THE RED WORRIORS : KEPUTUSAN SEMASA LIGA SUPER 2013

/
4 Comments
9 Januari 2013
Kelantan 2 - 1 PKNS FC
Mohd Badhri Radzi
Zairul Fitree Ishak

12 Januari 2013
T-Team 1 - 0 Kelantan

15 Januari 2013
Kelantan 1 - 1 Darul Takzim FC
Norfarhan Muhammad

Notakaki : Fuh, nervous giler tengok game Kelantan vs Johor Darul Takzim. Game yang best untuk ditonton, masing-masing dengan serangan balas yang pantas dan jentera pertahanan yang kebal. Tahniah The Red Worriors atas semangat juangmu, mengikat Harimau Selatan 1-1. Farhan, lu memang power. Apex, lu makin menyengat. Banyak gila save gawang dari bibolosi player-player bertaraf bintang. Adakah sebab inai di jari? LOL.

Liga Super 2013 menjanjikan sesuatu yang best untuk disaksikan. Mana-mana team ada harapan nak jadi juara. Masing-masing ada kekuatan tersendiri. Tapi setakat ni, Pahang memang power. Tiga-tiga game menang! Ini best bro. Lain-lain team yang power dah merasa kekalahan.

15 Januari 2013
Felda United 0 - 0 Kelantan

Notakaki : Nampaknya, tiada rezeki lagi Kelantan nak meraih 3 mata bila hanya mampu mengikat Felda United 0-0. Takpe lah, nasib baik seri, dapat jugak 1 mata, kalau kalah? Apepun,semoga untuk next match, dapat menang la pulak. Cabar sikit team-team kat ranking atas Liga Super 2013. Nampak tak, susah benor nak agak team mana bakal menjuarai Liga Super 2013.


22 Januari 2013
Kelantan 0 - 0 Negeri Sembilan

Notakaki : Sudah 3 kali berturut-turut nampaknya Kelantan hanya mampu seri dan mengutip 1 mata. Di manakah silapnya? Optimis, mungkin masih belum jumpa rentak dan pemain masih belumn serasi (guna alasan JDT jugak lah, keh3). Sebab tiada live, so mata tertumpu untuk match Pahang VS Terengganu. Aku cukup kagum dengan gaya santai Pahang membaham Terengganu, 3-0. Konsistensi Pahang untuk perlawanan dari semasa ke semasa buat aku yakin, Pahang merupakan calon Juara Liga Super 2013. Eh, masih awal. Mungkin JDT, Lion, Perak, Selangor dan ATM mampu mencabar. Kelantan. bila mahu bangkit?




You may also like

4 comments:

  1. sesungguhnya game malam tdi amatlah mendebarkan... kedua2 pasukan mempamerkan aksi yg terbaik... Alhamdulillah Kelantan masih kekalkan rekod tanpa kalah ditempat sndiri... :)

    ReplyDelete
  2. HiDa:
    tu pasal, berdebar nak tunggu tamat 90minit
    ingat score sebijik dah menang
    rupanya, seri lagi
    best game malam tuh
    harap-harap, next match Kelantan dpt main lebih baik
    gomo klate gomo

    ReplyDelete
  3. hahaha
    penjaga gol bukan Apek kut?

    ReplyDelete
  4. Hans:
    Klu Apex keeper pun seri jugak
    takde jentera serangan yang mantop kot
    aishh, asyik seri je nih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...