VARIASI MINUMAN POKKA

/
0 Comments

Baru-baru ni, aku ada try produk minuman Pokka. Bila post kat facebook dan instagram, fuuh! Rupa-rupanya ramai juga peminat minuman Pokka ni. Ada yang cakap suka minum kopi dari Pokka, ada yang suka Melon Milk dan ada juga yang suka Cookies & Cream Milk. Macam-macam feedback yang dorang komen. Aku pun makin teruja nak try sendiri.


So, kali ni nak share serba-sedikit tentang variasi minuman Pokka. Aku rasa dah ramai yang tahu tentang minuman Pokka ni. Just in case, ada yang masih belum tahu, meh nak share.


Fakta utama yang korang perlu tahu tentang minuman Pokka adalah semua jenis minuman ini tiada preservative, no coloring, real brewed dan paling penting, mendapat pengesahan sijil halal.


Variasi Minuman Pokka


Pokka sangat komited ke arah mencapai misi untuk menjadi syarikat pengeluar F&B yang cemerlang dan terunggul di Malaysia. Pokka juga sangat komited terhadap kepuasan pelanggan. Kini, Pokka tampil dengan lebih 60 jenis minuman dalam pelbagai bentuk packaging yang dikeluarkan di Malaysia dan Singapura untuk pasaran tempatan.


Untuk pengetahuan korang, Pokka tampil dengan variasi minuman. Antaranya adalah Asian Tea, Western Tea, Coffee, Milk Range dan Fruit Juice. Pendek kata, Pokka memang memenuhi citarasa semua lapisan masyarakat. Tak kira kanak-kanak mahupun orang dewasa.


Antara variasi minuman Pokka yang aku try adalah seperti berikut:
  1. Jasmin Green Tea
  2. Honey Lemon
  3. Premium Coffee
  4. Premium Cappuccino
  5. Melon Milk 
  6. Cookies & Cream Milk


Mesti korang nak tahu kan, mana satu yang paling sedap dan menjadi favorite aku? Jujurnya, I am not a coffee drinker. Kalau minum pun, memang jarang-jarang. I'm prefer Mocha compared to others. Somehow, I like Pokka Coffee. It's not too heavy. Paling best, memang puas minum sebab dalam botol 500ml berbanding minuman kopi lain yang ada di pasaran, mostly dalam tin 200ml.




Baru-baru ini, aku pergi ke Osaka, Japan. Instead of minum kopi di McD ataupun Starbucks, I try something new. Bawa Pokka Premium Coffee untuk hilangkan haus! Kena pulak Pokka Premium Coffee yang sejuk, memang pergh!!! 




So, kalau nak pi travel bolehlah consider Pokka untuk dibawa ke mana-mana time travel. One more my favorite drink is Tapi kena ingat, tak boleh bawa naik flight kalau cecair lebih 200ml. Nanti tak pasal-pasal kena buang macam tu je. Kalau setakat nak minum kat airport, no hal!


Jom, kita tengok 6 jenis minuman Pokka yang ada. Cekidout!


1) Pokka Premium Coffee

My most favorite Pokka drink! Semestinya Pokka Premium Coffee. Biasanya aku minum di officeoffice atau bawa pi travel.


Pokka Premium Coffee


2) Pokka Premium Cappuccino

Kalau bukan Premium Coffee, I'll go for Premium Cappucino. Yang ni pun not bad. It tastes good! So, kalau korang nak cari kopi untuk elak mengantuk di office,, mang highly recommended!


Pokka Premium Cappuccino


3) Melon Milk

Jujurnya, ini first time aku minum air Melon Milk. Dalam bahasa mudah, air tembikai susu. Rasa memang pure! You should try this! Dan paling mengejutkan, ramai rupanya member aku yang suka air ni. Wow!


Melon Milk


4) Cookies & Cream Milk

Biasa kita makan biskut oreo cicah susu kan? Sekarang, tak payah lagi. Minum je Cookies & Cream Milk. Dua rasa dalam satu kotak! A great combination.


Cookies & Cream Milk


5) Jasmine Green Tea

Next, Jasmine Green Tea. Kalau korang tak suka minum yang manis-manis, memang sesuai pilih Green Tea. Rasa pure teh hijau dan sangat menyegarkan.


Jasmine Green Tea


6) Honey Lemon

Last but not least, Honey Lemon! Ini minuman rare daru Pokka. Rasa dia macam mana? Rasa dia masam-masam manis. Korang kena try ni!


Honey Lemon


So, kalau korang berminat dengan produk Pokka, bolehlah dapatkan di pasaran sekarang! Untuk maklumat lanjut, boleh refer info di www.pokka.com.my atau kunjungi laman facebook https://www.facebook.com/POKKAMY/

Selamat mencuba!


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...