Monday, December 26, 2016

PENGALAMAN PERTAMA KALI KE MAHA 2016

Buat pertama kali dalam hidup, aku pergi ke MAHA iaitu Malaysia Agriculture, Horticulture and Agrotourism di MAEPS, Serdang. So, lepas ni kalau ada orang tanya, "Ko pernah tak pergi MAHA? Bila?" Hah, aku dah ready dengan jawapan. "Aku dah pernah pi MAHA, time MAHA 2016". Hah gitu! The best thing about MAHA 2016 is MAHA 2016 telah mencipta sejarah dengan mencatat jumlah pengunjung terbesar sepanjang penganjuranya. Pergh, pecah rekod wooo. Wow!




Dengan  tema 'Our Food Our Future', MAHA 2016 telah berjaya menarik 3.7 juta pengunjung sepanjang tempoh event dilaksanakn selama 11 hari iaitu bermula dari 1-11 Disember 2016. Maksudnya apa? Maksudnya, dalam sehari purata pengunjung yang datang adalah 336,363 orang sehari. Fuh! Dan, sah-sah la aku salah sorang daripadanya, keh3.


Korang yang belum pernah pergi MAHA, tak pernah sekali pun pergi dalam sejarah hidup, aku cadangkan next time better pergi. At least once in a lifetime. Rasai sendiri pengalaman and be part of the history. MAHA diadakan 2 tahun sekali. Kalau pada tahun 2014, MAHA telah mencatat 3 juta pengunjung. Nampak gayanya MAHA 2016 lebih berjaya dengan mencatat pengunjung yang lebih ramai iaitu 3.7 juta.




MAHA 2016 merupakan sejarah dalam hidup aku sendiri. Ye lah, first time kot pergi. Thank you to my housemates yang ajak aku join sekaki. At least, boleh la merasa lemas dalam lautan manusia di MAHA 2016, hahaha. Nin dia, aku ada share tips about MAHA 2016 di Instagram. 




FOOD EMPIRE







Ada kisah di sebalik MAHA 2016. Time kitorang duk makan-makan di Food Empire, datanglah seorang mak cik tumpang duduk makan semeja. So, kami borak-boraklah dengan beliau. You know what? Rupa-rupanya, mak cik ni datang dari Penang nun jauh di sana, siap bawa luggage semata-mata nak datang MAHA 2016. Dia datang dengan bas dan paling aku respect dengan makcik ni adalah dia datang dan balik hari. Maksudnya, datang pagi, malam balik terus ke Penang. Teka berapa umur mak cik ni? 67 tahun beb. Just amazing, travel alone pada usia macam ni semata-mata MAHA. Wow, amazing spirit!




Actually, banyak jugaklah kami borak-borak time tuh. Banyak nasihat yang beliau bagi kat kami selaku anak-anak muda ni. Nasihat dia kat aku, sementara masih muda ni, datanglah MAHA. Dia datang every time MAHA diadakan. Then, aku cakap, 'Ini first time saya datang". Hah, terus dia berceramah panjang dan suruh datang lagi next next year. I love her sharing about her life. Such an inspiration. Dia dah pencen dan time muda-muda dulu sangat aktif travel and pernah panjat Everest. Wow, kaki hiking juga rupanya.


Dear mak cik, I'll remember your advise. 'Do something that will spark your happiness". Ya, saya akan simpan kata-kata mak cik. InshaAllah, I will do the best things and search for my happiness in my life. Semoga kita berjumpa lagi next time.


Hah, macam tu lah pengalaman pertama kali aku ke MAHA 2016. Korang pulak, apa experience paling best korang di MAHA 2016? Ok, kat bawah ni, aku share 3 video timelapse yang sangat ohsem sepanjang MAHA 2016 berlangsung. Jom tengok! 



THE BEST TIMELAPSE MAHA 2016


MAHA 2016 - Most Astounding Crowd

   


MAHA 2016 - Most Beautiful Night Scene

   


MAHA 2016 - Most Massive Crowd

 



"Nilai jualan pada MAHA 2016 juga memberangsangkan apabila RM380 juta dicatat dalam tempoh 11 hari pameran itu berlangsung. Kita dapat melihat anjakan paradigma dunia pertanian dan agro makanan apabila kira-kira 40 peratus belia terbabit pada MAHA 2016, melepasi sasaran 30 peratus. Pendekatan agrotainment seperti Kampung Mok Cun, Upin Ipin dan festival muzik memberi impak positif apabila dapat menarik golongan sasar baharu yang selama ini tidak tahu mengenai MAHA" 
Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, 

Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek


Memetik kata-kata daripada Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani kita, aku berharap agar penganjuran MAHA akan diteruskan di tahun-tahun akan datang. Aku harap, penganjuran yang lebih teratur dan sistematik. Aku tak banyak komen, cuma nak sangat agar part logistik especially shuttle dari parking ke tapak MAHA dipertingkatkan. Kalau sekarang guna van, next time harap dapat sediakan shuttle yang lebih besar macam bas mini ataupun bas. Biar padan dengan jutaan pengunjung yang datang. Bukan apa, untuk memudahkan pengunjung yang datang especially yang datang dengan anak kecil dan orang tua. Biar MAHA akan datang lagi gempak. All the best! 





Friday, December 23, 2016

TEMPAT MAKAN BEST DI LEPARK PORT SAUJANA UTAMA



Siapa tak suka makan kan? Lagi-lagi, tempat makan yang best-best. Aku pun, kalau part makan-makan ni, memang pantang diajak. Sekali orang jom, aku terus on! Nak dijadikan cerita, weekend baru-baru ni, +Emas Putih (blogger terkenal tanah air) ajak pi makan di port baru, yang belum pernah kitorang pergi. Katanya, ada port best di Saujana Utama, Sungai Buloh. So, kami plan pergi berempat termasuklah +Dik bee dan +Mawardi Yunus Nak tahu ke mana kami pergi? Jeng jeng jeng


LEPARK PORT, SAUJANA UTAMA

Untuk orang-orang sekitar Saujana Utama, Sungai Buloh dan Puncak Alam mesti familiar kan dengan tempat ni? Kalau orang lokal area situ, dorang panggil tempat ni sebagai Lepark Port SU. Lokasi kat mana? Kalau korang mencari tempat makan yang best di area Saujana Utama, boleh try singgah sini. To be exact, lokasi tempat ni betul-betul tepi jalan, sebelah Stesen Minyak Petronas Saujana Utama dan betul-betul depan Restoran Ayamas. Korang waze je, confirm jumpa. Kalau tak jumpa jugak, boleh rujuk alamat kat bawah ni. Bila korang nampak gerai-gerai berderet macam ni, hah betul lah tu.





Untuk memudahkan korang ke sana, nah aku bagi alamat siap-siap. Simpan ni elok-elok, war-warkan pada member-member dan saudara-mara. Apa makanan yang best kat sini? Hah, yang tu boleh scroll down laju-laju kat bawah ye.

Alamat:
Lepark Port SU (Saujana Utama)
Tapak Penjaja Zon B MDKS,
Jln Elmina 1, Saujana Utama,
Sungai Buloh, Selangor.
(Berhadapan Ayamas dan bersebelahan Petronas)


Actually ada tweet pasal gambar-gambar makanan time pergi makan kat sana di twitter. Lepas tu, ada yang bertanya lokasi kat mana. So, lepas ni kalau orang tanya "Kat mana tempat makan best di Saujana Utama?". Hah, korang boleh la inform dorang. War-warkan pasal tempat ni ye. 


Untuk Cik Amalinaa, dah pergi try dah ke makan kat sini?
Cuba bagi feedback sikit di bahagian komen kalau awak baca ni ye, hehe


Ok, back to the topic. Malam tu kami dah try 3 gerai kat situ. Kami try macam-macam dan overall memang best! Memang berbaloi-baloi datang dari jauh semata-mata nak try makanan yang best kat sini. 





Ini lah dia, bala tentera yang datang nak serang gerai-gerai di Lepark Port SU ni. Tiga gerai yang kami try malam tu adalah Char Kuey Teow Leleh Faeez Taste, Enak Chicken Chop & Western Grill dan Jus Buah. 


CHAR KUEY TEOW LELEH FAEEZ TASTE

Menu pertama yang kami try adalah Char Kuey Teow leleh, nasi goreng udang dan mee goreng udang di gerai Faeez Taste. Seriously, sangat sedap! Antara 3 menu yang dihidangkan, aku rembat char kuey teow leleh. Perghhhh, mantap! 




Kalau korang nak tahu, char kuey teow dan semua masakan kat gerai ni dimasak dengan menggunakan sos homemade oleh tauke dia sendiri iaitu brader Faeez. Kalau korang nak beli sos Faeez Taste dan nak masak sendiri char kuey teow kat rumah pun boleh. Memang ada kick!




Harga makanan kat sini macam mana? Don't worry Sangat berpatutan dan yang paling penting sedap. Dalam RM5-RM6 korang dah dapat satu hidangan. Kalau yang special tu, mahal la sikit. Nak lagi special? Hah, korang boleh try order char kuey teow lobster. Rare kan? Memang ada kat sini. Cuma, ikut masa dan stok lobster yang ada. Kalau korang pi sana, try la tanya. Mana tahu ada kan, boleh lah order.









ENAK CHICKEN CHOP & WESTERN GRILL

Tak cukup dengan char kuey teow leleh, kami order chicken chop di gerai Enak Chicken Chop & Western Grill pulak. Macam-macam ada kat sini. Korang nak makan chicken chop ke, lamb chop ke, semua ada. Pendek kata, untuk penggemar western food, bolehlah terjah gerai ni. 












Kalau korang datang makan sini, kena order awal-awal. Sebabnya, ramai customer datang order untuk take-away. So, beertabahlah kena tunggu sikit naa. Tapi aku boleh jamin, rasa chicken chop dia memang terbaik. The best chicken chop in town katanya. Kami dah try cheezy BBQ Fried Chicken Chop tu. Memang marvelous! You should try this.


MINUMAN & AIR BUAH



Selain gerai char kuew teow dan masakan panas di gerai Faeez Taste dan western food di gerai Abang Kapten tadi tu, korang juga boleh order jus buah sama ada nak gelas besar atau gelas biasa Kalau nak order minuman lain pun ada, Milo panas  ke, milo ais ke, nescafe ke, teh tarik ke, semua ada.  





Malam tu, ak try orange juice dan tropical punch. Memang kaw kaw punya. Dengar kata, kat sini famous dengan air buah naga. Maybe korang boleh order nanti. Malam tu, kami nak try order, tapi stock buah naga pulak dah habis. Adeh, kempunan. Takpe, kalau pergi lagi next time, memang akan order.


Rasanya, sampai sini je lah kot untuk perkongsian tempat makan best di area Saujana Utama. Kalau korang duk mencari tempat makan best di area Saujana Utama, Sungai Buloh atau Puncak Alam tu, bolehlah consider datang ke sini, Lepark Port SU. Dibuka setiap hari bermula dari waktu petang sampai ke lewat malam. Pendek kata, boleh datang lepak-lepak sambil makan-makan bersama family ataupun kawan-kawan. Selamat mencuba!





Tuesday, December 20, 2016

DIRGAHAYU


Cinta
Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada setiap diri manusia
Ia laksana setitis embun yang turun dari langit
Cinta tak semestinya memiliki
Cinta mengajar kita saling menghargai
Cinta yang sejati, cinta yang tak kan mati
Dirgahayu cinta!



Alamak, macam best pulak bila duk ulang dengar lagu Dirgahayu nyanyian Faizal Tahir dan Dato' Siti Nurhaliza ni. Merdu, syahdu dan padu! Actually, sekarang ni aku selalu pasang spotify untuk dengar lagu-lagu top terkini sebagai halwa telinga. Dan, selalu jugak lagu Dirgahayu diputarkan selain daripada lagu-lagu top terkini lain seperti Bayang oleh Khai Bahar dan Ku Rela Dibenci oleh Aiman Tino. Dulu dengar radio, sekarang lagi mudah sebab boleh pasang spotify.


Malam tadi, terbukak youtube dan tengok music video (MV) lagu Dirgahayu yang diupload oleh Faizal Tahir. One word, PADU! Lagu best, vocal mantap, dan paling penting konsep MV yang superb. Good job. Dengar cerita, official MV ni first time disiarkan untuk tontonan umum time persembahan di Malam Anugerah Industri Muzik (AIM) baru-baru ni. Dan sekarang, semua orang dah boleh tengok di youtube secara rasmi. Jom layan!!!



Lirik Lagu Dirgahayu
Faizal Tahir & Dato' Siti Nurhaliza

Adakah ini kali yang pertama
Adakah ini kali yang terakhir
Mungkin waktu tak mengizinkan kita
Mungkin jalan ceritanya berbeza
Ouhhh huwooo
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Andai takdir kita bertemu lagi
(Ku berdoa selalu)
Masihkah akan kau kenang kembali
(Takkan pernahku lepas)
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Tidak pernahku bersoalkan takdirNya
Dan ku percaya cintakan mengatasi
Semuanya

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku
Cinta dirgahayu
Dirgahayu
Cinta dirgahayu


Official Music Video Dirgahayu





Wednesday, December 14, 2016

KEKAL AKTIF DAN BERTENAGA DENGAN TAURUS ENERGY DRINK

Jom kekal aktif dan bertenaga dengan Taurus Energy Drink! Baru-baru ini, aku diperkenalkan dengan satu brand minuman ringan yang diberi nama Taurus Energy. Nak tahu kat mana? Tak lain dan tak bukan semasa join Laser Tag Battle di Berjaya Times Square, Kuala Lumpur. Aku difahamkan, Taurus Energy Drink ni baru saja diperkenalkan di pasaran. No wonder lah, sebelum ni tak pernah nampak ada jual di mana-mana. 


Taurus Energy Drink


Dengan tagline, "Creative Energy Drinks", minuman ini dicipta dengan formula khas untuk membantu memberi tenaga tambahan untuk mental dan fizikal dalam menjalankan aktiviti harian ataupun aktiviti riadah. The best thing is, Taurus sesuai untuk diminum oleh lelaki mahupun perempuan yang berkeinginan untuk tampil aktif, produktif dan peka dalam aktiviti seharian. Dengar cerita, kalau minum Taurus Energy Drink ni, ia boleh memberi stamina dan bertindak sebagai energy booster. Dalam masa yang sama, menampilkan rasa yang sedap. Betul ke? Nak tahu betul ke tidak, jom ikuti pendedahan eksklusif mengenai Taurus di Laser Tag Battle Edisi Bloggers 2016!


Laser Tag Battle

Jujurnya, dah lama tak beriadah bersama rakan bloggers. Terima kasih kepada pihak Taurus Energy Drink kerana mengumpulkan kami semua untuk bersaing merebut gelaran juara Laser Tag Battle Edisi Blogger 2016. Fuh, excited plus nervous! Balik kerja, terus bergegas ke Berjaya Times Square. Macam biasa, lepas balik kerja, dah tentu badan penat dan lemau. Memandangkan excited nak main laser tag, terus lupa semua pasal penat. Semangat berkobar-kobar pulak nak start game. Here, we go! 


Team A


Team B


Kami dibahagikan kepada 2 team iaitu Team A dan Team B. Dan Team B mestilah orang-orang handsome dan cantik, kikiki. Nin dia my teammates untuk Team B: Afzal, Amir Nawawi, Neyra, Mek Onie, Rafzan, Diya Nadia, Along (Anak Kak Diya), Uncle Zuan dan Ellie. Mantap kan line up Team B? hahahaha. Mesti korang nak tahu kan, sejauh mana kemampuan Team B ni? Hah, stay tuned!


Powered up by Taurus Energy Drink


Untuk Laser Tag Battle kali ni, kami kena lawan 3 round. Untuk round 1, kami kalah tipis dengan Team A. Nak give up atau nak fight? Sudah tentu kami pilih untuk fight until the end. Ingat main laser tag ni boleh wat lek wat peace je. Rupa-rupanya, lencun juga. Penat boleh tahan berlari ke sana ke sini. Round pertama pun dah basah kuyup. Time terdesak macam ni lah perlukan energy drink macam Taurus. Pekena pulak yang sejuk tuh. Perghhh, padu!


Responsiveness - Concentration - Stamina


Untuk round ke-2 dan round ke-3, kami susun strategi untuk bangkit. Finally, we did it! Kami menang untuk Round 2 dan Round 3 dengan bergaya. Oyeah, nothing is impossible. Yang penting, kena sentiasa peka, fokus dan kekalkan stamina sepanjang battle. Nasib baik ada Taurus Energy.


Reach your full creative and spiritual potential


Inilah wajah keriangan bila dapat tahu kami menang di pusingan terakhir dan sekaligus mendahului Team A untuk bergelar juara. Good job Team B. We did it! Thank you Taurus Energy Drink. Oh ya, sebelum aku terlupa, di kesempatan ni aku nak share serba-sedikit info mengenai Taurus Energy Drink. Ada yang tanya, "Best ke Taurus?". "Kat mana nak beli air Taurus?", "Berapa harga satu tin Taurus?" dan macam-macam lagi. So, meh nak jawab satu per satu persoalan korang.


Together Everyone Achieves More


Mula-mula tu, aku ingatkan minuman Taurus ni macam minuman biasa seperti soft drinks ataupun isotonic drinks yang ada di pasaran. Tapi, bila first time try, aku dapat rumuskan minuman Taurus Eenergy ni lain dari yang lain. Paling penting, air Taurus bukanlah macam air berkarbonat biasa. Tapi, ia juga mengandungi kafein. Jadi, tak perit tekak sangat untuk minum dan telan. Rasa dia macam mana? Semestinya rasa dia manis dan sedap. Nak lagi sedap boleh minum Taurus Energy Drink yang sejuk. Perghh, layan!!!


Kalau korang nak try, boleh dapatkan di oulet 7-Eleven berdekatan pada harga RM4 untuk setiap tin. Baru-baru ni, ada promosi RM1 je untuk satu tin. Ramai berderu orang pi serbu 7-Eleven untuk tambah stock masing-masing. Bertuah lah siapa yang sempat pi rembat banyak-banyak time tu. But now, harga kembali normal RM4. 


The Champion


Kami dah cuba Taurus Energy Drink. Korang bila lagi? Kalau nak tahu, Taurus dapat meningkatkan daya tindak balas dan konsentrasi. Minuman Taurus akan membantu untuk mengoptimumkan tahap kreativiti dan potensi spiritual seseorang. Pendek kata, Taurus Energy Drink amat bermanfaat dalam apa jua keadaan dan situasi dalam meningkatkan konsentrasi, motivasi dan kreativiti. Termasuklah nak lawan Laser Tag sekalipun. Opppsss! Bocor dah lah rahsia kejuaraan kami, keh3.


Laser Tag Tournament powered up by Taurus Energy Drink


Paling penting, Taurus Energy Drink adalah minuman tenaga yang mendapat kelulusan Halal Malaysia, diiktiraf oleh ISO 9001, HACCP, FDA dan mendapat pengiktirafan di seluruh dunia. Yes, we believe that Taurus is a new age energy drink which is a lifstyle product.


Exercise / Workout

Selepas dah try Taurus Energy Drink time Laser Tag Battle, sekarang pun masih minum Taurus especially ketika exercise/ workout. Actually, a simple exercise can lead to a better health. Kalau tak sempat nak pergi gym atau jogging sekalipun, buat plank kat ruang tamu rumah pun dah cukup. Antara aktiviti lain yang boleh dilakukan di rumah tanpa peralatan adalah sit up, pumping, star jump, dan push up. Buat exercise beberapa kali within 30-40 minutes duration daily, itu pun dah memadai. Nak buat extra pun boleh. Depends on your energy and stamina. Kalau minum Taurus, exercise 1 jam sehari pun boleh. Takde hal punya, hehehehe.


Plank with Taurus Energy Drink


Warriors Challenge 2016 @ UPNM

Paling best bila ada Taurus Energy Drink ni, nak join aktiviti extreme yang memerlukan daya ketahanan mental dan fizikal pun dah tak payah risau. Walaupun dah lama tak join running dan obstacles run, tapi keyakinan nak habiskan 8km larian dan obstacles dalam Warriors Challenge 2016 di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) kali ini memuncak bila ada peneman macam Taurus. 


Energy Booster


Can you imagine how to survive with 8km run, hiking, rock climbing, obstacles run and walking with 15kg wood log to reach finishing line? Luckily, I've Taurus Energy Drink! Habis cabaran, terus grab Taurus untuk kembalikan tenaga. Rasa puas gila bila dah berjaya tamatkan Warriors Challenge. Penat lelah habiskan cabaran, finally dapat diredakan dengan setin air Taurus!



Ingredients
0.4% Taurine
0.032% Caffeine
0.0006% Vitamin B2
0.002% Vitamin B5
0.024% Inositol
0.24% Glucuronolactone


Kalau ada yang tanya, "Apa kandungan dalam Taurus Energy Drink?". Antaranya, Taurine, Caffeine, Vitamin B2, Vitamin B5, Inositol dan Glucuronolactone. Yang paling penting, minuman Taurus tiada pengaruh Alkohol.


PERINGATAN !!!!!

  • Tidak dibenarkan untuk ibu mengandung
  • Tidak dibenarkan untuk pengguna berusia bawah 16 tahun
  • Tidak digalakkan untuk pengguna yang sensitif terhadap kafein
  • Tidak dibenarkan untuk penghidap penyakit jantung
  • Tidak sesuai untuk diminum semasa aktiviti sukan lasak
  • Tidak digalakkan diminum melebihi 2 tin sehari


Victory belongs to the most persevering 


The Harder The Battle,
The Sweeter The Victory!


Creative Energy

Bukan untuk aktiviti sukan dan workout je, Taurus Energy Drink pun boleh diminum ketika berkerja especially for a long hour. Maybe, ada yang kena stay-back di office, so bolehlah try minum Taurus untuk terus bertenaga siapkan kerja. Macam aku, personally I need to be energized to finish my blogpost. Ye lah, balik kerja dah lewat petang. Biasanya, badan dah penat, lemau, mengantuk dan macam-macam lagi perasaan termasuklah malas yang bercampur-baur. So, I need something to boost up my energy level. End up, Taurus juga jadi peneman untuk stay awake sampai settle kerja. Yippi!


Feed the creative energy


Untuk maklumat lanjut berkaitan Taurus Energy Drink, boleh rujuk website/ laman sosial media berikut:

Website:

Facebook:

Instagram:





Wednesday, December 7, 2016

JENAMA UNTUK SEMUA DI LAZADA ONLINE REVOLUTION

Sebut saja tentang online shopping, antara website paling user-friendly di Malaysia adalah Lazada. Sama ada akses menggunakan laptop/ komputer, ataupun menerusi aplikasi di mobile phone, Lazada menjanjikan pengalaman shopping online yang mudah, cepat dan efficient.  Secara peribadi, dah banyak produk yang telah aku beli menggunakan servis dari Lazada tak kira untuk penggunaan peribadi, travel-essential, mahupun barang keperluan untuk keluarga especially peralatan memasak. Pendek kata, macam-macam ada di Lazada.


Overall experience shopping di Lazada, semua barang yang dipesan diterima dalam keadaan yang baik. Cuma ada sekali tu parcel yang ditunggu tak sampai-sampai. Rupa-rupanya, barang yang dibeli returned kepada pihak Lazada atas sebab pihak courier (GDEX) tak dapat hubungi penerima. Fortunately, setelah berurusan dengan customer service Lazada, bagi details produk yang dipesan semua tu, akhirnya dapat balik duit yang telah dibayar sebagai refund. Fuh, lega! Apa yang terjadi, tak pernah mematahkan semangat aku untuk terus shopping di Lazada. Lebih-lebih lagi, banyak produk/ barang dari pelbagai jenama dijual pada harga yang sangat rendah berbanding harga pasaran.




Terkini, pihak Lazada menjalankan satu kempen jualan atas talian (online sale) secara besar-besaran sempena Online Revolution bermula 11 November 2016 sehingga 12 Disember 2016. Jadi, kalau korang mencari-cari produk/ barang dengan harga murah dan diskaun hebat, boleh terjah website Lazada sekarang. Masih belum terlambat ni sebelum Online Revolution 2016 berakhir.


Online Revolution


Lazada Online Revolution



Mesti ada yang tertanya-tanya, "Apa dia Lazada Online Revolution ni sebenarnya?". Untuk menjelaskan dengan lebih terperinci, kat sini aku share 9 fakta menarik mengenai Lazada Online Revolution. Cekidout!!!

  1. Lazada Membawa 1000 Jenama untuk Jualan dalam Talian Terbesar di Asia Tenggara
  2. Lazada Malaysia menawarkan jenama terkemuka dengan tawaran yang hebat untuk rakyat Malaysia
  3. Lazada Malaysia membuka tirai kepada jualan dalam talian terbesar di Asia Tenggara, “Online Revolution” dengan penyertaan lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa
  4. Lazada Online Revolution bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016
  5. Penganjuran jualan “Online Revolution” yang kelima semenjak pelancarannya pada 2012.
  6. Tema untuk jualan “Online Revolution” pada tahun ini ialah “Jenama untuk Semua” (Brands for All) yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia. 
  7. Antara jenama yang akan turut menyertai acara “Online Revolution” pada tahun ini termasuklah Drypers, L'Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi.
  8. Semasa acara ini, para pengguna boleh menjangkakan untuk menemui lebih daripada 500 000 tawaran, termasuklah berbagai-bagai tawaran yang mengagumkan dari jenama tempatan dan antarabangsa termasuklah pelancaran barangan berjenama yang eksklusif. 
  9. Lazada Malaysia juga akan menampilkan promosi dari pelbagai rakan pemasaran – para pengguna berpeluang untuk memenangi hadiah penerbangan percuma dari AirAsia BIG; termasuklah tawaran istimewa dari DiGi, Maxis, Domino’s Malaysia, Caltex, HSBC, CIMB, TGV Cinemas dan Maybank semasa “Online Revolution” 2016.

“Di Lazada Malaysia, kami komited untuk menawarkan rakyat Malaysia dengan akses kepada berjuta pilihan. 81% daripada para pengguna kami tinggal di luar Kuala Lumpur, dengan akses yang terhad kepada pusat beli-belah dan barangan berjenama yang berkualiti. “Online Revolution” 2016, yang bertemakan “Jenama untuk Semua” adalah bertujuan untuk memperdekat lagi jurang antara jenama dan pengguna. Kami menawarkan jenama-jenama ini dengan akses tanpa had kepada para pengguna yang berada di luar bandar-bandar metropolitan sementara kami juga memudahkan para pengguna untuk mengakses lebih daripada 1000 jenama kegemaran mereka”.
“Pada hari ini, kami mempunyai demografik pengguna yang lebih berusia, lebih pelbagai, dan lebih subbandar. Kami sedar dengan perubahan permintaan pengguna, dan kami berusaha untuk menawarkan apa yang setiap rakyat Malaysia mahukan. Oleh kerana itulah kami menawarkan tawaran tanpa tandingan – sebuah katalog dengan lebih daripada 7 juta produk merentasi 17 kategori; dengan antara produk terlaku kami termasuklah lampin, barangan runcit, dan perkakasan dapur” 
Hans-Peter Ressel, Ketua Pegawai Eksekutif Lazada Malaysia


Parcel of Joy


Sempena berlangsungnya kempen Online Revolution, pihak Lazada telah menghantar satu parcel eksklusif yang dinamakan Parcel of Joy! Macam biasa lah, bila kita dapat parcel, excited nak buka tu lain macam sikit happy. Nak tahu apa yang kita dapat. Macam tu juga kalau kita shopping online, bila barang yang dah kita order sampai depan pintu, fuh excited dia lain macam. Rasa nak terkam je buka terus. Betullah tu mesej yang pihak Lazada nak sampaikan kat sini, "Parcel of Joy". Nak tengok apa yang ada dalam "Parcel of Joy" yang aku terima tempoh hari? Jom, cekidout!!!




Fuh, memang enjoy habis bila buka parcel yang diterima especially bila buka kotak "Find Joy In Every Parcel" tu. Kenapa? Sebab macam-macam produk ada dalam satu kotak. Sama konsep macam Lazada Malaysia, dalam satu platform macam-macam brand ada. So, kat bawah ni aku list down all the items that I've received from Lazada Malaysia. Kalau korang nak dapatkan produk-produk berikut dari Lazada, boleh klik link yang aku sertakan. Happy shopping :)


MILO Promotion Bundle- MILO 2kg X 1 MILO 3in1 18's X 2 MILO NutriG 190ml X 2 FOC Delivery & Ola Bola Bag (Klik sini)


NESCAFE White Coffee Pandan 8x36g (Bundle of 2) (Klik sini)


Nestle Just Milk Full Cream (Klik sini)


Lactokid (Klik sini)


Maggi Royale


Maggi Oat Mee


Mamy Poko


L'Oreal Paris (Klik sini)


Find Joy In Every Parcel by Lazada

Hah, dah tengok kan semua items yang diterima? Chop! Bukan tu je. Ada lagi satu item yang sangat-sangat aku perlukan. Nak tahu apa? Semestinya produk kat bawah ni haaa.

TP-Link Wi-Fi Range Extender

TP-Link Wi-Fi Range Extender (Klik sini)

Produk  ni sangat berguna untuk boost wi-fi coverage tak kira di dalam rumah ataupun di pejabat. TP-Link Wi-Fi Extender ini akan bertindak sebagai external antennas untuk sambungan internet (wi-fi) yang lebih pantas dan laju. Dengan sokongan mode AP, TP-Link Wi-Fi Extender ini akan dijadikan sebagai access-point wi-fi yang baru. So, kalau modem wi-fi duk jauh nun di ruang tamu, kita boleh pasang benda ni di dalam bilik untuk dapatkan connection yang lebih baik. Untuk maklumat lanjut, boleh rujuk di TP-Link


Ok, sementara Lazada Online Revolution tengah berlangsung beberapa hari lagi sebelum berakhir pada 14 Disember 2016 ni, aku nak sambung usha-usha beberapa produk yang menjadi idaman. Antaranya Trio Cupcake Maker TCC-227 (Blue) yang baru-baru ni out of stock. Sekarang nampaknya dah ada balik. So, better grab cepat-cepat sebelum out of stock. Dah lama family pesan nak suruh beli 3 unit. Apa fungsi produk ni? Kalau nak tahu, benda ni boleh digunakan untuk buat akok. Resepi? Nanti aku share next time ye. Yang penting kena beli ni dulu, hahahaha. Kbai 


Untuk pengalaman shopping yang mengujakan, korang boleh pi serbu www.lazada.com.my sekarang!





Thursday, December 1, 2016

INOVASI TERUNGGUL DASHING ADVENTURER 2.0

Ingat lagi tak pasal rangkaian produk pembersih muka dari Dashing yang aku pernah share di blog hujung tahun lepas? Kalau tak ingat, atau tak pernah baca, boleh klik sini. Frankly speaking, dari tahun lepas sampailah sekarang, still guna produk pembersih muka dari Dashing. Genap setahun, nampaknya stok pun dah habis. Untuk perkongsian kali ini pula, aku berbesar hati nak share tentang satu lagi produk dari Dashing. Ini pun produk yang sedang aku guna sekarang. Nak tahu apa? Nin dia, inovasi terunggul yang pertama di Malaysia iaitu Dashing Adventurer 2.0!




Sebut saja pasal Dashing Adventurer 2.0 ni, memang sesuai sangatlah dengan gaya hidup aku yang suka ke sana ke mari. Kalau weekdays, pergi kerja pagi, balik petang. Kadang-kadang, sampai ke malam in case ada food review atau ada kena attend event bloggers. Weekend pulak, kalau tak travel ke mana-mana, atau balik kampung, aku prefer join event bloggers tak pun keluar jalan-jalan. So, memang kena spare Dashing Adventurer 2.0 dalam bag setiap masa. Rasa tak selesa, boleh sembur-sembur kasik bau wangi sikit. This one is special for explorer and adventurer!


Untuk golongan lelaki di luar sana yang lasak, cergas, dan mempunyai semangat ingin tahu especially untuk traveler/ explorer yang suka mengembara ke seluruh pelosok dunia, penjagaan diri adalah amat penting. Sebagai jenama yang melambangkan gaya santai, gaya hidup yang menyeronokkan dan penuh keyakinan, Dashing sentiasa tampil untuk melengkapi gaya hidup lelaki untuk tampil wangi tak kira di mana jua kita berada dan amat berguna pada bila-bila masa. Pendek kata, Dashing ni dapat menjadi senjata utama untuk tampil hebat sebagai Adventurer!




Kini, Dashing memperkenalkan produk Adventurer 2.0 baharu yang merangkumi Wangian EDT, Deadoran Spray dan Deadoran Roll-on. Paling menakjubkan, Dashing tampil dengan Deadoran spray tanpa gas. Hebatkan? Dengar kata, inovasi Dashing seumpama ini merupakan yang terunggul dan pertama di Malaysia.


Mesti korang tertanya-tanya kan, apa beza deadoran spray ada gas dan tanpa gas? Definitely, the volume inside the bottles. Kalau deadoran spray ada gas, basically cecair semburan dalam tu sikit je sebenarnya. Kadang-kadang, korang sembur tak sampai sebulan dah habis. Sebab apa? Sebab gas yang banyak, cecair wangian dalam tu sedikit je hakikatnya. But, don't worry! Dengan Dashing Adventurer 2.0 ni, special sikit. Deadoran Spray Tanpa Gas pertama di Malaysia yang semestinya tahan lebih lama untuk kegunaan harian dan dijangka mampu bertahan sehingga 2 bulan. Fuh, jimat banyak tu beb.


Ok, selain Dashing Deadoran Spray tanpa gas, 2 lagi produk yang dikeluarkan adalah EDT Perfume dan roll-on. Nak tahu berapa harga untuk setiap produk dan variasi pilihan yang ada? Boleh cek di bawah!


EDT 50ML
Terdapat dalam 2 variasi: EDGE 2.0 dan XTREME 
Harga: RM18.90

EDT 100ML
Terdapat dalam 3 variasi: BOLD 2.0EDGE 2.0 dan PURE ENERGY
Harga: 34.50 


Semburan Deadoran "No Gas" 150ML
Terdapat dalam 3 variasi: BOLD 2.0EDGE 2.0 dan PURE ENERGY
Harga: RM18.90


Deadoran Roll-Ons 40ML
Terdapat dalam 3 variasi: BOLD 2.0, EDGE 2.0 dan PURE ENERGY
Harga: RM6.50


Siapa kat sini pengguna Dashing? Yeazza, kita gang! So, kalau nak try Dashing Adventurer 2.0 ni, bolehlah dapatkan produk terbaru mereka di pasaran sekarang. Untuk awek-awek di luar sana, akak-akak dan makcik-makcik, bolehlah beli produk Dashing untuk pasangan masing-masing ye. Beli buat hadiah birthday ke, anniversary ke, cun jugak ni, hehehe. Kalau dorang tak mau, bagi je kat saya, kikikiki. 


Apapun, untuk dapatkan maklumat lanjut tentang Dashing, boleh layari laman sesawang ataupun hubungi mereka melalui laman media sosial seperti di bawah!


Untuk maklumat lanjut, boleh layari :

Website : 

Facebook : 

Instagram : 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Re-design By dikbee | Powered By Blogger