2 in 1

/
24 Comments
Sementara ada kelapangan, jom isi masa terluang dengan menjawab tag-tag yang terkumpul. Tag ni umpama assignment la dalam dunia blogging. Chantek la buat tag-tag ni time kebosanan time cuti panjang. Nak post entri, takde modal lagi. So layan je lah tag ni dulu sebelum entri-entri lain akan menyusul tidak lama lagi.


Setakat ini, ada 2 keping je tag terkumpul. Tag pertama datangnya daripada Cik Anem, dan tag ke-dua datangnya daripada CikTi. Sebelum menyelesaikan tag ni, jom berkenalan dulu sedikit tak banyak dengan pengetag2 handalan ini.

Siapa Cik Anem?
Wan Nur Farhanim Radziah (nama pnjg berjela-jela, tp sweet kn?) atau lebih dikenali dengan Anem
Bila kenal?
time muda-mudi dulu lagi, dari form1-form5. Kenal kat skolah lama,MRSM UK (Ulu Kelantan, Jeli) dan merangkap classmate time form4-form5.


Siapa cikTi?
cikTi ni orang Qlate gak, satu negeri ngan aku. Tapi tak tau la nama sebenar beliau hape. Panggil Cik Ti sudey. Tak sempat nak berkenalan lagi
Bila kenal?
tak kenal pun. cuma baru berkawan melalui blog. orang kata kawan alam maya la. alkisah bermula bila beliau drop satu komen kat sini pada 30 November yang lalu (siap bagi tarikh lagi tuh). Slamat berkenalan ye cikTi.

ASSIGNMENT 1

Tag daripada Cik Anem, 20 November 2009 lagi. Klu makanan dah expired kot. Skang baru ada masa nak buat. Sorry ye Cik Anem!

Actually, ni second time buat tag ni, sebijik sama macam ni. Bukti? nah tengok sini. Tapi, tak nak mengecewakan kawan lama, kenalah buat untuk kali ke-2. Takut nanti dia frust aku tak buat tag ni sampai hantuk-hantuk kepala kat dinding,hehe

1.Adakah anda terasa anda hot?
klu jawab ye, konpem kena cop prasan. Lebih baik ak jawab tak, selamat!
Lagipun, kondisi skang cukup cool, hujan memanjang. so tak sesuai nak jawab hot

2. Upload gambar kegemaran anda

with my sis and my beloved mother!


3. Kenapa anda suka gambar ini?
Sebab ini lah saat yang mengembirakan untuk aku setelah 5 tahun berhempas-pulas menghabiskan pengajian di sekolah menengah, berbaloi-baloi

4. Bila kali terakhir makan pizza?
29 September 2009

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
pakai buang oleh stacy menerusi klip video di Astro Ria

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
tengok tv dan dengar lagu

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
buleh blako nak panggil apa pun, asal ada kaitan dan bau-bau bachang
Nak senaraikan nama2 glamor setakat ni:
  • anuar/nuar/wa - oleh family,kawan2 dan masyarakat setempat
  • khairul - time skolah rendah terutamanya oleh kawan2 dan cikgu-cikgi
  • ayah su - panggilan oleh anak-anak buah
  • adik - panggilan kakak2 dan abang2 time nak membodek ak,haha
  • MoKA - nama dalam facebook
  • penaberkala - nama dalam dunia blogging

8. Tag lagi 6
  1. mataberkaca
  2. sabaria
  3. beliamuda
  4. cikTi
  5. Hans
  6. cik zatil

9. Sapa No 1 pd anda?
sahabat time susah dan senang

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
ehem2, ada la. kena tanya tuan empunya badan

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
blogger yang hebat, kawan baru aku kat dunia siber nih (jgn kembang-kempis ye hans)

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
kawan alam maya. sila jawab tag ni ye, balas dendam! haha

13. Siapakah orang nombor 2?
kawan lama, tp skang dah ada blog baru. entah ke mana hilangnya "MY SMALL WORLD". tengah belajar kat japang

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
sila jawab tag ni ye,jgn malas2. tag ni umpama penghargaan kat kawan2 baru


ASSIGNMENT 2

Tag daripada CikTi, bertarikh 3 Disember 2009. Tag ni baru je dapat, tp perlu buat memandangkan tag terkumpul dah 2. Simpan lama-lama pun takut terlupa plak

Tag seumpama ini first time dapat. Tag ni pasal "meja peribadi anda". Memandangkan aku ni lelaki, dan alat make-up pun takde, so takde lah meja peribadi sgt. Klu pompuan tuh,blh la capture2 pic meja solek.Aku? Tunggu dan lihat saje. Kat bawah ni, rules untuk tag ni dan penyelesaiannya. Jom layan

RULES:

1.Amik gambar barang2 atas meja peribadi/make up

SEBELUM

Ni lah rupa meja peribadi aku merangkap meja study, meja alat solek dan meja multipurpose!
Jangan terkejut, ni bukan rupa dia yang sebenar. Ni time tuannya tengah weng dan busy memanjang, so tak sempat nak kemas-kemas. Kanapa upload picture meja bersepah? Sebab, time meja bersepahlah ada segala jenis barang. Dari alat untuk belajar sehinggalah bahan untuk mengalas perut, macam-macam ada. So, objektif untuk tag ni tecapai!

SELEPAS

Hah, ni la rupanya selepas dikemas dan didandan dengan penuh kasih sayang dan istiqamah! Tersusun rapi kan? Huh, nak dapat mood nak kemas meja punyala lama. Dah kemas, sonang hati, Tapi, kalau nak sepahkan balik, herm kejap je. Bersepah seminggu, kemas sehari je. Bertuah betul!


2.Edit/listdown barang2 tersebut
Memandangkan malas nak edit-mengedit, so jalan terbaik adalah listdownkan benda alah yang ada kat atas meja tuh

SEBELUM
  • laptop
  • cooler
  • buku teks
  • buku latihan
  • telefon bimbit
  • mouse
  • pencil case
  • pen biru
  • kalkulator
  • balang
  • KOPIKO
  • POLO
  • punch
  • stapler
  • marker
  • USB port
  • kurma
SELEPAS
  • Printer
  • headphone
  • lens spray
  • deadorant
  • body spray
3.ceritakan kenapa korang pakai benda2 tersebut
  • laptop - teman setia sepanjang masa, banyak berjasa dalam menuntut ilmu (study, online quiz, course registration, assignment, project, lab report, etc) dan melagho (chat, blogging, fb, fs, tagged, gg, movie, dengar lagu, game, etc)
  • cooler - pendingin laptop sewaktu penat bekerja sehari-hari
  • buku teks - rujukan untuk assigment, test dan final exam je, klu tak, tak sentuh pun. makin tinggi blaja, makin sikit buku teks. sebab? tak beli pun, men fotostat je
  • buku latihan - tempat tercurahnya nota2 time lecture dan tempat conteng2 time ngantuk dalam lecture hall
  • telefon bimbit - nokia 6610i (dari form4 lagi) dan mobile dari china (tv utk tengok Nur Kasih dan cite2 best time keboringan) selain dari fungsi2 utama iaitu calling2 dan sms
  • mouse - klik2 ke blog orang dan kerja2 klik-mengklik yg lain
  • pencil case - tempat simpan segala jenis alat tulis utk ke lecture dan exam hall. tapi skang dah tinggal arwah, tertinggal kat exam hall time exam hari tuh, nyanyuk betul. setelah 5 tahun bersama, kini kita terpisah akhirnya. bye2
  • pen biru - menconteng kat kertas2 soklan tutorial dan nota2
  • kalkulator - kerja kira-mengira, amat berjasa time exam!
  • balang - tempat simpan gula2 dan kacang butir
  • KOPIKO - teman untuk study tgh malam
  • POLO - gula-gula berlubang! gula-gula berangin yang dapat membantu aku stay up smp pagi
  • punch - kerja tebuk-menebuk lubang utk binding paper work dan assignment
  • stapler - kacip-mengacip kertas2 soklan, tutorial dan nota2
  • whiteboard marker - paling penting time exam week untuk menjadi cikgu
  • USB port - memberi cahaya warna-warni yang pastinya meriah selain menyediakan lubang untuk devices seperti pendrive, mp3, etc
  • kurma - makan kurma cerah hati. Picture ni diambil masa bulan puasa arituh, sbb tuh ada kurma atas meja. Kurma yusuff Taiyoob best abis!
  • Printer - kerja print, photostat dan scan serahlah padanya. konpem terbaik punye
  • headphone - time layan lagu jiwang2 (takut roomate dengar) dan time layan movie
  • lens spray - pencuci cermin mata dari habuk dan kotoran
  • deadorant - ubat ketiak, supaya ada orang yang akan mendampingi
  • body spray - pemikat untuk menjadi lebih wangi dan menarik,hak3
4.tag 5 blogger lain
  1. mataberkaca
  2. sabaria
  3. beliamuda
  4. Hans
  5. cik zatil


:::::pesanan penaja:::::
  • kepada blogger yang ditag, sila jawab ye, jangan hampakan aku. pilihlah mana satu tugasan yang disediakan. klu terlebih rajin, jawab dua2 pun tak apa
  • pemilihan blogger yang ditag bukan atas dasar pilih kasih, pemilihan dibuat secara rawak lagi rambang. mencuba nasib untuk melihat siapa antara mereka yang akan menjawab secara paksa rela,haha
  • tag ni juga terbuka kepada sesiapa saja yg rasa nak buat. ambil masa, cari picture, buatlah tag ni dengan hati gumbira
  • dengan tag ni, bolehlah bermanja-manja dengan kawan blogger yg lain sambil2 mempromosikan blog mereka
  • akhir sekali, selamat mengetag dan happy doing this kind of stuff!
mode: happy kegirangan selesai hutang tag,wakaka


You may also like

24 comments:

  1. Al Quds Travel Welcome You :-

    "AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
    Date : 10,11,12 December 2009
    Time : 10.30 am - 10.00 pm
    Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
    Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
    Official Radio : THR Gegar FM
    Tel No : 609-747 9999

    Diskaun RM999.00 untuk Pakej Umrah

    ReplyDelete
  2. sesepah meja stdy penaberkala sepah lagi meja stdy whitedaisy...
    hahaha....
    kms arini, esk sepah blik..haha..

    uish..bgs tol jaga nokia 6610i 2, tahan smpai skrng..

    p/s: mesin2 enginering xdop ko ats mje...hehe...=]

    ReplyDelete
  3. aku ni sebenarnye da nak tdo..oleh kerana aku nak tdo, aku cek la blog, kot2 ade org comment..tibe2 aku tgk ade org post n3 baru.. aku bace...sampai petengahan aku kena tag, redha... baca lagi... akhir2 tu, ada lagi nama aku.. adakah tidur aku akan lena? atau bermimpi tentang tag itu? satu penyeksaan..

    real ke meja bersepah tu? bukan ke lagi bersepah mapah? mcm tidak boleh dipercayai.. muehehehe..

    ReplyDelete
  4. part aku paling suke:

    "deadorant - ubat ketiak, supaya ada orang yang akan mendampingi
    body spray - pemikat untuk menjadi lebih wangi dan menarik,hak3"

    hahahahhahahaha..apekah ini nuar??????

    ReplyDelete
  5. Al Quds Travel:
    orang2 qlate,jom pakat turun rmai2 ke KB MALL pada 10,11,dan 12 Disember ni.
    ni iklan tak berbayar!
    klu ada rezeki lebih, blh la amek pakej umrah rmai2, diskaun tuh
    Al-Quds Travel terbaik!!!

    lps tuh, kita berbolim n makan2 plak, hak3

    ReplyDelete
  6. whitedaisy:
    haha,actually sepah lg kot
    betul tuh, nk sepahkan kejap je
    nk kemas blk, fuh ambil masa

    nokia 6610i yang telah byk berjasa dan tak pernah meragam. tapi screen dh cedera sikit

    mesin xdop la dlm bilik. nak jupo gak kena gi lab,haha

    ReplyDelete
  7. sabariah:
    bertuah apa kena tag dari ak,hak3
    tido dulu, mimpi-mimpikan tag ni dan cari ilham
    bgn pagi esok baru jawab,haha

    bijak membuat andaian! sejujurnya, mmg sepah-mapah lagi. cover la sikit nk msk picture

    lol,pasal diadorant and spray body tu betul hape?
    ke ape tujuan die, tak tau la takut ada tujuan lain

    ReplyDelete
  8. hebat heh graduasi MRSM siap snap2 pict camtu. Sekolah aku punya graduasi dulu, alahai sedihnya...

    ReplyDelete
  9. sorry weih
    aku xsuka buat tag
    jgn tag aku
    xdapat tunaikan hajat ko
    maaf la saudara pena

    ReplyDelete
  10. YobSumo:
    boleh tahan la grad kat sana, ada aura konvo siket2,hak3
    jgn sedih2 yob, tunggu konvo kat u sudey.konpem gempaq abis

    ReplyDelete
  11. hans:
    lor, ye ke? ak tak tau la plak
    takpe2,no hal la bro
    ak tak kesah (tiba2 ayat sedih,hak3)

    ReplyDelete
  12. penaberkala,.,
    haha,.
    mula2,,tenkiu sudi wat tag nih,.
    kalu x,,malu ssajo cikti,.

    psal gmb tuh,,
    ado plok sblm dan slps.,
    xpo,,nice pix.,.
    lucu gop brg2 dio,.,

    nk kopiko sbutir blh dop??

    tag hk ats tu,,insyaAllah akn dbuat scepat mungkin,,.

    ReplyDelete
  13. cikTi:
    haha, no hal la
    borim2, ada esemen gini ok gak

    pasal gambar tuh, kebetulan time godek2 dlm folder ada 2 keping tuh.
    alang2 dh ada spasang, masukkan je lah dua2. gigih cari gmbr meja tadi

    kopiko? blh2,amek kat kedai runcit berdekatan,hak3
    ok,ada masa jawablah tag tuh

    ReplyDelete
  14. insyaALLAH, akan terjawab... nntikan kemunculan tag ini.. hehe~

    ReplyDelete
  15. meja tu kemas mesti sbb mak abg nuar dah bising ni. mak abg nuar buat 3G call kan2.
    hak3.

    ReplyDelete
  16. jawab dh tag tuh.,

    http://cikti-mm.blogspot.com/2009/12/serangan-hendapp.html

    ReplyDelete
  17. nifi a.k.a beliamuda:
    ok, no hal. tiada paksaan pun,hak3
    tp tunggu gak beliamuda utk jawab tag ni

    ReplyDelete
  18. QistinaNafisahIman:
    wah,first time Q singgah kat sini, tq ya
    haha, tak bising pun, cuma rasa menyemak je.tu kena simpan, klu tak takleh duk tenang,hak3

    ReplyDelete
  19. cikTi:
    tq cikTi.
    napok gayo berhempas pulas menyiapkan tag ni,hak3
    good effort!
    serangan balas berjaya dipatahkan.

    ReplyDelete
  20. to tuan penaberkala : adalah cik zatil sangat bertuah di tag.

    dah adalah lagi bertuah cam banyak je tuan bagi saya saimen neh..hehe

    tenkiu utk ingatan.. nnt aku settlekan pas aku kemas umah..hehe

    ReplyDelete
  21. antologi sehijau warna daun ada lagi ek? aku nak masukkan koleksi satu tuh..

    pastu koleksi dua tuh, noleh dijadikan sticky mode..

    ermm.. koleksi tiga tuh aku rasa ko leh ubah jadi tag..hahaha

    *sile consider cadangan di atas*

    sekian.

    ReplyDelete
  22. cik zatil:
    haha, banyak ke?
    pilih je salah satu cik zatil
    tak yah stress2,haha
    selamat mengemas umah dan menjawab tag

    utk komen lg satu tuh, silap entri eh?hak3
    cadangan anda sedang dipertimbangkan!

    ReplyDelete
  23. haha..
    pengetag berjaya, siap bg detail lg tu heh~
    thnks 4 jwb ;)

    ReplyDelete
  24. wanufara:
    jawab sementara ada masa,haha
    lagi satu tag tertunggak
    dari cik atin plak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...