:::::SENARAI CALON DAN PEMENANG:::::
:::::ANUGERAH BOLA SEPAK KEBANGSAAN 2012:::::
 
  
    PENJAGA GOL TERBAIK:
    -------------------
    Mohd Farizal Marlias (Negeri Sembilan)
      Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)
      Norazlan Razali (Selangor)
  
    PEMAIN PERTAHANAN TERBAIK:
    --------------------------
    S. Subramaniam (Kelantan)
      Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak (ATM)
      Amirizwan Taj Tajudin (ATM)
  
    PEMAIN TENGAH TERBAIK:
    ---------------------
    Safiq Rahim (Selangor)
      Mohd Badri Radzi (Kelantan)
      Rezal Zambery Yahya (ATM)
  
    PENYERANG TERBAIK:
    ------------------
    Mohd Norfarhan Mohamad (Kelantan)
      Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)
      Mohd Amri Yahyah (Selangor)
  
    PEMAIN HARAPAN:
    ---------------
    Mohd Rozaimi Abdul Rahman (Sabah)
      Nik Mohd Shahrul Azim Halim (Kelantan)
      Ashri Chu Chu (Sarawak)
  
    JURULATIH TERBAIK:
    -----------------
    Bojan Hodak (Kelantan)
      B.Sathiananthan (ATM)
     Irfan Bakti Abu Salim (Selangor)
  
    PEMAIN PALING BERNILAI (SUPERMOKH):
    ----------------------
    Mohd Badri Radzi (Kelantan)
      Hairuddin Omar (ATM)
      Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)
  
    PEMAIN ASING TERBAIK:
    ---------------------
    Marlon Alex James (ATM)
      Mohammed Ghaddar Mahmoud (Kelantan)
      Jean Emmanuel Effa Owana (Negeri Sembilan)

KELAB PENYOKONG TERBAIK:
  ---------------------
Angkatan Tentera Malaysia (ATM)

PENGADIL TERBAIK:
  ---------------------
Nafiz Abdul Wahab

KELAB TERBAIK:
  ---------------------
 Sime Darby FC

FA TERBAIK:
  ---------------------
 Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA)

  


Tahniah kepada semua pemain bola sepak tempatan yang dinobatkan sebagai pemenang anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2012 tajaan FAM, 100PLUS dan ASTRO ARENA. Semoga maju jaya dalam saingan liga, Piala Malaysia mahupun Piala FA yang akan datang. Paling penting, Piala AFF 2012 dah semakin hampir. Semoga Mat Yo menyengat di AFF 2012. Aummmm. 


Notakaki : Rasanya jual-beli players semakin rancak. Nampak gaya, saingan Liga Super dan perebutan Piala FA dan Piala Malaysia akan menjadi semakin sengit kalau pemain-pemain elit dan power berpindah ke pasukan-pasukan lain. Sama-sama kita tunggu dan lihat....... cancinchow
 


RIP Curl Malaysia akan menganjurkan 3 DAYS '6 STAR' ASC rating Terengganu Rip Curl untuk julung-julung kalinya di Malaysia. Acara ini akan berlangsung bermula 30 November hingga 2 Disember 2012 di Pantai Batu Burok, KualaTerengganu. Acara yang diwar-warkan ini tidak lain tidak bukan Asian Surfing Championship (ASC) dengan kerjasama S.U.K Terengganu, EX Extreme Resources, co-sponsors dan jabatan-jabatan kerajaan

RC 1Utama Store
Blogpost kali ini hasil tajaan RIP Curl Malaysia. Sebenarnya, penaberkala.blogspot.com mendapat jemputan ke press conference di 1 Utama. Memandangkan kekangan masa, jadi tak sempat untuk berkunjung ke sana. Sidang akhbar tersebut telah diadakan pada 15 Oktober 2012 di 1 Utama. Jadi, blogpost ini sebagai pengganti diri untuk liputan sidang akhbar tersebut kepada semua pembaca visible voice.


Emcee of the day : Joey G
Rip Curl Malaysia telah mengumumkan mereka telah bersetuju untuk menaja secara rasmi 1 tahun 'Rip Curl Malaysia Riders' kepada 2 orang surfer Malaysia iaitu Bryan Ng dan Brenda Lee. Selain itu, Rip Curl Malaysia telahpun melanjutkan kontrak tajaan kepada Mohd Suhaimi atau lebih dikenali sebagai Semmy dari Cherating yang berusia 17 tahun.


"Rip Curl Malaysia sees there are a lots of potential and strongly believes that both top surfers could grow together with the brand in terms of reaching out to the ladies target audience and educating the female on what is surfing is all about, growing the local surfing community, providing a great opportunity to all Malaysian and serving as platform to anyone’s who is willing to give surfing a go and up scaling the surfing sports in our country. The first 6-star pro surf event coming up this year is an evident that we are progressing on the right track” Vivian Chew, Assistant General Manager of Rip Curl Malaysia explained why the brand had chosen both top Malaysian surfers as the official riders and the brand development alongside with the surfers."


Moh ler baca press release pasal event yang diadakan di 1 Utama


Terengganu Rip Curl 6-star Pro Surf Contest Set To Hit The Monsoon Season

PETALING JAYA, Malaysia, 15 October – Renowned Australia surf brand, Rip Curl (Malaysia) is proud to announce the brand partnership with the State Government of Terengganu on the up-coming first ever 6-star pro surf contest which will be held on November 30th till December 2nd at the coastal of Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu.

The Terengganu Rip Curl Pro surf contest 2012 is a surf event sanctioned by the Asian Surfing Championship (ASC). During this 3-days 6-star pro event, surfers hails from different regions of South East Asia are expected to compete in five different divisions – Men’s Open, Women’s Open, Master Division and Bodyboard Open, and Longboard Open. There are total estimated over RM 40,000 worth of prizes up for grabs for the participant’s surfers.

Besides the adrenalin rush competition, there will be several fun-filled yet educational activities had been planned for the public with the aim to educate people from all walks of life about surfing activities. Indonesia top surfboard artists, Mr. Rizald from Bali will be the guest artists for the Surfboard Art Exhibition.  Also, there will be a booth with live demonstration of the overall actual process on making a surfboard. A surf clinic will be set-up for public to experience and learn how to surf. Jonni Morrison – Deaker, from the Rip Curl Bali Surf School, will conduct the surf clinic.

Throughout the International surf event, Rip Curl sets to craft Malaysia as one of the surfing destination amongst the professional surfers from different regions and also to attract more people to experience surfing. Most importantly it will provide local Malaysian surfers an opportunity to gain experience in competing at an International level.  

The Terengganu Rip Curl Pro 2012 is organized by EC Extreme Resources supported by S.U.K Terengganu, Tourism Malaysia, Ministry of Tourism Terengganu and Rip Curl Bali Surf School.


Jom, layan gambar-gambar semasa event press release diadakan. Layannn, zasssssss

Fashion show : Amber Chia Academy

From left - Jon Lee BryanNg BrendaLee VivianChew JamesHendy Semmy
Bryan Ng : Official Rip Curl Riders

Brenda Lee : Top Lady surfer in Malaysia



JamesHendy interviewed by TV3 crew

Media Interview - BrendaLee

Media Interview - Semmy

Media QnA Session from left Ayin JonLee BryanNg BrendaLee VivianChew JamesHendy Semmy

Mr James Hendy - Marketing Manager of Rip Curl SEA

Official Announcement of Terrenganu Rip Curl Pro 2012

Rip Curl Malaysia Riders

Tahniah kepada semua surfers Malaysia yang terpilih untuk tajaan RIP Curl Malaysia. Semoga berjaya dalam Terengganu RIP Curl Pro 2012.

Sekian saja liputan daripada wartawan tak bertualiah, penaberkala. Keh3

notakaki : Syok jugak kalau dapat pergi tengok secara LIVE sambil bercuti di Pantai Batu Burok, Terengganu. Harap-harap, RIP Curl Malaysia dapat sponsor transportation dan accomodation ke Pantai Batu Burok. Dengar kata ada 30 slots untuk diberikan kepada bloggers. Mohon satu seat pleaseeeee!
 

Semenjak dua menjak 3 menjak ni, banyak je nampak kelibat angka 3 duk menari-nari di mana-mana saja terutama di arena bola sepak tempatan. Nak tahu apa? Jom kita cek satu per satu.




Masih ingatkah anda? Pertembungan antara Kelantan dan Selangor di peringkat separuh akhir Piala Malaysia 2012? Ya, kedua-dua pasukan merebut misi masing-masing, iaitu Selangor dengan misi 33 entah ke berapa kalinya dan Kelantan dengan misi 3 (treble).


Masih ingatkah anda? Keputusan penuh perlawanan separuh akhir antara Kelantan dan Selangor? Ya, Kelantan menang dalam kedua-dua perlawanan. Di Stadium Muhammad ke-1V menang 1-0 dan di Stadium Shah Alam menang 2-0. Totalnya berapa? Ya, pandai betul. Agregat, 3 - 0 ! Semoga berjaya buat skuad The Red Worriors di pentas final. Rebut Piala Malaysia 2012, berikan hadiah istimewa buat kami anak-anak Qlate yang akan konvo keesokan harinya.


Dan terkini, panas-panas lagi keputusan perlawanan persahabatan antara Malaysia dan Hong Kong. Nak tau berapa? Cuba kira, Safee score sebijik, Sapik Rahim sebijik dan Fakri sebijik. Totalnya berapa? Eh. 3 jugak. LOL. Tahniah buat skuad Harimau Malaya! FT: Malaysia 3-0 Hong Kong


Paling penting, bagi kami graduan UTP cuma tinggal 3 hari lagi untuk meraikan hari yang bersejarah iaitu Majlis Konvokesyen ke-12 UTP pada 21 Oktober 2012. Count the days :) Tak sabar nak jumpa famili dan kawan-kawan.


Sekejap masa berlalu, rasa baru semalam buat entri pasal Convofair 2011, hari ni dah tiba masa untuk bercerita pasal Convofair 2012.



Masih segar lagi di ingatan, masa Convofair 2011 tahun lepas sempat join Amazing Race. Eh silap, sebenarnya Treasure Hunt. Maklumlah, time tuh bizi dengan study di final year, final year project, final year design project (fydp) dan macam-macam lagi. Jadi, tu lah masa yang tepat untuk release tension. Tak sangka, "termenang" la pulak bila join dengan gang [AwOk]2, haha.



Untuk Convofair 2012, apa pulak yang menarik? Kaum famili nak datang bertandang ni tahun nih. Moh la kita usha-usha apa yang ada, mudah nak bagitahu mak, abang akak, anak-anak buah untuk datang.



Konsert Ezad Exist dan Amir Ukays? Adeh.. Layan je lah nanti.. Search lirik siap-siap, mudah nak karok ramai-ramai kat oval park, tepi tasik nanti.


Tahun lepas, sempat pergi jalan-jalan di Chansellor Complex, jumpa senior-senior dan kawan-kawan yang konvo sempena Konvokesyen ke-11 UTP. Pejam celik, pejam celik, tahun ni dah tiba giliran diri sendiri untuk konvo. Oh, inilah yang ditunggu-tunggu selama ini!


Sempena Konvokesyen ke-12 UTP, di sini saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan sekalung tahniah kepada kalian semua kerana telah berjaya mengharungi pahit manis bergelar seorang mahasiswa demi segulung ijazah untuk mak dan ayah tercinta. Ya, aku paham jerit-perih untuk mendapat segulung ijazah. Tak semudah apa yang disangka. Jom, kita raikan hari kemenangan kita semua bersama insan-insan tercinta.


notakaki : Semoga perjalanan pergi dan balik kita semua selamat, insyaAllah.. Selamat berkonvokesyen kawan-kawan. Jumpa kalian di sana :)

Now, 14th October 2012, the end of RWGenting’s Reward Incentive Program. Untuk pusingan akhir ini, hanya dua event yang memikat hati untuk diteliti, iaitu:
Jom, klik dan baca apa yang menarik dalam entri kat atas tuh.


Untuk pusingan pertama RWGenting’s Reward Incentive Program, alhamdulillah 4 tiket sudahpun dimenangi. Semuanya sudahpun diceritakan dalam entri yang lalu : Terima kasih Resort World Genting dan Nuffnang.


Dan kini, berakhirnya cabaran RWGenting’s Reward Incentive Program untuk pusingan terakhir. Kali ini, apa yang ditawarkan cukup menarik. Haih, tak sabar nak tahu keputusannya. Apa lagi kalau bukan 2 tiket VIP untuk menonton Freeze 2. Bukan itu saja, malah ada jugak 2 keping tiket Genting Sky Venture. Boleh la berangan nak jadi macam angkasawan negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor.


notakaki : Sape tahu 12A-01, Heritage House,33 Jalan Yap Ah Shak,50300 Kuala Lumpur kat mana? Ce sebut bangunan/tempat apa dekat dengan tempat ni. Aih, dah seminggu sepatutnya tiket free Genting Highland kena pi ambil, tapi sampai sekarang tak pergi ambil lagi. This week memang kena pi ambik la sebab next week seminggu akan bercuti, hohoho.
Pernah tengok sirkus live? Aku tak pernah pun, kalau tengok kat tibi tu pernah la. Teruja jugak tengok macam-macam aksi..

Pernah main ice skating? Jugak tak pernah.. Tak sempat lagi nak merasa macam mana perasaan jatuh bangun atas ais.. Tengok orang main ice skating pun tak pernah.. Inikan pulak, orang buat show dan aksi-aksi hebat di atas permukaan ice..

Tapi, semua tu bakal dapat disaksikan di Genting Highland dalam show Freeze 2.. Nak tau apa itu Freeze tu? Boleh la belek-belek kat bawah ni. Semua info ada disertakan.





Following the prior success of the magical icy show, Resorts World Genting has decided to bring FREEZE 2 back. Featuring a world-class line up of spectacular acrobats magicians and dancers performing magnificent and gravity defying maneuvers, FREEZE 2 is one of Genting’s must see performances.     

Be prepared to be taken on another magical journey on ice that combines music, dance, skating, illusion and acrobatics with a touch of comedy.

You will be amazed once again with a lineup of more impressive and spectacular ice skating maneuvers and gravity-defying acrobatic displays. Expect a top-notch performance as only professional performers who belong to the crème de la crème are hand-picked to be a part of this production.

Bring your friends and family to catch FREEZE 2 for an unforgettable experience only at Resorts World Genting!



Show time and venue:

  • Every night from the 19th September 2012 onwards.
  • Time: 9.00 PM
  • Venue: Genting International showroom 

Link: Show time

Tickets:


  • Starting at RM55.00 for adults and RM30.00 for children. 
  • GWC members will also receive a special discount. Tickets starting at RM41.00
  • VIP tickets are also available.

Reservation Hotline: 03-2718 1118

Price Scale Normal Price GWC Members Special Discount 
Adult Child Adult Child
VIP RM115 RM60 RM86 RM45
PS1 RM85 RM45 RM63.50 RM33
PS2 RM55 RM30 RM41 RM30

 Link : Seat and ticket


notakaki : Syoklah kalau Nuffnang dan Resort World Genting kasik tiket free untuk tengok show Freeze 2 nih.. Dah la mereka nak bagi 2 tiket VIP, fuuuuuh. Jangan lupa kasik sini ye tiket tuh, I'm waiting, hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...