3-4 NOVEMBER 2012
AWANA, GENTING HIGHLANDS

Dah lama tak sambung cerita pasal Genting Trip. Kan dah kata, kalah sinetron. Sinetron pun iklan kejap je, habis terik pun iklan sabun daia. Ni tak, iklan Baskin Robbins la, iklan filem Lagenda Budak Setan 2 Katerina la, aishh macam-macam.


Sampai mana dah? Ok, hari tuh dah cerita pasal Treasure Hunt. Sape-sape rasa banyak masa, tak tau nak buat apa, boleh la godek-godek entri-entri sebelum ni. Klik je link di bahagian atas.


Ok, lepas treasure hunt buat apa pulak? Mesti lah penat kan? Mana taknya, berlari ke hulu ke hilir. Dah letih, lapar la pulak. Sebelum makan tuh, kena la mandi-mandi dulu. Istirehat jap, solat dan baru pergi makan. Tak jauh pun tempat makan dari rumah panjang Awana Genting. Kentut pun dengar, lol.


Ke manakah hala tuju kami? Semestinya ke Pasar Ikan Bakar. Sebab, tu je lah satu-satunya tempat makan yang ada dekat area rumah panjang tuh. Tengok nama dah gerun kan? Pasar Ikan Bakar? What? Pasar? Kena beli ikan, masak sendiri ke apa ni? Itulah keunikan nama tempat ni. Nak tahu apa yang ada, boleh lah usha-usha gambar-gambar yang ada kat bawah ni.



Untuk sesiapa yang pasang hajat nak gi try makan kat sini, maaf la yer. Pasar Ikan Bakar ni hanya dibuka untuk tempahan group. Macam nak buat event ramai-ramai di rumah panjang Awana Genting, hah boleh la tempah Pasar Ikan Bakar ni sekali untuk makan-makan.


Dekorasi, lighting dan kebersihan memang boleh dipuji. Walaupun tercorot di dalam hutan rimba, tapi ciri-ciri moden tu tetap ada. Ceeewah. Apa aku melalut ni, baik cerita pasal makanan. Ye dak?


Ok, jom kita zoom in satu persatu juadah yang tersedia untuk para blogger pada malam tu. For me, as the first timer joint event blogger rasa kekok nak makan sikit, so kena makan banyak. Eh!



Kalau dah namanya Melayu, lebih-lebih lagi di Malaysia, memang tak dapat lari dengan juadah utama kita iaitu nasi. Selain nasi, macam-macam juadah lagi ada. Nak tahu, jom kita serbu....




Ok, beratur dulu sebelum tengok juadah apa yang ada. Sabor-sabor. Dalam asyik duk beratur tuh, tengok sorang brader ni duk ambik nasi. Rasa macam pernah tengok, tapi di mana ya?




Hah. ce teka sape? Korang kenal? Aku rasa kenal. Tapi masa tu, rasa was-was. Terpaksa buat muka tebal dua puluh empat inci tanya member, "Sape brader tuh?". Then, baru lah konpem, itulah dia namanya Abang Nara. Tak tau sape? Yang korang duk sibuk baca pasal gosip artis Malaysia tu lah, pemilik blog Beautiful Nara




Ok, segan nak tegur. Pi ambil nasi, lauk-pauk la dulu. Perut dah berkeroncong. Macam-macam lauk ada weh. Tergoda habis. Punah-ranah la kalau ada misi nak diet bila datang sini. Semua mau telan. Dari rendang ayam, kari kambing,kari ayam,sehinggalah gulai daging,perghhh. Meleleh bhai.




Ingat kan tu je ada, lauk-pauk yang bakar-bakar pun ada. Nama pun Pasar Ikan Bakar kan? So, adalah ikan bakar, sotong bakar, udang bakar, mahupun ketam bakar. Makan sakan la malam tuh. Aku nampak, korang dah telan air liur tu, wakaka.




Dah ambil makanan, pergi cari port best untuk bersantap. Beta rasa, beta mahu bersila malam ini. Tu dia, siap ada meja makan ala-ala meja Jepun. Duduk bersila/bersimpuh, tradisional bukan? Layan....




Inilah hasil tangkapan aku pada malam tuh. Semua lauk aku taruk. Ketam bakar je tak ambik sebab malas nak buang kulit, isi ciput je. Alhamdulillah, atas segala rezeki yang dikurniakan. Kenyang betul malam tuh. Dah lama tak dinner grand macam ni, asyik makan masakan sendiri je. Mana nak syok kan?



Muka happy dapat makanan,haha. Baju belang-belang kalahkan kuda belang. Ni je baju tebal yang bawak time tuh. Sejuk jugak, dah la hujan lebat kat Genting.


Lepas makan, pi ambik buah untuk kunyah-kunyah sebagai pencuci mulut. Sempat berborak dengan Abang Nara. Peramah jugak brader ni. First time jumpa face to face dengan Abang Nara. Ada la chance borak-borak sikit.




Lepas perut kenyang, ada games lepas tuh. Nak tahu game apa? Cam biasa, tunggu next episod, huahuahua. Lagi satu, malam tuh aku konpius, aku makan dengan orang ke makan dengan hantu? Ramai betul berebut nak jadi hantu. Maklumlah nak menang hadiah. Tapi, gua salute lah. Kreatif jugak diorang ni, lebih-lebih lagi bab-bab make-up. Gua je pakai baju belang-belang. Mana satu aku, mana satu nyamuk pun boleh tertukar.


Notakaki : Yeay, lagi 4 episod rupanya. Mencabar jugak ye buat series macam ni. Kena konsisten. Macam mana la pengarah drama bersiri buat keje. Blogging 10 episod merapu macam ni pun dah naik pitam. Adeh. Entri ni pun pasal makan lagi kan? Abis la, aritu member dah perli, "ko ni makan je keje. Boleh join jalan-jalan cari makan dah". Rezeki jangan ditolak, orang belanja saya terima :)






Hello readers!

You know what? This is the first Malay movie in A POPCORN SESSION. By the way, thanks to Nuffnang for the invitation. Filem Melayu, pekehel aku speaking bagai pulak nih, adoyai.




Tayangan kali ini tidak lain tidak bukan filem hits Melayu iaitu Lagenda Budak Setan 2 Katerina sekuel kepada Lagenda Budak Setan 1.  Time Lagenda Budak Setan 1, tengok di Cinema Queensbay. Time tuh, internship. Bayar beb, nak feeling tengok filem Melayu kat panggung punya pasal.




Kali ni, diundang untuk menonton di Pavilion. Free pulak tuh. Siapa tak nak kan? Bukan setakat free, kali ni lebih istimewa bila dapat tonton awal dari orang kebanyakan. Paling penting, dapat jumpa barisan pelakon Lagenda Budak Setan 2 Katerina : Farid Kamil, Maya Karin dan Bront Palarae. Kebetulan, Remy Ishak pun turut ada di lokasi tayangan.


Sebelum baca lebih lanjut pasal serba-sedikit review Lagenda Budak Setan 2 Katerina, apa kata korang yang tak tengok lagi trailer filem ni, tengok dulu.  Ambek feeling bak hang!




Amacam, teringin nak tengok? Sabor-sabor, filem Lagenda Budak Setan 2 Katerina ni akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia bermula 29 November 2012. Jadi, kaki novel Lagenda Budak Setan, peminat fanatik Farid Kamil, Maya Karin, Bront Palarae, mahupun sesiapa saja yang rasa nak pergi menonton, boleh la save the date!


Nuffnang Premiere Screening Lagenda Budak Setan 2 Katerina
26 November 2012 (Monday)
9.00pm
GSC Pavilion




Perasaan bercampur-baur dapat jadi antara orang yang terawal tengok Lagenda Budak Setan 2 Katerina. Lagi happy, bila dapat free gift dan berpeluang bergambar dengan artis-artis yang membintangi filem Lagenda Budak Setan 2 Katerina. Sebelum korang layan gambar-gambar semasa event Pre-Gala ni, eloklah baca pasal review filem ni sikit-sikit. Mana tau kan, korang tak sabar nak tunggu keluar kat panggung, so boleh la baca ambek feel dulu.Siap sedia mental fizikal dan tisu sebelum ke panggung, lol.


 
  
Lagenda Budak Setan 2 Katerina
  1. Selepas Ayu meninggal dunia, Kasyah terpaksa membesarkan anaknya, Athirah seorang diri. Macam mana nak jaga anak lagi, kerja lagi? Can you imagine?
  2. Katerina pulak, frust menunggeng sebab Kasyah kahwin dengan Ayu. Cintak tak berbalas katakan. Makan hati sampai berkurung di dalam bilik berbulan-bulan lamanya. Sampai rambut pun kusut-masai.
  3. Selepas diberi semangat oleh ibunya, Katerina tekad untuk mulakan hidup baru. Siap pergi saloon bagai. Pergi office, disambut meriah oleh staf-staf.
  4. Hisham, bekas lelaki Katerina masih lagi cuba menghubungi dan mencari Katerina. Diorang clash sebab Hisham kantoi gay, haha. Katanya, Hisham dah berubah. Tapi, perangai tetap lagi psycho.
  5. Ketika Katerina nak gi meeting, kereta dia rosak pulak. Kenalah naik LRT. Aku detect, LRT Bandaraya, wakaka. Pada masa yang sama, Kasyah dan Aishah pun naik LRT yang sama. Phew, jodoh la tuh kan? "Mahu cari babysitter?", tegur Katerina.
  6. Lepas tu, start lah bab feeling-feeling. Part ni, kalau cerita pun susah nak imagine kan? Tengok sendiri la ye.
  7. Lebih menarik bila Kate bagi assignment kat Kasyah untuk projek fotografi di Bhutan. Perghh, lawa sungguh scene kat sana. Aksi pun boleh tahan, romantik abis. Aih, jeolous la Diana Danielle tengok.
  8. Cinta lama berputik kembali? Dulu cinta muda-mudi, sekarang cinta orang dewasa. Siap ada anak lagi sebagai orang tengah. Tapi, cinta yang suci itu banyak halangan.
  9. Kasyah pergi melamar Kate untuk dijadikan isteri, tapi parents Kate pulak yang beri syarat cakap kena tunggu 3 tahun baru boleh kahwin. What? Then, Kate kena posting ke oversea. What?
  10. Cinta jarak jauh? Ya! Memang teruji. Zahirah, tak habis-habis goda Kasyah di office. Sampai kantoi... 
  11. Ada point lah parents Kate nak putuskan hubungan mereka. Akhirnya, hubungan Kasyah-Kate hancur. Hisham pulak dapat peluang. Apa lagi, terus kahwin.
  12. Setelah beberapa lama, Kate dapat tahu bahawasanya Kasyah difitnah. Zahirah berterus-terang cakap dia diupah. Oleh siapa? Jeng jeng jeng. Sila cari jawapan sendiri di pawagam.
  13. Abang Kasyah tinggal sebumbung dengan dia. Tapi dia ni satu lah, macam-macam buat. Hisap dadah, jual-beli dadah, bawak perempuan mengandung datang rumah. Paling tak boleh terima, dia bawak anak buah, Athirah pergi tempat mat gian. Lepas tu kantoi dengan polis. Lari dari polis sampai terjatuh anak kecil. Adoyai, zalim punya bapak saudara.
  14. Sebab sibuk kerja, Athirah dijaga oleh mak Ayu, neneknya. Sampai demam budak tuh, disyaki kena denggi. Apakah yang berlaku kepada Athirah?
  15. Apakah kesudahan antara cinta Kasyah dan Katerina? Apa jadi dengan Hisham?

Nak tahu ending macam mana? Jap eh, take break sat layan gambar-gambar. Nanti baca ending kat bahagian bawah sekali.




 Free t-shirt and goodie bag for all the guests


 With my best BAADIZSS, Dila Hadi


 Dengan kawan blogger, kaki event : King and Queen(Fareed dan Atika)


 Syok-syok duk snap photo dengan member-member, tengok penuh orang berpusu-pusu. Rupanya, ketibaan pelakon dan pengarah. Phew, first time jumpa depan mata dengan Farid Kamil, Maya Karin, Bront Palarae dan Remy Ishak.


 Apa lagi, snap photo la kejap. Gambar ni nampak macam syok sendiri la pulak sebab Farid Kamil toleh ke kamera lain, LOL. Ini baru betul. Walaupun tanpa kelibat Remy Ishak dan Bront Palarae, tapi layan je lah. Asal pelakon utama ada. Cukup!


Eh, tak cukup lagi?
Mesti nak gambar solo punya dengan artis, baru retis


 Ini dia, Bront Palarae. Peramah orangnya. Walaupun watak Hisham tuh buat aku rasa nak sepak terajang, tapi kat luar normal kot. Bukan psycho,haha.


 Ini pulak, sempat jugak bergambar dengan Remy Ishak. Pergh, macam kamcing je nampak. Ok, boleh simpan buat kenangan.


Tapi frust, tak sempat nak bergambar solo dengan Maya Karin yang cantik jelita.

Takpe, sempat bergambar dengan pelakon baru yang bakal meletop.

Perkenalkan.....

Fareed Adaboy
Lagenda Budak Setan Empat Belas


Sekian saja untuk review kali ini. Rasanya, inilah A POPCORN SESSION paling meriah sejak diperkenalkan di blog ni. 

Terima kasih vip jemputan kali ini iaitu Dila Hadi



Dalam cepat-cepat nak kejar monorail, sempat lagi posing dan snap depan Pavilion.



Notakaki : Ending cerita ni macam mana? Aku pun tak tahu, haha. Sebenarnya, kami keluar awal. Tak sempat habis tayangan, kami dah blah. Jangan salah faham, bukan nak boikot sebab tak best ke apa,cuma takut takde transport nak balik. Public transport la katakan. Cuma satu je lah komen ikhlas gua untuk filem ni. Pelakon extra kurang menjadi lah, tak menyengat. So, kurang best la sikit. Macam pura-pura je action. Skrip pun ada yang tunggang-langgang. Sorry! The rest, I think OK. Last but not least, one more time I want to thank you to Nuffnang, GSC and LBS 2 Katerina crews for the invitation. Great opportunity to be there.

Jangan lupa klik sini : Lagenda Budak Setan 2 Katerina
Memandangkan cuti panjang tempoh hari, Deepavali + Annual Leave + Awal Muharram, so boleh la hadap facebook lama-lama. Tiba-tiba, Nuffnang post pasal event Baskin Robbins. Katanya ada event Flavor Election Finale. Tangan pulak gatal, try la klik share untuk undi Hanis Zalikha.
Sebelah petang tuh, terus dapat e-mel invitation. Walaweh, tak sia-sia tangan gatal pi klik butang share sebelah paginya. Dah la dapat makan ais krim Baskin Robbins free, tanpa had pulak tuh. Lagi happy, bila ada t-shirt free lagi. Torbaikkkkk.
Dear Nuffnanger,

You are cordially invited to the Baskin Robbins Finale this Friday! Details of the sugary event are as following:

Date: 23 November 2012 (Friday)
Time: Registration starts at 7:00pm 
Venue: The Square, Publika

TWO (2) invites have been reserved under your name and email address at this point. Kindly fill in your details to confirm your attendance by 10:00 am, 22nd November 2012 (Thursday)

Upon registration, you and your plus one will be getting a Baskin Robbins T-Shirt each, so do wear them in order to redeem your free flow of Baskin Robbins ice cream! :D Also, kindly provide us your T Shirt size in the form above ya. :)

We will see ya there!


THE SQUARE, PUBLIKA
23 November 2012

Tahukah anda? Aku tak pernah pun beli aiskrim Baskin Robbins sebelum ni. Bukan tak suka, bukan tak nak rasa, cuma mahal sangat. Tak mampu la nak beli. Bila dapat jemputan free macam ni, "bagai orang yang mengantuk disorongkan bantal" lah. Eksited kemain.




Event diadakan pada 23 November 2012, Jumaat di The Square, Publika. Nak tahu di mana letaknya Publika, boleh klik sini : Publika. First time jugak tahu tempat ni dan sampai. Walaweh, interior design Publika sungguhlah cantik dan mempersonakan. Kerusi dan arca yang ada dalam bangunan Publika jelas ada ciri-ciri seni dan artistik.


VIP untuk event kali ini, tidak lain tidak bukan Shahir Naim. Thank bro. Walaupun lambat macam biasa, apadehal asalkan sampai ke destinasi dengan selamat. Tamatnya office hour terus bergegas keluar dan tunggu VIP yang ada meeting, adeh. Nasib baik dia blah awal dari meeting,haha.



Pening jugak first time sampai sini. Nak cari The Square pun susah. Tanya pak guard Bangla, dah betul bagi direction. Tanya sekali lagi mamat Cina yang jual cordial, kena kencing bhai. Cilakak betul. Akhirnya, sampai ke lokasi event. Snap dulu seround, then pergi cari surau untuk solat. Untuk pengetahuan semua pengunjung Publika, surau terletak di aras The Square. Dekat je dengan pintu keluar ke The Square. Tandas pun ada sekali. Wallpaper pun nice!



Selesai je solat, baru beratur untuk pendaftaran. Macam biasa, jumpa muka-muka sama. Ini dia, Daniel dan di kaunter tu namanya Darren (Nuffnang). Dapatlah t-shirt, air mineral dan kertas untuk mengundi. Dah dapat baju, terus pergi toilet untuk tukar pakai t-shirt. Hanya jemputan khas yang memakai t-shirt sahaja yang diberikan kebebasan untuk makan ais krim Baskin Robbins sebanyak mana yang mungkin. Awesome right?
.


Taddaaaa. Bertukar wajah demi menikmati ais krim Baskin Robbins tanpa batasan. Then, siap-sedia untuk pi serbu peti ais krim. Jom, terjah.



Tapi sebelum tuh, kena mengundi dulu. Tunggu tarikh PRU Malaysia, sampai sekarang tak tahu lagi. Jadinya, datang prektis kat sini lah untuk mengundi. Nak pangkah sape ni? Ada 5 calon yang bertanding kesemuanya dengan manifesto dan flavor/perisa masing-masing.



Undi adalah rahsia? Ye, pangkah je calon yang berkenan. Settle proses mengundi, terus terjah ke peti ais krim. Fuuuh, tak sabar nak makan sampai lebam.




Tu dia ais krim yang ada, macam-macam ada. Jamocha, World Chocolate, Very Berry Strawberry dan lain-lain. Malam tuh, semua perisa sempat rasa. Kalau kira, rasanya lebih 10 kali beratur ambik ais krim. Kalau beli kat outlet Baskin Robbins,maunya cecah ratusan ringgit. So, thank you so much Baskin Robbins and Nuffnang for the invitation.



Sedang asyik duk menikmati ais krim, calon-calon sedang berkempen di pentas. Ada kuiz untuk penonton, dan pemenang bertuah berjaya mendapat key chain dan voucher Baskin Robbins.




Sorry ye, gambar ini membontoti anda semua. Sebenarnya, nak tunjuk tulisan kat baju tuh. "It's time for an ice cream revolution". Ya, malam tuh memang revolution habis. Dari makan ais krim bubur je kat rumah, malam tuh terus dapat makan ais krim Baskin Robbins. Alhamdulillah, rezeki :)


Apa yang paling best malam tuh adalah acara pertandingan makan ais krim paling cepat. First round, 3 orang 1 group bertanding antara 5 team. Shahir Naim yang join. Round 2, semua lelaki. Takde sape yang kenal join. Round 3, semua perempuan. Atika yang join. Dan round akhir, aku dan Fareed yang join. Dan aksinya, zaaassss....





Seriously, nak makan 6 mangkuk ais krim dalam masa 2 minit. Brain freeze dowh. Sengal gigi-gigi. Tapi, aku tengok Fareed relax je. Makan ais krim buat gaya macam makan nasi. Adeh. Memang layak bergelar juara!



Celebration after Atika diumumkan sebagai juara untuk kategori perempuan. Hebat jugak dia ni pun, sejak baby diasuh makan ais krim ke apa nih? lol




On that night, I called them King and Queen ais krim Baskin Robbins. Dua-dua juara makan ais krim paling cepat, menang voucher Baskin Robbins dan paling penting.....



... mereka bermurah hati bagi jugak kat kawan-kawan yang tolong support. Mau serak suara duk sokong,haha. Bolehlah merasa kat outlet Baskin Robbins pulak.




Sementara tunggu event habis, kami beratur dan terus beratur untuk rasa semua perisa yang ada. Mau kembung perut-perut.



Event tamat lebih kurang pukul 11 malam. Dan juara Flavor Election diumumkan. Pemenangnya adalah Vivy Yusof. Boleh baca sini untuk cerita event ni versi Room8Five.



Sebelum beredar, sempat snap photo bersama rakan-rakan bloggers yang lain. Tak sah kalau takde gambar. Inilah kenangan bersama untuk event Baskin Robbins. Apapun, sekali lagi diucapkan terima kasih kepada Baskin Robbins Malaysia dan Nuffnang di atas jemputan untuk menghadiri event yang awesome dan superb ini especially bab-bab makan free, keh3.


SUNWAY PYRAMID
25 November 2012

Memandangkan lama tak main bowling dengan sahabat-sahabat, maka sempat juga akhirnya meluangkan masa di Sunway Pyramid. Main bowling 2 games. Amin dan sepupunya, Wan. Nipi aka Beliamuda dengan housematenya, Izzuddin.



Lepas habis bowling, kebetulan bawak voucher dalam wallet time tuh, terus singgah outlet Baskin Robbins. Ya, Baskin Robbins with friends! Nak belanja tak mampu, mujur ada voucher buleh jugak makan sikit sorang.





Terima kasih sahabat, sudi lepak sama-sama. Walaupun frust tengok game Malaysia VS Singapura. Ada masa, insyaAllah kita jumpa lagi!


Dah macam jadi duta BR la pulok. Maka, berakhirnya episod aku dan Baskin Robbin. Sejak akhir-akhir ni, rasa dah makin banyak aktiviti makan-makan. Patut badan makin kembang. Aishh, tak boleh jadi ni. Nasib baik ada futsal dan badminton tiap-tiap minggu. Ada jugak masa untuk berpeluh. Makan-makan jugak, kesihatan kena jaga :)


Notakaki : Cerita trip to Genting stop jap, sambung kemudian. Macam layan sinetron lah, duk syok-syok layan, mesti ada iklan. Ye dok? Lepas review movie nanti, sambung tekan publish balik pasal Genting. Entri beratur dalam dashboard tunggu masa untuk publish je. Style blogging terkini disebabkan kekangan masa. Lagenda Budak Setan 2 sudahpun ditonton. Adakah anda bersedia untuk menyerang cinema-cinema yang berdekatan?
3-4 NOVEMBER 2012
AWANA, GENTING HIGHLANDS


Makan sudah kenyang, bilik sudah check in, rumah hantu pun sudah melawat, so what's next? Dah pandai ternak lemak, pandai-pandailah bakar balik kan? Jadi, untuk itu jom lah kita berlari-lari di sekitar Awana Genting. Bukan marathon, tapi treasure hunt.



Sebelum berlari ke sana ke sini, warming up dulu bimbang takut-takut ada yang cramp, ecece.


Untuk cerita lanjut pasal Treasure hunt ni, bolehlah baca story kami, The Slayers di blog Submerryn : Awana Genting Eco Sport Treasure Hunt. Kami rasa bertuah sebab ada blogger/photographer yang follow group kami. At least, ada jugak gambar-gambar sebagai tanda kenang-kenangan. Thank you :)


Nak dipendekkan cerita, kesemua lebih kurang 30 bloggers yang datang dibahagikan kepada 4 kumpulan. 1,2,3,4..1,2,3,4...1,2,3,4... dan bila sampai ke giliran aku, makanya aku ditakdirkan jatuh cinta dalam group 4.


Diperkenalkan, ahli kumpulan 4.... *drum roll* 



Dari kiri cepat jalan, Fifa, Justin, Gragg, Cindy, DanielKhai, me dan Atika. Dan group ni amatlah meriah. Aku rasa sebab ada Daniel dan Atika, perghhhhhhh. Happening habis,haha.


Tugasana pertama kitorang adalah kena letak nama group dan kena buat gaya ala-ala cheers. Selepas bincang, maka wujudlah team The Slayers! Aummmmmm



Adeh, aku paling malu kalau kena buat gaya-gaya camni kat depan. Tapi memandangkan sorang pun aku tak kenal sebelum ni, so boleh la buat bajet muka tebal,wakaka.




Tu dia gaya The Slayers. Gaya dah ada, confident habis. Tapi boleh ke menang? Jeng jeng jeng



Treasure hunt pun bermula...Dimulakan dengan menjawab Sudoku dan satu set cross word puzzle. Naik juling mata mau cari perkataan satu-satu. Phewww. Aku dan Daniel sibuk duk study pasal map Awana Genting. Cindy, Fifa, Atika dan Justin duk selesaikan cross words puzzle. Habis je belek map, kami tolong diorang jawab puzzle.




Sudoku? Sepanjang hayat aku, tak pernah siapkan satu pun Sudoku. Tak minat dan memang tak gheti. So, siapa yang selesaikan Sudoku?




Ini dia, Khai dan Gragg yang bertungkus-lumus menyelesaikan Sudoku. The best thing is, kami adalah group pertama yang siap kedua-dua cabaran ini. Makanya, dengan gelojoh pantas bergerak ke check point seterusnya iaitu Eco Park.


Berlari-lari kecik anak menaiki bukit, turun bukit menuju ke Eco Part. Cungap jugak. Letih woi. Tiba-tiba.......




Hah, cantik lah. Ada lori kecik lalu. Apa lagi, gunalah kesempatan yang ada. Dengan gigihnya kami panjat dan beradu dalam tu untuk pergi ke Eco Park. Gila ah, main tipu dowh. Ish3.. Apedehal, asal sampai cepat, keh3


Lepas sampai di Eco Park, kena buat aktiviti dulu. Then, kena cari clue untuk check point seterusnya. Masa kat situlah, kami silap jumpa clue. Rupanya, clue yang dapat tuh adalah clue zaman datuk nenek moyang punya treasure hunt lagi, haktuih. Sesat sampai ke padang bola then kena patah balik...zzzzz


Moral of the story, jangan main tipu naik truck segala bagai. Kan dah dapat balasan cash. Tak pasal-pasal jadi group terakhir sampai. Apapun, The Slayers tetap happy. Kami menghabiskan Treasure Hunt dengan senyuman.I enjoyed it. Thanks mates!


Rasanya, nak cerita sikit je tadi, ni dah panjang berjela pulak dah. Cerita penuh, godek-godek sendiri kat sini ye : Awana Genting Eco Sport Treasure Hunt


Ringkasannya.
Checkpoint 2 : Sports Arena - Archery
Checkpoint 3 : Photo shoot for 4 selected places
Checkpoint 4 : Toxic river - main game tutup-tutup mata dan dengar orang bagi instruction
Checkpoint 5 : Puzzle


Ni lah hasil photoshoot kami, The Slayers pada hari kejadian. Layan, zasssss....


With a white buggy

With a giant golf ball

In front of Awana Genting sign

With the bull

As expected, kami sampai last sekali. Apa yang penting? "Kita enjoy", bak kata Nora Danish. Dah lari ke hulu ke hilir, berpeluh jugak. Syok ni kalau dapat mandi air gunung. Konpem nyaman.


Lepas settle semua tresure hunt, ada masa lapang untuk rehat-rehat kejap. Apa lagi mandi-manda, rehat-rehat dan paling penting caj handphone dulu. Mudah nak snap-snap malam ni. Katanya, ada event best. Apakah?

Credit photos to : Khai


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...