Ini cerita minggu lepas. Cerita hujung minggu, seminggu sebelum menjelangnya bulan Ramadan. Macam biasa, hujung minggu adalah masa yang paling sesuai untuk projek Jalan-Jalan Cari  Makan (JJCM). Dan kali ini, aku terjah Restoran PappaRich di Scott Garden. Untuk perkongsian kali ini, aku nak share tentang menu baru dan promosi terbaru yang ada di PappaRich. Mana tahu kan, ada pembaca di luar sana mati kutu nak pilih menu apa bila bertandang ke PappaRich. Jadi, meh nak suggest menu yang patut korang cuba. Here we go!


Biasanya, kalau singgah di PappaRich apa yang korang order? Kalau aku, menu yang selalu order di PappaRich adalah Nasi Lemak Ayam Rendang. Tapi, kali ini aku rasa nak cuba sesuatu yang lain. Bila sampai di PappaRich outlet di Scott Garden, ternampak bunting yang diletakkan di sebelah pintu masuk. "All-day Hainan Bread Set for RM8.88". Fuh, tengok macam mengancam! Memang tak fikir panjang, memang dah aim nak order set roti Hainan. Dengan harga di bawah RM10, dapat satu set roti dan secawan kopi/ teh tarik. Paling penting, menu ini bukan terhad untuk breakfast sahaja. Hainan Bread Set ini available sepanjang hari di semua outlet PappaRich seluruh Malaysia. 


The Hainan bread served at PappaRich comes from a 70-year-old recipe


Siapa kat sini tahu asal-usul Roti Hainan? Kalau nak tahu, asal-usul Roti Hainan datangnya daripada peneroka kaum Cina yang menetap di Malaysia. Hainan di sini bukanlah merujuk kepada daerah Hainan di China, tapi kepada kelompok masyarakat yang mendiami Malaysia sejak bepuluh tahun yang lalu. Dan menariknya, menu roti Hainan ini sudah sebati dengan masyarakat Malaysia dan resepi turun-temurun ini sudahpun mencecah 70 tahun. Wow! Dah jadi makanan tradisi ni. 


Steamed Hainan Bread with butter + kaya and White Coffee


Dan untuk kali ini, aku mencuba Steamed Hainan Bread yang dihidangkan bersama butter dan kaya. Tidak ketinggalan, set yang dipesan dilengkapi dengan secawan White Coffee. It's a perfect combination. Setiap orang ada preference masing-masing. Ada yang suka roti steam, ada yang suka roti bakar. For me, I more prefer roti steam. Tekstur rotinya yang lembut dan gebu, disapu pula dengan butter yang lemak masin dan kaya yang lemak manis, memang memberikan rasa yang cukup sempurna. 


Untuk setiap set yang dipesan, kita ada 3 pilihan minuman yang boleh dipadankan dengan set roti Hainan. Boleh pilih original coffee, white coffee atau teh tarik. Antara ketiga-tiga pilihan yang ada, I go for white coffee! Fuh, at the first sip, it made me smile. Pilihan yang tepat. Apa yang aku suka white coffee berbanding dengan original coffee adalah rasanya yang lebih creamy dan manis. 


PappaRich is a food and beverage franchise which started in Malaysia around 2006
They offer traditional Malaysian cuisines and drinks as well as other types of dishes


Selain daripada menu baru "Hainan Bread Set", PappaRich juga menyajikan pelbagai menu tradisi Malaysia dan pelbagai jenis minuman. So guys, kalau nak tahu lebih lanjut, jangan lupa terjah ke outlet-outlet PappaRich yang berdekatan. Oh ya, sebelum terlupa. Promosi Hainan Bread Set yang aku makan tu hanya untuk beberapa bulan je tau. Hah, cepat-cepat lah pergi cuba sementara promosi berlangsung. Murah je, cuma RM8.88!


Hainan bread set comes in either traditionally toasted or steamed Hainan bread
Served with a rich serving of kaya and butter
3 drinks choices that comes with the set are; classic PappaRich coffee, teh Tarik, or white coffee


Untuk korang yang berminat nak mencuba sendiri set roti Hainan di Papparich, tak kiralah untuk breakfast, lunch atau dinner, bolehlah pilih sama ada nak makan Toasted Hainan Bread atau Steamed Hainan Bread. Kedua-dua menu dihidangkan bersama butter dan kaya. Set hidangan dilengkapi dengan 3 pilihan minuman iaitu coffee, white coffee. 


Hainan Toast with butter + kaya
1 cup of drink - Coffee / Teh Tarik / White Coffee
Additional RM1 for ice - Coffee Ice / Teh Tarik Ice / White Coffee Ice


Steamed Hainan Bread with butter + kaya
1 cup of drink - Coffee / Teh Tarik / White Coffee
Additional RM1 for ice - Coffee Ice / Teh Tarik Ice / White Coffee Ice


Nak tengok promosi-promosi hebat lain dari PappaRich, korang boleh refer laman sosial media PappaRich seperti Facebook dan Instagram. Apapun, selamat mencuba!


Website:

Facebook:

Instagram:

Bila jadual harian terlampau ketat. Dari 9 pagi hingga 6 petang, pergi kerja balik kerja. Bila rutin harian terlampau padat. Ulang-alik buat benda yang sama. Nak apply cuti pun tak sempat untuk vacation/ travel. Sampai satu tahap, kita akan rasa 'stress' dan bosan menghadap benda-benda yang sama. Jadi, dah tiba masanya kita perlukan staycation. Idea untuk weekend getaway dengan menginap dan tenangkan fikiran di mana-mana lokasi adalah langkah yang bijak. 


Baru-baru ini, aku ada terbaca tentang infografik berkaitan 5 sebab kenapa kita perlukan staycation. Memandangkan sekarang kita duk bercerita tentang staycation, apa salahnya aku share dengan korang semua. Mesti ada yang nak tahu kan? At least, dapat bagi korang idea untuk memecahkan kebuntuan dari terperangkap dalam kesibukan rutin harian. Jom, cekidout!


5 Sebab kenapa kita perlukan staycation?


1. Keluar dari rutin harian

Bila hari-hari menghadap rutin harian dan buat benda yang sama, kita akan stress dan bosan. Jadi, jalan terbaik untuk keluar dari rutin harian adalah dengan staycation. Pergi je ke mana-mana destinasi. Tak semestinya jauh, dekat pun boleh asalkan dapat alami dan rasai surrounding yang berbeza. Barulah idea bernas boleh datang. Macam kami team Projek Travel, baru-baru ini kami menginap di V E Hotel & Residence yang terletak di Bangsar South, KL.




2. Belanja tak besar

Apa beza vacation dan staycation? Kalau vacation, kita kena beli tiket flight, fikir pasal transportation, book accommodation dan fikir aktiviti-aktiviti dan tempat-tempat menarik di sekitar destina yang kita pergi. Sebaliknya,  staycation tak perlu semua itu. Kita pergi dan menginap. Mostly, fokus untuk aktiviti indoor je. Macam di V E Hotel & Residence, kami diberi dua pilihan sama nak pilih apartment dengan One bedroom Executive (RM392+ per night) atau apartment dengan Two bedroom Executive (RM488+ per night). Boleh duduk seramai mana yang kita nak, takde limit dan bergantung kepada keselesaan masing-masing. Yang penting, cukup lengkap. Siap ada kitchen untuk memasak.





3. Just packing sikit-sikit

Staycation ni tak perlu pening-pening dan serabut fikir nak bawa apa. Tak perli risau takut-takut tertinggal barang-barang penting. Sebabnya, kebiasaan destinasi staycation adalah tak jauh sangat. So, kalau tertinggal barang tu, buat-buat pejam mata je. Kalau lokasi tu sangat dekat, pendek kata boleh patah balik ambil semula. Macam kami di V E Hotel & Residence, memang dekat sangat lah dengan rumah. Dari Cheras ke Bansar South, hanya ambil masa lebih kurang 30 minit je. 


Apa yang perlu bawa? Bawa je barang keperluan seperti pakaian tidur, swimming suite (in case plan nak swimming), kasut sukat (in case nak pergi gym), makanan (in case nak masak dan makan-makan), laptop (wajib sebab boleh online dengan adanya free wi-fi) dan paling penting bawa diri, hahahaha! The rest, just enjoy the staycation.





4. Tak perlu bersesak

Staycation membolehkan kita spend banyak masa indoor dan buat aktiviti-aktiviti macam lepak santai, makan-makan, swimming dan sebagainya. Jadi, dah tentu tak akan alami sebarang kesesakan lalu-lintas ataupun kena bersesak-sesak dengan orang ramai atau pelancong lain. Jadi, kita boleh chill and relax je sepanjang masa. Boleh tenangkan fikiran dan buat apa yang kita suka. Refresh!





5. Latihan pengembaraan

Orang kata, staycation ni seolah-olah persediaan kepada vacation yang sebenar. Jadi, sebelum kita mula merancang perjalanan/ travel yang lebih jauh, kita biasakan diri dengan travel dekat-dekat. Especially, staycation dengan kawan-kawan. Time ni la korang nak kenal lebih dekat kawan-kawan korang sama ada sesuai ke tak nak pergi travel sama-sama nanti. Kalau dah staycation dekat-dekat pun dah buat banyak onar, banyak cekadak, takde maknanya nak jadikan travel partners untuk pergi jauh-jauh. Betul tak? So, nak pergi travel/ vacation, pilihlah travelmates yang satu kepala, sama-sama boleh toleransi dan sporting. Baru bermakna trip yang korang pergi.





Untuk perkongsian kali ini, aku nak share tentang pengalaman kami untuk Staycation di V E Hotel & Residence Bangsar South, Kuala Lumpur. Walaupun hanya menginap selama 2 hari 1 malam, macam-macam aktiviti kami buat termasuklah aku sendiri kena prank birthday dengan budak-budak ni. Hampeh betul! Ok, jom kita tengok apa yang best di V E Hotel & Residence Bangsar South.


Prank Birthday


Patutlah masing-masing beria ajak pergi staycation di V E Hotel & Residence. Rupa-rupanya dorang dah plan nak buat prank birthday. Adoyai! Apapun terima kasih semua yang susah-susah sediakan pavlova dan brownies. So guys, kalau korang plan nak prank birthday sape-sape atau nak celebrate anniversary ke apa, hah boleh la buat surprise macam ni.




Staycation Projek Travel


Sebenarnya, dah lama kami tak buat weekend getaway dan staycation bersama. Kalau dulu, merata kami pergi. Sampai ke Melaka, ke Perak dan lain-lain kami pergi. Akhirnya, di V E Hotel & Residence juga kami bertemu balik. Actually, time staycation lah kami bincang idea-idea fresh untuk Projek Travel. Sambil duk santai-santai, sambil-sambil tu juga kami brainstorm. 




Kitchen Cukup Lengkap


Tak lengkap staycation di sebuah apartment tanpa fully equipped kitchen. Hah, kat sini pun mudah nak masak-masak. Dilengkapi dengan dapur memasak, oven, peti ais dan kettle. Oh selain kitchen, washing machine juga disediakan. So, tak payah nak hantar baju ke laundy. Boleh basuh sendiri di apartment yang disewa. Mudah!




Tempat Lepak Santai


Nak sembang-sembang, nak borak-borak, boleh datang ke cafe yang terletak berhampiran dengan swimming pool. So, boleh la lepak santi di sini. 




Swimming Pool


Jangan lupa, kalau datang staycation bawa sekali pakain mandi (swimming suite). Hah, macam kami kat sini, sempatlah juga singgah swimming sekejap. Nice view from the top! Nampak bangunan-bangunan di sekitar Bangsar South. 




The Straits Estate


Kalau menginap di sini, korang akan dapat makan pagi (brekafast) percuma. Semasa kami stay tempoh hari, dapatlah merasa hidangan brekafast buffet di The Straits Estate. Seriously, menu sarapan kat sini memang banyak pilihan. Tip top!








Gimnasium 24 Jam


Untuk orang yang pentingkan fitness dan kaki gym, jangan risau. Kalau datang menginap di sini, rutin harian korang untuk pergi gym tak akan tergendala. Gimnasium di sini dibuka 24 jam dan dilengkapi dengan pelbagai alat. Aku pun sempat pergi berlari atas thread mile dan angkat dumbell. Acah-acah je, sambil meninjau sendiri kemudahan gym yang disediakan. 






2-Bedrooms Apartment


Apartment yang kami stay adalah 2-Bedrooms yang dapat memuatkan sehingga 5-6 orang. Apa yang best tentang apartment ini adalah setiap bilik dilengkapi dengan TV LCD. Di ruang tamu pula dilengkapi dengan set sofa dan juga TV LCD untuk lepak-santai. Overall, penginapan di sini sangat best. Tilam, bantal dan comforter memang buatkan kita macam malas nak bangun, hahaha. Selesa!








Apapun,  terima kasih V E Hotel & Residence Bangsar South untuk penginapan yang sangat selesa. Dan sebelum terlupa, di kesempatan ini saya nak ucapkan selamat Ulangtahu yang pertama buat V E Hotel & Residence. Semoga, untuk tahun ini dan tahun-tahun mendatang, lebih maju dan lebih sukses!


Untuk pengetahuan korang semua, V E Hotel & Residence merupakan bangunan kediaman dan hotel. Mempunyai 337 bilik hotel dan 95 buah kediaman yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan. Antara senarai kemudahan yang ada di V E Hotel & Residence untuk kegunaan pelanggan yang menginap adalah seperti berikut:

  • 24 Jam gimnasium, sauna & bilik persalinan
  • Concierge 24-jam
  • Sarapan pagi percuma di The Straits Estate
  • Akses WiFi percuma
  • Tempat letak kereta percuma
  • Gymnasium kolam renang infiniti & kolam renang untuk kanak-kanak
  • Santapan di dalam bilik
  • Kemudahan mesyuarat dan acara menampung sehingga 2,000 tetamu
  • Bar tepi kolam
  • Anju Spa
  • Servis ulang-alik dalam kawasan Bangsar South

Rate

One bedroom Executive: 
RM392+ per night

Two bedroom Executive: 
RM488+ per night


Video Staycation V E Hotel & Residence Bangsar South, Kuala Lumpur




Untuk korang yang mencari destinasi staycation di Kuala Lumpur, salah satu cadangan yang korang boleh pertimbangkan adalah di V E Hotel & Residence. Jadi, kalau nak tahu lebih lanjut, boleh rujuk laman media sosial seperti instagram dan facebook ataupun hubungi nombor dan emel yang tertera.


Alamat:
V E Hotel & Residence,
Bangsar South City,
No. 8, Jalan Kerinchi,
59200 Kuala Lumpur.

Nombor Telefon:
+603 2246 2888

Laman Web:

E-mel:
info@vehotel.com

Facebook:

Instagram:
Menjelang bulan Ramadan, semestinya ramai di antara kita mencari lokasi-lokasi Buffet Ramadan terbaik di sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor dan sebagainya. Apa yang istimewa tentang buffet Ramadan adalah setiap lokasi ada tarikannya yang tersendiri. Dan untuk perkongsian kali ini, aku nak cerita pengalaman menikmati juadah istimewa sempena Buffet Ramadan 2017 di AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur.


Nasi Tumpeng Jawa Timur


Untuk Buffet Ramadan 2017, AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur tampil dengan tema "Selera Desa Kembara Iftar di Kuala Lumpur". Pelbagai variasi hidangan yang dulunya sangat popular di sekitar Kuala Lumpur sejak tahun 70-an hingga 90-an ada ditawarkan untuk buffet Ramadan kali ini. Menariknya, semuanya dihimpunkan di bawah satu bumbung iaitu di AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur.


Hidangan istimewa daripada chef yang berpengalaman


Menu yang disediakan di sini adalah istimewa daripada barisan chef yang berpengalaman iaitu Chef Yohanis, Chef Mariam, Chef Syukri, Chef Alias dan pasukan mereka yang sememangnya sangat komited dalam memberikan juadah yang terbaik setiap tahun. Jom, kita tengok apa menu-menu yang best di buffet Ramadan 2017 AnCasa Hotel & Spa Kuala Lumpur.

Kembara Iftar di Kuala Lumpur


Foch Avenue - Masakan Melayu


Jalan Bellamy - Ikan Bakar


Ulam-ulaman, kerabu dan sambal


Nasi Arab Khabsah


Ayam Golek Percik


Antara sajian yang dihidangkan di AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur adalah Ikan bakar Stail Masakan Portugis, Nasi Tumpeng Jawa Timur, Rendang Itik, Siput Sedut Batang Keladi, Sup Rusa, Ayam Golek dan Kambing Golek. Pastinya, menu-menu yang ditawarkan akan mengubat rindu kita semua terhadap masakan kampung. 


Jalan Kampung Attap - Aneka jenis mee


Jalan Dato Keramat - Satay dan Rojak Mamak




Selain itu, terdapat pelbagai hidangan lain yang pastinya memikat selera kita semua untuk berbuka puasa seperti Rojak Mamak, Asam Laksa, Roti Canai Pandan, Ketupat dan juga Lemang.


Ubi kayu rebus, serunding ayam, serunding daging dan sambal 


Skew


Seafood


Aneka jenis kerabu


Paling best, seleksi pencuci mulut (dessert) dan aneka jenis kuih-muih tradisional yang dihidangkan. Memang betul-betul mempersona mata yang memandangnya, apatah lagi dari segi rasanya. Antara juadah yang wajib dicuba bila bertandang ke sini adalah Serawa Durian, Wajik Durian, Puding Durian, Bubur Durian, Dodol Lempok, Kek Durian, Talam Durian dan Mousse Durian. Tidak ketinggalan, apam balik yang sangat sedap dan rangup. Yummeh! 


Aneka jenis desserts


Aneka jenis kuih-muih tradisional


Puding roti dan donut


Apam Balik

Harga Buffet Ramadan

Dewasa
RM68

Kanak-kanak
RM40


Untuk korang yang sedang mencari buffet Ramadan di sekitar Kuala Lumpur, apa kata masukkan AnCasa Hotel sebagai salah satu pilihan. Selain menawarkan harga yang lebih rendah berbanding tempat-tempat lain, menu yang ditawarkan juga amat memuaskan dan pelbagai. It's worth it!


Untuk maklumat lanjut tentang pakej yang ditawarkan oleh AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur atau nak buat booking/ reservation, bolehlah hubungi 03-2026 6060 sambungan 7703 atau layari www.ancasahotels.com.

Selamat mencuba!
Tick tock tick tock, bulan Ramadan bakal menjelma tak lama lagi. Maka, berduyun-duyunlah orang akan mencari tentang buffet Ramadan terbaik dan tempat berbuka puasa paling best untuk event pejabat, reunion dan macam-macam lagi. Seperti tahun-tahun sebelumnya, aku akan share beberapa lokasi terbaik di sekitar Kuala Lumpur untuk dijadikan cadangan untuk anda di luar sana yang mencari-cari lokasi terbaik untuk majlis berbuka puasa. Untuk perkongsian kali ini, jom kita tengok apa yang special tentang Buffet Ramadan 2017 di Imperial Chakri Palace, KLCC. 




Buffet Ramadan 2017

Imperial Chakri Palace KLCC


Siapa di sini suka makan makanan Thai? Semestinya, anda pernah singgah makan di restoran Imperial Chakri Palace kan? Restoran Imperial Chakri Palace memang cukup terkenal dengan sajian menu makanan Thai yang pelbagai dan sedap. Tidak ketinggalan, sepanjang bulan Ramadan nanti, pihak Imperial Chakri Palace Cuisine akan menyajikan hidangan terbaik mereka untuk buffet Ramadan tahun ini.




Selain menyajikan buffet Ramadan dengan aneka jenis makanan Thai, mereka juga menyajikan aneka jenis menu tempatan. Tema untuk buffet Ramadan di Imperial Chakri Palace tahun ini adalah “Tantalizing Tastes of Thailand”. Jadi, sesiapa yang teringin nak mencuba makanan Thai terbaik di Kuala Lumpur, bolehlah kunjungi Imperial Chakri Palace. Promosi buffet Ramadan di Imperial Chakri Palace KLCC dan Chakri Palace Pavilion KL bermula pada 30 Mei 2017.


Menu Istimewa Buffet Ramadan


Untuk anda yang dah biasa berkunjung ke Imperial Chakri Palace, pastinya sudah tahu menu-menu istimewa yang dihidangkan di sini. Untuk anda yang pertama kali merancang untuk memilih Chakri Palace sebagai lokasi buffet Ramadan nanti, berikut disertakan menu-menu istimewa Buffet Ramadan yang bakal dihidangkan sepanjang bulan Ramadan.




Tidak lengkap kunjungan anda ke Imperial Chakri Palace tanpa mencuba pembuka selera (appetizer) yang terkenal di Thailand iaitu  “Mieng Kam”. Apa yang unik dan menarik tentang “Mieng Kam” ini adalah ia dihidangkan dengan 7 ingredients yang berbeza yang terdiri daripada daun kadok, kacang, cili, bawang merah, limau nipis dan sos istimewa. 




Antara menu-menu lain yang turut disajikan di Chakri Palace adalah Samosa, Crispy Thai Spring Rolls, Thai Crispy Fried Noodles dan banyak lagi. Pendek kata, aneka juadah disediakan di sini bermula dari pembuka selera, menu utama sehinggalah ke pencuci mulut.





Antara menu utama (main course) yang bakal disajikan sempena Buffet Ramadan nanti adalah seleksi pilihan Thai cuisine seperti lamb in Thai green curry, prawn with butter sauce topped with salted egg, stir fried squid with salted egg, Tomyam seafood, beef with black pepper sauce dan tak ketinggalan fish with sweet & spicy sauce.




Selain juadah masakan asli Thai, tidak ketinggalan menu-menu tempatan yang menjadi pilihan ramai rakyat Malaysia iaitu Rendang Daging Tok ,Masak Lemak Gulai Daging, Ayam Kapitan dan Nasi Beriani.




Tidak lengkap juadah berbuka puasa dengan hidangan masakan Thai tanpa mencuba menu istimewa daripada Thai Chefs seperti ulam-ulam and Kerabu. Antara yang paling mencuri perhatian semua orang yang datang bertandang ke sini adalah Thai Mango Salad dan Thai Papaya salad.




Selain menu-menu tersebut, ada juga beberapa menu istimewa lain yang dihidangkan di live actions stalls. Antaranya Satay Ayam dan Satay Daging. Tidak terkecuali untuk anda penggemar Ikan Bakar, bihun Tom Yam dan Laksa Thai. Pendek kata, semua makanan Thai ada di sini!





Pengalaman menikmati juadah di Imperial Chakri Palace membawa kita seolah-olah menikmati makanan di negara Thailand. Dengan aneka jenis menu istimewa yang dimasak khas oleh Chef dari Thai dengan menggunakan resepi asli, semestinya akan memberi kepuasa kepada kita semua dalam menikmati juadah yang terhidang.




Paling penting, di sinilah peluang terbaik untuk menikmati famous Thai desserts sebagai pencuci mulut. Antara menu istimewa di bahagian desserts adalah Red Ruby Waterchestnut, Pulut Mangga (Thai mango sticky rice), dan aneka jenis kuih-muih Melayu seperti bubur jagung & pisang dan banyak lagi. 


Menu Wajib Cuba




Setiap orang ada menu favorite masing-masing. Same goes to me! Bila berkunjung ke restoran Thai, menu wajib yang mesti dimakan adalah tomyam, laksa Thai, green curry, somtam dan pulut mangga. Dah dapat menu-menu macam ni, dah boleh senyum sampai ke telinga, hehe.




Nasi beriani dengan aneka jenis lauk-pauk seperti rendang tok. Jangan lupa untuk mencuba sendiri green curry iaitu salah satu masakan popular di Thailand. 



Tak sah kalau makan di Restoran Thai kalau tak makan tom yam. Antara hidangan yang wajib cuba di Imperial Chakri Palace adalah bihun Tom Yam.



Untuk peminat laksa, rasai kelainan untuk menikmati sendiri keenakan laksa Thai. Dengan resepi dan bahan-bahan yang berbeza, semestinya laksa Thai memberi rasa yang unik berbanding laksa-laksa yang sedia ada di Malaysia. Laksa Thai is one of my favorite dish!




Sama ada anda merancang untuk berbuka puasa berdua, atau beramai-ramai bersama rakan sekerja atau rakan-rakan, Imperial Chakri Palace is one of the best choice! Kedudukan strategik di pusat bandar, sama ada di KLCC atau Pavilion. Paling penting, mudah diakses dengan public transport seperti LRT dan monorail. 


TIPS - PUBLIC TRANSPORT:
KLCC - Stop at LRT KLCC
Pavilion - Stop at Monorail Bukit Bintang


Pakej Buffet Ramadan 2017

 Imperial Chakri Palace


Jadi, untuk anda di luar sana yang sedang mencari lokasi berbuka puasa atau buffet Ramadan, bolehlah senaraikan Imperial Chakri Palace KLCC atau Paviion dalam bucket list anda! Buffet Ramadan akan bermula pada 30 May 2017 yang akan menghidangkan 3 variasi set menu secara rotation basis sepanjang sebulan bermula jam 7 malam setiap hari.


Imperial Chakri Palace KLCC
RM95.90++ (Adults)
RM49.90++ (Child 6-10 years old & Senior citizen >60 years old)
FREE (Child under 6 years old)


Chakri Palace Pavilion
RM85.90++ (Adults)
RM42.90++ (Child 6-10 years old & Senior citizen >60 years old)
FREE (Child under 6 years old)


Untuk anda yang nak book awal, jangan lupa dapatkan dengan harga promosi Early Bird! Buat tempahan sebelum 30 May 2017 dengan minimum booking untuk 4 orang, bayar dengan harga diskaun untuk Early Bird.

Early Bird Offer


Imperial Chakri Palace KLCC
RM75.90++ (Adults)

Chakri Palace Pavilion
R65.90++ (Adults)

Group Bookings 
BUY 5 FREE 1



Untuk keterangan lanjut bagi sebarang pertanyaan dan urusan tempahan, boleh hubungi:


Imperial Chakri Palace KLCC
03-23827788

Chakri Palace Pavilion
 03-21431141

Phone No:
016-2277182

Email:

Website:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...