Jika saya mempunyai 10 Tempat Duduk Percuma AirAsia, saya akan ke Bali dan saya akan membawa bersama 9 bloggers dan rakan-rakan kerana 10 sebab utama iaitu:


1. Untuk merealisasikan impian ke Bali yang tidak kesampaian

Sebenarnya, tahun lepas saya pernah berhajat untuk ke Bali, namun tidak kesampaian (klik sini). Jadi, bila AirAsia menawarkan 10 Tempat Duduk Percuma AirAsia, inilah masa yang tepat untuk saya mencuba sebaik mungkin bagi merealisasikan impian untuk ke Bali bersama AirAsia. Bak kata orang tua-tua, "Jika tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya". Sebagai salah seorang ahli AirAsia Blogger Community (AABC), saya komited untuk mencuba. Paling penting, saya percaya ini bukan impian saya seorang, malah impian 9 orang lagi yang akan turut serta bersama memeriahkan trip kali ini.


 My Air Asia Free Seats

2. Untuk meneroka destinasi pilihan, Bali

Perkara paling saya suka adalah pergi meneroka tempat-tempat yang tidak pernah dikunjungi. Tidak kira di dalam negara mahupun di luar negara. Kerana Bali mempunyai daya penarik yang begitu kuat seperti pantai dan tempat-tempat cantik yang memukau pandangan, jadi Bali menjadi destinasi pilihan untuk kali ini. Sementara usia masih lagi muda, kesempatan ini perlu dimanfaatkan sebaik mungkin untuk mengembara, mengenal tempat dan budaya orang. "Jauh perjalanan, luas pemandangan".
 
    My favorite thing is to go where I've never been


3. Untuk merasai nikmat percutian bersama bloggers dan rakan-rakan

Mesti ramai tertanya-tanya, kenapa nak pergi bersama bloggers dan rakan-rakan? Kenapa tak nak bawa ahli kelurga? Sebenarnya, saya tak pernah ke luar negara. Jadi, rasa kekok sikit kalau nak pergi bersama ahli keluarga ke tempat yang tak pernah dituju. Mungkin, kalau dah ada pengalaman sikit-sikit, boleh plan untuk buat family trip pula ke destinasi-desitinasi pilihan yang lain di masa akan datang. Memandangkan AirAsia menawarkan 10 Free Seats, ini adalah peluang terbaik untuk bawa bloggers dan rakan-rakan yang berkongsi minat yang sama iaitu kaki travel, untuk timba pengalaman baru bersama. 

First time fly with AirAsia to Kota Kinabalu with Tian Chad for Sen Heng Trip


4. Untuk mencipta memori baru

Setiap tempat baru yang dituju, setiap orang yang kita kenal, dan setiap peluang yang kita dapat, itu semua adalah detik-detik untuk memori baru tercipta. Sekiranya berpeluang untuk terbang bersama AirAsia ke Bali bersama bloggers dan rakan-rakan, tiada apa yang saya harapkan melainkan dapat menghadiahkan mereka kegembiraan yang tiada tolok bandingnya dan satu pengalaman baru untuk mereka abadikan sebagai memori terindah iaitu terbang bersama AirAsia ke Bali.


Pengalaman pertama bonda tercinta terbang bersama AirAsia ke Kuching sempena meraikan kejayaan anak saudara, Sasha mencapai kejayaan 5A dalam UPSR 2013. Nasib baik dia minta hadiah ke Kuching, kalau nak ke luar negara, mahu botak kepala Ayah Su.


Pengalaman pertama Damia terbang bersama AirAsia ke Kuching seawal usia 6 tahun dengan hot seat daripada AirAsia. Semoga dengan ini dapat menyuntik semangat kepada Damia untuk belajar rajin-rajin dan mencapai kecemerlangan dalam pelajaran.  


Jadi kali ini, giliran rakan bloggers dan rakan-rakan untuk sama-sama cipta memori bersama AirAsia Free Seats.


5) Untuk menghargai bloggers dan rakan-rakan

Selain ahli keluarga, orang yang paling dekat dan paling rapat dengan kita adalah sahabat dan rakan-rakan. Mungkin ini adalah peluang terbaik untuk memberi penghargaan kepada bloggers dan rakan-rakan yang sentiasa memberi sokongan sepanjang blogging. Kalau sebelum ini saya asyik berkongsi masalah bersama mereka, ini peluang terbaik untuk berkongsi satu kegembiraan jika diberi 10 Tempat Duduk Percuma AirAsia untuk terbang bersama ke Bali.


Kenangan terakhir di LCCT


Persoalannya, siapakan mereka dan kenapa mereka? Jom, kita senaraikan antara mereka yang bertuah. Adakah korang tersenarai?


 Bloggers Day Out ke Floria Putrajaya 2014


 Trip ke Victoria Bridge, Kuala Kangsar, Perak

  
Dan jika diberi peluang untuk membawa 9 orang bersama untuk AirAsia Free Seats, antara mereka yang akan disenaraikan untuk ke Bali bersama adalah:
  1. Mawardi Yunus
  2. Fauzi Aryaan
  3. Potia
  4. Dikbee
  5. Khai Artzfar 
  6. Mungkin yang duk baca entri ni sampai habis
  7. Mungkin yang drop komen untuk entri ni
  8. Mungkin jugak yang sentiasa like gambar di Instagram
  9. Mungkin yang sentiasa bertegur sapa di facebook 

Kenapa mereka berlima? Kerana kami sentiasa mengadakan  Bloggers Day Out ke tempat-tempat menarik untuk photowalk di setiap hujung minggu. Apa kata kali ini, kita cuba pergi jauh sikit, ke Bali untuk menimba pengalaman yang baru.


Lagi 4 orang siapa? Semestinya peluang akan diberi kepada 4 orang yang bertuah iaitu rakan bloggers yang lain-lain ataupun blog readers yang sentiasa mengikuti perkembangan semasa blog penaberkala. Mesti seronok dan havoc trip ke Bali nanti. *berangan*. InshaAllah, kalau diberi peluang, rezeki ini akan dikongsi bersama mereka.


6. Untuk menikmati pemandangan indah di Pantai Kuta, Bali

Setiap destinasi yang dituju pasti ada tarikan yang tersendiri. Begitu juga dengan Bali. Antara tarikan utamanya adalah keindahan Pantai Kuta.



Mana mungkin saya tak tertarik dengan keindahan tepi laut terbesar di Bali iaitu Pantai Kuta. Pantai ini biasanya sesak dengan pelancong dan papan luncur.Memang teruja untuk ke Pantai Kuta dan menyaksikan sendiri keindahan pesisir pantai di sana.


 Santai di Eco Tree Hotel, Melaka

Mungkin kalau berpeluang ke sana, boleh pose baik punya macam ni. Oh, indahnya dapat bercanda di tepian pantai.
 

7.Untuk melawat tempat yang popular di Bali iaitu Tanah Lot

Kalau ke Bali, tak sah kalau tak bertamu ke Tanah Lot. Ini lagi satu sebab kenapa nak sangat ke Bali. Kalau sebelum ni hanya mampu tengok di kaca televisyen dalam slot drama Projek Memikat Suami, harap kali ini dapat peluang untuk selfie dan wefie di Tanah Lot.



Tanah Lot merupakan salah satu kuil untuk ziarah suci di Bali yang terletak di puncak bentukan batu yang dipisahkan oleh laut. Di sini kita boleh nikmati panorama mengagumkan serta pengalaman penuh unsur budaya melalui tarian Kecak.


Herritage Tour, Melaka

Dah plan, kalau berpeluang ke Tanah Lot nak pakai baju Jalur Gemilang dan nak pose macam ni. Ok tak? Kami bangga jadi anak Malaysia :)


8. Menikmati makan malam isitmewa di Jimbaran

Kalau nak makan malam, orang kata tempat yang best nak feeling romantik boleh pergi ke Jimbaran. Cuba bayangkan kalau dapat duduk semeja dengan rakan bloggers dan rakan-rakan yang pergi bersama, pasti syok. Confirm riuh-rendah dibuatnya dengan gelak-ketawa.



Jimbaran merupakan salah satu pantai terbaik di Bali, teluk yang tenang ini terkenal dengan pemandangannya yang indah berlatarkan matahari terbenam. Jimbaran adalah tempat paling sesuai untuk menikmati makanan laut yang menyelerakan di tepi pantai.


The Settlement Hotel, Melaka

Feeling-feling duk makan tepi pantai di Jimbaran dan melihat matahari terbenam. Fuuuh, mesti best. Kena bawa kamera dan go-pro semua baru best nak capture semua moment indah.


9. Untuk melihat gunung berapi di Gunung Batur, Kintamani

Lagi satu, tak nak lepaskan peluang untuk pertama kali melihat gunung berapi secara live depan mata di  Bali. Sebelum ni, tak pernah tengok yang real. Cuma tengok dalam tv dan majalah.



Di Bali, kita akan berpeluang tengok gunung berapi. Gunung Batur merupakan gunung ke-dua tertinggi di Bali selepas Gunung Agung. Gunung Batur merupakan gunung berapi aktif.


10. Untuk menikmati kehijauan di Jatiluwih Rice Terrace, Tabanan

Sebab tertakhir dan sebab paling best untuk ke Bali adalah kerana Jatiluwih Rice Terrace. Saya anak petani, dan saya membesar di kampung yang penuh dengan sawah padi. Tapi, tak pernah lagi tengok padi yang bertingkat-tingkat macam ni.



Jatiluwih Rice Terrace terletak di Tabanan yang memiliki keluasan sekitar 600 hektar. Pemandangan menghijau serta udara sejuk dan nyaman menjadi tarikan utama untuk ke sini bagi menenangkan fikiran dan merehatkan minda.


Ulu Segama, Sabah

Sebab utama, pastilah nak capture moment indah di sawah padi bertingkat-tingkat. Kalau kat Ulu Segama dulu, sanggup redah lalang-lalang seorang, kali ni nak heret semua 9 rakan-rakan yang lain untuk turut serta terjah sawah padi. Mesti ohsem!


Itulah 10 sebab utama kenapa penaberkala nak sangat 10 AirAsia Free Seats. Adakah layak atau tidak? Itu semua bergantung kepada keputusan pihak AirAsia dan rezeki masing-masing. Korang tolong doakan ye.


Korang yang tak tersenarai kat sini, jangan kecil hati dan jangan sentap. Masih ada lagi 4 kekosongan untuk diisi. Kalau lah betul-betul penaberkala bertuah untuk memenangi 10 tiket pergi balik ke destinasi pilihan, memang ini adalah peluang terbaik yang pernah penaberkala dapat dalam dunia blogging. Doakan semoga rezeki memihak kepada penaberkala, rakan bloggers dan rakan-rakan yang bertuah untuk travel ke Bali bersama AirAsia.


Semoga mimpi ini jadi realiti. 
Semoga impian ini direalisasi.
Terima kasih AirAsia!


airasia.com


 INFO

Untuk korang di luar sana, jangan sia-siakan peluang yang ada. Sementara Free Seats masih lagi available, apa kata ambil peluang untuk book tiket ke destinasi pilihan. Cekidout http://www.airasia.com/ untuk promosi hebat sebelum terlambat. Moh moh kita pergi melancong dan bercuti.
 
25 August 2014 - 31 August 2014

 
1 March 2015 - 24 October 2015

Travel Notes
Advanced booking required.
Fares are not available during embargo period.

Travel period for I5 flights 
26 October 2014 - 24 October 2015
Pizza Hut Malaysia kata, "Kalau pelanggan tak puas hati dengan rasa serta kualiti pizza mereka, Pizza Hut berbesar hati akan menggantikannya dengan pizza baru secara percuma kepada pelanggan". Bukan aku yang kata, Pizza Hut Malaysia sendiri yang kata. Kenapa, tak percaya? Pecayalah *sambung nyanyi lagu Siti Norhaliza, keh3*




Nampak tak kat sini? Pihak Pizza Hut Malaysia begitu komited dalam memberi jaminan kepada semua pelanggan untuk menyajikan pizza yang baru dan dipertingkatkan dari segi penyediaan dan rasa untuk memuaskan hati semua pelanggan sekaligus untuk meletakkan Pizza Hut Malaysia selaku penaraju pizza utama di Malaysia.



 
Dari kacamata seorang pelanggan, tagline, "Satisfaction Guaranteed, Or We'll Replace Your Pizza" merupakan satu pendekatan bijak pihak Pizza Hut Malaysia untuk meyakinkan customer tentang kualiti pizza daripada Pizza Hut.


 Hazman Fadzil - MahaMahu - Nanie - Cik Lily - Penaberkala


Sebenarnya, pena rasa cukup betuah bila dijemput untuk turut serta dalam food testing event yang dianjurkan oleh pihak Pizza Hut Malaysia bertempat di Pizza Hut Pavilion, Kuala Lumpur pada 13 Ogos 2014 yang lepas bersama rakan-rakan bloggers dan media yang lain. Terima kasih Pizza Hut Malaysia. Paling tidak, boleh share pengalaman dengan pembaca kat sini. Kalau nak tahu, event ni dianjurkan untuk memperkenalkan 18 jenis menu baru dan Pan Pizza dengan 16 topping berbeza mengikut citarasa customer termasuk Super Supreme.

 

Semasa majlis pelancaran, sempat dengar kata-kata daripada Pengurus Besar Kanan Pizza Hut Malaysia, Low Kang Moon. Katanya, pihak Pizza Hut Malaysia selalu berusaha untuk memperkenalkan pizza baru yang sesuai dengan selera dan citarasa pelanggan. Sebab tu, Pizza Hut Malaysia tekad untuk memperbaharui komitmen kepada pelanggan dengan meningkatkan mutu Pan Pizza supaya lebih enak dengan penambahan topping yang lebih banyak dan segar.   


 

Ok, mulai sekarang kalau korang ke Pizza Hut, jangan pelik tengok menu booklet yang baru. Bukan hanya sekadar New & Improved Pan Pizza, tapi menu booklet pun baru dan ada improvement. Cayalah! Jom, kita belek-belek menu tengok apa yang baru di Pizza Hut. Mesti korang tak sabar kan? Jom lah kita terjah satu per satu.


Pan Pizza

First sekali, meh kita usha-usha 3 Pan Pizza yang baru dilancarkan iaitu Meat Lover's Pesto, Pesto Chicken dan BBQ Chicken. Ingat, ini #GuaranteeBest. Gaya macam beli mesin basuh, peti sejuk kan? Siap ada guarantee bagai. Di Pizza Hut, apapun boleh. Tak puas hati, boleh minta ganti Pizza baru secara PERCUMA! Ada bran?

Meat Lover's Pesto

Pesto Chicken

BBQ Chicken

Setiap orang ada favorite masing-masing kan? Bagi pena, antara tiga Pan Pizza ni, Pesto Chicken paling best dan kena dengan selera. Torbaik!


Pembuka Selera

Untuk pembuka selera pulak, macam-macam ada untuk dicuba. Ada Hut's Platter, BBQ Wings, Cinnamon Twist, Chicken & Cheese Roll dan Creamy Foundue

Hut's Platter

Kalau rasa nak makan udang rangup dan sedap, bolehlah order Hut's Platter. Untuk pembuka selera, memang umppph!


BBQ Wings - Cinnamon Twist - Chicken & Cheese Roll - Creamy Foundue

Tapi, dalam banyak-banyak appetizer yang ada, macam seronok pulak duk makan Chicken & Cheese Roll. Dengan chicken slice dan cheese yang meleleh, adeh. Memang meletup dalam mulut pop pop pop kesedapannya. 


Pasta

Kali ni, kami dihidangkan dengan 3 jenis pasta yang berbeza rupa dan rasa iaitu Pesto Chicken Spaggetti, Creamy Mushroom Chicken Fetuccinne, dan Polli Arrabiata Spaghetti.

Pesto Chicken Spaggetti
Creamy Mushroom Chicken Fetuccinne
Polli Arrabiata Spaghetti

Adeh,  lemah betul kalau orang tanya, "Mana satu yang sedap?". Sebabnya, tiga-tiga pun sedap. Untuk berlaku adil, meh lah nak share mana satu yang paling sedap mengikut tunas rasa penaberkala. Tak lain tak bukan Polli Arrabiata Spaghetti yang menjadi pilihan.


Hidangan Nasi

Kalau dah perut orang Melayu, tak lari dengan makan nasi kan? So, untuk tidak menghampakan korang yang memang tak boleh kalau tak makan nasi time makan, jangan bimbang. Kali ni,Pizza Hut Malaysia ada menu special  untuk korang.

 Mamma Mia Meatball - Chicken & Cheese Baked Rice
Seafood Lasagna - Flaming Prawns Rice

Kalau nak makan nasi, boleh pilih nak Chicken & Cheese Baked Rice atau Flaming Prawns Rice. Peminat western, boleh pilih nak makan Mamma Mia Meatball atau Seafood Lasagna. Antara 4 menu ni pulak,mesti ada paling best kan? Dan yang paling best pada pendapat peribadi adalah Chicken & Cheese Baked Rice.


Minuman

Chocolate Tiramisu Twist - Fizzy Berry - Tiramisu Treat

Antara 3 minuman baru yang diperkenalkan, hari tu sempat try Tiramisu Treat. Rasanya agak pelik sebab air soya campur dengan daun pudina. Tapi, sebab dia macam ais blended, boleh la jugak telan. Layan sebab rasa pudina tu best.


Pencuci Mulut

 Malten Lava Cake

Orang kata, "save the best for the last". Nin dia, dessert yang ditunggu-tunggu telahpun tiba. Tak lain tak bukan Malten Lava Cake. Aiyakkkk, memang alah la kalau dah tiba bab kek, coklat dan aiskrim. Tak cukup ni kalau makan sorang. Next time, kalau ke Pizza Hut, memang nak kena order benda ni. Sodap bak ang.



#GuaranteeBest Contest

Untuk bloggers dan media yang hadir, pihak Pizza Hut ada mengadakan contest iaitu selfie paling cepat bersama pizza dengan hashtag #GuaranteeBest #PizzaHutMalaysia dan tag @PizzaHutMalaysia. Kalau nak tengok macam-macam gaya selfi kingkong, hah boleh terjah hashtag #GuaranteeBest.



Bab-bab selfie ni lemah sikit. Terketar-ketar tangan macam orang parkinson nak snap gambar sendiri. Dah la nak cepat, haha. Lawak betul. Internet pulak buat hal. Sekali upload, tiga sekali gus masuk. Ceit. Dugaan!


Dan salah seorang pemenang adalah blogger Cik Lily Putih. Tahniah kak Lily. Apapun, tahniah kepada pemenang-pemenang yang lain. Tak menang contest, moh ler kita baham pizza puas-puas yok.


Jemput makan semua. Kalau terliur, boleh la ke Pizza Hut berdekatan sekarang.Kalau malas nak pergi, call je suruh delivery,hehe.


 
Ruby dari Ruby.My ditemubual

Ini pulak gerangan Ruby ditemuramah mengenai rasa pizza baru oleh cik Banaf. Apa yang Puan Ruby cakap? Tu kita tunggu video upload ke facebook Pizza Hut Malaysia. 

Contest

Sempena promosi ni, satu contest mudah untuk pelanggan Pizza Hut bermula 12 Ogos 2014 hingga 10 September 2014. Hadiah lumayan menanti korang yang bertuah iaitu wang tunai sebanyak RM1000 dan hadiah utama bernialai RM10,000.
Apa tunggu lagi? Hanya perlu buat pembelian minimum RM30 mesti termasuk Pan Pizza (satu penyertaan bagi satu resit)  dan hantar penyertaan melalui WhatsApp atau pos biasa. Jom,  cuba dan menang.  Semoga berjaya!

Untuk maklumat lanjut, boleh terjah laman media sosial Pizza Hut Malaysia
Pizza Hut hanya di hujung jari anda!

Delivery
1 300 88 2525

Facebook
Twitter
Instagram

Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa, ngeri bunyinya kan? Tapi, ce try imagine kalau betul-betul berlaku dalam hidup kita. Sebab tu, kalau duk rumah sewa, kena berbaik-baik dengan semua ahli rumah. Jangan nak pentingkan diri, "bagai enau dalam belukar, melepaskan pucuk masing-masing". Sakit demam nanti, at least ada orang nak tolong-tolong. Ye lah, family duk jauh nun di sana. Takde lah nanti, kalau mati pun takde orang tahu. 


Cakap pasal duk rumah sewa, macam-macam pesen aku jumpa. Paling tak boleh blah, bila ada yang suka berkurung dalam bilik 24 jam, buat hal sendiri. Makan minum tak tahu bila, apatah lagi nak bertegur sapa. Tak best lah kalau ada housemate macam tuh. Lagi satu, yang kedekut. Kalau barang orang bukan main rembat, tapi kalau barang dia bukan main liat nak bagi. Orang kata, kedekut tahi hidung masin,lol. Alhamdulillah, so far ahli rumah sekarang ni semua ok. Korang pun mesti dah jumpa kan macam-macam pesen housemate atas muka bumi ni? 




Lama dah tak buat entry A Popcon Session iaitu blogpost special untuk movie review. Here we go! Dah buka topik pasal kawan serumah, meh nak share pasal filem terbaru di pawagam yang mula ditayangkan hari ni, 14 Ogos 2014 (Khamis) di pawagam-pawagam seluruh Malaysia yang berjudul "Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa". Walaupun tajuk filem panjang macam thesis bab kata orang sebelah, tapi "never judge the books by its cover". Filem ni mampu untuk menggegarkan pawagam dan langsung tak mengecewakan untuk ditonton. Worth it!



Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa dibintangi oleh Kumpulan Bocey iaitu Abam, Acey dan Fad. Selain dari pelakon utama, filem ini turut dibintangi oleh Yassin, dan Epy Kodiang. Gandingan mereka berlima memang cukup serasi. Gandingan mantap! Bayangkan bila lima pelawak bergabung dalam satu filem, apa jadi? Dah tentu lawak nak mampus sampai gelak cramp perut-perut.




Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa diarahkan oleh Hashim Rejab dan diterbitkan oleh Mangkin Prestij. Di majlis pratonton Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa, Puan Jean (isteri David Teo) turut serta dalam menjayakan tayangan kepada peminat, media dan bloggers bersama artis-artis lain seperti Zalif Sidek, Julia Zigler, Yana Samsudin dan ramai lagi.






Filem Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa bergenre seram komedi. Secara ringkasnya, filem ini mengisahkan tentang kehidupan tiga rakan baik iaitu Rudy (Acey), Akhir (Abam) dan Remy (Fad) yang tinggal bersama di rumah sewa mereka yang dimiliki oleh Pak Cik Osman Basah (Yassin). Rudy merupakan seorang pelakon ekstra yang sentiasa dapat watak hantu dalam filem. Akhir pula seorang pekerja di sebuah stesyen minyak dan Remy adalah seorang pengilap kasut.

Plot cerita makin menarik bila anak buah Pak Cik Osman (Epi Kodiang) datang untuk menyewa bilik kosong. Tujuan dia datang semata-mata nak race motor dan nak menang RM10,000. Kesnya kena cabar di facebook je pun,LOL!

Nak tahu apa kesudahan cerita mereka?

Menang ke race motor? Dapat ke RM10,000?

Macam mana pulak salah sorang daripada mereka boleh mati? 

Siapakah yang mati? Jeng jeng jeng


Nak tahu kesudahan cerita ni, boleh la pi serbu pawagam berdekatan korang! Jom. Jangan lepaskan peluang untuk menonton filem Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa dan pastinya korang akan tergelak terbahak-bahak. Jangan sampai gelak sampai terkentut sudah, malu kat orang sebelah kiri dan kanan, depan dan belakang dalam pawagam.



Klasifikasi: P13
Genre: Komedi / Seram
Tarikh Tayangan: 14 Ogos 2014
Bahasa: Malay
Penerbit: Mangkin Prestij
Pengarah: Hashim Rejab
Pelakon: Fad, Acey, Abam, Epy Raja Lawak, Yassin




Filem Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa merupakan sebuah filem  yang mampu memeriahkan lagi industri perfileman Malaysia. Kalau korang perasan, filem Melayu sekarang semakin lama semakin sendu. Macam dah hilang aura dan arah tuju. Tapi, bila korang tengok filem ni, aku yakin korang akan terhibur dengan lawak-lawak yang tak masuk dek akal. Lawak fresh, yang korang tak pernah imagine. So, expect the unexpected bila menonton filem ni.


Satu perkara nak puji, pengarah, penulis skrip, dan penerbit, you did a good job. Berani mengambil risiko dalam mengetengahkan artis baru dalam menjayakan filem Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa. Diorang dah buktikan bahawa sebuah filem tu tak semestinya membariskan artis-artis yang handsome-handsome dan cantik-cantik serta popular untuk menarik minat penonton. Pelakon seperti Bocey, terutamanya Abam yang amat berbakat dalam melawak dan berlakon pun mampu untuk menjadikan filem meletup. Gandingan ideal bersama Acey dan Fad menjadikan filem ni menggegarkan satu panggung dengan gelak-tawa penonton dari awal start filem ditayangkan sehinggalah tamat. Ohsem!



Jadi, kalau korang nak release stress, disyorkan pergi tengok filem Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa. Kalau sape-sape gi tengok filem ni kat pawagam, tapi langsung tak gelak ataupun berpendapat filem ni langsung tak kelakar, sila bagitau kat sini. Nak tahu jugak, ke aku sorang je syok sendiri cakap filem ni best. Aku jamin, korang pun pasti gelak bila tengok filem ni. Pasti!


Apapun, terima kasih kepada rakan blogger Syukri Tahir kerana menjemput aku untuk join sekaki majlis pratonton filem Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa. Terima kasih juga kepada blogger otai, BroFramestone sebab buat Blogger Movie Day Out macam ni. Next time, kalau berkesempatan bolehlah join lagi kalau ada, hehe.


:::::Notakaki:::::
Kalau dah tonton filem ni, jangan lupa share pendapat di sini. Tak pun boleh share di laman sosial media seperti twitter atau instagram dengan hashtag #KawanAkuMatiDalamRumahSewa dan #MangkinPrestij
Pernah tak korang pergi MMA Santai Corner, Nilai? Ke ada orang-orang Nilai yang baca blog ni? Kat MMA Santai Corner Nilai ni macam-macam ada. Sebut saja nak makan apa? Hot Burger Fizo Omar, Burger Bakar Abang Burn, sup tulang malah mee udang dan mee ketam pun ada.



Balik dari Open House rumah rakan blogger, Tatie di Seremban kami singgah di MMA Santai Corner Nilai. Ramai orang kata mee udang kat sini sedap. Ye ke? Belum cuba, belum tahu kan? Moh la, alang-alang singgah tu kita try semangkuk.



Kalau korang datang ke MMA Santai Corner Nilai, jangan lupa singgah gerai D'Laila Mee Udang. Seriously, tak menyesal kalau try. Harga pun berpatutan dengan kesedapan. Berbaloi-baloi. Tak percaya boleh tengok senarai harga dalam gambar tuh. Amacam, murah ke idok?



Muka eksited nak try makan mee udang di D'Laila Mee Udang di MMA Santai Corner Nilai. First time katakan. So, gua order mee udang L yang berharga RM12.Ce tengok cara dia susun udang, mak aih. Menarik, tertarik, kau memang da bomb!



Amacam tengok mee udang kat sini, mengancam ke tidak? Meh kita zoom in sikit kasik kecur air liur. Ini baru betul mee udang. Udang betingket-tingket. Memang puas hati. Tak menyesal datang dari jauh. Memang sedap dan betul-betul hao liao bak ang. Kalau tak percaya jugak, boleh tanya sape-sape je yang dah singgah makan kat sini. Tak pun, boleh pi try sendiri. Ada bran?


Kalau nak pergi ke D'Laila Mee Udang di MMA Santai Corner Nilai ni, terutamanya yang berhajat nak pergi dari KL, better call dulu tauke kedai tanya kedai bukak ke tutup. Ni nombor telefon untuk dihubungi 017-225 3337. Kalau tak tahu jalan, cari je MMA Santai Corner, Nilai di Waze. Insha Allah, korang akan diberi petunjuk ke jalan yang benar, hehe.



Sekian saja laporan dari crew Jalan-jalan Cari Makan edisi raya di D'Laila Mee Udang @ MMA Santai Corner Nilai. Terima kasih kepada rakan bloggers Poji, Khai, Madi, Jae dan Rawlin kerana menjayakan projek kenyangkan perut buntal ni dengan mee udang yang torbaikkk. SUPERB!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...