PROFIL SELEBRITI : FEAR FACTOR MALAYSIA

/
2 Comments
Nampaknya, detik yang dinanti-nantikan akan tiba tidak lama lagi. Tanggal 29 Disember 2012, tepat jam 9 malam di saluran Astro Ria (104) dan Astro Mustika HD (134), sejarah baru bakal tercipta. Buat julung kalinya, rancangan realiti antarabangsa yang penuh gimik dan suspen, Fear Factor bakal menemui para penonton.


Sebelum korang syok layan di kaca tv, meh kenali dulu para peserta Fear Factor Selebriti Malaysia. Pilih peserta favorite korang, dan cuba teka siapa yang akan tersingkir dulu, siapa yang bakal muncul selaku juara pertama Fear Factor Malaysia!


Untuk musim pertama ni, seramai 30 orang selebriti dipilih dan dibahagikan kepada 15 kumpulan,. Ce tengok, team mana yang powerrrr. Tapi kan, team power bukan bermakna juara. Betul dak? Nak tahu siapa juara, kena lah tunggu sehingga tamat program ditayangkan. Gua syak, diorang dah tahu siapa juara, cuma tak boleh nak reveal. Mungkin sebab dah termaktub dalam kontrak.


Apapun, kita tunggu saja lah. Jom, kenali peserta Fear Factor Selebriti Malaysia!



Nama : Mohd Hanaffi Bin Razak
Nama Komersial : Ajak Shiro
Tarikh Lahir : 6 Januari 1986
Umur : 26 Tahun
Tinggi : 169 sm
Berat : 68 kg
Kerjaya : Pelakon & Pelawak

Nama : Nurul Elfira Loy Binti Ahmad Sabri
Nama Komersial : Elfira Loy
Tarikh Lahir : 8 Mac 1994
Umur : 18 Tahun
Tinggi : 5"
Berat : 40 kg
Kerjaya : Pelakon (Wajah Esklusif Astro) dan Model


 

Nama : Azline Binti Ariffin
Nama Komersial : Ezlynn
Tarikh Lahir : 27 September 1981
Umur : 31 Tahun
Tinggi : 160 sm
Berat : 47 kg
Kerjaya : Penyanyi, Pelakon & Model

Nama : Nick Michael Imran Bin Nik Ezar
Nama Komersial : Nik Michael
Tarikh Lahir : 19 September 1989
Umur : 23 Tahun
Tinggi : 5'11
Berat : 82 kg
Kerjaya : Tukang Masak. Pakar Kulinari, Penilai Kulinari, Pengacara dan Model



Nama : Nor Isham Bin Ismail
Nama Komersial : Isham
Tarikh Lahir : 21 Julai 1976
Umur : 36 Tahun
Tinggi : 167 sm
Berat : 75 kg
Kerjaya : Pengurus Artis (Didie Alias)

Nama : Fadzillah Binti Mohammad
Nama Komersial : Didie Alias
Tarikh Lahir : 17 Ogos 1973
Umur : 39 Tahun
Tinggi : 163 sm
Berat : 50 kg
Kerjaya : Pelakon & Pengacara



Nama : Mohd Azri Bin Abdullah
Nama Komersial : Azri AF9
Tarikh Lahir : 13 April 1987
Umur : 25 Tahun
Tinggi : 170 sm
Berat : 70 kg
Kerjaya : Penyanyi (Peserta Akademi Fantasia 9)

Nama : Sharif Kunal Bin Doli
Nama Komersial : Atu Zero
Tarikh Lahir : 20 April 1992
Umur : 20 Tahun
Tinggi : 168 sm
Berat : 65 kg
Kerjaya : Pelawak



Nama : Hairul Azreen Bin Idris
Nama Komersial : Hairul
Tarikh Lahir : 23 April 1988
Umur : 24 Tahun
Tinggi : 177 sm
Berat : 61 kg
Kerjaya : Model, Pelakon & Pelakon Lagak Ngeri (Stuntman)

Nama : Dazrin Kamarudin
Nama Komersial : Dazrin
Tarikh Lahir : 10 Mei 1988
Umur : 24 Tahun
Tinggi : 5'11
Berat : 70 kg
Kerjaya : Pelakon, Pengacara, Model Iklan & Model Catwalk


Nama : Mohd Hairey Azhar Bin Abdul Rahman
Nama Komersial : Zoey
Tarikh Lahir : 3 Januari 1985
Umur : 27 Tahun
Tinggi : 175 sm
Berat : 60 kg
Kerjaya : Pengacara & Pelakon 

Nama : Gadaffi Bin Ismail Sabri
Nama Komersial : Dafi
Tarikh Lahir : 14 Disember 1988
Umur : 24 Tahun
Tinggi : 175 sm
Berat : 60 kg
Kerjaya : Penyanyi & Pelakon



Nama : Muhd Alif Bin Abd Hadi
Nama Komersial : Alif Hadi
Tarikh Lahir : 30 Jun 1988
Umur : 24 Tahun
Tinggi : 170
Berat : 60 kg
Kerjaya : Pengacara

Nama : Mohd Saifullah Bin Rosli
Nama Komersial : Gambit
Tarikh Lahir : 21 Julai 1985
Umur : 27 Tahun
Tinggi : 173 sm
Berat : 68 kg
Kerjaya : Pelakon


Nama : Arthur Tan Kok Leong
Nama Komersial : Arthur
Tarikh Lahir : 7 Mei 1984
Umur : 28 Tahun
Tinggi : 180 sm
Berat : 65 kg
Kerjaya : Pelakon, Pengacara & Model

Nama : Celina Khor Chai Peng
Nama Komersial : Celina Khor
Tarikh Lahir : 29 Disember 1978
Umur : 34 Tahun
Tinggi : 169 sm
Berat : 51 kg
Kerjaya : Pelakon, Pengacara & Penulis Skrip



Nama : Azharudin bin Haji Ramli
Nama Komersial : Arja Lee
Tarikh Lahir : 08 September 1983
Umur : 29 Tahun
Tinggi : 177 sm
Berat : 65 kg
Kerjaya : Penari dan Pelakon

Nama : Mohd Haslam bin Abdul Rahman
Nama Komersial : Alam Wakaka
Tarikh Lahir : 15 September 1986
Umur : 26 Tahun
Tinggi : 160 sm
Berat : 50 kg
Kerjaya : Penari dan Pelakon



Nama : Mohd Farish Bin Aziz Sulaiman
Nama Komersial : Farish
Tarikh Lahir : 14 Februari 1984
Umur : 28 Tahun
Tinggi : 166 sm
Berat : 66 kg
Kerjaya : Pelakon, Pengacara, Model dan Wartawan Penyiaran
  
Nama : Afiq Hakim Bin Ahmad
Nama Komersial : Akim Ahmad
Tarikh Lahir : 18 Januari 1991
Umur : 21 Tahun
Tinggi : 170 sm
Berat : 69 kg
Kerjaya : Penyanyi (Peserta Akademi Fantasia 7) & Pelakon



Nama : Roslan Bin Udin
Nama Komersial : Roslan Shah
Tarikh Lahir : 17 November 1970
Umur : 41 Tahun
Tinggi : 171 sm
Berat : 70 kg
Kerjaya : Penyanyi, Pelakon & Pengacara

Nama : Ahmad Azam Bin Pitt
Nama Komersial : Azam Pitt
Tarikh Lahir : 27 Mac 1986
Umur : 26 Tahun
Tinggi : 171 sm
Berat : 63 kg
Kerjaya : Pelakon



Nama : Noor Atiqa Binti Noor Azraff
Nama Komersial : Kaka Azraff
Tarikh Lahir : 20 Mei 1989
Umur : 23 Tahun
Tinggi : 156sm
Berat : 47 kg
Kerjaya : Penyanyi

Nama : Johan Ariff Bin Asari
Nama Komersial : Johan As'ari
Tarikh Lahir : 3 Disember 1986
Umur : 26 Tahun
Tinggi : 176 sm
Berat : 64 kg
Kerjaya : Pelakon



Nama : Mohd Jehan Bin Miskin
Nama Komersial : Jehan Miskin
Tarikh Lahir : 4 Disember 1979
Umur : 33 Tahun
Tinggi : 174 sm
Berat : 65 kg
Kerjaya : Model & Pelakon 

Nama : Mejar (Dr) Faiz Bin Khaleed
Nama Komersial : Mejar (Dr) Faiz
Tarikh Lahir : 15 September 1980
Umur : 32 Tahun
Tinggi : 170 sm
Berat : 68 kg
Kerjaya : Angkasawan Negara & Pakar Bedah Pergigian



Nama : Zawen Anwar Bin Awalludin
Nama Komersial : Zawen
Tarikh Lahir : 7 Mei 1981
Umur : 31 Tahun
Tinggi : 180 sm
Berat : 73 kg
Kerjaya : Pelakon, Model & Jurulatih Seni Mempertahankan Diri

Nama : Khairullah Ezuan Bin Sulaini
Nama Komersial : Iz
Tarikh Lahir : 8 Jun 1982
Umur : 30 Tahun
Tinggi : 173 sm
Berat : 72 kg
Kerjaya : Penyanyi dan Penulis Lirik

  
Nama : Mohamed Hefny Bin Sahad
Nama Komersial : Hefny
Tarikh Lahir : 20 Ogos 1985
Umur : 27 Tahun
Tinggi : 172 sm
Berat : 67.5 kg
Kerjaya : Pengacara (Peserta OnAir)

Nama : Hafizul Bin Ahmad Kamal
Nama Komersial : Hafizul OnAir
Tarikh Lahir : 25 April 1985
Umur : 27 Tahun
Tinggi : 178 sm
Berat : 73 kg
Kerjaya : Pengacara (Peserta OnAir)


Fuuuuh! Kalau ikut pasangan dalam pasukan, dah nampak team yang kuat. Cuma, tak tahu lah kan takut-takut team yang kuat pun takut ular ke, ulat ke, memang kalah lah jugak nanti. Bagi aku, Fear Factor ni bukan bertanding kekuatan fizikal semata-mata, tapi mental juga perlu kuat. Paling penting, perlu bertanding dengan emosi sendiri dulu baru boleh nak bertanding dengan pesaing yang lain.


Aih, tak sabar nak tunggu rancangan Fear Factor Selebriti Malaysia start ditayangkan. Nak tengok siapa yang menangis kena pegang ular, nak tengok sape yang berteriak kena letak di tempat yang tinggi, keh3


Untuk maklumat lanjut, boleh layari : Profil Selebriti Fear Factor Selebriti Malaysia (klik sini)


  Fear Factor Selebriti Malaysia akan disiarkan mulai 29 Disember 2012, setiap Sabtu, jam 9 malam di Astro Ria (104) dan Mustika HD (134) dihoskan oleh Aaron Aziz

|| Facebook || Fear Factor Malaysia ||
|| Twitter || @FearFactorMY ||
|| Website || Astro Gempak Fear Factor ||



You may also like

2 comments:

  1. Amboi detail kau bagi bukan main lagi kan hehehe good luck bro...

    ReplyDelete
  2. Mahamahu:
    siap dengan tinggi, berat badan sekali tuu,haha
    jom, berkenalan dengan selebriti fear factor malaysia
    tapi, tak boleh lawan mahamahu la
    good luck jugak bro!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...