Buffered Earning Datang Beraya

/
6 Comments
Dekat-dekat hujung bulan Ramadan ni, dengar kata berpusu-pusu orang datang betandang ke Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR) dan Jalan Masjid India. Kesesakan di shopping complex macam Sogo yang ada sale sepanjang tahun tu pun penuh memanjang. Kat jalan raya, konpem dua tiga hari lagi pun bakal sesak dan padat dek kerna orang di perantauan akan mula pulang ke kampung halaman masing-masing. Kat bandar Kota Bharu pun, dengar khabar dah start jem. Apa yang penting, selalu berjimat-cermat di jalan raya, bukan sekadar berjimat-cermat shopping untuk hari raya. 

Pandu cermat, jiwa selamat. 
Belanja jimat, wallet selamat!




Dah dekat raya ni, banyak yang keluar dari dompet compare dengan yang masuk. So, cuba bukak untuk check tengok dashboard Nuffnang. Mana tau ada duit raya ke tahun ni kan? Tengok-tengok, Buffered Earning lima-beradik duk bertandang ke blog nih. Alhamdulillah. Duduk lah ko kat situ elok-elok.Nak stay lama-lama kat situ pun aku tak kisah. Bagus jugak, takde hal lah. Sila buat macam rumah sendiri.....


Notakaki: Teringat zaman awal-awal join Nuffnang dulu, masuk seposen dua pun dah beriya sakan... Lagi-lagi, kalau dapat BE macam nih, lompat-setempat jap,lol. Rasa macam nak hebah satu dunia! Alhamdulillah, hari ini pun masih lagi ada rezeki bersama Nuffnang. Aku start aktif joint event pun, asal-usul bermula dari Nuffnang. So, banyak benda yang aku belajar. To be grateful, thank you Nuffnang. Dalam hidup ni, mesti kena sentiasa mencuba kalau diberi peluang tak kira time study atau kerja. Begitu jugak dengan blogging. It's not how you start, it's how you finish. But, kena struggle sikit lah untuk agihkan masa. Kadang-kadang, balik office, penat, terus tidur tak sempat jenguk. Most of the time, memang kena hadap blog jugak baru rasa "wow, bestnya jari dapat berjogging kat sini". Hobi dan minat, tak boleh buat apa. Layan je lah


You may also like

6 comments:

  1. saya nampak DUIT RAYA$$$$$$$$$$$ ;)

    ReplyDelete
  2. Aku pun ada 5 BE jugak wakakaka

    http://kalampatah.blogspot.com/2013/08/buffered-earning-datang-beraya.html

    ReplyDelete
  3. Betul.Dekat jalan raya pun kena berjimat cermat.hehe.berblog kalau kita buat kerana minat, penat ke, apa ke..mesti nak update juga satu entri kan..layan jelah..hehhe..salam kenal dr CMK, SELAMAT MERAIKAN SYAWAL..

    ReplyDelete
  4. Rosmadi Shakri:
    apa lah sangat BE bro Jocko
    klu nk dibandingkan dgn adv yg bro dapat,hehe

    ReplyDelete
  5. Hazwan Arif:
    tahniah yau
    duit raya la tuh
    dapat RM10 utk 5 BE pun jadi lah,lol

    ReplyDelete
  6. Cik Matahariku:
    betul tuh, klu blogging kerna minat, ada income ke takde income ke, blog tetap akan terus diupdate
    sebab blogging ni beri satu kepuasan mcm hobi-hobi lain jugak
    salam kenal :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...