatif harian sepanjang bulan ini. Tinggal 3 paper je lagi untuk merdeka.


1) TRANSPORT PHENOMENA (CAB 3033)

  • DATE : 19 MAY 2010
  • TIME : 900 AM - 1200 NOON
  • VENUE : CHANCELLOR HALL
  • STATUS : COMPLETED

2) ENGINEERING ECONOMICS (GAB 3112)
  • DATE : 21 MAY 2010
  • TIME : 300 PM - 500 PM
  • VENUE : MULTI PURPOSE HALL
  • STATUS : COMPLETED

3) CHEMICAL PROCESS DYNAMIC AND CONTROL (CAB 3014)
  • DATE : 24 MAY 2010
  • TIME : 900 AM - 1200 NOON
  • VENUE : MAIN HALL
  • STATUS : COMPLETED

4) PROCESS PLANT DESIGN (CAB 3023)
  • DATE : 2 JUNE 2010
  • TIME : 900 AM - 1200 NOON
  • VENUE : MAIN HALL
  • STATUS : COMPLETED

Nampak gaya, gap yang agak panjang antara paper ke-3 dan paper ke-4. Seminggu tuh, aih apa nak buat lama-lama nih?

Nanti bolehlah habiskan masa-masa keemasan bersama rakan-rakan sekalian. Selepas ni, 8 bulan tidak bertemu, masing-masing membawa haluan sendiri ke utara, selatan, timur mahupun barat. So, semoga masa yang ada dapat dimanfaatkan sebaik mungkin.


Bertemu dan berpisah adat manusia biasa,
hilang di mata tapi di hati tidak lupa,
berdoalah kita agar aman dan sentosa,
semoga dapat kita berjumpa lagi di lain masa


Semoga panjang umur, kita dapat berjumpa lagi! InsyaAllah.



Apapun, fokus untuk habiskan final exam terlebih dahulu walaupun mood study sudah ke laut. Masing-masing dah tak sabar untuk menempuhi alam kehidupan yang baru. Maka, dirasakan semester ini agak kurang semangatnya untuk duduki peperiksaan. Berlaku konflik dalaman mungkin!


monolog dalaman yang sering melanda jiwa


Apapun, teruskan perjuangan yang berbaki 3 paper lagi. Buat sehabis baik dan enjoy menduduki peperiksaan terakhir tahun ini.


Aal izz well



kepada yang masih ada paper final exam, good luck untuk semua.

kepada yang dah cuti, selamat bercuti buat semua. Jaga diri elok-elok!


soalan cepumas : pernah dengar tak ada orang ambil exam sejak dari kecil, di bangku sekolah sehingga masuk universiti tidak pernah keluar ke tandas sewaktu peperiksaan berlangsung? Rasa-rasa wujud tak manusia seperti itu?


You may also like

20 comments:

  1. ak adalah slh seorng mnusia yg wjd yg xpenah ke tnda time exam..hehehe

    mg wt prac kt mne nuar??seltan??tmr??brt??utara??hehe

    btw, all da best exm...

    ReplyDelete
  2. soalan cepumas? haha, saya tak pernah! cuak punya pasal, tak berani nak gerak mana-mana. hoho.

    oh yea, sedang membaca komik. mao join?
    =P

    ReplyDelete
  3. whitedaisy:
    bagus, kekalkan prestasi anda
    klu kua tandas dah bazir byk masa kan? haha

    cheq jadi orang utara

    btw, tq for the wish

    ReplyDelete
  4. tirah watif:
    ni sorang lg gang tak pernah gi tandas time exam,haha
    terbaikkkk

    xsempat nk baca komek, baca nota pun tak abis2 lg nih, ades
    slamat membaca komek

    ReplyDelete
  5. tak pernah jgk pegi tandas time exam...rasa mcm terbazir masa. huhu

    walaupun mcm td time TP...rasa nk g tandas sgt2..sbb sejuk..tp bertahan sbb takut tak smpt nk siapkan TP tu. huhu~

    ReplyDelete
  6. gud luck nuar! :)

    jawapan cepumas: rasanya wujud! kamu? atau saya?

    ReplyDelete
  7. kalau boleh, aku pun akan mengelak daripada pergi ke tandas time exam, tambah2 dengan keadaan masa yang sangat semput.

    ReplyDelete
  8. along rufaidah:
    betul tuh, cam tak berbaloi kan
    belajar lama-lama, then time exam 2-3 jam,nak bazirkan masa utk ke tandas plak
    tp klu emergency, nk buat camne kan
    terpaksa lah pergi melepaskan hajat, nnt jadi lain plak,haha

    TP, mmg takut tak cukup masa..1 soklan dah lama

    ReplyDelete
  9. cik pingu:
    Tenkiu saba

    haha,mmg pun wujud..tgk, rmai je yg buat pengakuan ikhlas kat sini

    den pun tak pernah lg pi tandas time exam
    benda paling takut nk exam ialah takut sakit perut time exam,hak3

    ReplyDelete
  10. nifi a.k.a beliamuda:
    yup, betul tu..klu blh nk elakkan.
    sepanjang exam selama ni, tak pernah lg diuji sakit perut time exam.
    mintak dijauhkan,haha

    ReplyDelete
  11. klasik la lagu tu..sob sob..;p

    ReplyDelete
  12. jarangla keluar g tandas...lau keluar pon sebab paper objektif..hehe
    apa2 pon semoga berjaya dalam final, dah2 g study tu..weehuu :)

    ReplyDelete
  13. gudluck pena
    buat yg terbaik

    ReplyDelete
  14. Lan Bingka:
    lagu ni famous time kecik2
    skang dah xde dh org nyanyi lagu ni

    ReplyDelete
  15. amirah:
    haha, baru abes paper ke-2
    btw,tq cik mirah
    tq for the award
    dah 3 terkumpul stakat ni

    ReplyDelete
  16. hans:
    tenkiu bro
    insyaAllah
    2 more papers left

    ReplyDelete
  17. welcome
    go go chaiyok
    usaha sehingga berjaya

    ReplyDelete
  18. Done.
    Game over,haha
    yeah, merdekaaaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...