Baru-baru ni, aku ternampak member duk minum JusCoffee dan JusTea keluaran Yeo's di instastories. Lepas tu terdetik dalam hati, "Eh, sejak bila Yeo's keluarkan air kopi dan air teh matcha dalam botol? Biasanya, ada teh crysanthtemum, soybean milk, watermelon, lychee dan black soy milk je?" Rupa-rupanya, memang betul. Ada dua (2) jenis minuman terbaru dari Yeo's Malaysia di pasaran iaitu Juscofee Iced Coffee (minuman kopi) dan Justea Matcha Latte (minuman teh hijau matcha susu).


Juscoffee Iced Coffee dan Justea Matcha Latte


Sebelum ini, my favorite drinks dari Yeo's adalah chrysanthemum tea. Nampaknya, dengan adanya dua jenis minuman terbaru dari Yeo's ni, menjadikan variasi pilihan minuman Yeo's di pasaran semakin bertambah. Aku yakin dan percaya, bila tahu Yeo's mengeluarkan minuman berasaskan kopi dan teh seperti ini, semestinya ramai penggemar kopi dan teh di luar sana akan rasa excited untuk mencuba sendiri. Ya, macam aku first time dapat tahu Yeo's start jual Juscoffee dan Justea, terus pergi grab sebabnya nak try. Honestly, I love both. Juscoffee Iced Coffee sedap, Justea Matcha Latte pun sedap. So guys, you should try these two. Believe me, you'll love it!


JusCoffee Iced Coffee




Juscoffee Iced Coffee dirumuskan daripada pemilihan biji kopi yang berkualiti tinggi untuk memberi aroma kopi yang semerbak harum dan rasa yang "kaw". Seriously, bila first time aku minum Juscoffee Iced Coffee, the first thing that came across to my mind is my grandmom. Yes, rasa kopi dan aroma kopi Juscoffee Yeo's ni sebiji macam kopi yang aku selalu minum di rumah nenek aku. Tak pasal-pasal, time minum terus mengelamun. Memang ada sentimental value betul air Juscofffee ni, hahaha. Bezanya, kalau pergi rumah nenek, dihidangkan kopi O panas-panas. Minum pula bersama dengan biskut mayat, perghhhhh. Padu beb! Tetapi, Juscoffee Iced Coffee ni sedikit berbeza. Kita boleh minum macam tu ataupun letak dalam peti ais untuk menikmati minum kopi sejuk yang pastinya lagi umph!


Juscoffee Iced Coffee


Justea Matcha Latte





Justea Matcha Latte pula dirumuskan daripada pilihan daun teh premium. Jadi, memang rasa Justea sangat segar dan sedap. Dengan penggunaan teh hijau dan dicampurkan pula dengan matcha susu, sememangnya rasa Justea ni lain dari yang lain. Ia berada dalam kelasnya yang tersendiri berbanding minuman berasaskan teh lain yang berada di pasaran. Nak cuba kelainan? Boleh cuba Justea Matcha Latte. Memang refreshing!


Justea Matcha Latte


Minuman On-The-Go!


Pendek kata, dengan adanya Justea dan Juscoffee dari Yeo's Malaysia, setidak-tidaknya kita sebagai rakyat Malaysia especially golongan students dan pekerja ada pilihan terbaru untuk beli minuman on-the-go! Ya, kadang-kadang dek kesibukan yang melanda, memang tak sempat nak breakfast kat rumah atau nak singgah di kedai-kedai kopi di waktu pagi sebelum pergi kerja untuk minum. Dengan adanya Justea dan Juscoffe, at least kita ada alternatif untuk grab minuman on-the-go untuk dijadikan bekalan breakfast. Yes, paling penting tak perlu nak panaskan air dan bancuh, it's ready to drink! Rasa dan aroma tetap sama seperti minuman yang dibancuh!




Actually, minuman seperti Juscoffee dan Justea ni, bukan hanya sekadar minuman on-the-go untuk breakfast, malah ia juga sesuai untuk dijadikan peneman di pejabat atau dibawa ke kuliah bagi students untuk mengatasi rasa mengantuk dan memberi kesegaran. Yes, it's a perfect choice if you are looking for a quick recharge! Selain itu, Justea dan Juscoffee amat sesuai untuk waktu rehat (tea time or coffee break).




Personally, aku suka minum Juscoffee dan Justea ni time breakfast. Kalau tak sempat breakfast, biasanya aku bawa Justcoffee dan Justea untuk bekalan minum petang di workstation. Ye lah, bila lepas lunch hour, biasanya mata dah berat. So, memang kena siap-sedia dengan minuman seperti Juscoffee dan Justea ni. Barulah segar-bugar balik mata ni, hehehe. 


Kalau di rumah pula, biasanya aku minum Justea dan Juscoffee time tengok TV. Just in case kena stay-up untuk siapkan artikel blog atau kerja, hah itu memang tak boleh lari. Mesti kena ada peneman, iaitu Juscoffee. So sekarang, selain dari chrysanthemum tea, dua lagi minuman favorite Yeo's yang aku suka adalah Juscoffee dan Justea. 





So guys, if you're interested to try out Juscoffee or Justea, just grab at your nearest store. Produk terbaru dari Yeo's ini boleh didapati di petrol station seluruh Malaysia seperti Shell, Petron dan BHP. Selain itu, boleh dapatkan juga di rangkaian kedai-kedai runcit/ minimart berdekatan seperti KK Mart. Grab one today, and feel the "kaw"!


Kalau korang nak tahu details berkaitan produk-produk Yeo's ataupun promosi-promosi terkini dan contest yang sedang berlangsung, korang boleh kunjungi website rasmi Yeo's Malaysia ataupun follow mereka di laman media sosial seperti berikut. Cekidout!


Website:

Instagram:
Sekarang ni, macam-macam produk kesihatan ada di pasaran dengan pelbagai khasiat dan kelebihan masing-masing. Cuma, nak pesan kepada pengguna di luar sana. Pastikan sebelum mencuba sesuatu produk, sila semak dengan lebih terperinci dulu tentang jenama dan produk yang kita nak makan/minum (consume). Kalau kosmetik, at least hanya pakai di bahagian luaran sahaja. Tapi, bila kita berbicara soal makanan tambahan/ supplement, produk sebegini kita akan makan/minum dan akan masuk ke dalam badan kita. So, kalau ada bahan terlarang atau beracun, semestinya ia amat memudaratkan kita.


Salah satu produk yang semakin laris di pasaran sekarang ini adalah produk kurus ataupun produk untuk menurunkan berat badan. Ya, semua orang taksub nak turunkan berat badan tak kira perempuan mahupun lelaki. Sampai ada yang sanggup beli produk di tepi-tepi jalan yang murah tanpa membuat usul-periksa tentang kandungan produk. Kesannya, ada yang terkena pelbagai penyakit sampingan seperti buah pinggang dan sebagainya. So guys, kalau korang mencari produk kurus atau produk untuk turunkan berat badan, kat sini aku nak share satu brand yang dah establish di pasaran di Malaysia. Nak tahu produk apa? Tak lain tak bukan produk Fib're  Rose dari Sista Stardust.




Fib’re Rose dari Sista Stardust adalah makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botani semulajadi untuk kesihatan dan kecantikan. Produk Fib're Rose mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak Kelopak Rose (Japan Whitening) yang merupakan ramuan berpaten No.3818483 dan pelbagai bahan yang ternyata mampu mengawal selera makan sekaligus menyelesaikan masalah berat badan. Jadi, dari segi ramuan dan kandungan dalam produk Fib're Rose, memang tak perlu risau. Semuanya selamat dan telah diuji di makmal!




Pengalaman aku sendiri, bila travel ke Bali, Indonesia bersama produk Fib're Rose Sista Stardust. Setibanya di Ngurah Rai International Airport, aku ditahan di kaunter kastam untuk pemeriksaan rawak bagasi. Kebetulan aku bawa produk Sista Stardust yang baru aku terima ke sana. Nak dijadikan cerita, pihak kastam suruh buka kotak dan diambil 1 sachet untuk pemeriksaan. Nervous juga time tu. Tapi, nasib baik, lepas explain cakap itu adalah produk supplement untuk diminum dan selepas buat pemeriksaan rapi, akhirnya aku dilepaskan. Fuh, lega! Nampak tak? Produk ini terbukti selamat dan tidak mengandungi bahan beracun. So guys, kalau korang nak travel ke mana -mana, especially ke luar negara, jangan risau, boleh je nak bawa bersama produk dari Sista Stardust ni.




Sebenarnya, produk Sista Stardust ni ada 3 seleksi variasi di pasaran iaitu Berries Rose, Fib're Rose dan Colla Rose. Memandangkan aku lebih prefer untuk mencuba produk bagi menurunkan berat badan dan mendapatkan berat badan ideal, jadi produk pilihan terbaik untuk aku adalah Fib're Rose. Macam korang yang mencari produk untuk mencerahkan kulit dan penjagaan kulit muka, boleh cuba produk Berries Rose. Untuk korang yang ada masalah kulit kering, bintik-bintik halus pada wajah dan mencari produk untuk menguatkan kuku, rambut dan tulang, korang boleh cuba produk Colla Rose. Pendek kata, Sista Stardust menyediakan produk yang pelbagai dalam memenuhi kehendak pengguna.


9 kebaikan Fib're Rose


Kenapa aku pilih produk Fib're Rose Sista Stardust berbanding produk-produk lain yang ada di pasaran? Selain produk ini dijual pada harga yang berpatutan dan mempunyai rasa yang sedap bila diminum, Fib're Rose juga mempunyai 9 kebaikan utama. Antara kebaikan yang akan diperoleh oleh pengguna Fib're Rose adalah seperti berikut:

  1. Meningkatkan metabolisme tubuh badan
  2. Membantu proses pencernaan & sembelit
  3. Membuang toksin dari badan
  4. Mengawal selera makan
  5. Badan akan lebih ringan dan bertenaga
  6. Membakar lemak dan melansingkan badan
  7. Membantu menyihatkan badan
  8. Mengandungi antioksida yang tinggi
  9. Mengempiskan perut

Apa yang lagi menarik tentang produk Fib're Rose dari Sista Stardust, produk Fib're Rose boleh diminum oleh semua pengguna tidak kira lelaki mahupun perempuan. So guys, tak payah risau especially lelaki-lelaki di luar sana kalau susah nak cari produk terbaik untuk dapatkan berat ideal di pasaran. Beli je Fib're Rose dari Sista Stardust.




Ramuan Fib're Rose Sista Stardust


Fruktosa, Serbuk Jus Oren, Maltodekstrin, Acid Citrid, Gum Akasia, Trikalsium Fosfat, Serbuk Campuran Buah dan Sayuran (Nenas, Epal, Kiwi, Markisa, Lemon, Pir, Bayam, Timun, Saderi), Serbuk Nenas, Pewarna Epal Hijau, Serbuk Buah Delima, Serbuk Lidah Buaya, Sekam Psyllium, Serbuk Jus Epal, Serbuk Senna, Ekstrak Kelopok Bunga Ros.




Harga

60 sachet RM150


Satu kotak Fib're Rose mengandungi 60 sachet (10 gram) setiap satu yang berharga RM150. Dari segi harga memang berbaloi. Sebabnya, satu kotak Fib're Rose boleh tahan untuk 2 bulan. 




Dos yang dicadangkan


Untuk mengamalkan minum Fib're Rose, tak susah pun. Cuma perlu minum 1 sachet sehari sebelum makan malam. Goncang sehingga larut sebelum diminum. Ataupun, satu lagi alternatif yang korang boleh amalkan adalah minum 1 sachet sehari sebelum tidur. Yes, selalunya aku minum sebelum tidur. So, bila bangun pagi, badan akan rasa lebh cergas dan ringan.


Perhatian: Jika anda hamil, menyusu atau sedang mengambil ubat, sila rujuk kepada doktor atau penasihat perubatan sebelum mengambil sebarang makanan tambahan


Cara penyimpanan


Pastikan Fib're Rose di simpan di tempat  yang dingin dan kering untuk memastikan produk ini tahan lama dan tidak rosak.




Cara Penyediaan


Nak minum Fib're Rose ni pun sangat cepat dan mudah. Setiap pembelian satu kotak Fib're Rose akan dibekalkan dengan 1 shaker khas untuk digunakan ketika minum. Apa yang korang perlu buat, campur 1 paket (10 grams) ke dalam 150ml air suam dalam shaker, goncang (shake) atau kacau sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Pastikan korang minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.



Sista Stardust - Kilang Bertaraf GMP




Satu kelebihan tentang produk dari Sista Stardust, selain ia diformulasikan dengan ramuan botani iaitu 100% botani dan halal, Sista Stardust juga mempunyai kilang mereka sendiri dalam menghasilkan dan mengeluarkan produk-produk mereka. Kilang yang bertaraf GMP ini sememangnya mendapat kelulusan daripada pihak berwajib dan mempunyai polisi dan prosedur yang diluluskan.






Kalau korang berminat untuk mencuba sendiri produk dari Sista Stardust, jangan lupa dapatkan daripada agen-agen terpilih. Untuk maklumat lanjut, korang boleh refer pautan yang disediakan di bawah untuk ke website, dan juga laman sosial media Sista Stardus. Jom, dapatkan berat badan ideal bersama Fib're Rose Sista Stardust. Selamat mencuba!





More Info :

Website: 

Facebook: 

Instagram: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...